Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΆΞΙΟΣ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΟΥ Ο ΑΡΙΩΝΑΣ

Νίκησε κάλυψε τη διαφορά των πέντε πόντων (συν 6)  και είναι ο πρωταθλητής της χρονιάς για το πρωτάθλημα του εφηβικού ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
57-51  το τελικό σκορ.
     Στην χειρότερη στιγμή χάλασε η κάρτα μνήμης με αποτέλεσμα ούτε μία φώτο.
Παράκληση όποιος έχει φωτογραφίες ας κάνει τον κόπο να τις στείλει. Φόρος τιμής στα παιδιά.
   Για δεύτερη χρονιά μάχης μεταξύ ομάδων της ΞΑΝΘΗΣ και των ΤΙΤΑΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ.
Και πάλι στο τελευταίο παιχνίδι κρίθηκαν όλα.
Τη προηγούμενη χρονιά η ΑΣΠΙΔΑ  φέτος δικαιώτατα ο ΑΡΙΩΝΑΣ  κράτησε τη πρωτιά στην ΞΑΝΘΗ.
Σαν παιχνίδι θα έλεγα ότι η κρισιμότητά του  λογικό είναι να ζορίζεις τους παίκτες.
Η τακτική που ακολούθησαν οι ΤΙΤΑΝΕΣ  θα την χαρακτήριζα μονόπλευρη και αν μου επιτρέπεται αυτοκτονική. Άμυνα ζώνης  όλο το παιχνίδι σουτ και μόνο σουτ από τη περιφέρεια.
Πιο ευέλικτη τακτική για τον ΑΡΙΩΝΑ με ζώνη ελάχιστα και κυρίως άμυνα ατομική σε κάθε παίκτη.
Oι ΤΙΤΑΝΕΣ  είχαν το γνωστό πλάνο  . Πίεση στη περιφέρεια κατέβασμα της μπάλας από τον ΓΑΙΤΑΝΗ  και μετά από πολλές πάσες το ελεύθερο τρίποντο από ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗ και τέλος από τον ΓΑΙΤΑΝΗ.
Οι δύο πρώτοι ήταν κακοί με τον ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ να είναι και μοιραίος με την αστοχία του. Καμιά πάσα στη ρακέτα κανένα σύστημα  για να γίνει φάση στη ρακέτα με ντραιβ κλπ.
 Ο παίκτης της ρακέτας είχε τραγική μοναξιά φέτος όταν τη προηγούμενη χρονιά έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά.
Και όταν δεν μπαίνουν τα σουτ μοιραία μένεις πίσω στο σκορ. Όταν δεν μπαίνουν τα σουτ και δεν αλλάζεις τακτική για να σπάσει ο διάολος το πόδι του δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις το παιχνίδι.
Ο  ΑΡΙΩΝΑΣ  είχε και αυτός κακά ποσοστά ευστοχίας αλλά είχε πολλές επιλογές κυρίως με τους παίκτες τη περιφέρειας και μέσα σε αυτούς θα βάλω και τον Γιάννη ΚΑΡΤΑΛΗ που σήμερα ήταν καθοριστικός αλλά δεν είχε μάχες στη ρακέτα προτίμησε πιο πολύ το περιφερειακό σουτ.
Ο ΑΡΙΩΝΑΣ είχε και την ατομική ενέργεια με άξονες του ΕΡΜΕΙΔΗ Π  και ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ Μ.
Σήμερα ήταν αυτοί μαζί με τον ΚΑΡΤΑΛΗ που είχαν το μερίδιο στο σκοράρισμα.
Αν είχε και σε καλή μέρα και τον ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗ σε ποσοστά ευστοχίας τότε θα είχε πιο άνετη νίκη.
Πολύ καλή παρουσία αμυντικά με το μαρκάρισμα του ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ και λιγότερο επιθετικά είχε ο μικρός Δημήτρης ΕΡΜΕΙΔΗΣ. Το εφηβικό του ΑΡΙΩΝΑ κατάντησε οικογενειακή υπόθεση..........
Και οι δύο προπονητές δεν έκαναν τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ με 6 παίκτες και οι δύο .
Δεν ξέρω γιατί δεν έδωσαν την ευκαιρία και στους υπόλοιπους όταν κάποιοι από τους βασικούς δεν τραβούσαν με τίποτα.
 Αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για την ομάδα των ΤΙΤΑΝΩΝ και λιγότερο για τον ΑΡΙΩΝΑ.
Την πρωτοπορία στο σκορ την είχε ο ΑΡΙΩΝΑΣ  και μόνο μια στιγμή προηγήθηκαν οι ΤΙΤΑΝΕΣ στο τέταρτο δεκάλεπτο τη στιγμή που έκανε την προσπάθεια για την ανατροπή. Αυτό κράτησε ελάχιστα γιατί αμέσως ο ΑΡΙΩΝΑΣ  πήρε κεφάλι με 6 πόντους και επτά πόντους.
Είχε ρυθμό τρέξιμο το παιχνίδι δεν είχε μεγάλες και σκληρές μάχες πλην μερικών στιγμών και γενικά ήταν ένα κανονικό χωρίς κακές στιγμές παιχνίδι.
Αρνητικό τα άσχημα συνθήματα από την κερκίδα.
Η κόντρα από τα μαθητικά πρωταθλήματα κρατάει ακόμη.
Η διαιτησία πλην από ελάχιστες στιγμές ΝΤΟΥΡΑ-ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ήταν πολύ καλή. Θα μου πείτε ότι οι ΤΙΤΑΝΕΣ είχαν περισσότερα φάουλ σας λέω ότι αυτά έγιναν στο τέλος.
Πέρασαν δεκάλεπτα με δύο και τρία φάουλ για κάθε ομάδα. Είπα ήταν παιχνίδι χωρίς άσχημες στιγμές και σκοπιμότητα από τους παίκτες που έπαιξαν όσο το δυνατό καθαρά.
Για τους ΤΙΤΑΝΕΣ  όλα τα λεφτά ήταν ο ΓΑΙΤΑΝΗΣ   το παλικάρι ήταν άσσος με τα όλα του κάτι που του αναγνώρισαν όλοι στο κατάμεστο γήπεδο.Με εκλάμψεις οι υπόλοιποι.
Από τον ΑΡΙΩΝΑ ΕΡΜΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  , ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΤΘΑΙΟΣ και ο Γ.ΚΑΡΤΑΛΗΣ   ήταν οι κορυφαίοι. Δίπλα τους παρόλο το μικρό της ηλικίας ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ  .
Άστοχος αλλά πάλεψε ο ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ  16-14   16-13 , 19-11 14-14

Συγχαρητήρια  σε όλους τους παίκτες  για τη προσπάθεια και για μια ακόμη φορά ΑΞΙΟΙ οι νέοι πρωταθλητές εφηβικού  ΑΡΙΩΝΑΣ.

24 σχόλια:

  1. τυχερος ο αριων....πολυ κακη η επιλογη του προπονητη του να επιμεινει τοσο πολυ στον μικρο ερμειδη που επαιζε τον Γρηγοριαδη. Στο τελος το καταλαβε και τον εβγαλε. Αν ηταν ευστοχος σημερα ο δραμινος θα τους ειχε διαλυσει. Κακο μπασκετ κι απ τους δυο. πολυ καλη ατμοσφαιρα. Ο προπονητης της Δραμας χωρις πλανο, ειδικα στο τελος. Παρε την μπαλα και τρεχα το συστημα του και αμα μπει μπηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μικρος ερμειδης ηταν πραγματικα καθοριστικος για τον Αριων αφου εγκλωβισε τον δραμινο παικτη πραγματικα με αυτοθυσια... μαζι με τον τασσο... Αν δεν τα ειδες αυτα εισαι τυφλος και να δεις το βιντεο

      Διαγραφή
  2. Και τοτε γιατι τον εβγαλε ο προπονητης στα τελευταια λεπτα που επρεπε να σφιξει η αμυνα πανω στον γρηγοριαδη; Ρωτα και κανεναν που ξερει να σου πει αντικειμενικη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον έβγαλε γιατί κουράστηκε από την πειστική άμυνα.Το μπάσκετ δεν παίζετε με 5 παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο ότι ο μικρός ήταν ο έκτος παίκτης σαν επιλογή από τον προπονητή του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού λέει πολλά.
      Αν τον εμπιστεύθηκε ο Χ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κάτι σημαίνει φίλοι μου.
      Τα μουστάκια του ΘΟΔΩΡΑ που δεν έχει ακόμη γελάνε...... Ε ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ μπράβο με όλη τη καρδιά μου.

      Διαγραφή
    2. Ο τασσος δεν ειχε αρκετο χρονο συμμετοχης γιατι φορτωθηκε απο νωρις με φαουλ. Ο μικρος ερμειδης επαιξε εξισου καλη αμυνα αλλα σε καποιες κρισιμες φασεις τα σουτ απο γρηγοριαδη μπηκαν. Στο τελος θεωρω πως η αλλαγη εγινε γιατι ο τασσος ειναι πιο εμπειρος (οσον αφορα την αμυνα παντα) σε σχεση με τον δ.ερμειδη και οπως φανηκε η επιλογη ηταν σωστη αφου ενας εκ των δυο σκορερ ο γαιτανης (που ειχε ηδη σημειωσει 8 τριποντα) δεν μπορεσε να παρει τη μπαλα για να εκτελεσει στην τελευταια επιθεση και ετσι βγηκε ενα σκοτωμενο σουτ απο πλευρα γρηγοριαδη. Συγχαρητηρια και στις 2 ομαδες για το παιχνιδι που μας προσφεραν καλη συνεχεια στον αριων

      Διαγραφή
    3. κατα την αποψη μου (ως φιλαθλος και μονο) αν ο Τασσος δεν ειχε φορτωθει με φαουλ απο νωρις και οι διαιτητες αγνοουσαν τις <> του Γρηγοριαδη η διαφορα θα ηταν πολυ μεγαλυτερη καθως ο Τασσος θεωρειται (δικαια πιστευω) αν οχι ο καλυτερος τοτε απο τους καλυτερους αμυντικους της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και σιγουρα του Αριων.. Συγχαρητηρια στα παιδια!!

      Διαγραφή
    4. φιλε μην το παρακανουμε ειπαμε καλος αμυντικος αλλα οχι και ετσι. Το παιδι θελει αρκετη βελτιωση ακομα για να θεωρηθει ως ο καλυτερος αμυντικος του πρωταθληματος. Υπαρχουν αρκετοι καλυτεροι σε αυτον τον τομεα απο ομαδες οπως κομοτηνη δραμα ασπιδα. Το παιδι εχει μελλον αλλα θελει βελτιωση ακομα

      Διαγραφή
    5. Φιλε μη λεμε οτι θελουμε. Πες μας και εμας ενα παραδειγμα καλυτερου αμυντικου απο τον τασσο γιατι προσωπικα δεν μπορω να σκεφτω κανεναν που θα του ταιριαζε περισσοτερο ο τιτλος του καλυτερου αμυντικου του πρωταθληματος αν οχι στον τασσο. Οποτε παιζουν εντος εδρας δεν εχω χασει παιχνιδι τους και μπορω με σιγουρια να πω πως προσφερει παρα πολλα στην ομαδα και κυριως ενεργεια και διαθεση για αμυνα.

      Διαγραφή
    6. θα συμφωνησω.. κατα την αποψη μου ο Τασσος δικαια θεωρειται ο καλυτερος αμυντικος του πρωταθληματος με μεγαλη διαφορα απο τους υπολοιπους μαλιστα.. μακαρι να υπηρχαν και αλλοι παιχτες που εβγαζαν τετοια ενεργεια και διαθεση στο παρκε οπως αυτος.. το να ΜΗΝ αναγνωριζεις την αξια ενος παιχτη δεν σε τιμαει καθολου... (!)

      Διαγραφή
    7. Οσον αφορα καποια παραδειγματα που ηθελε ο φιλος μπορω να πω εχοντας παρακολουθησει τα περισσοτερα ματς στον αμυντικο τομεα υπερτερουν του τασσου ο δραμινος ο γρηγοριαδης, ο καργιδης της ασπιδας και το 8ρακι του γας (Μου φιαφευγει το ονομα αυτη τη στιγμη)
      Συμφωνω πως ο τασσος ειναι αρκετα καλος απλα μπορει να βελτιωθει ακομη περισσοτερο για να κερδισει εναν τετοιο τιτλο

      Διαγραφή
    8. ποιος καργιδης; ποιος γρηγοριαδης; μαλλον εχεις μπερδευτει γιατι μιλαμε για τον καλυτερο αμυντικο της εκασαμαθ. Τον τασσο δεν τον φτανει κανεις ειναι πολλα επιπεδα πανω σε σχεση με τους υπολοιπους στον αμυντικο τομεα

      Διαγραφή
    9. Τασσο εσυ;Η ο μπαμπας;;

      Διαγραφή
    10. Εσυ που εγραψες για τον καργιδη, εισαι ο καργιδης η ο μπαμπας;

      Διαγραφή
    11. Ο καθενας μπορει να εχει την προσωπικη του αποψη καλυτερα για ολους να αφησουμε το θεμα εδω. Ο καθενας μπορει να λεει πολλα απο τον καναπε με συντροφια το καφεδακι του. Ο αριων καλως η κακως εχει περασει αφηστε τα κομπλεξ σας και στηριξτε την ομαδα της πολης μας. Τοσο ο μικρος ερμειδης οσο και ο τασσος παιζουν εξαιρετικη αμυνα και σε καθε παιχνιδι τα δινουν ολα στο παρκε. Τωρα για το ποιος ειναι ο πολυτιμοτερος αμυντικος που συζητιεται τοσο πολυ (δεν καταλαβαινω αλλωστε το λογο, αφου τιποτα δεν τελειωσε για τον αριων ακομα) θεωρω πως ναι ο τασσος ειναι σιγουρα ο καλυτερος αμυντικος της ομαδας του. Το αν ειναι και ο καλυτερος αμυντικος της εκασαμαθ καλειται να το αποδειξει τωρα που τα πραγματα θα ζορισουν

      Διαγραφή
  4. Αυτος που κερδιζει με ενα ποντο διαφορα δεν λεγεται αξιος τυχερος λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κέρδιζαν οι ΤΙΤΑΝΕΣ φέτος και τη προηγούμενη χρονιά με την ίδια διαφορά δεν θα ήταν άξιοι???
      ΜΙΖΕΡΙΑ...............

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου οταν αυτος ο ενας ποντος κρινεται απο τα σφυριγματα των διαιτητων δεν θεωρειται αξιος.. Αν θυμασαι και περσυ η δραμινη ομαδα αδικηθηκε μεσα στην εδρα της.. Ο αριων ηταν τυχερος που δεν αδικηθηκε αντιθετως βοηθηκε και στα δυο ματς απο τον ιδιο διαιτητη.. Κριμα για τον κοπο των παιδιων των τιτανων..

      Διαγραφή
    3. Φταίνε οι διαιτητές και τις δύο χρονιές. Σφαγή και τις δύο χρονιές.
      Σας έφαγε ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ και φέτος ο ΝΤΟΥΡΑΣ . Ο πρώτος είναι ΔΡΑΜΙΝΟΣ και επειδή έπαιξε 50/50 δεν άρεσε σε κάποιους που φώναζαν διαμαρτυρόμενοι οι αυτός τους παίζει εντός έδρας 50/50 και όχι έδρα. Ο ΝΤΟΥΡΑΣ είναι γνωστός φαν της ΞΑΝΘΗΣ και μου πε κρυφά στο αυτί ότι δεν συμπαθεί τους ΤΙΤΑΝΕΣ .
      Οι διαιτητές έκαναν τρία χοντρά λάθη σε βάρος των ΤΙΤΑΝΩΝ αλλά στα μέσα του παιχνιδιού και ουσιαστικά δεν επηρέασαν την εξέλιξη . Αντίθετα ήταν πολύ ελαστικοί στα μαρκαρίσματα των γκαρντ των ΤΙΤΑΝΩΝ . Και στα δύο παιχνίδια υπάρχει βίντεο. Ας τα δεις τότε μπορείς να εκφέρεις άποψη.
      Καταλαβαίνω την πίκρα των παιδιών. Ναι αλλά πριν από μερικά χρόνια αυτά με τη σειρά τους μοίρασαν πίκρα σε άλλους αντιπάλους στο παιδικό πρωτάθλημα.Από τη χαρά στη πίκρα αυτό είναι το μπάσκετ .

      Τέλος δες πως έπαιξαν οι ΤΙΤΑΝΕΣ ένα μονοδιάστατο μπάσκετ που δεν χρειάζεται και υψηλή τακτική αντιμετώπισης πόσο μάλλον όταν 3/4 σουτέρ ήταν τραγικοί. Δες τον τρόπο άμυνας της ομάδας δες τα λάθη τακτικής και μετά το συζητάμε.

      Διαγραφή
    4. Όταν μια ομάδα σουτάρει 45 !!! τρίποντα, 20, δίποντα και 6 βολές σε εκτός έδρας αγώνα και έχει 0/1 αιφνιδιασμό δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις... 39 από τους 51 πόντους από το τρίποντο. Γαιτάνης 8/12, Γρηγοριάδης 3/9, Κακατσίδης 1/10, Θεολογίδης 1/8, Χατζόπουλος 0/5. Ο coach Παπαδόπουλος εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε αφού επέλεξε σύνθετη άμυνα για 40 λεπτά και χάρισε τόσα ελευθέρα σουτ προπόνησης σε παίκτες που σουτάρουν σταθερά όλη τη χρονιά γύρω στο 40%

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητηρια στην ομαδα του αριωνα απο εναν παικτη της αε κομοτηνης. Πραγματικα αυτη η ομαδα αξιζε το φετινο πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους πόντους των παικτών γιατί δεν τους βάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να στείλεις το φύλλο αγώνος............................

      Διαγραφή
  7. Ευχαριστώ τον φίλο για τα στατιστικά. Οι Αμερικάνοι - που ανακάλυψαν το μπάσκετ- λένε: | << Όποιος ζεί με τα τρίποντα πεθαίνει και με τα τρίποντα>>. Όταν αξιοποιείς τα 2/3 των επιθέσεών σου με 3ποντα θα πρέπει να προβληματιστείς. Αυτό που μετράει στο μπάσκετ δεν είναι η ατομική επίδοση, αλλά η συνολική. Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία η στατιστική του αγώνα. Μπορεί μεν ο Γαιτάνης να είχε εντυπωσιακή απόδοση, αλλά ο ΜΟ της ομάδας ήταν στο 29%, ποσοστό φυσιολογικό για εφήβους και για την κρισιμότητα του αγώνα. Οταν χάνεις στο τελευταίο σουτ φυσιολογικά θεωρείσαι άτυχος. Δεν είναι όμως τύχη για σένα οταν βρίσκεις έναν απο τους καλύτερους σκόρερ του αντιπάλου (Σαββουλίδη) σε πολύ κακή μέρα; Πού θα έφτανε το σκορ αν οι Σαββουλίδης - Ερμείδης, ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι απο το 3ποντο; Οι ιστορίες των παιχνιδιών όμως δεν γράφονται με αν. Γράφονται με την παρουσία των ομάδων στο παρκέ. Οι Τιτάνες κατα την ταπεινή μου άποψη επέλεξαν λάθος τρόπο παιχνιδιού, μπλόκαραν στην άμυνα του Αρίωνα και φυσιολογικά έχασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή