Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Μια ξεχωριστή κίνηση που αξίζει δημοσιότητας  στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ


Η ομάδα καλαθοσφαίρισης της εταιρείας ΠΑΝ. ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε., που συμμετέχει πάνω από 15 χρόνια στις διοργανώσεις του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Νομού Σερρών, διεισδύει στον πυρήνα και την ουσία του αθλητισμού, που είναι το «ευ αγωνίζεσθαι» και προχωρά σε μια ελπιδοφόρα συνεργασία, με το σύλλογο Γονέων, Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών, ΄΄Ηλιαχτίδα΄΄.

΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ και ΠΑΝ.ΜΑΡΚΕΤ΄΄ θα «αγωνιστούν» μαζί την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και το κύπελλο εργαζομένων, «φωτίζοντας» τα πρόσωπα δεκάδων παιδιών, που έχουν ανάγκη από ένα υγιές περιβάλλον, προκειμένου να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του αυτιστικού φάσματος και να ενταχθούν ισότιμα στον κοινωνικό ιστό της περιοχή μας.

Με το κοινωνικό μήνυμα ΄΄Σκοράρουμε για τα παιδιά με αυτισμό. Βάλε καλάθι στην ανθρωπιά.΄΄ Η ομάδα της ΠΑΝ.ΜΑΡΚΕΤ θα παίξει φέτος, μπάσκετ ανθρωπιάς, συνεισφέροντας οικονομικά, όλη την χρονιά στον σύλλογο «Ηλιαχτίδα» με τους έξης τρόπους:

1# Όσους πόντους πετυχαίνει η ομάδα της ΠΑΝ.ΜΑΡΚΕΤ στους φετινούς της αγώνες, θα ισούνται με ένα ευρώ (€) και θα αποδίδονται στον σύλλογο ΄΄Ηλιαχτίδα΄΄.
2# Κατά την διάρκεια των αγώνων της ΠΑΝ.ΜΑΡΚΕΤ θα τοποθετείται στο γήπεδο «καλάθι-αγάπης» και όσοι από τους αγωνιζομένους της αντίπαλης ομάδας ή τους θεατές το επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ΄΄Ηλιαχτιδα΄΄.


Η αθλητική ιστοσελίδα www.serressport.gr  θα συνδράμει στον τομέα της επικοινωνίας, αυτής της φιλανθρωπικής καμπάνιας, δημιουργώντας ένα διαδικτυακό «challenge», προκειμένου να προκαλέσουμε «κύματα ανθρωπιάς», ευαισθητοποιώντας, όσους περισσότερους φορείς γίνεται, υπέρ του συλλόγου ΄΄Ηλιαχτίδα΄΄, που φροντίζει για τα παιδιά με αυτισμό στο νομό Σερρών.

Η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» έχει την ανάγκη στήριξης όλων μας. Για να συνεχίζει να δίνει φως και κυρίως .... ΕΛΠΙΔΑ. Για όσους ενδιαφέρονται πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 2321045817 ή 6948255701, 6997140260 , 6973774891. http://www.iliaxtidaserres.gr/ Email: iliahtida-aut@gmail.com

Λίγα λόγια για την Ηλιαχτίδα:
Ο Σύλλογος Γονέων ,Φίλων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών, «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» έχει ιδρυθεί από το 2007  και αριθμεί 120 μέλη. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και στήριξη των Οικογενειών των Ατόμων με Αυτισμό και η ευαισθητοποίηση των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, για τη φύση και τα προβλήματα που περιβάλουν αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή.

Αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι επιστημονικοί φορείς, ειδικοί θεραπευτές ,ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι και όλοι όσοι εντάσσονται σε αυτό το αντικείμενο.

Στόχοι:
·         Εύρεση πόρων για τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας .Σκοπός του κέντρου θα είναι η απορρόφηση  περισσοτέρων  ατόμων με αυτισμό. Η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου προϋποθέτει ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό βοηθούμενο και από εθελοντές και με την πολιτεία  αρωγό.
·          Χώρος φιλοξενίας για παιδιά των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
·         Ξενώνες ημιαυτόνομης διαβίωσης.
·         Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου