Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΥΛΑΙΑ 2/4/216

Αυλαία  για το παιδικό πρωτάθλημα 2015-2016  με δύο παιχνίδια  στην Καβάλα το Σάββατο 2/4/2016.
Στις 03,00μμ  θα γίνει ο μικρός τελικός ανάμεσα  στις ομάδες Πανσερ/κος και ΓΑΣ  και ακολουθεί στις 05,00μμ  ο μεγάλος τελικός που θα  κρίνει τον πρωταθλητή για την χρονιά ανάμεσα  στην Ασπίδα και  τους Τιτάνες.
Η Ασπίδα για περάσει το εμπόδιο του Πανσερ/κου  και οι Τιτάνες του ΓΑΣ.
Η επιτυχία ή όχι της όλης διοργάνωσης  θα κριθεί στο τέλος . Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος .
Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη την οποία υποστηρίζουν ειδικότεροι (προπονητές και παράγοντες) που πιστεύουν ότι είναι άδικο να κρίνονται όλα σε ένα δύο παιχνίδια στην λογική ότι αυτός που τερμάτισε πρώτος σε όλη την διοργάνωση θα πρέπει να θεωρείται αυτόματα και πρωταθλητής.
Οι φόβοι τραυματισμών  η πίεση των μικρών παικτών είναι κατά κύριο λόγο οι αιτίες που θεωρούν ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω.
 Αν αντιπαραβάλω επιχειρήματα θα έλεγα ότι από την στιγμή που κάνουν πρωταθλητισμό θα πρέπει να κινούνται στην λογική διοργάνωσης του συνόλου των πρωταθλημάτων.
 Ίσως να κρίνονται πολλά από ένα τραυματισμό και την πίεση που τυχόν να μην μπορούν να διαχειρισθούν οι μικροί.
Αλλά πίεση και προβλήματα τραυματισμών υπάρχουν σε κάθε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Αν πιστεύω ότι μπορεί κάτι να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει είναι η πίεση για θετικό αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Δηλαδή θα πρέπει πρώτα να μάθουν να παίζουν μπάσκετ να κάνουν τα βασικά σαν παίκτες και να μην χρειάζεται στο εφηβικό να μαθαίνουν πως να σουτάρουν πχ.
Να καταργηθεί οπωσδήποτε η ζώνη άμυνας στο παιδικό πρωτάθλημα γιατί αποσκοπεί μόνο στην επίτευξη αποτελέσματος και δεν προσφέρει σε αυτές τις ηλικίες τίποτα στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης.
Για την αναβάθμιση ας κάνουν το παιδικό δύο ταχυτήτων με αδύναμες και δυνατές ομάδες όπως είχα προτείνει κάποτε με βαθμολογία ετήσια που θα επιτρέπει των πρωταθλητή των αδυνάτων να παίζει στην μεγάλη κατηγορία και τον κακό της δυνατής κατηγορίας να πέφτει στην χαμηλή.
Αν κάνουν ένα ή δύο παραπάνω παιχνίδια με το παλιό σύστημα δεν βοηθάει και πολύ. Θα μπορούσαν σαν αναπληρώσει οι ομάδες που δεν πέρασαν στις επόμενες φάσεις να διοργανώνουν τακτικά τουρνουά για να έχουν παιχνίδια οι μικροί. Το παράδειγμα υπάρχει και μάλιστα είχε επιτυχία γιατί γκρίνιαξαν οι προπονητές πως έχουν δύο παιχνίδια την ημέρα επί δύο ημέρες 4 παιχνίδια ένα ΣΚ.
Αν υπάρχει διάθεση πολλά ΣΚ  θα ήταν όλο παιχνίδια.
Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Ας δούμε όμως πως θα τελειώσει η χρονιά την άποψη κυρίως των παικτών και αυτό έχει περισσότερη σημασία γιατί οι προπονητές δυστυχώς έχουν σκοπιμότητα πολλές φορές και είναι λογικό από την πίεση που υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου