Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

΄Γ.ΕΘΝΙΚΗ

Μπορεί να ξέρετε ήδη τα αποτελέσματα αλλά μια ακόμη άποψη δεν κάνει κακό.
Στην ΔΡΑΜΑ το παιχνίδι ήταν ζωής και θανάτου και για τους δύο. Με ήττα των ΤΙΤΑΝΩΝ όπως και έγινε μετά από πέντε χρόνια η ομάδα της ΔΡΑΜΑΣ θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα.
Από την άλλη η ΣΑΝΤΑ συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της και εκεί που την είχαν όλοι ξεγραμμένη , θέλει μόνο μία νίκη ακόμη για να σιγουρέψει την παραμονή της.
Δεν είναι μικρό αυτό που έχουν καταφέρει παίκτες και προπονητής.
 Μια ομάδα που έχει μεν τεράστια εμπειρία παρόλο που είδε παίκτες της πρώτης γραμμής να αλλάζουν ομάδα κατάφερε να παλεύει και να χρειάζεται άλλη μία νίκη τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Είναι μια ομάδα που έχει στις τάξεις παίκτες που ξέρουν μπάσκετ καράτια παρόλο που η ηλικία τους δεν τους επιτρέπει πολλά πολλά. Αλλά και πάλι ανέτρεψαν τα δεδομένα και εκεί που όλοι ξέραμε στα πρώτα τουλάχιστον παιχνίδια πως οι αντοχές τους είναι 30 λεπτά το πολύ και αν τους καθόταν αντίπαλος που έτρεχε τότε είχαν θέμα στα τελευταία παιχνίδια συμβαίνει κάτι μοναδικό.
Αντί για κούραση στο τελευταίο δεκάλεπτο τα δίνουν όλα και παίρνουν τις νίκες.
   Οι  ΤΙΤΑΝΕΣ πολλοί θα κρίνουν ότι είχαν μια αποτυχημένη χρονιά.
Η δική μου θέση είναι ακριβώς το αντίθετο. Αν βάλετε κάτω την άποψη που έχω για το τι πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα οι ομάδες (παραγωγή και ευκαιρίες σε νέους δικούς τους παίκτες) τότε κρίνω ότι καλώς έπεσαν γιατί έτσι έδωσαν την ευκαιρία σε μικρά παιδιά να ψηθούν να αποκτήσουν τεράστιες αγωνιστικές εμπειρίες. Και αυτά τα παιδιά προφανώς θα έχουν καλύτερο μέλλον.
Πόσο ποι απλά να ειπωθεί πως τα παιδιά του παιδικού εφηβικού των ΤΙΤΑΝΩΝ που δύο συνεχείς χρονιές έδωσαν το παρών στο Πανελλήνιο απόκτησαν άλλο αέρα με την συμμετοχή τους στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.
 Και υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει πως αυτή η ομάδα του χρόνου με αυτούς του παίκτες θα έχει πρόβλημα να ανέβει και πάλι????
Αν ήταν αυτός ο σκοπός τους μπράβο τους αλλά ακόμη και να μην ήταν το αποτέλεσμα στο μέλλον θα τους δικαιώσει.
Θα μου πείτε ο αντίπαλός της,  η  ΣΑΝΤΑ είναι το ακριβώς αντίθετο και αρνητικό παράδειγμα πάνω στα επιχειρήματά μου.
Λοιπόν εδώ στην περίπτωση της ΣΑΝΤΑ υπάρχει κάτι διαφορετικό.
Το ζω απ΄'εξω αλλά λίγο περισσότερο εντός από πολλούς άλλους που υποτίθεται είναι κοντά στην ομάδα. Είναι μια παρέα τρελών παικτών που ξέρουν μπάσκετ έχουν κάποια ηλικία αγαπούν το μπάσκετ την παρεϊστικη ομάδα τους και γουστάρουν να παίζουν.
 Έχουν τον Θ.Στουπίδη από δίπλα να τρέχει και τελευταία άλλον ένα τρελό που είναι μαζί τους ψυχή και σώμα.
 Ο Σαραλιώτης έχει πάθος με την όλη κατάσταση και είναι συμπαραστάτης των παικτών.
 Η επιλογή όλων να πάρουν τον Α.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ως προπονητή κρίνεται άσχετα με την τελική κατάληξη απλά επιτυχημένη.
Ναι τον Α.Δ  τον γουστάρω σαν άνθρωπο και προπονητή άσχετα με την άποψη που έχουν γι αυτόν άλλοι. Νομίζω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια κάθε προπονητή και παράγοντα. Για μένα κρίνω ότι και εδώ αφήνει το σημάδι του.
      Ο  ΓΣΕ  έμεινε ζωντανός στο όνειρο. Θέλει όμως μόνο νίκες στα επόμενα παιχνίδια και είναι στο χέρι του να το καταφέρει. Θα είναι κρίμα αυτή η ομάδα που έχει χρόνια εμπειρίας στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ μετά τον υποβιβασμό από την Β΄ΕΘΝΙΚΗ να έχει έναν ακόμη.
Η εμπειρία των ΜΟΥΛΑΚΗ και ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΗ και το πείσμα τους πιστεύω ότι στο τέλος θα δώσουν τη λύση.
   Θα κάνει και τα μαγικά ο Σ.ΚΑΜΑΡΑΚΗΣ και θα σωθεί η παρτίδα και τη νέα χρονιά 7 ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ  στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ . Ένας όμιλος δικός μας εεεεεεεε

Οι ΙΚΑΡΟΙ είναι άλλο ε΄να παράδειγμα παραγωγής παικτών. Από τα σαλόνια της Α2  που λίγο έλλειψε να είναι και στην Α1  πήραν την απόφαση να αγωνισθούν στην Γ΄ΕΘΝΙΚΗ με δικά τους παιδιά. Ατελείωτες κουβέντες για το πείραμα γιατί έτσι μόνο μπορούμε να το δούμε για το αν είναι σωστό η΄λάθος. Ξέρετε αυτά τα κρίνει η πορεία των ομάδων σε βάθος χρόνου.
Για μένα όταν ξέρω πως σε αυτή την ομάδα παίζει ο Παπαδόπουλος ο Χορτομάρης οι μικροί του παιδικού παίρνουν εμπειρίες-ευκαιρίες συμμετοχής το μέλλον είναι καλό με αποτελέσματα αλλά σε βάθος χρόνου. Υπομονή χρειάζεται ειδικά στην περιοχή μας που πόλοι στηρίζονται σε μικρά οικονομικά μέσα . Καμιά χορηγία μια εξυπηρέτηση από φίλους τέτοια γίνονται και κρατιούνται οι ομάδες . Και είναι αλήθεια πως μόνο έτσι υπάρχει πλάνο επιβίωσης.Δεν λέω είναι καλό όταν σου δίνεται η ευκαιρία για κάτι παραπάνω να το αρπάζεις αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού εάν δεν υπάρχει πλάνο επιβίωσης τι να το κάνω.....Αργά η γρήγορα θα έρθει η πτώση γιατί οι αντοχές μας κακά τα ψέμματα είναι μικρές. Ειδικά την σήμερον ημέρα είναι ακόμη πιο δύσκολα.
Πήρα φόρα και θα ανοίξω την παλέτα με κάτι που τελευταία είναι σε έξαρση παρόλο που θα έπρεπε να επικρατεί το αντίθετο.
Σε εποχές δύσκολες μόνο με συνεργασίες επιβιώνεις είναι απλός κανόνας. Και αυτό μεταφράζεται από μια στενή συνεργασία με ανταλλαγές παικτών κοινές δράσεις κλπ κλπ έως μια τυπική συνεργασία αλλά πάντως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ ομάδων της ίδιας πόλης αλλά και άλλων πόλεων.
 Τι έχει να κερδίσει το μπάσκετ της περιοχής εάν ομάδες της ΔΡΑΜΑΣ είναι στα μαχαίρια με αυτές της ΞΑΝΘΗΣ κλπ ένα παράδειγμα τυχαίο και τίποτα παραπάνω. Αντίθετα κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσουν τα καπίστρια όλοι και να δούνε πως είμαστε μικρές κοινωνίες και αν δεν μάθουμε να συνεργαζόμαστε χαΐρι και προκοπή δεν θα δούμε.

Αυτές τις μέρες η εφηβική ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Για μένα προσωπικά η χαρά είναι τεράστια γιατί μαζί με αυτά τα παιδιά μεγάλωσα και εγώ άσχετα εάν στο παρκέ ήταν αντίπαλοι του δικού μου παιδιού.   Έχει σημασία μια παρασπονδία  .
Λοιπόν παρόλο που στα μεταξύ τους παιχνίδια ΑΡΙΩΝΑΣ και ΑΣΠΙΔΑ σε κάθε επίπεδο αυτά τα παιδιά τα έδιναν όλα μετά το τέλος του παιχνιδιού η εικόνα ήταν εικόνα φίλων που έδιναν ραντεβού για έξοδο και καζούρα. Δείτε τι παράδειγμα έδιναν αυτά τα παιδιά σε εμάς τους κάφρους που όλα τα ξέρουμε......
Τέλος παρένθεσης .

Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνετε άφεση αμαρτιών και μαλακιών παραγόντων που μόνο καλό δεν έκαναν στο μπάσκετ και στο όνομα της συνεργασίας να τα σβήνουμε όλα.
Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει προσπάθεια συνεργασιών κάποιων ομάδων με το παλιό υλικό που έφερε ΑΕΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ !!!!!!!!!!   στον χώρο.........
Εδώ δεν θα μιλάμε για συνεργασία αλλά για εγκληματική ενέργεια.
Ας καθαρίσουν τα του χώρου τους και υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό έπειτα.

Πολλοί που θα διαβάσουν τα παραπάνω θα νιώσουν ότι άλλη μία φορά στοχοποιώ αυτούς και τις ομάδες τους .
 Αν έχουν τη μύγα ότι και να κάνω θεραπεία δεν υπάρχει.

Τέλος  Ο ΟΡΦΕΑΣ  του Φ.ΚΟΚΟΛΙΟΥ που δεν καταφερε να ανέβει αλλά έδειξε πως είναι από τις καλές ομάδες που δεν παλεύουν για σωτηρία. Κάτι σαν δύναμη στην κατηγορία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Μακεδονικός – Ευκαρπία               58-50
Τιτάνες Δράμας – Αγ. Βαρβάρα     72-79
ΠΚ Νεάπολης – Πολύγυρος           66-71
Ιωνικός Ιωνίας – Ικαροι Σερρών     76-62
Ελευθερούπολη – Ορφέας             88-80
ΚΑΟΣ – Ζέφυρος 02                       71-775 σχόλια:

 1. Η ομάδα των Τιτάνων όχι μόνο δεν πρόκειται ν' ανέβει κατηγορία τα επόμενα χρόνια, μάλλον είναι φαβορί για υποβιβασμό στο Β' τοπικό αν τελικά καταφέρει να κάνει ρόστερ... 2 38άρηδες που λογικά σταματούν, ένας 97ρης που φεύγει και 7 98ρηδες μαθητές της Γ' λυκείου όλοι πάνω από 19 και με υψηλούς στόχους πες μου ποιος θα κάνει προπόνηση και ποιος θα κατεβαίνει στους αγώνες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βαθιά νυχτωμένος, εκτός πραγματικότητας απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν είναι για μένα το σχόλιο να ξέρεις ότι αρκετά χρόνια ήμουν νυχτόβιος .
   Άρα μόνο αρνητικό δεν είναι.
   Το εκτός πραγματικότητα είναι δύσκολο να το καταλάβω γιατί ο καθένας έχει τα δικά του μέτρα και σταθμά. Η οπτική γωνία που έχει κάθενας καθορίζει την άποψή του.
   Η δική σου ποιά είναι ??

   Διαγραφή
 3. Έτσι όπως το θέτεις μπορεί να έχεις δίκιο στο κατά πόσο θα είναι διαθέσιμοι αυτοί οι παίκτες τη νέα χρονιά. Μου δίνεις δίκιο όμως με αυτά που γράφεις πως έγινε δουλειά στους ΤΙΤΑΝΕΣ και έβγαλαν παίκτες που μπορούν να παίξουν άνετα σε Γ΄ΕΘΝΙΚΗ το λιγότερο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κάθε 5-10 χρόνια Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες βγάζουν μια καλή <> και μετά τι???. Πού είναι σήμερα η ομάδα του Δεληγιώργη, πού του Γκέλιου και πάει λέγοντας. Σήμερα παραπάνω από μία δωδεκάδα παιδιών γεννηθέντων 92-95 όλα παραγωγή των Τιτάνων παίζουν σ΄όλη την Ελλάδα και τη Ευρώπη αλλά κανένα στη Δράμα, έτσι και τα 98άρια την επόμενη χρονιά θα επικεντρωθούν στο διάβασμα προσπαθώντας να συντηρηθούν με 1-2 προπονήσεις τη βδομάδα και τη μεθεπόμενη χρονιά όλοι τους θα βρουν ομάδες στις πόλεις που θα σπουδάζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή