Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΡΟΥΠΕΛ 74-70



Φαίνεται πως δεν έχει βρει ακόμη την «ηρεμία» που χρειάζεται η ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ πόσο
μάλλον στην συγκεκριμένη στιγμή .

Στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος ανδρών αντιμέτωποι ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και ΡΟΥΠΕΛ στο κλειστό «Φ.Α».
Από την αρχή το παιχνίδι έδειξε πως θα είναι μονομαχία πόντο πόντο .
Μια πολύ καλή πεντάδα του ΡΟΥΠΕΛ με καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας 4/4 στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ένα άστοχο στην συνέχεια και ξανά δύο συνεχόμενα τρίποντα σε αντίθεση με τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας του γηπεδούχου.



Καλή περιφέρεια το ΡΟΥΠΕΛ με ένα καταπληκτικό άσσο Νο 4 που ήταν η αρχή και το τέλος της ομάδας του και σίγουρα ένας από τους καλύτερους του παιχνιδιού.
Αντίθετα η περιφέρεια του γηπεδούχου ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ δεν ήταν καλή σήμερα. Έπεσε σε πολλά λάθη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Πούλησε πολλές μπαλιές που ήταν δώρο θεού για τον αντίπαλο που σημείωνε και με αυτόν τον τρόπο εύκολα καλάθια.
Το συμπέρασμα του παιχνιδιού ήταν πως αυτός που καθόρισε το παιχνίδι δεν ήταν ο αντίπαλος (ΡΟΥΠΕΛ) αλλά ο γηπεδούχος ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που επέτρεψε με την κακή του εικόνα στον αντίπαλο να διεκδικήσει μια εκτός έδρας νίκη.
Εκεί που ήταν το δυνατό σημείο του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ η ρακέτα δεν μπόρεσε να πάρει τα εύκολα καλάθια αλλά ούτε και να φορτώσει τους αντιπάλους με φάουλ.
Η Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Σπύρου Ιωαννίδη ήταν οι λίγες επιλογές που είχε στον πάγκο. Αν οι βασικοί φορτώνονται με φάουλ σίγουρα θα είχε πολλά προβλήματα.
Πρόσεξε  όμως πολύ αυτό το σημείο το ΡΟΥΠΕΛ έπαιξε έξυπνα αμυντικά εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου και ήταν αυτός που είχε την πρωτοπορία στο σκορ στα δύο πρώτα δεκάλεπτα .
1ο δεκάλεπτο 15-16
2ο δεκάλεπτο 35-39  (20-23)
3ο δεκάλεπτο  57-56 (22-17)
4ο δεκάλεπτο  74-70  (17-14)
Η αλλαγή ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο όταν και εύστοχος ήταν ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και οι πολλές αλλαγές που είχε ο προπονητής του  έδιναν περισσότερες επιλογές αμυντικά περιορίζοντας τα ατού του ΡΟΥΠΕΛ . Κάλυψε την διαφορά των 4ων πόντων και με επιμέρους σκορ 22-17 στο τρίτο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά με ένα πόντο.
Και όλα όπως έδειχνα θα κρίνονταν στο τέταρτο δεκάλεπτο με δύο ερωτηματικά ένα για κάθε ομάδα.
Θα βρει ρυθμό ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ? Θα αντέξουν την κούραση οι βασικοί του ΡΟΥΠΕΛ.
Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι πως ελάχιστες στιγμές η  γηπεδούχος έδειξε αυτό που ξέρει να παίζει  . Και από την άλλη το ΡΟΥΠΕΛ άρχισε να δείχνει σημεία κόπωσης την οποία όμως δεν μπόρεσε να την μεταφράσει σε μεγάλο πλεονέκτημα ο γηπεδούχος .
Στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρξε και ένας τρίτος παράγοντας που λίγο έλλειψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Γνωστές καταστάσεις τραγικές . Μια εμμονή τιμωριτική σε συγκεκριμένο παίκτη και αποφάσεις που έδειξαν πως όσο και να προσπαθούν οι παίκτες στο παρκέ άλλοι πιστεύουν ότι είναι οι πρωταγωνιστές.
Μια από τα ίδια…..
04,21  66-62
           68-62  και 0/1 από τον Κουμπάνη.
03,30  Προσέξτε Τ.Π  στον πάγκο του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ και σε ποιον μάλιστα  στον Ν.Μουρβάκη !!!!!!!!!!  που δεν μιλάει ποτέ!!!!!!
68-64 1/1  και 68-66 στην επαναφορά.
01,20  5ο φάουλ στον Σταμπουλή !!!!! 
01,02   2/2 Νο 4 70-68
00,43,3  λάθος του Κουμπάνη αντεπίθεση και έτοιμος για καλάθι ο Καρνάβας  αλλά ο Κουμπάνης έχει άλλη άποψη. Επική τάπα και  παραμένει το σκορ 70-68.
Ακολουθεί αυτό που έλεγα περί στοχοποίησης συγκεκριμένου παίκτη και αποβολή με 5ο φάουλ.
00,09,3 72-68  από τον Ψάλτου .
00,07  τρεις βολές για το Νο 4  του ΡΟΥΠΕΛ. Με το σκορ στο 72-68 
2/2   72-70 και στην   βολή φαίνεται να αστοχεί μπας και κερδίσουν το ριμπάουντ οι συμπαίκτες του. Ριμπάουντ για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ φάουλ γρήγορο από το ΡΟΥΠΕΛ 2/2 Νο 14 74-70. Τάιμ χωρίς να αλλάξει τίποτα  . Τελικό σκορ 74-70.
Από την εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο παιχνίδι το ΡΟΥΠΕΛ εάν παίξει συγκεντρωμένα θα  έχει την ευκαιρία να ισοφαρρίσει. Φυσικά ένας σοβαρός ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και μια διαιτησία 50-50 δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να γίνει.
Είπαμε να παίζουν 50-50  αλλά να μην το τερματίζουν ………
58% -42% για τον φιλοξενούμενο ……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου