Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ το ενδιαφέρον στην κορυφή και στην ΚΑΒΑΛΑ.......

Τρία  πολύ σπουδαία παιχνίδια κορυφής καθοριστικά για την συνέχεια έχει το αγωνιστικό πρόγραμμα στις 13/11/2016.  Αλλά και στην βάση υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον. Και τέλος το τοπικό παιχνίδι της ΚΑΒΑΛΑΣ  που θα δώσει άλλο χρώμα .

ΣΥΚΙΕΣ-ΙΚΑΡΟΙ 
Και οι δύο είναι στην κορυφή με 10 βαθμούς και 5-0 στις νίκες . Την Κυριακή ένας από τους δύο θα υποχωρήσει στην δεύτερη θέση με τον νικητή να παίρνει κεφάλι στην κορυφή.
Και οι δύο είναι φυσικό να θέλουν την νίκη με την ζυγαριά λόγω έδρας να γέρνει για την ομάδα της Θεσ/νίκης. Αλλά τέτοια παιχνίδια είναι ανοιχτά από κάθε άποψη. Οι  ΙΚΑΡΟΙ μέχρι τώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν άνοδο.


ΟΡΦΕΑΣ-ΖΕΦΥΡΟΣ 
Ο νικητής θα ισοβαθμήσει στην δεύτερη θέση με τον χαμένο της μάχης των πρωτοπόρων.
Και οι δύο με εννέα βαθμούς 4-1  στις νίκες. Δεν χωράνε και εδώ οι προβλέψεις.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΑΕΚ
Ο γηπεδούχος ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ξεκίνησε όπως συνηθίζει δυναμικά αλλά γρήγορα έκανε δύο ήττες που τον έριξαν βαθμολογικά 8 οι βαθμοί και 9 για την ΑΕΚ  που ξεπέρασε σε ένα βαθμό την ήττα της έναρξης μόνο που ακόμη και τώρα φαίνεται να μην έχει δέσει αγωνιστικά. Υπάρχει η αίσθηση ότι είναι λίγο πιο ελεύθερα και χαλαρά εκεί στην ομάδα τα πράγματα. Λείπει το ομαδικό πνεύμα και κυριαρχεί η προσωπική ανάδειξη. Αυτό με τον καιρό μειώνεται όχι όμως τόσο έτσι ώστε να βγει όλη η δυναμική που έχει το ρόστερ της ΑΕΚ.  Τέτοιο υλικό που έχει θα έπρεπε να βρίσκεται αήττητη στην κορυφή  της βαθμολογίας.
Εδώ θα κάνω πρόβλεψη με την προϋπόθεση πως η ΑΕΚ  θα παίξει σαν ομάδα . Τότε στην περίπτωση αυτή η νίκη είναι πιο κοντά σε αυτήν.

ΓΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ο τραυματισμός του ΧΑΛΙΛ  δεν είναι απλά ένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Ν.Λεμονίδη.
Είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα που σίγουρα α τερματίσει πολύ ψηλά και μια νίκη του ΓΑΣ  θα είναι σούπερ έκπληξη.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Έξι βαθμοί για τον γηπεδούχο ΙΩΝΙΚΟ  με μία νίκη και τέσσερις ήττες .Μηδέν στα πέντε για τα ΜΟΥΔΑΝΙΑ  που χάνουν μέσα έξω. Από τις βασικές υποψήφιες ομάδες για πτώση.Ο ΙΩΝΙΚΟΣ έχει μια ευκαιρία να ξεκολλήσει και ο φιλοξενούμενος να πάρει ανάσες . Δύσκολο παιχνίδι ζωής και θανάτου με το καλημέρα και είμαστε ακόμη στην έκτη αγωνιστική.

ΝΕΑΠΟΛΗ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ
Μια αντιγραφή των παραπάνω σχολίων ισχύει και γι αυτές τις ομάδες. Μια νίκη η ΝΕΑΠΟΛΗ μηδέν στα πέντε ο ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.

Και τέλος  το μεγάλο τοπικό ντέρμπι.
Τυπικά γηπεδούχος ο ΑΣΤΕΡΑΣ υποδέχεται την ΣΑΝΤΑ.
Σε μια πόλη οι παίκτες που αξίζουν συνήθως ανακυκλώνονται . Έτσι και εδώ τα καλά στελέχη  και των δύο ομάδων έχουν περγαμηνές αγωνιστικές και στις δύο ομάδες.
Κατά ένα περίεργο τρόπο εμφανίζεται η φιλοξενούμενη ομάδα ως πλήρως ανανεωμένη.
Η άλλοτε ομάδα  "παρέα παικτών" που είχαν κάποιο μέσο όρο ηλικίας φέτος είναι κατά τα 10/12  ανανεωμένη αναγκαστικά όμως. Αντίθετα στον ΑΣΤΕΡΑ δεν υπάρχει το αναγκαστικό είναι στρατηγική θέση η συμμετοχή των νέων. Δεν είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες του ίδιου νομού.Είναι σε δύο ομάδες της ίδιας πόλης με πολλά κοινά αλλά και πολλά στοιχεία που κατά το παρελθόν είχαν δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ τους. Περίεργη θα είναι σίγουρα η αίσθηση με το σφύριγμα της έναρξης.
Σαν ομάδα ο ΑΣΤΕΡΑΣ σίγουρα είναι καλύτερη  άσχετα αν βαθμολογικά είναι στην ίδια θέση. Με την λήξη του παιχνιδιού  ένας από τους δύο θα βυθιστεί πολύ με τον νικητή να παίρνει ανάσες πολύτιμες. Καλό παιχνίδι  να γίνει και να είναι σαν γιορτή για το μπάσκετ της Καβάλας.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή