Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Σχολιασμός Γ΄Εθνική.ΑΣΠΙΔΑ-ΧΑΝΘ

Από την αρχή το παιχνίδι έδειξε πως υπάρχει μία ομάδα  στο παρκέ.

 Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Α.Κουτσογιάννη η γηπεδούχος ομάδα επιβλήθηκε  στα τρία πρώτα δεκάλεπτα με την διαφορά να φτάνει έως τους 17  πόντους. Αλλά τέτοια παιχνίδια είναι ντέρμπι . Παίζαν οι δύο δεύτεροι και ένας από τους δύο θα υποχωρούσε  στην τρίτη θέση.
Η ΑΣΠΙΔΑ  δεν είχε μόνο το βλέμμα στραμμένο στην άμυνα αλλά έβγαλε πολύ ενέργεια στην επίθεση.   40-29  το σκορ στο ημίχρονο  που δείχνει επιθετικό οίστρο. Και είναι αλήθεια πως είχε στιγμές που οι φίλαθλοι έβλεπαν καλό μπάσκετ.  Δικαίωση .........
Η ΧΑΝΘ  είχε στα τρία δεκάλεπτα ένα μονότονο προβλέψιμο τρόπο επίθεσης. Η μπάλα στον Παυλεά  .......Το έκλεισε καλά η ΑΣΠΙΔΑ  και η ΧΑΝΘ επιθετικά ήταν τραγική.
Αλλαγή σκηνικού  στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η αντεπίθεση ξεκινάει με την είσοδο του Π.Ερμείδη στο παρκέ. Αλλάζει ταχύτητα η ΧΑΝΘ  γίνεται πιο γρήγορη πιέζει κλείνει διαδρόμους. Εναρξη στο σκορ με το τρίποντο του  Π.Ε.Την σκυτάλη παίρνει εκτελεστικά ο Σταματέλος και στην συνέχεια ο Ελευθεριάδης.
Από το σημείο εκείνο καταφέρνει σχετικά γρήγορα να μειώνει το σκορ  και τρία λεπτά πριν τη λήξη να περνάει μπροστά με 64-65  με εύστοχο τρίποντο. Έκανε ένα 18-0  ουσιαστικά. Αλλά η γηπεδούχος ομάδα έδειξε χαρακτήρα . Χάνει την ευκαιρία να περάσει μπροστά με βολές 1/2  ο Στεφανίδης  στο 01,51. 65-65  το σκορ.
Μέχρι και το 00,48  δεν μπαίνει πόντος. Σε αυτό το σημείο ο Μελίδης χάνει δύο βολές 0/2  65-65  το σκορ  στην συνέχεια άστοχο σουτ του Κουτσογιάννη στο 00,30  και Τάιμ οι ομάδες.
Η κατοχή είναι για την ΧΑΝΘ  κλέψιμο στην επαναφορά από τον Κουτσογιάννη και 67-65  μπροστά η γηπεδούχος. Ξανά τάιμ η ΧΑΝΘ.
Και πάλι κλέψιμο για την γηπεδούχο από τον  Α. Παπαδάκη αυτή τη φορά  που κερδίζει φάουλ.
1/2  βολές για τον Α.Π  και 68-65.
Τελευταία προσπάθεια από τον Π.Ερμείδη για τρίποντο άστοχη και λήξη του παιχνιδιού.
Από την ΑΣΠΊΔΑ εξαιρετικός  ο Κουτσογιάννης  πολύ καλός αμυντικά ο Παπαδάκης .Σε πολύ καλή μέρα οι Χ"Μιχαηλίδης Στεφανίδης Κουμπάνης στο πρώτο μέρος. Άψογος εκτελεστικά ο Τσώγκας
Από την ΧΑΝΘ  που άργησε να καταλάβει τι συμβαίνει καθοριστικός ο Π.Ερμείδης.
Ξέρει και το δείχνει από μπάσκετ ο Μελίδης.


Σε γενικές γραμμές πολύ καλό παιχνίδι με μεγάλη ένταση και εναλλαγές δυνατό αλλά χωρίς  προβλήματα. Δεν σημειώθηκε κανένα παρατράγουδο μεταξύ παικτών. όλοι στάθηκαν στο ύψος τους παρόλη την μεγάλη κρισιμότητα που είχε. Οι διαιτητές με κάποια λάθη αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλοί.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΧΑΝΘ 68-65 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-14, 40-29, 58-47, 68-65

Διαιτητές: Ταρενίδης,Ελευθεριάδης

ΑΣΠΙΔΑ (Ιωαννίδης): Κουμπάνης 2, Παπαδάκης 7, Γρούλος, Τσίωγκας 11(3), Στεφανίδης 13 (2), Χατζημιχαηλίδης 5 (1), Κουτσογιάννης 26 (2), Καραμπίνης, Παλλάκης 2, Πετς 2.

ΧΑΝΘ (Καραπιπερίδης): Βλάχος 9 (3), Παυλέας 13 (1), Σταματέλλος 11 (3), Ελευθεριάδης 17, Ζιάκας 8 (1), Ερμείδης 3 (1), Παπαχρήστου, Δαβάνης, Αγγελίδης, Μελίδης 4.

Πηγή. http://www.infobasket.gr





20 σχόλια:

  1. Η ομάδα της Ξανθης ήταν εμφανώς καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και πολύ καλά το λες, μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Στο τέλος χαλαρώσαμε και τους δώσαμε το δικαίωμα να ελπίζουν. Δεν θα μιλήσω για διαιτητές και για το ξύλο που φάγαμε. Τέλος καλό όλα καλά! Τώρα η Ασπίδα κρατάει την τύχη στα χέρια της!! Εκείνο που είναι πολύ ευχάριστο όμως και πρέπει να σχολιαστεί, είναι πως για πρώτη φορά στα χρόνια που η Ασπίδα εκπροσωπεί το Ξανθιώτικο μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες ήταν στο γήπεδο όλος ο μπασκετικός κόσμος της Ξάνθης. Προπονητές, παράγοντες και παίκτες και άλλων ομάδων!!! Κάποιοι πανηγύριζαν τα καλάθια της ΧΑΝΘ, κάποιοι δυστυχώς έφυγαν στεναχωρημένοι, αλλά δεν πειράζει!!! Εκείνο που μετράει είναι πως ήρθαν! Και ο νοών νοεί τω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζητούμενο ήταν να κερδίσει η Ασπίδα αλλά να διακριθεί ο Π.Ερμείδης. Πάνω σε αυτό τα χειροκροτήματα .Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που συμβαίνει να είναι όλος ο μπασκετικός κόσμος της πόλης. Μάλλον δεν έβλεπες καλά στην κερκίδα. Ήταν λογικό να έχει τόσο κόσμο ήταν ντέρμπι κορυφής . Η έξυπνη κίνηση που έκανε η ομάδα να παίζουν μικροί -ες στο ημίχρονο αναγκάζει γονείς να δίνουν το παρών.Τέλος για το χαλάρωμα.....Τέτοια παιχνίδια είναι ντέρμπι .Μπορεί η ΧΑΝΘ να σερνόταν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα αλλά θα αντιδρούσε. Είναι ομάδα που πιέζει τρέχει. Μόνο που με τον Παυλέα μέσα δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό...Άλλαξε φιλοσοφία και λίγο έλειψε να πάρει το παιχνίδι. Η απορία μου είναι γιατί δεν πήρε χρόνο το πιο ζεστό χέρι της ομάδας με το απόλυτο 1οο% ο Β. Τσώγκας .

      Διαγραφή
  2. ΑΣΠΙΔΑΡΑ μου τους πίκρανες απόψε. Ο Ιωαννίδης έχει φτιάξει ομαδάρα και ο κόσμος γουστάρει να βλέπει μπάσκετ. Μπράβο παιδιά συνεχίστε έτσι κι εμείς καθε Κυριακή θα γεμίζουμε την κερκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή τα έχω χώσει πολλές φορές στον Ιωαννίδη θα πρέπει να του αναγνωρίσω ότι στο παιχνίδι αυτό η ομάδα του έπαιξε και πολύ καλό μπάσκετ. Δεν ήταν άμυνα ήταν και επίθεση. Κάπως έτσι το παιχνίδι πέρα από την αγωνία του ήταν και θεαματικό στον βαθμό που επιτρέπει η κατηγορία.

      Διαγραφή
  3. Χθες πήρα την οικογενεια μου και πηγα πρωτη φορα στο γηπεδο. Τα πιτσιρίκια μου έμειναν έκπληκτα από την ατμόσφαιρα και φυσικά από τον αγώνα. Σε τέτοιες δύσκολες εποχές πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που προσπαθούν να έχουν μια ομάδα σε εθνική κατηγορία. Περάσαμε ένα ευχάριστο οικογενειακό δίωρο και εννοείται στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε και πάλι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γουστάρουμε Ασπίδα, συνεχίστε έτσι παιδιά. Παίκτες και προπονητές είναι μια γροθιά και αυτό φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσα παιδιά, τόσες οικογένειες, τόσο ωραία ατμόσφαιρα δεν έχω ξαναδεί σε γήπεδο στην Ξάνθη. Μπράβο στον κόσμο, μπράβο και στην ομάδα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και χάρηκα πάρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύσκολο παιχνίδι, μεγάλη νίκη για την Ασπίδα που δείχνει διαρκή βελτίωση στην διάρκεια της χρονιάς και έχει ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις μετα τις αλλαγες που εγιναν το καλοκαιρι. Εμένα προσωπικα η φετινη ομαδα μου αρεσει παρα πολυ και βγαζει κατι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το καλο με σενα ειναι οτι ξερεις να ερμηνευεις και τα χειροκροτηματα και τις παρουσιες. Το κακο ειναι πως εχεις επιλεκτικη μνημη και οπτικη. Δεν πειράζει ομως... Ουδεις τελειος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς !!!
      Γίνε λίγο σαφής για να μπορέσω να απαντήσω. Επιλεκτική μνήμη και οπτική πότε και γιατί ?

      Διαγραφή
  8. Έχεις γραψει πιο παλιά ότι λόγω φιλίας με τους γονείς συμπαθείς τους αδελφούς Ερμείδη και τον Καραμπέκη.Δεκτό.Χθες όμως ο Ερμείδης ούτε κλεψίματα έκανε ούτε ασιστ έιχε.έχασε 4- 5 σουτ και έκανε μια λάθος πάσα σε καθοριστικό σημείο.Αντί να γράψεις για το 9 και το 8 που παιξαν καταπληκτικά λες για τον Ερμείδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιάβασε λέξη προς λέξη τι έγραψα.
      Δες πως αλλάζει η εικόνα της ΧΑΝΘ όταν βγαίνει ο καλός της παίκτης Νο 5 Παυλέας και μπαίνει ο Ερμείδης.
      Την ίδια άποψη είχαν οι περρισότεροι προπονητές που ρώτησα μετά το παιχνίδι.
      Εκτός από φίλος των γονιών πιστεύω και στην μπασκετική τους αξίας όπως το ίδιο συμβαίνει με τον Β.Κουρτίδη πχ και ολους όσους έχουν να δείξουν κάτι. Πέρα όμως από αυτό τόσο οι Αφοι Ερμείδη όσο και ο Δ.Καραμπέκης είναι και καλά παιδιά . Ξαναδιάβασε ξανά και ξανά λέξη προς λέξη και θα δεις ότι γράφω και για το 9-8 τον Μελίδη κλπ. Φιλάκια .......

      Διαγραφή
  9. Καθοριστικος... Χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας έβαζε το τρίποντο στην λήξη και να δω τι θα έλεγες τώρα. Γιατί μέ ένα άστοχο σουτ γίνεσαι ρόμπα και με εύστοχο θεός. Λάθος κρίσιμο έκανε και ο Μελίδης που του έκλεψε την μπάλα ο Τόλης για θυμίσου και ο Μελίδης ήταν βασικός και καθοριστικός.
      Και για σένα ξαναδιάβασε λέξη προς λέξη. Φιλάκια και πάλι.............

      Διαγραφή
  10. Αν η γιαγια μου ειχε ρόδες θα ηταν πατινι. Μουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτησες τον απού σου μήπως και είχε ρόδες ή ρουλεμάν όπως έλεγαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες???

      Διαγραφή
  11. πλεον σε εχουν καταλαβει ολοι ρε χατζη οτι δεν ξερεις απο basket και ολα τα γραφεις για να δημιουργεις εντυπωσεις...ελεος δλδ!!!!ασπιδαρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντάξει γαμώτο το κατάλαβες πως δεν το κατέχω. Και από την προσφώνηση και μονο δειχνεις ότι με ξέρεις πολύ καλά. Το χατζη το χρησιμοποιούν πολλοί λίγοι !!! Καρφώνεσαι .....Μένει μόνο να το χωνέψω και να αποσυρθώ και μάλιστα γρήγορα. Φυσικά για να μην υπάρξει κενό θα πρέπει να αναλάβει κάποιος που το κατέχει. Και αυτό είναι το σωστό. ΟΙ ειδικοί να πάρουν τις τύχες του χώρου στα χέρια τους. Μια τελευταία επιθυμία την έχω έτσι δεν είναι..... Θέλω να γνωστοποιήσεις το δικό σου "εργο"....και την προσφορά σου στον χώρο για να ξέρει ο κόσμος τι έχανε τόσο καιρό.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Εστω και μετά από καιρό .....κάνε καμιά άλλη δουλειά αφού χαλιέσαι με το μπλογκ συνδικαλιστά μου .......ξέρεις εσύ.....Το κακό είναι ότι με βλέπετε στο γήπεδο και δεν έχετε το θάρος παρότι ξέρετε ότι δεν θα πω όχι σε τίποτα να ρθετε και να μου πείτε ότι βγάζετε ανώνυμα σε σχόλια.
      Το λιγότερο είστε κότες ....για να μην πω τίποτα άλλο.

      Διαγραφή