Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Επόμενη μέρα του Ανδρικού 7/5/2016

Το Σάββατο αρχίζει η μάχη των ζευγαριών 1ου και 2ου ομίλου.. Χρειάζονται δύο νίκες . Ο νικητής των αναμετρήσεων θα παίξει στους ημιτελικούς για να βγει το τελικό ζευγάρι και ο  πρωταθλητής ΕκασαΜαΘ.


ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΓΓΑΙΟ
Η  αήττητη ομάδα του 2ου ομίλου αντιμετωπίζει την ευχάριστη έκπληξη του πρώτου. Η σχεδόν καινούργια ομάδα του ΠΑΓΓΑΙΟΥ κατάφερε και πήρε την θέση από τον ΑΟΣ  την τελευταία αγωνιστική. Από τα δεδομένα που υπάρχουν δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα η ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ  είναι σαφώς καλύτερη σε κάθε τομέα και μάλλον θα τελειώσει την σειρά με δύο νίκες εντός εκτός. Για το ΠΑΓΓΑΙΟ είναι πρόκληση η ίδια η συμμετοχή και η εμπειρία να αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες ομάδες και υποψήφια για άνοδο. 

ΤΙΤΑΝΕΣ-ΘΥΕΛΛΑ
Έγραψα και έγραψαν ότι ο 2ος όμιλος φαίνεται να είναι πιο δυνατός ανταγωνιστικός κλπ.Μια απόδειξη η τετράδα του κυπέλλου με τρεις από τις τέσσερις να είναι από τον 2ο όμιλο.
Στο παραπάνω ζευγάρι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κατά πόσο είναι αληθινό στην πράξη .
Οι  ΤΙΤΑΝΕΣ  πέρασαν τον δικό τους κάβο σοκ από τον υποβιβασμό. Φαίνεται ότι ξεπέρασαν τα προβλήματα και δείχνουν να βρίσκουν τον δρόμο τους και παραμένουν ανταγωνιστικοί.
Η ΘΥΕΛΛΑ  είναι μια "παραδοσιακή"  δύναμη  στο τοπικό πρωτάθλημα με τα δικά της ιδιαίτερα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Η ομοιογένεια που διαθέτει και το συγκεκριμένο δυναμικό  στυλ που πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί. Σε συνδυασμό με την πιο δύσκολη έδρα τα τελευταία χρόνια είναι αυτά που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον βαθμό δυσκολίας για νίκη στους φιλοξενούμενους .
Μπορεί εντός έδρας να είναι πολύ σκληρή αλλά εκτός έδρας χάνει όλη την δύναμή της . Ίσως να είναι από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια που ίσως να κριθούν στα τρία παιχνίδια. Οι ΤΙΤΑΝΕΣ έχουν το πλεονέκτημα στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους αλλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στις ΦΕΡΡΕΣ να πάρουν τη νίκη.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΙΑΣ
Εδώ έχουμε τον δεύτερο διεκδικητή της ανόδου μαζί με τον ΑΣΤΕΡΑ  . Η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ για πολλούς λόγους κυρίως έχουν να κάνουν με τον "εσωτερικό" άτυπο ανταγωνισμό στον  νομό ΣΕΡΡΩΝ  θέλει να μπει στα μεγάλα σαλόνια. Τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο έδειξε πως είναι η καλύτερη και έχει μπροστά της το πρώτο εμπόδιο που λέγεται ΑΙΑΝΤΑΣ.
Διαβάζοντας σχόλια είδα πως η μεγάλη πλειοψηφία δίνει αβαντάζ στον γηπεδούχο και μάλιστα να καθαρίζει γρήγορα την σειρά με δύο νίκες. Η δική μου θέση είναι πως ο ΑΙΑΝΤΑΣ είναι κομμάτι "περίεργη" ομάδα και πάντως όχι εύκολος αντίπαλος. Ξεκίνησε τη χρονιά με την σκέψη να διασκεδάσουν όσο μπορούν και όπου βγει. Κατάφεραν το ακατόρθωτο να περάσουν στην δεύτερη φάση και να μείνουν στην τέταρτη θέση του ομίλου από εσωτερικά προβλήματα (αγωνιστικά-τραυματισμοί). Στα παιχνίδια έδειξαν πως είναι ένα μαχητικό σύνολο που δεν τα παρατάει εύκολα.
Το σίγουρο είναι πως ο Πανσερ/κος δεν θα κάνει περίπατο στα παιχνίδια τουλάχιστον στο παιχνίδι της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΡΟΥΠΕΛ
Ο  ΑΡΙΩΝΑΣ  είναι η ομάδα που χτίζεται για τη νέα χρονιά. Κυριολεκτικά νέα σε κάθε επίπεδο από υλικό έως τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του. Έχει σπουδαίο υλικό που έδεσε  από τα μέσα και μετά του πρωταθλήματος. Είναι ικανός για όλα κυριολεκτικά . Να κερδίσει εκτός έδρας παίζοντας καλό μπάσκετ και να χάσει στην έδρα του (δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ισχυρή έδρα φρούριο) παιχνίδια εύκολα. Ο αντίπαλος είναι μια από τις γνωστές ομάδες με παράδοση στο μπάσκετ. Αυτός έχει έδρα φρούριο αλλά δυσκολεύεται στα εκτός έδρας παιχνίδια .Είναι χαρακτηριστικό πως οι ομάδες που διακρίνονται και παίρνουν την άνοδο είναι αυτές που μπορούν και ξεπερνούν την εφηβική ασθένεια των ηττών εκτός έδρας. Όποια ομάδα καταφέρνει και ξεπερνάει αυτό τον ψυχολογικό φραγμό διακρίνεται. Φυσικά για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει και δυνατή έδρα.  Και εδώ βλέπω να πηγαίνει στα τρία παιχνίδια η σειρά με τον ΑΡΙΩΝΑ να έχει πλεονέκτημα εκτός και αν κάνει την διαφορά στο Σιδηρόκαστρο και τελειώσει στην ΞΑΝΘΗ την σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου