Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ όλα τα είχε η Μαριορή ο ΙΚΑΡΟΣ της έλειπε.


Φωτιά έβαλε  μια επιστολή του ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΙΘΕΑΣ προς την ΕΟΚ με την οποία λίγο πολύ ζητάει να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων -Εφήβων ομάδες της επαρχίας και ο λόγος σύμφωνα με τη λογική τους ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην ανάπτυξη του αθλήματος οι ομάδες της επαρχίας  ...................


Απάντηση δίνει μέσω του dramabasketblog
o Τίτος  Δραμινός .

Η επιστολή αναφέρει: 
«Αναφέρομαι στους “Προβληματισμούς του Ικάρου” και συγκεκριμένα στο σημείο όπου προσπαθεί να επιβάλλει στους υπεύθυνους της ΕΟΚ την εντελώς απαράδεκτη άποψή του πως οι ομάδες της περιφέρειας δεν πρέπει να συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων, γιατί δε μπορούν να προσφέρουν τίποτε στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Ας μας πουν λοιπόν οι υπεύθυνοι του Ικάρου από ποιες ομάδες πήραν τα αστέρια τους, Τάρλα και Σκούφη;
Ο Τάρλας αγωνιζόταν πέρυσι στην ΑΓΕ Χαλκίδας που πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Γρεβενά, ο δε Σκούφης σε μια “ομαδούλα” του Αιγαίου.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι ομάδες της περιφέρειας δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, παρά μόνο έτοιμους παίκτες στις “μεγάλες” ομάδες. Ποιος θα καθήσει να ασχοληθεί με τη Χαλκίδα και τη Δράμα, που βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο Παίδων, χωρίς ούτε μια μεταγραφή.
Η Καλλιθέα έχει πληθυσμό όσο 2 φορές η Δράμα και η Χαλκίδα μαζί. Πέρα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τεράστια δεξαμενή που λέγεται Αττική (μιλάμε για 5 εκατομμύρια κόσμο).
Δεν τους αρκεί που έχουν τόσες επιλογές στο να βρουν ταλέντα, μπρος στα πόδια τους, και να τα “δουλέψουν”, αλλά μαζεύουν και παίκτες από όλη την Ελλάδα, παρέχοντας κίνητρα, προκειμένου να βρίσκονται στο προσκήνιο.
Ποιος ο λόγος λοιπόν να δουλεύουν σκληρά 4-5 χρόνια με παιδιά που αντλούνται από πόλεις των 50 χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς τη δυνατότητα της παραμικρής έξωθεν προσθήκης, όταν έχουν τη δυνατότητα να “αρπάζουν” έτοιμους παίκτες από τις μικρές ομάδες και να δημιουργούν κάθε χρόνο αχτύπητες “Εθνικές ομάδες”;
Νόμιζα, άλλωστε, ότι επαγγελματική κατηγορία είναι μόνο η Α1, αλλά μάλλον και οι παίδες είναι επαγγελματίες.
Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να έχει ο Ικάρος παίκτες μόνο από την Καλλιθέα, ο Δούκας μόνο από την Αθήνα, ο Μαντουλίδης μόνο από τη Θεσσαλονίκη και ο Απόλλων μόνο από την Πάτρα;
Δηλαδή με άλλα λόγια, ο αντιπροσωπευτικότερος και δικαιότερος τελικός του Πανελληνίου Παίδων: ΑΕΕ Παναγίτσας-Τιτάνες Δράμας.
Θα σας παρακαλούσα πολύ να δημοσιεύσετε τους παραπάνω συλλογισμούς μου και ας κρίνει ο κόσμος, ακούγοντας και τις δύο πλευρές, που συντελείται η ανάπτυξη του αθλήματος.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Με τιμήΤίτος Δραμινός

Και λίγα είπε ο κύριος στην απάντησή του.
Το "Κράτος των Αθηνών" έτσι όπως έχει δομηθεί στα μυαλά όλων αυτών που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους να δείτε που στο τέλος θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα είδος Λίγκας με δικαίωμα συμμετοχής λίγων και εκλεκτών.
Ακόμη και να μην έβγαζε παίκτες η επαρχία ακόμη και αν πραγματικά το αγωνιστικό επίπεδο ήταν τρισάθλιο η σκέψη ανάπτυξης του αθλήματος θα έπρεπε να κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Για να αναπτύξεις το άθλημα ανοίγεις τα στεγανά και βοηθάς εκεί που υπάρχει ανάγκη και πρόβλημα. Όταν έχω στα πόδια μου τη μισή Ελλάδα  με άπειρες επιλογές διαλογής θα πρέπει να σκεφτείς ότι θα πρέπει να υπάρχει μια δεξαμενή πέρα από την ήδη υπάρχουσα . Δεξαμενή που αποδεδειγμένα έδωσε δίνει και θα συνεχίσει να δίνει παίκτες.
Τελευταίο παράδειγμα  του παίκτη του Πιερικου  Τσαλμπούρη με 2,15 που ερίζουν γ΄αυτόν Ολυμπιακός και λοιποί.
Αλλά όταν δεν μπορείς να δεις  πέρα από την αυλή του σπιτιού σου  γιατί νομίζεις ότι τα σύνορα τελειώνουν κάπου κοντά σου  και πέρα από εκεί στην καλύτερη περίπτωση κοροϊδεύουν τον κόσμο παίρνοντας επιχορηγήσεις και άλλα τέτοια που έχουν πια τελειώσει τι ελπίδες υπάρχουν?????
Στο πνεύμα της εποχής που θέλει μόνο λίγοι και εκλεκτοί να παίρνουν ευκαιρίες θέλουν να πάνε την διαδικασία των Πανελληνίων πρωταθλημάτων??
    Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα σε διαφορετικό χώρο που στην αρχή της εφαρμογής του συνάντησε ουκ ολίγες αντιδράσεις.
Λοιπόν κάποια στιγμή εκεί στα κεντρικά κατάλαβαν ότι τα παιδιά της όποιας μειονότητας στην Θράκη είχαν σοβαρό πρόβλημα να ανταγωνισθούν τα υπόλοιπα παιδιά στις Πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα να πατώνουν  . Συνέπεια του όλου συστήματος τα παδιά αυτά να φεύγουν για σπουδές στην γείτονα χώρα. Αντί να δίνεται λύση με την τακτική του το επίσημο Ελληνικό κράτος δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα
Σε ένα κράτος δικαίου όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ίσων ευκαιριών και όταν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να υπάρχει και βοήθεια πιστεύω .
Με τον καιρό κατάλαβαν πως έτσι δεν πάει το πράγμα και αποφάσισαν την πριμοδότηση και έτσι πολλά παιδιά καταφέρνουν να σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Αν περάσει η λογική που προτείνει ο ΙΚΑΡΟΣ γυρίζουμε πολύ πολύ πίσω.
Και αυτό το πισωγύρισμα το βιώσαμε όλοι στα προκριματικά εφήβων στην Θεσ/νίκη.
Φαίνεται ότι η εφαρμογή στην πράξη γίνεται υπόγεια . Τέτοιο επίπεδο οργάνωσης  ούτε σε χώρες που το μπάσκετ είναι πολύ κάτω στις προτιμήσεις του κόσμου???
Πρωατθλήματα  Κλιμακίων πάνε από το κακό στο χειρότερο λεφτά δεν δίνει η ομοσπονδία όταν στο παρελθόν ο κάθε πικραμένος-κολλητός έστηνε ένα μαγαζάκι και τα έπαιρνε χωρίς στοιχειώδη έλεγχο.
Τι θα δούμε άλλο .....................................


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου