Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΦΗΒΙΚΟ 5-6/11/2016


Η απόλυτη ξεφτίλα  και απαξίωση ενός πρωταθλήματος .
 Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνεχής κατακρύλα  σε ένα πρωτάθλημα που ηλικιακά πρέπει να ήταν στην κορυφή. Η καλύτερη ηλικία για να γίνουν παίκτες οι μικροί (τα είπαμε πολλές φορές) αφήνεται στην τύχη του και φαίνεται ότι βολεύει πολλούς. Αγγαρεία κατάντησε  .
Και να πω ότι δεν πρόσφερε διακρίσεις ......
Και μετά αναριωτόμαστε γιατί σταματάνε το μπάσκετ πολλά παιδιά γιατί δεν βγαίνουν παίκτες γιατί αντί να παίζουν οι μικροί κλπ κλπ.Δικαιολογίες για εξετάσεις απουσίες είναι το λιγότερο αστείες γιατί εξετάσεις δεν δίνουν τα τελευταία 5-6  χρόνια τα παιδιά. Ούτε ανέβηκαν τόσο πολύ οι ρυθμοί και το έριξαν στο διάβασμα όλοι. Ακόμη και σε αυτούς που έχουν όρεξη δεν δίνεται η ευκαιρία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και αυτές είναι σίγουρα ο ΑΣΤΕΡΑΣ που ήταν καθαρή επιλογή η συμμετοχή των μικρών στην ανδρική ομάδα και η αναγκαστική λύση τύπου ΓΑΣ,  ΕΘΝΙΚΟΥ  και άλλων ομάδων που λόγω έλειψης παικτών έδωσαν και καλά έκαναν ευκαιρίες σε νέους έφηβους και παίδες.
Πότε θα καταλάβουν ότι είναι καλύτερα να δίνουν ευκαιρίες σε νέους να ψήνονται και ας χάνουν από το να παίζουν οι Χ  μεγάλοι που άντε να πρόσφεραν και κάτι παραπάνω πέρα από γκρίνια λίγο ποιότητα εντάξει θα έλεγα ότι λειτουργούν ως καθοδηγητές των μικρών 
(πχ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ)  πάει και έρχεται. Αλλά να βλέπεις κάτι περίεργους που έχουν την εντύπωση που παίζουν μπάσκετ και να γκρινιάζουν με όλους και με όλα τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο και υπάρχει εμφανής αδυναμία να δοθούν λύσεις. 
Θα είναι προτιμότερο να καταργηθεί και να υπάρχει μέριμνα όλοι οι έφηβοι να αγωνίζονται (όχι τυπική συμμετοχή να βγαίνει η υποχρέωση) στις ανδρικές με πλαφόν για τους παππούδες.



1ος  ΟΜΙΛΟΣ
η Αγωνιστική

Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                         
6/11/20163:00:ΣΙΔΗΡ/ΣΤΡΟΥΡΟΥΠΕΛ  - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
6/11/20163:00:ΣΕΡΡΩΝ/ΟΜΟΝΟΙΑΣΑΘΛ ΟΜΙΛ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΕΡΡΕΣ ΑΕ
5/11/20164:00:ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΟΡΦΕΑΣ  - ΙΚΑΡΟΙ


2ος  ΟΜΙΛΟΣ
4η Αγωνιστική

Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                        
5/11/20162:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΜΑΚΕΔΟΝΕΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝ
6/11/20162:00:ΔΡΑΜΑΣ/ΔΓΑΤΙΤΑΝΕΣ  - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ


3ος  ΟΜΙΛΟΣ
4η Αγωνιστική

Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                        
5/11/20164:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ.
5/11/20166:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΣΤΕΡΑΣ  - ΑΙΑΣ


6 σχόλια:

  1. Προς ενημέρωση, πλαφόν για τους χλευαστικά από εσάς χαρακτηριζόμενους ''παππούδες'', υπάρχει στην προκήρυξη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αν την διαβάσετε θα δείτε και τον αριθμό των συμμετεχόντων παικτών πάνω από 30 ετών. Προφανώς κάτι άλλο υποκρύπτεται πίσω από την επιεικώς χαρακτηριζόμενη ΕΜΠΑΘΕΙΑ που βγάζετε για εκείνους που παρατάνε οικογένειες και παιδιά για να κάνουν αυτό που αγαπάνε... ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ δηλαδή...Λίγο σεβασμός προς αυτούς δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή είναι απόφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι νόμος Θεϊκός που δεν επιδέχεται καμιά αλλαγή. Να σου θυμίσω ότι απόφαση της παραπάνω ήταν να γίνεται το πρωτάθλημα σε δύο κατηγορίες με δύο ομίλους με τα γνωστά αποτελέσματα ενώ τα τελευταία χρόνια αυτό άλλαξε και ψάξε λίγο ποιοί έτρεξαν πριν από χρόνια για να γίνει αυτό και φυσικά κάποιοι τώρα το παρουσιάζουν ως δική τους επιλογή.
    Άρα ότι λέει η απόφαση δεν είναι θεσφατο. Αν είσαι τακτικός αναγνώστης εδω και 12 χρόνια ίσως να έβλεπες πως η στάση μου ήταν ΠΑΝΤΑ υπέρ των νέων παικτών και αυτό ως αιχμή γιατί είναι ξεκάθαρο τι θέλεις να αφήσεις να εννοηθεί. Θα διαβάσεις ότι πάντα πίστευα πως σε επίπεδο τοπικό θα πρέπει να υπάρχουν δύο παλιοί άντε τρεις καλοί παίκτες αλλά με επίπεδο να λειτουργούν ως δάσκαλοι και όχι ως φόβητρο "ο νταής ο παλιός" και δίπλα του νέοι παίκτες για να λειτουργήσει το σύστημα.Για τους υπόλοιπους Γέροντες εάν δεν υπάρχουν παιδιά από τις ακαδημίες των ομάδων ας παίζουν διαφορετικά θα είναι άδικο να παίζουν οι γέροντες και να μένουν έξω οι μικροί που έχουν μέλλον.Εξάλλου πέρα από ένα χαρτζηλίκι εάν το παίρνουν και αυτ΄΄ο τι προσδοκούν οι Γέροντες ....την καταξίωση στα τριάντα φεύγα την ατομική τους βελτίωση....Αν θέλουν να προσφέρουν και να γυμνάζονται υπάρχουν και οι διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοί.
    Δεν είναι εμπάθεια είναι απλή λογική για να υπάρχει προοπτική στο μπάσκετ. Αν οι γέροντες αφήνουν πίσω παιδιά και οικογένειες οι μικροί αφήνουν κάτι πολύ πιο πολύτιμο σε αυτές τις ηλικίες "Ελεύθερο χρόνο" γιατί ότι στερούνται σε αυτές τις ηλικίες δεν μπορούν να το βρούνε αργότερα .Και αν δεν παίζουν αυτοί που υπάρχει προοπτική και μέλλον γιατί κουβεντιάζουμε.
    Τέλος περί σεβασμού. Αν σέβονται οι ίδιοι τον εαυτό τους τότε τους σέβομαι και εγώ και η στάση μου τόσα χρόνια το έχει δείξει. Αλλά φαίνεται ότι δεν τον σέβονται .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι όπως γράφετε νομίζει κάποιος πως οι Γέροντες όπως αναφέρετε τους ηλικιακά 30+ βγάζουν κάποιο πιστόλι το βάζουν στον κρόταφο του εκάστοτε προπονητή ή της εκάστοτε διοίκησης και απειλούν να παίξουν αυτοί, ενω ταυτόχρονα απειλούν να παραγκωνιστουν όλοι οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες.... Μήπως πραγματικά γίνεται ετσι και ζω σε άλλον πλανήτη; Για να δίνουν χαρτζιλίκι όπως λέτε σε κάποιους κάτι σημαίνει... ή οχι..;;;; Αν ειναι πείτε μου ποιος μοιράζει, να πάω να μου δώσουν και μένα τζάμπα λεφτά .... Η τοποθέτηση σας στο θέμα ειναι ολίγον τι ακραία... Και σε αυτά που λέτε και υποστηρίζεται αν υπαρχει και κάτι σωστό, ο τρόπος που που το λέτε βγάζει πράγματι εμπάθεια... ΝΑΙ τόπο στα νιάτα !!!! Και αυτο πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής...!!!! Αλλα αυτή η ισοπέδωση και ο χλευασμός για τους ηλικιακά μεγαλύτερους νομίζω πως ειναι τουλάχιστον άδικη... Φυσικά και ειναι η άποψη σας και ειναι σεβαστή, σχετικά με το πως πρέπει να στήνεται μια ερασιτεχνική ομαδα μπασκετ αλλα ο χλευασμός νομίζω περισσεύει... Θα περίμενα τελος να κάνετε μια μικρή έρευνα στον κύκλο προπονητών και παραγόντων και να μάθουμε και εμεις τελικα : γιατι επιμένουν στους ΓΕΡΟΝΤΕΣ και σε κάποιους δίνουν και τα ωραία τους λεφτά; Η μήπως όπως να ανέφερα αρχικά οι ΓΕΡΟΝΤΕΣ κυκλοφορούν με πιστόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο πιο προσεκτική ανάγνωση ΄΄οπως επίσης και των παλαιοτέρων αναρτήσεων μου κάτι που σίγουρα δεν έκανες γιατί απάντησες πολύ γρήγορα ίσως σου έδειχνε πως δεν υπάρχει απαξίωση και χλευασμός.
    Γέροντες δεν είναι οι 30+ έτσι απλά γιατί άλλο 30-31-32-33 και άλλο 34-36-37-38-39 και βάλε.
    Άλλο είναι ο 30+ που ξέρει μπάσκετ είναι χαρακτήρας δεν δημιουργεί προβλήματα με την γκρίνια του γιατί απλά όσο ανεβαίνει η ηλικία τόσο πέφτει η αντοχή και τότε επιστρατεύονται άλλα μέσα για το σταμάτημα του αντιπάλου και το ξέρεις φαντάζομαι καλύτερα. Μπορεί εσύ να μην έχεις το ζητήσει αλλά σίγουρα αυτό γίνεται. Όπως και το χαρτζιλίκι που παίρνουν κάποιοι και απαιτούν να παίρνουν χρόνο. Για φαντάσου έτσι απλά σκέψου να παίρνεις ένα χαρτζιλίκι όποιο πόσο σκέψου δεν έχει σημασία και να υπάρχει κάποιος μικρός που τον κόβεις ότι εάν πάρει ευκαιρίες θα παραγκωνίσει κάποιους και μέσα σε αυτούς να είσαι και εσύ οπότε το χαρτζιλίκι πάει... (μπορεί στην ομάδα σου να μην παίρνει κανένας τίποτα αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει) με αποτέλεσμα να γίνονται διάφορα....Το ζω μερικά χρόνια σε πολλές ομάδες. Τζάμπα δεν παίρνει κανένας θα πρέπει να προσ΄φερει ανάλογα....
    Συμφωνείς για το τόπο στα νιατα ....Το ξαναλέω δεν υπάρχει εμπάθεια. Απλά από την στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να παίζουν σαν βετεράνοι σε διάφορες άλλες διοργανώσεις προσωπικά προτιμώ να παίζουν εκεί και να μένει κενός χώρος για πιο νέους που έχουν στο κάτω κάτω μέλλον. Μπορεί να μοιάζει σκληρό αλλά πές μου άλλο τρόπο για να βγούνε επιτέλους να αναδειχτούν τα ταλέντα που συνεχίζουν να χάνονται. Αν υπάρχει μια μέση λύση αποδεκτό από την μεριά μου γιατί στο κάτω κάτω δεν αποφασίζω εγώ και εσύ εμείς καταθέτουμε αποψεις.
    Τώρα για την έρευνα αν δια΄βασεις συνεντεύξεις παλιές και άρθρα θα δεις ότι όλοι μα όλοι σε όλη την περιφέρεια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχαν ως κορώνα την ανάδειξη των νέων παικτών ήταν αρνητικοί στην συμμετοχή των μεγάλων στην ηλικία και πολλά τέτοια ωραία. Οι ίδιοι λοιπόν για πολλούς λόγους θα ανφέρω μερικούς παρακάτω τα ξέχασαν . Μόνο που τα γραπτά μένουν......όλοι ήταν υπέρ της συμμετοχής των μικρών και της επιτέλους ανάδειξής τους γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα μεγάλο.
    Και τώρα θα σε βάλω σε ένα υποθετικό σενάριο.
    Είμαι προπονητής ακαδημίας πιστεύω πως πρέπει να έχουμε στόχο την ανάδειξη παικτών και μου δίνουν μια ομάδα ανδρική . Με το υλικό που έχω στην μικρή κατηγορία που είμαι βλέπω ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό να πετύχω καλή θέση ή ακόμη και άνοδο. Οι παίκτες που έχω είναι μικροί τρέχουν κουράζουν τους αντιπάλους μας και τελικά έρχεται η άνοδος. Υποτίθεται ότι μετά την άνοδο θα κρατήσω το ίδιο ρόστερ και θα πάρω έναν λίγο έμπειρο. Εδώ είναι η όλη μαγκιά. Αν πάρουνε τα μυαλά μου άερα και την έχω δει κάπως (δεν είναι κακό να έχεις προσωπικούς στόχους) μπορεί να ξεχάσω τα πάντα και να ζητάω υλικό "Κατάλληλο" για περισσότερα γιατί μια ακόμη άνοδος καταξιώνει την θέση της όποιας ακαδημίας τραβάει σαν μαγνήτης κλπ κλπ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εκτός όλα είναι λογικά μόνο που χάνεται η μπάλα οι στόχοι της ακαδημίας κλπ κλπ.......Και τα παραπάνω όσο και να θέλεις να τα προσπαρμόσεις σε μία ή δύο ακαδημίες που πιστεύεις ότι ανταπικρίνονται στην πραγματικότητα σε ενημερώνω πως αυτό ισχύει ή μάλλον σιγά σιγά αλλάζει για τις περισσότερες από Σέρρες έως Εβρο....
    Τώρα βλέπεις γιατί θέλουν γέροντες και δεν θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε νέους . Οι γέροι είναι έτοιμοι οι νέοι θέλουν τρέξιμο και δουλειά.......και όχι μόνο απλά σου περέθεσα κάποια δεδομένα .Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και περιπτώσεις. Να είσαι καλά για την ευκαιρία που μου έδωσες.
    Μπορείς να καταθετεις τις απόψεις σου ΄΄οποτε και όπως θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν κάποιος παίρνει χαρτζιλίκι δεν απαιτεί ο ίδιος να παίξει... ισα ισα αυτός που δίνει το χαρτζιλίκι εχει απαιτήσεις απο αυτόν που πληρώνει... οποτε δεν κόβει καμια δυνατότητα πιτσιρικά να αναδειχθεί... κάποιος τον πληρώνει για να παίζει μπασκετ... Αν δεν κάνει οχι μόνο δεν τον πληρώνει, αλλα δεν του δίνει και χρόνο συμμετοχής!!! Αφήνω τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους διαβάζοντας τα επιχειρήματα σας. Ευχαριστω για το βήμα που μου δώσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάφερα εγώ ότι δεν κάνει να παίζει μπάσκετ όποιος πληρώνεται???
      Πληρώνεται για να παιζεί και εξήγησα πιθανούς λόγους.
      Αυτόματα όμως έτσι δεν παίρνει συμμετοχή και ευκαιρίες ο πιτσιρικάς γιατί όταν κάποιον τον πληρώνεις θέλεις και να κάνεις απόσβεση.
      Υπάρχει μια λογική μεταξύ προπονητών που έχουν παίκτες που αμείβονται.
      Είμαι προπονητής που πηγαίνω από την μια ομάδα σε άλλη και θέλω να τα έχω καλά με τον κάθε παίκτη που παίρνει κάτι γιατί αύριο αν πάω σε άλλη ομάδα και θέλων να πεάσω το δικό μου στυλ θα ζητήσω τους κολλητους μου παίκτες . Αυτούς ξέρω αυτούς εμπιστεύομαι και δεν μου μένει χρόνος όρεξη και δεν γουστάρω να ασχοληθώ με τον πιτσιρικά που θέλει δουλειά σε αντίθεση με τον έτοιμο παίκτη. Αυτό αν το κατάλαβες είναι ένα από τα επιχειρήματα.Να είσαι καλά.και ελπίζω να γνωριστούμε από κοντά αν δεν σε ξέρω ήδη 6938088285

      Διαγραφή