Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Ανασκοπηση Παιδικό.

Το ξεκίνημα από τις μικρές ηλικίες.
Είχαμε  στα αγόρια παιδικό και εφηβικό με τους ΙΚΑΡΟΥΣ με μια σπουδαία φουρνιά κατά γενική ομολογία να κατακτά την πρώτη θέση και να παίρνει το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά εκεί όμως δεν τα κατάφερε .
 Για μια ακόμη χρονιά το βάρος έπεσε από την ΞΑΝΘΗ και μετά .
Οι ομάδες του ΕΒΡΟΥ και της ΡΟΔΟΠΗΣ  μπορεί να έδωσαν το παρών στην Β΄ φάση αλλά δεν έπεισαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις . Πρώτες θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν οι ομάδες από τους υπόλοιπους νομούς και μόνο την ΞΑΝΘΗ ως εκπρόσωπος της ΘΡΑΚΗΣ.
Η καλή φουρνιά των ΤΙΤΑΝΩΝ τελείωσε και φέτος στην προσπάθεια διεκδίκησης βγήκαν τόσο ο ΑΣΤΕΡΑΣ  που είχε το υπόβαθρο της καλής δουλειάς χρόνων μια δουλειά που φαίνεται ότι συνεχίσθηκε και φέτος και την ΕΝΩΣΗ  που μετά από καιρό είπε παρών ξανά δυναμικά.
Δυναμικά παρών είπαν και οι ΙΚΑΡΟΙ  και οπως προανέφερα πήραν και την πρωτιά.
Στην ΔΡΑΜΑ την σκυτάλη από τους ΤΙΤΑΝΕΣ πήρε ο ΚΑΟΔ  αλλά χωρίς να υπάρχει σύγκριση σε καμιά περίπτωση
.Στην ΞΑΝΘΗ   σταθερή αξία η ΑΣΠΙΔΑ  που για μια ακόμη χρονιά έδωσε το παρών σε τελική φάση. Μπορεί να μην τερμάτισε στις πρώτες θέσεις αλλά και μόνο η συνεχής παρουσία σε τελικές φάσεις δείχνει το επίπεδο δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Στην άλλη ακαδημία της πόλης τα πράγματα δεν ήταν και τα καλύτερα.
 Λόγω του ότι δεν έχει το ίδιο δυναμικά σε αριθμό παιδιών κα΄ποιες χρονιές υστερεί σημαντικά σε επιτυχίες έναντι της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Μετά από καιρό  άκουσα από χείλη ανθρώπων που ζούνε καθημερινά τα προβλήματα (δεν δίνω στοιχεία γιατί έτσι γουστάρω) πως είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας των εδώ ακαδημιών και να αρχίσουν να μπαίνουν στην λογική της συνεργασίας.
Τα όποια προβλήματα δεν είναι αξεπέραστα μιας και πιστεύουν ότι είναι απλά θέματα λογικής και συνεννόησης .
Είναι αδιανόητο γι αυτούς να μην υπάρχει επιλογή των καλύτερων και η δημιουργία μιας καλής ομάδας με τους καλύτερους από κάθε ακαδημία με ταυτόχρονη ύπαρξη και άλλων δύο ομάδων μία από κάθε ακαδημία με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν στα παιδικά πρωταθλήματα στα εφηβικά επίσης και όπου αλλού μπορεί να γίνει αυτό.
Και σαν απόδειξη μιας και υπερθεματίζω στις απόψεις παραθέτω  τα παρακάτω αποδεικτικά.
Όσες ομάδες βγήκαν πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΑΜΑΘ και προχώρησαν στα προκριματικά και στην συνέχεια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κατά κάποιο τρόπο είχαν μαζί τους τον αφρό.
Γαι την ΞΑΝΘΗ την εποχή της παντοδυναμίας του ΑΡΙΩΝΑ η αφρόκρεμα ήταν στον Αρίωνα γιατί δεν υπήρχε αντίπαλος δέος και έμμεσα οι καλοί είχαν μαζευτεί εκεί.
Πιο παλιά ήταν ο ΑΣ  ΞΑΝΘΗ που ήταν το αφεντικό στην πόλη.
Στην Καβάλα η ΕΝΩΣΗ  είχε μαζέψει τους καλύτερους όχι μόνο από την πόλη αλλά και παίκτες άλλων πόλεων πχ  ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. Και τα αποτελέσματα ήταν συνεχής παρουσία σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Στις ΣΕΡΡΕΣ με το πολύ δυναμικό  πάντα γινόταν επιλογή από όλες τις ακαδημίες .
Στην ΔΡΑΜΑ οι καλύτεροι ήταν στους ΤΙΤΑΝΕΣ. Δεν ξέρω εάν έγινε εσκεμμένα αλλά έδειξε πως όταν υπάρχει μαζεμένος ο αφρός ενός νομού υπάρχουν αποτελέσματα.
   Πόσο πιο ανταγωνιστικές θα ήταν οι ομάδες Κομοτηνής και Αλέξ/λης εάν είχαν ένα απλό σημείο επαφής και συνεννόησης. Στην χειρότερη περίπτωση δεν είχαν τις ήττες με τα μεγάλα σκορ.

Σε αυτό το κομμάτι επιμένω πως να γίνουν βήματα και μάλιστα γρήγορα εάν θέλουμε ανάπτυξη και τώρα ειδικά που οι προφέσορες του χώρου δείχνουν μια τεράστια αδιαφορία για το Επαρχιακό μπάσκετ. Φέτος τουλάχιστον και μιλάω με παράδειγμα την εφηβική του ΑΡΙΩΝΑ  εάν κατά κάποιο τρόπο ήταν η επίλεκτοι της πόλης στην ομάδα του δεν θα φάνταζε όνειρο η τρίτη θέση.
Ναι ο ΠΑΟΚ  ήταν κάκιστος και ένας καλός ΑΡΙΩΝΑΣ  με άλλους 4 καλούς παίκτες όχι μόνο θα άντεχε αλλά θα κέρδιζε και Απολλωνα και Παοκ.
Χαμένη ευκαιρία για τα παιδιά  και ένα ακόμη χαμένο κίνητρο για αυτούς που ακολουθούν.

  Τώρα όσοι ξέρουν θα μπορούν κάλλιστα να κάνουν την ερώτηση. Δάσκαλε που δίδασκες και όταν είχε έρθει η ώρα  δεν έκανα το βήμα αλλαγής ομάδας.
Να ξεκαθαρίσω πως η κουβέντα δεν είναι ένας άντε δύο μεμονωμένοι παίκτες να αλλάζουν ομάδα.
Η ουσία είναι οι ομάδες-ακαδημίες να είναι έτσι οργανωμένες που να μην χρειάζεται να μπαίνει το δίλημμα σε κάθε μικρό εάν θα πρέπει να αλλάξει ομάδα προπονητή ...
Και ξέρετε πόσο δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες είναι να αλλάζουν προπονητή και ομάδα.....

Κατα τα άλλα το παιδικό πρωτάθλημα για μια ακόμη χρονιά ήταν καλό. Το πιο πλήρες σε ομάδες με πολλές αγωνιστικές ακόμη καλύτερα παιχνίδια. Υπάρχει όρεξη μεγάλη από τα παιδιά για να παίξουν να διακριθούν να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Πιστεύω ότι ζούνε κάθε στιγμή και γι αυτό προφανώς υπομένουν τα δύσκολα προπονητικά προγράμματα. Αν καταλάβουμε τι στερούνται θα καταλάβουμε και το μέτρο αντίστοιχα της αγάπης που έχουν για το μπάσκετ.
Κα΄ποια στιγμή θα πρέπει να βρεθούν φρέσκα μυαλά να σπρώξουν λίγο πιο πάνω το πρωτάθλημα.
Θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα με όρεξη και ιδέες να εφαρμόσουν καινούργια ήθη στο χώρο. Κρίνοντας από τον εαυτό μου θα έλεγα πως οι ιδέες μου μυρίζουν φορμόλη αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν νέοι ορεξάτοι που θέλουν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους . Αυτοί θέλουν και πρέπει να πάρουν την ευκαιρία.
Καλή ξεκούραση  στα παιδιά .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου