Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ

Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο.
Η επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς ειδικά στη κατηγορία του εφηβικού με τα τόσα προβλήματα
είναι απρόβλεπτη.
Ειδικά για την ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ που σε όλη τη προετοιμασία λόγω έλλειψης γηπέδων δεν έκανε ούτε ένα φιλικό είναι ακόμη δυσκολότερη.
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ τη προηγούμενη χρονιά κάτω από τις οδηγίες του Νικολαϊδη ήταν η μόνη ομάδα που κέρδισε τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΣΠΙΔΑ.
Φέτος με αλλαγή προπονητή  ανέλαβε ο ΓΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  θέλησε να ξεκινήσει με καλύτερες προοπτικές και φιλοδοξίες έχοντας σαν πρώτο μέλημα να παίξουν πρώτιστα καλό μπάσκετ και ότι προκύψει στη συνέχεια.
Πολλές οι απουσίες και μόνο 8 παίκτες στην αποστολή της ομάδας σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Παρόλα αυτά κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση σε όλο το παιχνίδι και να το κάνουν ντέρμπι για τουλάχιστον 35 λεπτά.
Με όπλο τη καλή ευστοχία σε σουτ από την περιφέρεια ήταν μέσα στο παιχνίδι .
 Η ΑΣΠΙΔΑ ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο δεκάλεπτο με καλή κυκλοφορία και μπλοκάρισμα του αντιπάλου αλλά δεν ήταν εύστοχη . Κατάφερε
να δημιουργήσει μια διαφορά γρήγορα αλλά προς το τέλος φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα .12-9  έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο δίνοντας μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει μετά.
Και το μετά ήταν μια ισορροπία στα επόμενα δύο δεκάλεπτα. 14-14 το δεύτερο με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με συνολικό σκορ 26-23.
Στο τρίτο δεκάλεπτο  η διαφορά μειώθηκε στους δύο πόντους 43-41 με επιμέρους σκορ δεκάλεπτο 17-18.
 Η ζώνη άμυνας του ΕΘΝΙΚΟΥ δημιούργησε πολλά προβλήματα στους παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά
η καθολική κυριαρχία τους στη ρακέτα ισορροπούσε την κατάσταση. Οι 8 συνεχόμενοι πόντοι του Τσίλογλου 2/2 τρίποντα σε σημεία που υπήρχε πρόβλημα στο σκοράρισμα για την ΑΣΠΙΔΑ δεν επέτρεψαν τον ΕΘΝΙΚΟ που στο σημείο αυτό έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα να δημιουργήσει διαφορά κράτησαν την ισορροπία στο σκορ.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η κούραση των παικτών του ΕΘΝΙΚΟΥ μόνο 8 παίκτες έδωσαν τα παρών η πολύ καλή και πιεστική άμυνα  έκαναν τη διαφορά . Τα λάθη της ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ έδωσαν την ευκαιρία για δημιουργία διαφοράς στο  σκορ . Το εμφανές άγχος φάνηκε να φεύγει από τα πόδια των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ που περιόρισαν τα δικά τους λάθη και έπαιζαν πιο ομαδικά.
Όταν ξεκίνησαν να μπαίνουν και τα περιφερειακά σουτ τότε η ζυγαριά για το ποιος θα κερδίσει άρχισε να γέρνει προς τη μεριά της ΑΣΠΙΔΑΣ.




Ικανοποιημένος ο Β.Γαλεντερίδης από την όλη προσπάθεια της ομάδας του.
Και μια μίνι συνέντευξη μαζί του .

xanthibasket. Αλλαγή στην ηγεσία της ομάδας.Τη προηγούμενη χρονιά ο ΕΘΝΙΚΟΣ κέρδισε εντός την ΑΣΠΙΔΑ φέτος έδειξε πως μπορεί να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.

Β.Γ  Η χρονιά μόνο καλά δεν ξεκίνησε. Πέρα από τα γνωστά σε όλες τις ομάδες προβλήματα λόγω φόρτου υποχρεώσεων των παικτών η ομάδα μου μόνο σωστή προετοιμασία δεν έκανε .
Δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε ένα φιλικό. Η έλλειψη γηπέδων στην ΑΛΕΞ/ΛΗ είναι τραγική.
Ε΄να γήπεδο και ποιός να πρωτόπαιξει την ίδια στιγμή που έφτιαξαν κλειστό κολυμβητήριο και μπαίνουν ελάχιστοι σε αυτό. Δεν γνωρίζω ποιος έβαλε τις προτεραιότητες και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.
Σήμερα πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά και δείξαμε ότι στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε .Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια και μόνο στο τέλος χάσαμε την επαφή με το σκορ.
Έγινε ένα καλό παιχνίδι που πιστεύω ότι το χάρηκαν όλοι παίκτες και των δύο ομάδων αλλά και οι φίλαθλοι γιατί σκοπός μας φέτος είναι να παίζουμε όσο μπορούμε καλύτερο μπάσκετ να προσφέρουμε θέαμα στους φιλάθλους αλλά και οι παίκτες μου να φεύγουν ευχαριστημένοι με το τέλος των παιχνιδιών για την προσπάθεια που έκαναν άσχετα με το αποτέλεσμα.

xanthibasket. Εκτός από προπονητής είσαι και βοηθός στην ανδρική. Εκεί τι έχουμε .

Β.Γ   Ναι είμαι μαζί με τον Γ.ΚΑΝΔΥΛΗ στην ανδρική και η όλη προσπάθεια είναι να μαζέψουμε το υλικό μη ξεχνάς ότι μετά από ένα υποβιβασμό πάντα το δύσκολο είναι η ανασυγκρότηση μιας ομάδας.
Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Κρατήσαμε πολλά παιδιά στην ομάδα και έχουμε τουλάχιστον δύο πολύ καλές προσθήκες από νέα παιδιά φοιτητές που ξέρουν καλό μπάσκετ και θα δώσουν το κάτι παραπάνω που χρειαζόμαστε. Σκοπός δεν είναι η άνοδος αλλά να μπορέσουμε βήμα βήμα να στήσουμε την ομάδα και σε βάθος χρόνου να προσπαθήσουμε να πραγματοιήσουμε τις όποιες φιλοδοξίες προκύψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου