Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΑΝΘΗΣ Μερος 2ο

Αν δεν χαρακτηρισθεί επιτυχημένο το τουρνουά της ΞΑΝΘΗΣ  ποιο αντίστοιχα θα είχε τον τίτλο που πετυχημένου?
Δεν είναι ρητορικό ερώτημα γιατί παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συνάντησαν οι άνθρωποι που έτρεξαν το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά καλό.
    Φυσικά και δεν ήταν όλα τέλεια  αλλά μόνο στην σκέψη ότι το γήπεδο ουσιαστικά ήταν παραιτημένο εδώ και καιρό  και τελικά έγινε το τουρνουά δείχνει το μέγεθος της δουλειάς.
     Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Και μόνο που προτάθηκε  να γίνει στην ΞΑΝΘΗ  γιατί έχει το πλεονέκτημα του κλειστού "Φ.Α" είναι σημαντικό γεγονός. Και η ιδέα της πρότασης έχει πατέρα. Πρόταση του Ν.Νικολόπουλου ήταν να γίνει εδώ. Με τις γνωριμίες που έχει στην ΕΟΚ  ουσιαστικά ήταν ένα προσωπικό στοίχημα εάν θα γίνει όπως πρέπει.
Αυτό δήλωσε και ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ  Νο 2 κος ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ όταν τον ρώτησα στο τέλος πως του φάνηκε η όλη διοργάνωση.

"Ηταν ένα στοίχημα και δικαιωθήκαμε. Είχε το ρίσκο η πρόταση του Ν.Ν  να γίνει ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας  της ΕΘΝΙΚΗΣ ομάδας στην ΞΑΝΘΗ. Η υπάρξη του γηπέδου δεν είναι το άλφα και το ωμέγα. Ασφαλώς όμως ότι υπάρχει ένα τέτοιο σπουδαίο γήπεδο στην επαρχία  είναι σπουδαίο γεγονός χρειάζεται να γίνουν πολλά για να γίνει ένα διεθνές τουρνουά και είναι αλήθεια ότι είχε επιτυχία από κάθε άποψη.

xanthibasket. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένας κύκλος νέος για την διοργάνωση τέτοιων τουρνουά και όχι μόνο της ΕΘΝΙΚΗΣ αλλά και τελικοί κυπέλλων ανδρών γυναικών ALL STAR
και πανελλήνια πρωταθλήματα ?

Πιστεύω ότι μπορεί να γίνουν πολλά στο μέλλον αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Φάνηκε πως υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερα και κυρίως πως ο κόσμος της περιοχής διψάει κυριολεκτικά για μπάσκετ.

Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανένας πως τουλάχιστον από προσέλευση κόσμου δεν ήταν ότι καλύτερο.
Ξεπούλημα εισιτηρίων sold out στα Ελληνικά  και τις τρεις ημέρες. Διπλάσιο να ήταν θα γέμιζε .
Εποχές ΑLL-STAR  θύμιζε.
Ήταν σπουδαίο το κίνητρο ΕΘΝΙΚΗ  ήταν αυτή με μεγάλο σταρ σίγουρα τον Γιαννάκη  ξέρετε ποιον.
Θα σας δώσω μια χαρακτηριστική εικόνα  με την είσοδο της ομάδας για ζέσταμα  στο παρκέ την πρώτη μέρα.
Είναι ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ  ο οποίος κοιτάει τις κερκίδες με τον κόσμο να έχει καταλάβει ακόμη και τα σκαλιά και ρωτάει τον Μπουρούση  Τι γίνεται εδώ χαμογελώντας.....
Ο Μπουρούσης ως παλιός ήταν στο ALL STAR  του λέει πως εδώ ο κόσμος είναι τρελαμένος για θέαμα. Και ήταν αυτός ο κόσμος που έδινε πολλές ωθήσεις στα παιχνίδια όταν το χρειαζόταν η ομάδα.
Αλλιώς είναι να παίζει σε γεμάτο γήπεδο και αλλιώς σε άδειο. Την πρώτη ημέρα του ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ το γήπεδο ήταν άδειο.........κάτι λέει αυτό.
Λοιπόν από την πρόταση του Ν.Ν  φτάσαμε στην αποδοχή και στον αγώνα δρόμου  για να είναι έτοιμο το γήπεδο.
Πληροφοριακά σας λέω ότι οι άνθρωποι που έτρεξαν τόνιζαν στους της ΕΟΚ  ότι θα είναι τίγκα το γήπεδο και τις τρεις ημέρες. Αυτοί αμφέβαλαν  και το ποιος δικαιώθηκε το ξέρουμε όλοι.
Έπεσε λοιπόν βαρύ το φορτίο στην πλάτες των ανθρώπων του Δ.ΞΑΝΘΗΣ  τους υπεύθυνους του αθλητισμού των γηπε΄δων με λίγα λόγια στον Θ.ΠΑΝΔΡΑΚΛΑΚΗ και τους ανθρώπους του να το τρέξουν. Και έτρεξαν πολύ προσπάθησαν πολύ και κατα΄φεραν να λύσουν τα περισσότερα προβλήματα με ελάχιστα χρήματα. Έχω την εντύπωση πω η όλη διοργάνωση που χρηματοδοτήθηκε από  ΔΗΜΟ  και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  στοίχισε  περίπου 50,000  . Αν νομίζετε ότι είναι πολλά να υποδέχεσαι τρεις χώρες  συν την εθνική σου ομάδα τους παρατρεχάμενους και συνοδούς  μαζί με τα έξοδα τα λειτουργικά τις επισκευές που έγιναν νομίζω ότι είναι ελάχιστα Και είναι ελάχιστα γιατί για τρεις ημέρες η ΞΑΝΘΗ  ήταν στο κέντρο της προβολής. Και μόνο η συνεχής αναφορά   η επισκέψεις τόσων ανθρώπων από όλη την περιφέρεια λέει πολλά και έδωσε πολλά.
Εδώ πιστεύω ότι χρειαζόταν ο Φ.Α  .  Αν  δεν είχε αυτό το πρόωρο τέλος ο Φ.Αμοιρίδης αυτή η πόλη  θα ήταν διαφορετική.............
'Εγιναν πολλές εργασίες από πολλούς  και τελικά το μόνο που δεν μπόρεσε να μπει σε λειτουργία ήταν το σύστημα ψύξης και είναι άδικο για το γήπεδο να έχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Πρέπει η σκέψη να είναι η συνεχής διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων με την προϋπόθεση της επισκευής του συστήματος ψύξης θέρμανσης.
Υπέφερε ο κόσμος  αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.
Μπράβο στο Θ.Π  και στα παιδιά του  μπράβο στα παιδιά του ΟΤΕ  Γιαννή  και Άνδρεα   που τα έδωσαν όλα για να υπάρχει επικοινωνία   την ΕΡΤ   3    , τον Νίκο τον Κερασίδη τα παιδιά της γραμματείας  του συνοδούς των ομάδων  και όλους όσους έτρεξαν.
 Ήταν δική τους προσπάθεια και τους αξίζουν πολλά.  Νομίζω ότι η εμπειρία  που αποκτήθηκε είναι πολύτιμη  για επόμενες δύσκολες προκλήσεις.....
    Μπράβο στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  που κατάφερε και έγινε πραγματικότητα η πρότασή του.
Κέρδισε η πόλη το μπάσκετ σε γενικό και σε τοπικό επίπεδο. Είναι κίνητρο  αυτό αλλά το κέρδος έχει να κάνει ας πούμε  σε Γενικό επίπεδο θα πρέπει αυτό να περάσει  και στο τοπικό. Τα όποια κίνητρα και κέρδη  να περάσουν  κατάλληλα και  σε τοπικό επίπεδο να αλλάξουν πολλά για να υπάρχει ανάπτυξη και μπάσκετ στην περιοχή. Το πρώτο μέρος του στοιχήματος το κέρδισε ο πρόεδρος    μένει να δούμε  την συνέχεια.
 Έχω την ελπίδα πως θα γίνουν πολλά αρκεί να μην υπάρξει κούραση στους  παράγοντες της ΕκασΑΜαΘ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου