Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΑΝΔΡΩΝ Β΄Φάση 2ο παιχνίδι

Μόνο ο ΓΣΕ τελείωσε την αποστολή του γρήγορα στα δύο παιχνίδια.
Κέρδισε και στις ΦΕΡΡΕΣ την ΘΥΕΛΛΑ και απλά θα περειμένει τον νικητή του ζευγαριού
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΡΟΥΠΕΛ (αυτή την ώρα γίνεται στην έδρα του ΡΟΥΠΕΛ το 2ο παιχνίδι 06,00 μμ).
53-83 το σκορ του δευτέρου παιχνιδιού.
Η ΦΙΛΙΑ έφερε την σειρά στα ίσια 1-1 με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ που έπαιξε χωρίς τον Ν.Αμπελακιώτη.
Και εδώ όλα θα κριθούν στο τρίτο παιχνίδι στην έδρα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Η έκπληξη ήρθε από το ζευγάρι ΑΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ.
Στο δεύτερο παιχνίδι στις ΣΕΡΡΕΣ κέρδισε ο ΑΟΣ με 52-46.
Στο ρεπορτάζ από το παιχνίδι του ST.PAN  μόνο αγωνιστικά σχόλια δεν υπάρχουν και αυτό γιατί αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού η πρώτη κουβέντα στην τηλεφωνική επικοινωνία ήταν
 "πολύ ξύλο ". 

Σχολιασμός.
Α.Ο.Σ.-ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ

είναι του ΜΠΑΣΚΕΤ η χαρά αυτό που τελικά μετράει;;
Κατά τη γνώμη μου ο ΑΟΣ αδικείται...με το ξύλο που ρίχνει απορώ πως κατάφεραν και τον κέρδιζαν οι αντίπαλοι του.
2' λεπτό του αγώνα και η εντολή του προπονητή (καταγεγραμμένη και στο video ντεεεεε) "βάλτε αγκώνες στα σκρίν και στα ριμπάουντ". 52-46 το τελικό σκορ με το τους φοιτητές μάλλον να ξεχνούν πως παίζεται το μπάσκετ, τους καταλογίστηκαν βήματα πάνω από 25 φορές! Από την άλλη μεριά ο ΑΟΣ έδειξε πως εύκολα θα μπορούσε να έχει παίχτες και σε άλλα αθλήματα όπως αυτά του judo, της ελληνορωμαϊκης πάλης και του karate. Σε συνδυασμό με τον "επιλεκτικό" πρώτο διαιτητή η νίκη του ΑΟΣ ήταν αναμενόμενη. Έτσι η σειρά μεταφέρεται στην Κομοτηνή το Σάββατο στις 13/5.
Αγωνιστικά το παιχνίδι περιγράφεται με δύο λέξεις: ΞΎΛΟ-ΑΤΙΜΩΡΗΣΊΑ και οποιοδήποτε άλλο σχόλιο θα ήταν περιττό.

απο τις Σέρρες για το xanthibasket.blogspot.gr, ST.PAN

Δεκάλεπτα: 14-11, 26-20 (ημ.), 33-30, 52-46

Α.Ο.Σ. (Μπετιχαβάς): Χατζηστεφάνου 16 (3), Χορτομάρης Σ. 8 (2), Μπουτάκογλου 20, Στόικος 8, Μπεντιούλης, Τερζής, Στάμος, Αναστασιάδης, Καρακώστας, Χορτομάρης Γ.

Δημοκρίτειο (Δόλωμα): Γιαννακόπουλος 4, Πολίτης 4, Μπούντας 8, Ζολώτας 7 (1), Ιωσηφίδης 11(1), Στασινόπουλος 9, Οικονομάκης 3 (1), Νταγιάντης, Κώστας, Πλάκας, Φραντζεσκάκης, Στεφανίδης

13 σχόλια:

  1. Ανατρέχω σε παλαιότερες δημοσιεύσεις του μπλοκ για αποτελεσματα προηγούμενων αγωνιστικών και παρατηρώ πως σε καθε ήττα των φοιτητών είτε οι διαιτητές υπήρξαν κακοί απέναντι τους, είτε οι αντίπαλοι έπαιξαν αντιαθλητικα!!! Καμια φορα όμως δεν έχασαν, απλά γιατι ήταν κακοί, ή καλύτεροι οι αντίπαλοι... Τοςο υπερομάδα ειναι πια, που δεν μπορεί κανεις να την κερδίσει καθαρά και χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους..;;;; ή οι φοιτητές δεν μπορούν να καταλάβουν οτι σε ολα τα παιχνίδια εκτός απο τις νίκες υπάρχουν και οι ήττες...;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχειλίζει η προκατάληψη μόνο απ'το "κάθε ήττα" !!! 2 έκαναν όλη τη χρονιά, η μια δεν αναφέρεται καν στο blog και η τρίτη ήταν το Σάββατο!! Τόσο πολυ σας ενοχλούν οι φοιτητές?? Μάλλον σας πείραξε πολύ η πορεία τους απ το πουθενά!!!

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου το γνωρίζω ότι εκανε λιγες ηττες για αυτό τον λογο και θυμαμαι τις γραπτες αντιδράσεις φιλων της ομαδας του Δημοκριτειου. Θυμαμαι λοιπον παραπονο για το καλαθι που δεν ηταν τριποντο αλλα διποντο και αδικα εχασαν.. Θυμαμαι για την ηττα από τον Λευκιππο ότι επαιξαν ξυλο στην Ξανθη και το χθεσινο για το ξυλο στις Σερρες... Τρεις ηττες και οι τρεις αδικες και με παραπονα. Δεν θυμαμαι και στο κυπελο αν αδικηθηκε η ομαδα της Κομοτηνής...

      Διαγραφή
    3. Πολύ χαίρομαι που έκλεισες το σχόλιο σου με ειρωνία.. Καλό σου βράδυ λοιπόν και όταν δεις ΜΠΑΣΚΕΤ μεγαλύτερων κατηγοριών και δεις και σε βίντεο τις ήττες των φοιτητών θα καταλάβεις γιάτι διαμαρτύρονται οι φίλοι τους, που σε λιγα χρόνια μπορεί να διδασκουν μπάσκετ στα παιδία σου!!

      Διαγραφή
    4. Ισως εχεις δικιο!!! Μονο αν παιξει το Δημοκριτειο με ομαδα μεγαλύτερης κατηγοριας και χασει θα είναι δικαιη η ηττα!! Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  2. Ουδέποτε είπε ο προπονητής του ΑΟΣ "βάλτε αγκώνες στα σκριν και τα ριμπάουντ". Σε φάση όπου αμυντικός του Δημοκριτείου έκανε επικίνδυνο φάουλ σε παίχτη του ΑΟΣ ειπώθηκε το εξής λογικό, "την επόμενη φορά θα μπεις με τον αγκώνα μέσα". Το παιχνίδι ναι ήταν σκληρό από τη μεριά του ΑΟΣ, αλλά και μια εμπειρία για το Δημοκρίτειο, χρήσιμη αν θέλει να κοντράρει την Ελευθερούπολη και τον Απόλλωνα για τη μάχη της ανόδου, εάν προκριθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο ότι θυμάμαι κάποιος είχε γράψει εδω παλιότερα ότι όταν έχεις ομάδα δεν ασχολείσαι με τη διαιτησία ούτε φταίει αυτη για οποιαδήποτε ενδεχόμενη ήττα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως η συγκεκριμενη φαση των οχτω εβγαλε αρκετα συμπερασματα που καποιοι δεν τα περιμεναν καθολου. Το πρωτο και το σημαντικοτερο νομιζω η εσφαλμενη εντυπωση πως ο δευτερος ομιλος ηταν πιο ισχυρος. Αν κοιταξει καποιος τις βαθμολογιες των 2 ομιλων θα διαπιστωσει ότι η συγκεντρωση βαθμων ηταν σχεδόν ιδια ανα γκρουπ δυναμικότητας. Αρκει μια απλη παρατηρηση νικων ηττων. Επειτα φαινεται ότι δυσκολευτηκαν οι ομαδες του 2 ομιλου και χρειαστηκαν τριτο παιχνιδι για να διεκδισουν το εισητηριο για το final4. Αποψη μου ότι καποια εκ των τριων γηπεδουχων θα σκαλωσει και θα χασει την θεση του final4. Παντως γινεται πολύ ενδιαφερον το πρωταθλημα με εκπλήξεις που ισως κρατησουν εως τον τελικο.... (Αποψη μου πως λαθασμενα χαρακτηρίζεται φαβορι η Ελευθερουπολη και θα αποδειχθεί περίτρανα!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη ήσουν στο γήπεδο; Γιατί εγώ ήμουν και κάλυψα το παιχνίδι. Όπως γνωρίζεις καλά η υπεροψία στοιχίζει ακριβά στις ομάδες. Αυτό συνέβη και με το Δημοκρίτειο. Παρακαλώ θα δεχθώ μόνο επώνυμες απαντήσεις στο σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα όπως είδες δεν σχολίασα το παιχνίδι . Το σχόλιοτου αγώνα είναι από συνεργάτη και φέρει την ευθύνη όσων γράφει όπως λέγεται......
      Με την ευκαιρία να απαντήσω στα περί εντυπώσεων δυναμικότητας ομίλων.
      Μπορεί να υπάρχει μια ισορροπία στους τέσσερεις πρώτους και των δύο ομίλων αλλά στον πρώτο όμιλο αυτοί οι 4εις ήταν με σειρά δυναμικότητας αυτοί βγήκαν τελικά. Αυτό όμως δεν έγινε στον δεύτερο όμιλο.
      Έμειναν έξω στο φίνις (4η θέση) με την ίδια δυναμική πα΄νω κάτω με τους πρώτους.
      Όλοι έχασαν από όλους και πάντα υπήρχε το αμφίρροπο στις αναμετρήσεις.
      ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ και ΑΙΑΝΤΑΣ θα μπορούσαν να είναι αυτοί στην τετράδα.
      Πάνω σε αυτή τη βάση είναι πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός ο 2ος όμιλος.

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστουμε που μαθαινουμε τα μπασκετικα νεα ολης της περιφερειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί αναγνώστες το γεγονός πως γίνεται τόση κουβέντα για το τοπικό πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό και πρέπει να συνεχιστεί γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά!
    Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα του Πανεπιστημίου αποτελείται από αυτούς που αύριο θα είναι οι προπονητές των παιδιών μας στο μπάσκετ, που θα τους μαθαίνουν μπάσκετ και μόνο μπάσκετ.
    Η ομάδα των φοιτητών ξεκίνησε με -2 για τους γνωστούς λόγους. Έχει γνωρίσει 3 ήττες, 1 εντός από τις Φέρες την 2η αγωνιστική ( για αυτό το παιχνίδι δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για την διαιτησία παρά μόνο όταν φτάσαμε Γενάρη μήνα και ξαφνικά αδικηθήκαν οι Φέρες. Τότε το τρίποντο που ήταν δίποντο δε χρησιμοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθεί κανείς στην διαιτησία!!! παρά μόνο για να ειπωθεί πως γίνονται και λάθη). Έχασε όπως έχασε από τον Λεύκιππο εκτός έδρας και γίναμε όλοι μάρτυρες ενός ρεσιτάλ κάποιου ανθρώπου που απλά ήθελε να κλέψει την παράσταση από τους παίχτες!!!
    Η 3η και εκτός έδρας ήττα από τον ΑΟ Σερρών δεν έχει σε τίποτα να συγκριθεί με μπάσκετ. Και όσοι νοήμονες άνθρωποι ήταν εκεί το είδαν. Υπάρχουν οι μελανιές των παιδιών, υπάρχει το βίντεο. Και ευτυχώς η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν είχαμε κανένα σοβαρό τραυματισμό! Σαφώς και όταν έχει ομάδα δεν ασχολείσαι με την διαιτησία! ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΕ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΦΟΒΑΣΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ ΣΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. Άλλο είναι το ανθρώπινο λάθος σε κάποιες αποφάσεις και άλλο το συστηματικό, μεροληπτικό, στοχευόμενο και προκλητικό! Αλήθεια, για την εκτός φάσης κλωτσιά με το τέλους του ημιχρόνου στο παλικάρι του Δημοκρίτειου που σφάδαζε στο έδαφος και έμεινε ατιμώρητη θα μιλήσει κανείς; Υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα μην αγχώνεστε!
    Όσο για τον πιο ισχυρό όμιλο βλέπουμε το εξής:
    Το -2 του Δημοκρίτειου έδινε ελπίδες στον Λεύκιππο που διεκδίκησε την πρωτιά ως το τέλος. Το αργό ξεκίνημα της Φιλίας της στέρησε ίσως την διεκδίκηση στο κάτι παραπάνω (απόρθητο κάστρο η Ορεστιάδα, μια ήττα μόνο εντός από το Δημοκρίτειο). Φέρες, Αρίωνας (πραγματικός αυτόχειρας) και Αίαντας πάλεψαν μέχρι τέλους ενώ ο Εθνικός είχε τις ατυχίες του παρόλα αυτά ήταν μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη και ας τερμάτισε 7ος!(νίκησε τον Λεύκιππο στο finish και του στέρησε την πρωτιά). Στον δεύτερο όμιλο αν εξαιρέσουμε την πρώτη και δεύτερη θέση όλα τα υπόλοιπα ήταν ρευστά με αποτέλεσμα οι ομάδες να παλεύουν και έτσι ο ανταγωνισμό ήταν πολύ μεγαλύτερος!

    Υ.Γ. 1 Προσωπικά, νιώθω ευλογημένος από το θεό που δε χρειάστηκε να πάρω τηλέφωνο καμία μάνα και να τις πω ότι το παιδί της είναι στο νοσοκομείο με κάποιο σοβαρό τραυματισμό επειδή κάποιος αδιαφορούσε για το μπάσκετ.
    Υ.Γ. 2 Η δημιουργία μιας ομάδας που κάνει υγιή πρωταθλητισμό και θέτει εμπόδια και δυσκολίες σε παραδοσιακές δυνάμεις σίγουρα θα δημιουργήσει σύγχυση αντιδράσεις αλλά και διάθεση να την τσακίσουν. Μην αγχώνεστε, κύριοι, ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή