Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΠΙΔΑ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ Νίκη με διαφορά. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πριν ξεκινήσουμε με τα της ΑΣΠΙΔΑΣ ο λόγος στην ομάδα του  ΓΑΣ  που γνώρισε την ήττα από τον ΑΡΧΕΛΑΟ  με 81-49.
 Τα προβλήματα γνωστά τα περιθώρια λίγα και οι δυνατότητες να δώσει λύσεις σε αυτά ο Ν.Λεμονίδης από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Πρέπει να γίνει κάτι συνταρακτικό για να αλλάξει η πορεία της ομάδας. Ακούγονται πάρα πολλά και εάν από αυτά είναι πως εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση το πιο πιθανό ο ΓΑΣ να δηλώσει παραίτηση . Μακάρι να είναι μόνο φήμες  και να δοθούν λύσεις που θα επιτ΄ρεψουν στην ομάδα τουλάχιστον να παλεύει τα παιχνίδια.
Θα είναι σημαντική απώλεια για το τοπικό μπάσκετ να πέσουν οι ομάδες μας κατηγορία . Την ίδια στιγμή στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ τρεις δικές μας ομάδες είναι υποψήφιες για υποβιβασμό στα τοπικά.
     Είδε τον χάρο με τα μάτια του ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ  με αντίπαλο το ΑΡΓΟΣ .
Χρειάσθηκε η εμπειρία του ΠΕΤΤΑ  39 και του ΚΙΑΤΑΚΟΥ 28 για να κερδίσει.
Στα σημεία έχασε το ΑΝΑΤΟΛΙΑ από τα ΠΕΥΚΑ  . Είναι μήπως ένα σημάδι πως εκτός από τρεχάλα χρειάζεται να υπάρχει και μπασκετική ποιότητα ? Κάτι που τελευταία όλοι θεωρούν ως πρωτεύον προσόν  .
 Το επισημαίνει και  ο Α.Παναγιωτόπουλος (ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ) στις δηλώσεις που έκανε δείτε παρακάτω.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φοίνικας Λάρισας-ΧΑΝΘ  87-72
Προμηθέας Πάτρας-Αργος Ορεστικό  106-102 (2 παρ.)
Πιερικός Αρχέλαος-Κομοτηνή  81-49
Τιτάνες Παλαμά-Αργοναύτης Καλ.  85-73
Ασπίδα Ξάνθης-Πευκοχώρι  77-61
Στρατώνι-Αίας Ευόσμου  74-58
Ανατόλια-Μαχητές Δόξας Πεύκων 78-79


Τι έγινε  και σήμερα κέρδισε μια ομάδα που έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Παναγιωτόπουλος Νησιώτης Πεχλιβάνης κλπ  και στο προηγούμενο παιχνίδι έχασε εντός από την ΧΑΝΘ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σύγκριση? Και πως να υπάρξει σύγκριση όταν ο φιλοξενούμενος είναι η πιο παραγωγική επιθετικά ομάδα!
Στο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ  είχαν διαστήματα που έπαιζαν πολύ καλά και σε σε κάποιες στιγμές ήταν κουκουρούκου αμυντικά επιθετικά.
Σήμερα από την αρχή μέχρι τη λήξη είχαν πλάνο   στόχο και σε κανένα σημείο δεν έδειξαν πως θα χάσουν. Είχα το μυαλό στο κεφάλι τους και αυτοπεποίθηση ότι η μέχρι τώρα εικόνα ήταν απλά κακή συγκυρία. Σήμερα η κακή ΑΣΠΙΔΑ  με τα κόμπλεξ ήταν το ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ. Με μόνο δύο παίκτες να προσπαθούν και τους υπόλοιπους να παίζουν για την προσωπική τους δόξα λογικό είναι να χάσουν.
Μπορεί ο Α.Π  να έβαλε κάποια απίθανα καλάθια με τον παίκτη κρεμασμένο πάνω του αλλά πόσο θα του έβγαινε. Η άμυνα πάνω του ήταν καταπληκτική όπως και στον Σ.Νησιώτη.
Ο Πεχλιβάνης δεν μπόρεσε να δείξει την ποιότητά του.
Υπήρχαν είναι αλήθεια πολλές ελλείψεις αλλά μέχρι εδώ γιατί και ο προπονητής του ΠΕΥΚΟΧΩΡΊΟΥ  Βασίλης Πλατής  σε καμιά περίπτωση δεν στάθηκε σε αυτές.

     Β.Π " Δεν είχαμε αρχή και τέλος . Ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Τουλάχιστον περίμενα να πα΄ρουμε τα αμυντικά και αυτό γιατί όταν είμαστε καλοί σε αυτά δεν χάνουμε. Σήμερα χάσαμε πάρα πολλά και φυσικό ήταν να χάσουμε. Δεν γίνεται να στηριζόμαστε σε δύο τρεις παίκτες και οι υπόλοιποι να περιμένουν δεν ξέρω τι και να μην ματώνουν"

Το παιχνίδι ξεκίνησε και τελείωσε όπως το περίμενε ο Κ.Ιωαννίδης. Η επιστροφή του Δούκα Γρούδου που μαζί με τον έτερο νέο Α.Παπαδάκη ήταν πολύ καλοί αμυντικά με τρομερή πίεση στα γκαρντ του Πεκοχωρίου έδωσε άλλη ώθηση στην ΑΣΠΙΔΑ. Η μπάλα για τον φιλοξενούμενο δεν κατέβαινε εύκολα το κέντρο και αυτό έδινε τη δυνατότητα οργάνωσης αμυντικά . Δεν είχαμε τα εύκολα καλάθια από αντεπιθέσεις του αντιπάλου. Καλά αμυντικά αλλά στην επίθεση η σταθερότητα του Χ.Παπανικολάου μαζί με τους Στεφανίδη και Κουτσογιάννη έδειχνε πως γ΄ρηγορα  θα δημιουργηθεί διαφορά.
Και αυτή ήρθε στο δεύτερο δεκάλεπτο με 39-26  ενώ το πρώτο έληξε 22-21
Το φιλμ του δευτέρου
07,52  27-23
05,21  29-24
04,38  31-24
03,54  33-24
01,50  36-26
00,48  39-26

Στην επανάληψη στις αρχές του τρίτου ο φιλοξενούμενος έκανε κάποια προσπάθεια μείωσης   με δύο διαδοχικά καλάθια  και μείωσε σε 39-30.
Αυτό ήταν μια κακή στιγμή για τη γηπεδούχο γιατί γρήγορα ανέβασε στροφές έκλεψε μπάλες πίεσε περιόρισε τους αντίπαλους και στο 05,40   το σκορ έγινε 47-36
09,21  39-30
09,05  42-30
08,42  42,-32
08,05  44-36
06,02  47-36
05,40  47-36
04,35  49-36
03,28  50-39
03,04   εδώ κάνει ένα μικρό δώρο ο δεύτερος διαιτητής εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά του δίνοντας Τ.Π  στον Γρούδο  50-40
02,47   50,41
01,29  52,41
01,09  52-44
00,24  54-44
Αφού κράτησε τη διαφορά δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο.
Όταν το πιστεύεις δεν χάνεις και σε αυτό μέτρησε η εμπειρία του Γ.Στεφανίδη που έδειξε πως είναι φυσικός ηγέτης στην ομάδα. Ο Γιάννης το ήθελε και το μετάδωσε στους υπόλοιπους.
Σε αυτό το παιχνίδι πλην ελαχίστων στιγμών δεν ακούσθηκαν γκρίνιες .
Το ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ στο τέταρτο δεκάλεπτο τα έδωσε όλα και έφτασε τη διαφορά στους 4εις πόντους στο 03,25. Δεν μπόρεσε όμως να έχει συνέχεια και γ΄ρηγορα βρέθηκε πα΄λι  στο 02,06  να χάνει με 11 πόντους 70-59. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν   με τελικό σκορ 77-61

 
  Εξαιρετικοί οι παλιοί αλλά τα εύσημα ανήκουν στους νέους ΓΡΟΥΔΟ και ΠΑΠΑΔΑΚΗ που έτρεξαν πα΄ρα πολύ έπαιξαν καταπληκτική άμυνα. Το παράξενο είναι πως όταν έπαιζαν οι ΝΗΣΙΩΤΗΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ στον ΑΣ ΞΑΝΘΗ οι μικροί ήταν από τους θεατές και θαυμαστές τους. Τώρα ο ρόλος τους ήταν να τους περιορίσουν.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη σπουδαία προσπάθεια.
  Μετά τη λήξη είχα μια κουβέντα με τον Α/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ κάτι που δεν έγινε με τον ΝΗΣΙΩΤΗ γιατί ο ΣΤΡΑΤΟΣ δίκαια ή αδικαιολόγητα ήταν πυρ και μανία με κάποιους φιλάθλους.
Το καλό ήταν μετά τη λήξη του παιχνιδιού όλοι οι φίλαθλοι ζήτησαν συγνώμη από τον Α.Π για κάποιες φωνές που ακούσθηκαν και του αναγνώρισαν την μπασκετική του αξία .
     Μαθημένος σε τέτοια ο Α.Π  έσφιξε το χέρι σε όλους τους γνωστούς και δικαιολόγησε την όποια ένταση λέγοντας πως είναι συνηθισμένος; σε τέτοια. Εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορεί ο καλύτερος αντίπαλος παίκτης μετά τη λήξη του παιχνιδιού να πιάνει φιλική κουβέντα με φίλους και αντιπάλους  με φιλική διάθεση.

      xanthibasket. Αλέξη επιστροφή σε μια πόλη με αντίπαλο σήμερα κάποιον παίκτη που πριν από 5 χρόνια ερχόταν στο γήπεδο να φωτογραφηθεί μαζί σου.

 Μικρή παύση.......Α.Παναγιωτόπουλος. Δεν το σκέφτηκα τώρα που μου το λες νιώθω περίεργα.Είναι σημαντικό από μόνο του αυτό το γεγονός και πραγματικά νιώθω περίεργα. Πάντως φαίνεται ότι άφησα καλές εντυπώσεις από το πέρασμά μου στην ΞΑΝΘΗ.

      xanthibasket. Το ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ  είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί χρόνια στην κατηγορία. Έχει σπουδαίο υλικό και σήμερα ήσασταν το φαβορί εάν σκεφτούμε ότι η ΑΣΠΙΔΑ  έχασε εντός από την ΧΑΝΘ μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μαζί σας. Σήμερα όλο το παιχνίδι πέρασε από τα χέρια των γερόλυκων . Τι έγινε και χάσατε με διαφορά μάλιστα

Α.Παναγιωτόπουλος.  Έχεις δίκιο έχουμε πολύ καλό υλικό έχουμε μια μεγάλη εμπειρία αλλά σήμερα δεν λειτουργήσαμε σαν σύνολο. Είναι εύκολο ή καλύτερα όταν ο αντίπαλος είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλει τι νίκη για να ελπίζει στη σωτηρία παίζει εντός και εσύ σαν ομάδα έχεις ένα μονοσήμαντο επιθετικό προσανατολισμό δεν πιέζεις στην άμυνα είναι λογικό με έξυπνη τακτική να κλείσει τα ατού μας να πιέσει ψηλά και να βγάλει έξτρα επιθέσεις. Αμυντικά ίσως κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι. Η ΑΣΠΙΔΑ παίζοντας έξυπνα και με πολύ πάθος μας μπλόκαρε και πήρε δίκαια τη νίκη. Ελπίζω αυτή η νίκη να της βγει σε καλό .

   xanthibasket.    Επηρεάζει την συνέχεια αυτή η ήττα.

Α.Παναγιωτόπουλος.Δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα για να λέμε την αλήθεια αλλά δεν νομίζω ότι ήρθε και η καταστροφή.
Τουλάχιστον εντός έδρας δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να μας κερδίσει άλλη ομάδα.

xanthibasket. Μια αναφορά για τη κατηγορία .

Α.Παναγιωτόπουλος.  Καλή κατηγορία ανταγωνιστικό και καλό μπάσκετ κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ. Αλλά υπάρχει κάτι που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όποια ομάδα θέλει την άνοδο
Αυτό που φαίνεται είναι πως οι ΜΑΧΗΤΕΣ μαζί με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ θα τα δώσουν όλα για την άνοδο. Το πλεονέκτημα το έχουν τα ΠΕΥΚΑ γιατί είναι μια ομάδα νεανική που τρέχει από το πρωι μέχρι το βράδυ κάνουν 8-9 προπονήσεις . Είναι δείγμα για το που πάει το μπάσκετ.
Η κατηγορία θέλει ομάδες που μπορούν να τρέχουν να πιέζουν περισσότερο και λιγότερο να ξέρουν μπάσκετ.
 Αλλάζει άρδην ο χάρτης. Μετράει πιο πολύ το τρέξιμο και λιγότερο το πόσο μπάσκετ ξέρεις αυτός είναι ο κανόνας τουλάχιστον για την Β΄ΕΘΝΙΚΗ. Το παράδειγμα των ΠΕΥΚΩΝ είναι το πιο χαρακτηριστικό.
Μπορεί  ο  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ   να έχει το καλό υλικό αλλά τα ΠΕΥΚΑ είναι η ομάδα που τρέχει κερδίζουν πιο άνετα.


Στην συνέχεια θα αναρτηθούν οι δηλώσεις που έκανε στο xanthibasket   o προπονητής τής ΑΣΠΙΔΑΣ  Κώστας  Ιωαννίδης  Καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό  από το παιχνίδι.


EΔΩ




Ένταση μετά τη λήξη του παιχνιδιού καθώς παράγοντας του ΠΕΥΚΟΧΩΡΊΟΥ σύμφωνα με το φύλλο αγώνος στόλισε τους διαιτητές
Σαν απάντηση η ομάδα της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ έστειλε την παρακάτω επιστολή.

peukoxwri-pefkoxwriΜε ανακοίνωσή του, το Πευκοχώρι «ευχαρίστησε»  του διαιτητές Τσιαπλή και Δημάδη για την «αμερόπληπτη» συμπεριφορά τους. Αυτός ήταν ο τρόπος του συλλόγου για να εκφράσει τα παράπονά του για τη διαιτησία του αγώνα με την Ασπίδα Ξάνθης.
Η ανακοίνωση:
«Το σωματείο θα ήθελε να «ευχαριστήσει» για την «αμερόληπτη»  συμπεριφορά τους διαιτητές κ.κ. Τσιαπλή και Δημάδη κατά την διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης η αναίτια υβριστική συμπεριφορά του κ. Τσιαπλή προς τον αντιπρόεδρο της ομάδας κ. Γιαννόπουλο μας λυπεί ιδαιτέρως ως σωματείο διότι αντίκειται σε κάθε επαγγελματική και αγωνιστική δεοντολογία









































































ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ 










4 σχόλια:

  1. Χθες είδαμε, άλλη ΑΣΠΙΔΑ, άλλο μπάσκετ, άλλη νοοτροπία. Μπράβο στον νέο κόουτς, μπράβο στα παιδιά. Σαν θεατές ευχαριστηθήκαμε μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον νεο προπονητη και στους παικτες που έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλά και να παλέψουν την κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα μέσα στο γήπεδο αποδυκείονται!! Οι γελοιότητες περί διαιτητών είναι γιατί απλά περίμεναν να τελειώσουν γρήγορα και να πάνε να πιούνε μια ρετσίνα.... Αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτη μεταμόρφωση της ασπιδας προς το καλύτερο. Φέτος δεν ξαναείχε τέτοια απόδοση τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει. Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές και προπάντων στον νέο προπονητή που άλλαξε την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή