Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ................

Έγιναν και οι εκλογές  στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Φαίνεται ότι κέρδισε η πλευρά που ήταν πιο έτοιμη και πιο οργανωμένη.
Και αυτή είναι του πρώην και όπως όλα δείχνουν του επόμενου προέδρου Ν.Νικολόπουλου.
Για πρώτη φορά ίσως να μην είναι στο Δ.Σ   ο παλαιότερος όλων Χαραλαμπίδης και αυτό γιατί πέραν των έξι πρώτων της πλευράς Νικολόπουλου οι οποίοι εξασφάλισαν το 50+1% που χρειάζεται για την εκλογή τους και είναι 6 μέλη άρα και πλειοψηφία στο Δ.Σ  οι υπόλοιποι με τις 16 και κάτω ψήφους δεν μπόρεσαν να εκλεγούν.
Ήταν και η μεγάλη έκπληξη των εκλογών που συζητήθηκε πολύ αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αυτή την έκπληξη εξέφρασε και φίλος που ήταν παρών στην διαδικασία .
Είναι φαίνεται βαθιά ριζωμένο σε όλους πως ο Χαραλαμπίδης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του Δ.Σ  .
Μια ανατροπή λοιπόν μια αλλαγή ρόλων.
Νέα πρόσωπα στο Δ.Σ  όπως ο ΑΜΥΡΑΣ  ο ΠΑΠΟΥΗΣ.και ο Σ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ .
Τουλάχιστον αυτοί είναι νέοι άνθρωποι έχουν διάθεση  και όπως φάνηκε έχουν το θάρρος της άποψης.
Δεύτερο σπουδαίο γεγονός και εδώ θα σταθώ ιδιαίτερα και αυτό είναι ουσιαστικά μια μικρή νίκη των ομάδων και όχι το ποιος θα είναι πρόεδρος η απόφαση για τους τρόπους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Ναι μεν αλλά πιστεύω ότι πρώτα έπρεπε να συζητηθεί αυτό και μετά την επομένη να γίνουν οι εκλογές. Φάνηκε όμως πως η πλευρά των νικητών τα είχε βάλει κάτω έτσι με τέτοιο τρόπο που δεν υπήρχαν τα όποια αρνητικά θα μπορούσαν να συμβούν.
Οι ομάδες λοιπόν αποφάσισαν πως θα γίνουν τα πρωταθλήματα με δική τους πρόταση ή καλύτερα με δικές τους προτάσεις τις οποίες τις έβαλαν κάτω είδαν προφανώς θετικά αρνητικά και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ αυτές γι αυτές.
Αποφάσισαν για το κυρίως πλαίσιο και άφησαν στο επόμενο Δ.Σ  τα όποια διαδικαστικά προκύψουν. Αν είναι καλή η απόφαση μικρή σημασία έχει . Κακή μπορεί να βγει αλλά είναι δική τους απόφαση αυτή θα την δοκιμάσουν στη πράξη αυτή θα κρίνουν εάν την επόμενη χρονιά θα πρέπει να αλλάξει. Το πρώτο βήμα έγινε  μπήκαν στο λούκι της συμμετοχής οι ομάδες και είναι στο χέρι τους   να συνεχίσουν έτσι σε αυτή τη λογική τη λογική της συμμετοχής για ότι τους ενδιαφέρει.  Μικρή σημασία θα έχει εάν θα είναι πρόεδρος ο Πέτρος ο Γιώργος ο Νίκος .
Αν η κάθε πλειοψηφία  παίρνει τις αποφάσεις  ο ρόλος του προέδρου γίνεται διεκπεραιωτικός.
Για να πούμε και το δίκιο του στραβού ο νέος πρόεδρος ήταν θετικότατος σε αυτή την εξέλιξη και ήταν το μεγάλο του ατού αντίθετα με την πλευρά Βεζερτζή Χαραλαμπίδη που κινήθηκαν σε παλαιότερα εκλογικά μοτίβα .
Η συμμετοχή τουλάχιστον των τριών της πλευρά Νικολόπουλου που κρίνω ότι με το όλο έργο τους και τι κινήσεις τους έδειξαν πως έχουν τη διάθεση για κάτι νέο είναι μια εγγύηση για καλύτερο αύριο.
Ο Αμυράς πε΄ρα από καλός παίκτης στα νιάτα του στην καθημερινότητα είναι ένας άψογος επαγγελματίας. Έχει άποψη για το θέμα και σίγουρα αυτό είναι υπέρ του αλλά αποτελεί και ένα θετικό για το αύριο του μπάσκετ. Και μόνο το ότι το παιδί του ασχολείται με το άθλημα τον κάνει να έχει διαφορετική άποψη για τα ουσιώδη.
Ο Σ.Παπούης  δεν χρειάζεται πολλά .
 Η αλλαγή νοοτροπίας στην ΑΕΚ  είναι δικό του έργο. Η ΑΕΚ  που ήταν  σε δεύτερη μοίρα  στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ   με τις έξυπνες κινήσεις του καθιερώνεται  σε κάθε επίπεδο. Ο ΓΑΣ  ίσως  για πρώτη φορά να μην έχει ισχυρό εκπ΄ροσωπο στο Δ.Σ. Αυτό και αν είναι ριζική αλλαγή.
Τελευταίος από τους νέους στο Δ.Σ  Ο Σ.Μαυρίδης.  Ο Σόλωνας  έδειξε στην πορεία του ως πρόεδρος της ΦΙΛΙΑΣ  ότι απλά το έχει.
Δεν φοβήθηκε  ποτέ  πόσο μάλλον να πηγαίνει κόντρα  με αποφάσεις που τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν καταστροφικές.
 Είχε το θάρρος να προβάλει εναλλακτικές λύσεις την εποχή που όλα τασκιαζε η φοβέρα   και ήταν κάτι σαν επαναστατική πράξη η εκφορά προτάσεων  .
Αυτοί είναι τρεις νέοι α΄νθρωποι από τους οποίους περιμένω πολλά.
Για τον Β.Χαλκιά το έργο του ως επιτροπή αγώνων ήταν από τα ατού του. Μέτρησε πολύ το γεγονός πως κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του νόμου και των προκυρήξεων και προσπάθησε να δώσει λύσεις σε πολλές περιπτώσεις. Δεν μπήκε στην λογική  να φτιάξει δικούς του κανόνες 
 "ελέω θεού αποφασίζουμε'. 
Ο  Θ Στουπίδης  φαίνεται ότι δικαιώνεται και γίνεται ο ισχυρός του Ν.Καβάλας ή  αλλιώς ο εκπρόσωπος του νομού  στο Δ.Σ  αφήνοντας εκτός για πρώτη φορά τον Σ. ΒΕΖΕΡΤΖΗ  εκτός πλειοψηφίας. Αυτό και αν δεν είναι  αλλαγή  ....
Ωραία λοιπόν  μπήκαν νέοι άνθρωποι είδαμε κάποια πρώτα δείγματα σκέψης τώρα μένει να δούμε την αντιστοιχία έργων και πράξεων. Εδώ είμαστε  και θα κάνουμε καλόπιστη κριτική.
Πολλοί καλοθελητές θα ανατρέξουν στο παρελθόν για να μου θυμίσουν λόγια  και απόψεις.
Ίσως να θέλουν να δείξουν την όποια διαφοροποίηση υπάρχει.
Λοιπόν για να είμαι δίκαιος  δεν έλπιζα πολλά . Ήξερα πως μετά τη σύγκρουση και την προκήρυξη των εκλογών θα υπάρχει μια έντονη αντιπαλότητα και ένας διαχωρισμός της λογικής  κάτι που τελικά έγινε  "Με  ποιόν είσαι".
Φοβήθηκα ότι αυτή η σύγκρουση δεν θα αφήσει την ελευθερία κινήσεων έτσι ώστε να υπάρξουν αλλαγές.
Μια μικρή ελπίδα  οι πράξεις και τα έργα του προέδρου το τελευταίο χρονικό διάστημα που έδειξε πως ξεπέρασε την λογική της αντιπαράθεσης την λογική πως όσοι κάνουν κριτική είναι αδαείς και κακόπιστοι και άκουσε   συζήτησε  και πήρε αποφάσεις που δεν έκαναν τουλάχιστον κακό.
Αυτό για να είμαι δίκαιος.
Δεν υπήρξε και μια συγκροτημένη αυτή τη φορά  κίνηση αντίδρασης  όπως πριν από τρία χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. Και οι άνθρωποι που ηγήθηκαν τότε φαινόταν ότι δεν θα έβρισκαν στέγη.  Προφανώς έγιναν πολλά παρασκηνιακά  και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Και το ξανατονίζω ότι τουλάχιστον από τους τρεις νέους περιμένω πολλά.
Γιατί απλά όπως λένε οι νέοι το έχουν.............
Κάπου προς το τέλος υπάρχει και ένας υποψήφιος που δεν άνηκε σε καμιά ομάδα και πήρε 4εις ψήφους. Ο Ν.Καραμπεάζης και μόνο το ότι πήρε την απόφαση  να κατέβει μόνος του χωρίς να ενταχθεί πουθενά  .Απαντώντας στην ερώτηση με ποιόν είναι   έλεγε είμαι με την ομάδα μου και συνολικά με τις ομάδες που πρέπει  να αποφασίζουν αυτές για την τύχη τους  . Έβαζε και συνεχίζει να βάζει πάνω από θέσεις την λογική της αυτοδιαχείρισης των ομάδων και άμεσης λήψη αποφάσεων.
Είναι λογικό σε μια  τέτοια πόλωση να μην καταφέρει να βγει.  Αλλά τελικά είναι ο μόνος κερδισμένος . Είχε καθαρή θέση  και απλά θα περιμένει την εκπλήρωση θέσεων από τους άλλους πόσο μάλλον την τοποθέτηση των ομάδων σε ζητήματα που θα τους φέρνουν σε αντίθεση με αποφάσεις.
Αν έχω το δικαίωμα πρότασης θα έλεγα πως αυτή η πρόταση και στάση θα πρέπει να δικαιωθεί και στις επαναληπτικές εκλογές θα πρέπει οι εκπρόσωποι των ομάδων να τον δικαιώσουν με την εκλογή του στο νέο  Δ.Σ.
Για την πλευρά των χαμένων οι εκλογές ήταν η τέλεια συντριβή.
Δεν γνωρίζω πως κινήθηκαν αλλά στην πράξη φάνηκε ότι δεν είχαν  και την καλύτερη οργάνωση ίσως δεν είχαν και το πλαίσιο των προτάσεων  εκείνων που θα δημιουργούσαν κλίμα υπέρ τους.
Το ποσοστό τους ήταν κάτω από το 46%  .
 Όταν κάποτε  ήταν 52-56  κλπ  ή σε ψήφους πάνω από 25  τώρα έπεσε σε 14  ψήφους.
Ας  κρίνουν μόνοι τους τι έφταιξε  και δεν είχαν απήχηση. Γιατί αυτό είναι το συμπέρασμα.
Η ιστορία έδειξε πως τις καλές εποχές  όταν είχαν την διαχείριση της εξουσίας  μπορούσαν μέσω αυτής να κινούνται . Η δύναμη που είχαν τους επέτρεπε να νιώθουν πανίσχυροι χωρίς ίχνος αμφισβήτησης. Έμαθαν έτσι   δεν μπόρεσαν να αλλάξουν και οι εποχές και οι συγκυρίες που άλλαξαν τους ξεπέρασαν.
Φαίνεται πως κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. Και αυτό είναι καμπανάκι για πρώην και για νυν.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να περπατήσει η λογική της παρέας  στο Δ.Σ   .
Φαίνεται πια πως η αμφισβήτηση  που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια ως προς το αλάθητο του Δ.Σ  είναι μεγάλη. Κάθε προσπάθεια επιστροφής στα πάτρια δεν θα βοηθήσει.

Πάρθηκαν λοιπόν αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.
Για παιδικά νεάνιδες κορασίδες εφηβικά θα υπάρξουν ίσως κάποιες αλλαγές  στην πορεία έπειτα από σκέψη.
Ίσως να υπάρξει final 4    ίσως κάτι άλλο.
Παιδικά και Κορασίδες δεν έχουν και πολλά προβλήματα.
Βοήθεια χρειάζονται ΕΦΗΒΙΚΌ και ΝΕΑΝΙΔΩΝ.
Ουσιαστικά  δεν υπάρχει εφηβικό  κάτι που πρέπει να το δούνε σε κεντρικό επίπεδο.
Υπάρχουν οι κατηγορίες ηλικιών U18--U19  και λοιπά.  Εδώ λοιπόν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος . Αυτές είναι οι παραγωγικές ηλικίες  εδώ γίνονται και βγαίνουν οι αθλητές του μέλλοντος εδώ θα πρέπει να βρεθούνε λύσεις.
Υπάρχουν κάποιες καλές προτάσεις  για να δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων.
Για το ανδρικό  τελικά επικράτησε η άποψη του Δ.Χ  που τόσο καιρό έλεγε πως η χρονιά με την μία κατηγορία τους δύο ομίλους  ήταν από κάθε άποψη  η καλύτερη. Και πολλούς αγώνες είχαμε και το καλύτερο θέαμα. Τοποθετήσεις υπέρ από αυτό το σαιτ άπειρες. Έστω και αργά με τον καλύτερο τρόπο (απόφαση των ίδιων των ομάδων)  βρέθηκε μια σπουδαία λύση.
Μία κατηγορία  και μόνο εάν οι ομάδες είναι πάρα πολλές ίσως τρεις από την επόμενη περίοδο χωρίς υποβιβασμού και τελικά τι σημασία έχει να υπάρχει  ο φόβος του υποβιβασμού  με δύο ομίλους.
Οι 4εις πρώτοι κάθε ομίλου  θα παίξουν χιαστί  για να βγει  η τετράδα.
Εδώ ας το σκεφτούν καλά πως θα είναι η τελική μορφή αγώνων της τετράδας. Αν μπορούνε να το φτιάξουν έτσι ώστε να γίνει μια μικρή γιορτή του αθλήματος    με μεγάλη συμμετοχή από κόσμο.
Είναι το στοίχημα  που θα δείξει πολλά για τα επόμενα χρόνια.
Για  τις κατατάξεις τις βαθμολογικές πηγαίνουν σε αγώνες των δύο νικών  και εδώ είναι καθαρά τυπικό το ζήτημα αλλά και πάλι είναι ευκαιρία  για γιορτή.
Χωρίς πολλά έξοδα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε όλοι.  Και η καλή διάθεση για προσφορά από το μπλοκ είναι δεδομένη. Εξάλλου έχουμε την εμπειρία.   .........Τόσο απλά.

Υ.Γ  Τις καλύτερες ευχές για επιτυχία στο έργο τους σε αυτούς που βγήκαν σε αυτούς που θα βγούνε από τις επαναληπτικές  και σύνοψη αποτελεσμάτων και πεπραγμένων σε όσους δεν βγήκαν .



Αποτελέσματα  κλπ   ΕΔΩ

ΠΗΓΗ. http://kavala-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου