Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΑΝΔΡΙΚΟ 2ος ΟΜΙΛΟΣ.....

Τελειώνει η πρώτη φάση του πρωταθλήματος Ανδρών (για τον δεύτερο η κουβέντα) το Σάββατο.
Η εικόνα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρη όχι μόνο προς τη βαθμολογία αλλά και την δυναμική των  ομάδων.
Πρώτος με μία μόνο ήττα ο ΑΣΤΕΡΑΣ.
Μια ομάδα απλά η καλύτερη του ομίλου. Με πλήρη σύνθεση δεν θα έχανε από κανένα (με την ΘΥΕΛΛΑ απουσίαζε ο Αθανάσιαδης) .Η πρώτη θέση ήταν δίκαια κλεισμένη από την αρχή.
Φυσικά δεν ξεκίνησαν όλα ρόδινα για τον ΑΣΤΕΡΑ. Μετά την πικρή γεύση της προηγούμενης χρονιάς και τα λάθη κατ εμέ που έγιναν (ρόστερ-λογική που επικράτησε κλπ) ήρθε η αλλαγή πλεύσης σε κάθε επίπεδο. Ανέλαβε προπονητής ο Λ.Μαγιάννης (να του ευχηθώ καλή πορεία -πρόκριση στα προκριματικά εφήβων) με μια διαφορετική από την επικρατούσα φιλοσοφία.
Δίπλα σε παίκτες αξίας θα παίζουν έφηβοι που μπορούν. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο ρίσκο και δέχθηκε πολλές επικρίσεις για αυτήν την απόφαση του.
 Στην πορεία η δικαίωση έκλεισε πολλά στόματα και χαίρομαι ιδιαίτερα που όχι μόνο λειτούργησε αλλά πέτυχε απόλυτα. Είναι αδιανόητο σε κάποιο παιχνίδι του ΑΣΤΕΡΑ να μην είναι βασικοί οι έφηβοι του. Απόδειξη η μετάθεση την Τετάρτη που πέρασε του τελευταίου παιχνιδιού της πρώτης φάσης.
Η επόμενη μέρα είναι αρκετά περίεργη για τον ΑΣΤΕΡΑ.
Υπάρχουν τα προκριματικά και δεν γνωρίζει κανείς πότε ξεκινάει η επόμενη φάση για την ανάδειξη του πρωταθλητή ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Στην περίπτωση και μακάρι να γίνει πράξη περάσουν στο Πανελλήνιο οι έφηβοι θα υπάρχει ζήτημα στο ρόστερ του. Οι έφηβοι σε αυτή τη περίπτωση θα δώσουν σε δύο εβδομάδες εννέα παιχνίδια και η κούραση θα είναι μεγάλη συν το ότι βρίσκονται λίγο πριν την έναρξη του εξετάσεων και δένει το γλυκό. Αντίπαλος το ΠΑΓΓΑΙΟ που λογικά δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αλλά η συνέχεια θα είναι σίγουρα δύσκολη. Και ο στόχος είναι η άνοδος και αυτή έχει δύσκολο μονοπάτι.
ΑΡΙΩΝΑΣ.
Μετά από πολλές ταλαιπωρίες στα τελευταία χρόνια επιτέλους βρέθηκε η χημεία και η ομάδα δείχνει αυτό που μπορεί και ξέρει. Ήρθε καλό υλικό γίνεται καλή δουλειά σε οργάνωση και προπονήσεις με μοναδικό πρόβλημα τον τραυματισμό από την αρχή σχεδόν του Σ.Μαυροσκολίδη. ήταν μια απώλεια που στοίχισε στην αρχή μέχρι να βρούνε οι υπόλοιποι τα πατήματά τους. Από την στιγμή που έδεσε σαν σύνολο η ομάδα δεν είχε αποτυχίες πλην του παιχνιδιού με τον ΑΣΤΕΡΑ.
Αυτό που θέλουν φέτος τουλάχιστον είναι να τερματίσουν όσο πιο ψηλά μπορούν να δέσουν ακόμη περισσότερο οι παίκτες μεταξύ τους έτσι ώστε να είναι πιο έτοιμοι για τη νέα χρονιά για να βάλουν και πιο ψηλούς στόχους.
ΑΙΑΝΤΑΣ
Υπήρχε θα έλεγα μια μικρή διχογνωμία ( τίποτα σοβαρό) για το αν πρέπει η ομάδα να έχει στόχους ψηλούς ή θα πρέπει να έχει την λογική ανάδειξης παικτών μέσω των αγωνιστικών ευκαιριών που θα τους δίνονται. Πρωταθλητισμός η προετοιμασία νέων ? Φαίνεται ότι στην πορεία τα ίδια τα αποτελέσματα έδωσαν την λύση. Και έγιναν και τα δύο στο μέτρο του δυνατού. Και ευκαιρίες λίγες φυσικά και στην τετράδα η ομάδα. Από εδώ και πέρα ότι βγει.
ΘΥΕΛΛΑ.
Το μικρό χωριό που αντιστέκεται είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.
Ο χρόνια προπονητής της Α.Σ δεν συνέχισε και βρέθηκε με μια καυτή πατάτα στα χέρια ο Σ.Π.
Παρότι έχει υλικό για να μπορεί να στέκεται  αξιοπρεπώς σε κάθε δυσκολία έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Και αυτά λίγο έλειψαν να στερήσουν τους στόχους που μπήκαν στην αρχή της χρονιάς.Μου έρχεται στο μυαλό η κάκιστη αγωνιστική εικόνα του ημιτελικού κυπέλλου.
 Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι όμως έδειξε χαρακτήρα και πήρε την νίκη -τετράδα. Διάλεξε αντίπαλο θα έλεγα (ΤΙΤΑΝΕΣ) με αυτή του την νίκη. Από τις δύο καλές ομάδες του 1ου ομίλου και για να πετύχει θετικό πρόσημο θα πρέπει η ΘΥΕΛΛΑ να παίξει ακόμη καλύτερο μπάσκετ.

Περνάμε στις υπόλοιπες ομάδες που δεν πέρασαν στην επόμενη φάση και το πρωτάθλημα τελειώνει κάπως απότομα γι αυτές.

Η μόνη ομάδα που θα πρέπει να νιώθει αδικημένη είναι σίγουρα η ΦΙΛΙΑ.
Ξεκίνησε πολύ καλά τόσο που μετά την νίκη της μέσα στην ΞΑΝΘΗ με τον ΑΡΙΩΝΑ ήταν μία από τις ομάδες για την δεύτερη θέση και όχι για τρίτη τέταρτη. Στην πορεία όμως ήρθαν αναποδιές,τραυματισμοί βασικότατων παικτών που αποδιοργάνωσαν την λειτουργία της ομάδας. Έπαιζε χωρίς ψηλό και έπρεπε να βρεθεί τρόπος αγωνιστικός διαφορετικός. Όταν το κατάφερε αυτό ο Γ.Ουζουνίδης τραυματίστηκε ο βασικός σκόρερ και άσσος της ομάδας Χ.Σαββουλίδης .
Στο διάστημα αυτό χάθηκαν κρίσιμα παιχνίδια και βαθμοί. Και είναι άδικο γιατί με την αγωνιστική εικόνα που έδειξε στα ημιτελικά κυπέλλου φάνηκε ότι θα έπρεπε να είναι στην τετράδα .
Αλλά ποια  θα έμενε απ έξω???
 Αυτό δείχνει την καλή εικόνα του ομίλου σε αντιστοιχία με τον πρώτο όμιλο. Μία ομάδα σούπερ ΑΣΤΕΡΑ και 4εις ισάξιες να μάχονται για τρεις θέσεις. Κάποια θα έμενε απ έξω ....
Φαίνεται ότι αυτός ο όμιλος 1ος  είναι τριών ταχυτήτων . 1η ΑΣΤΕΡΑΣ 2η ΑΡΙΩΝΑΣ,ΑΙΑΝΤΑΣ.ΘΥΕΛΛΑ, ΦΙΛΙΑ,
Στην 4η ταχύτητα ανήκουν οι υπόλοιπες ομάδες  αλλά δεν μπαίνουν όλες στο ίδιο καζάνι.
ΗΡΑΚΛΗΣ .ΕΘΝΙΚΟΣ είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους.
 Ακολουθεί η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και μετά   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ,ΣΟΥΦΛΙ και ΠΑΝΘΗΡΕΣ.

Καλή η εικόνα και η πορεία του ΗΡΑΚΛΗ  . Στην συνέχεια εάν θέλει να αποκτήσει  λόγο στην πόλη του θα πρέπει να ανεβεί σκαλιά.
Ο  Εθνικός κάνει φέτος αυτό που έπρεπε να κάνει τα προηγούμενα χρόνια να δώσει χώρο και χρόνο στις υποδομές και στους νέους. Αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς και το λιγότερο θα είναι επιτυχημένη γιατί θα υπάρχει ικανοποίηση στην αξιοποίηση των νέων παικτών του.

Η πορεία της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ έχει χαρακτήρα ανασυγκρότησης . Δεν είναι η ομάδα των παλαιότερων ετών που πρωταγωνιστούσε στα τοπικά και ήταν πάντα μια ανάσα πριν την άνοδο. Εκείνο πια είναι παρελθόν. Έγιναν τραγικά λάθη το διάστημα που έλειπε η προπονητική ψυχή της ομάδας Μ.Ξανθίδης. Αυτή τη στιγμή κάνει μεγάλη προσπάθεια με το υλικό που έχει να βρει η ομάδα και η ίδια η ακαδημία τα σωστά πατήματα .

Και μόνο ότι έχουν ομάδες στο τοπικό και δίνουν ευκαιρίες σε παίκτες της περιοχής ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΣΟΥΦΛΙ είναι απόδειξη καλής λειτουργίας. Δεν είναι μεγάλες πόλεις με επιλογές και παλεύουν να κρατήσουν την αγάπη μερικών ανθρώπων για το μπάσκετ ζωντανή .
 Κύριοι είστε άξιοι και μακάρι να βρεθούν τρόποι και λύσεις που θα βοηθήσουν την δουλειά σας να πάει ακόμη πιο ψηλά.

Οι ΠΑΝΘΗΡΕΣ είναι σε μια μπασκετική πόλη που έχει πολλές ομάδες. Δύσκολο να σταθείς αλλά φαίνεται ότι το παλεύουν με νύχια και με δόντια. Χρειάζονται ομάδες στην κατηγορία χρειάζονται παιχνίδια πολλά ευκαιρίες σε παίκτες. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι μέσα σε αγωνιστικούς χώρους με παίκτες και ομάδες όσες περισσότερες υπάρχουν τόσο το καλύτερο.

Σε γενικές γραμμές ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου