Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΦΙΛΙΑ - ΑΡΙΩΝ Σχολιασμός παιχνιδιού



Για το πως έφτασε στη νίκη η ΦΙΛΙΑ ακολουθεί σχολιασμός του παιχνιδιού από τον προπονητή της ΦΙΛΙΑΣ     Γ.ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

ια την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα μου κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όσον αφορά το βαθμολογικό του ενδιαφέρον, εντός έδρας με την ομάδα του Αρίων Ξάνθης καθώς ο νικητής έπαιρνε το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στα play off για την άνοδο στην ΄Γ εθνική κατηγορία.
Στην διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων που είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε οι αθλητές μου επέδειξαν απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν ακόμα πιο εύκολο το έργο μου όσον αφορά την τακτική μας προετοιμασία. Να σημειώσω ότι μετά από πολύ καιρό παίξαμε με πλήρη την ομάδα αφού επέστρεψαν οι τραυματίες Καρσιαβριάς και Καρακασίδης.
Το παιχνίδι μπορώ να πω ότι δεν ήτανε εντυπωσιακό κάτι το οποίο το επιβεβαιώνει και το τελικό σκορ(57-32) και αυτό που υπερίσχυσε ήτανε οι δυνατές άμυνες και η μεγάλη αστοχία ακόμα και σε εύκολα καλάθια και από τις δύο ομάδες.
Η ομάδα μου ξεκίνησε πολύ νευρική κυρίως στα επιθετικά της καθήκοντα κάτι το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Αρίωνα για τα πρώτα λεπτά να έχει το προβάδισα.
Αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς μπορέσαμε και ξεμπλοκάραμε επιθετικά με κάποια μακρινά εύστοχα σουτ και πολύ καλές άμυνες.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η πολύ καλή άμυνα από την πλευρά μας κάτι το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε το προβάδισμα των 11 πόντων στο ημίχρονο αφού επιθετικά μπορέσαμε και κρατήσαμε το ρυθμό των τελευταίων λεπτών του πρώτου δεκαλέπτου.
Το χειρότερο δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες ήτανε το τρίτο, όπου οι ομάδες το μόνο που πρόσφεραν ήτανε κακές επιλογές στην επίθεση και πολλά λάθη. Η διαφορά στο σκορ έμεινε αναλλοίωτη και το μόνο θετικό για μας ήτανε η σταθερότητα στην άμυνα.
Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο του παιχνιδιού η σοβαρότητα στην άμυνα και η συγκέντρωση στην επίθεση ήτανε αυτά που ας επέτρεψαν να ξεφύγουμε στο σκορ, αντιμετωπίζοντας  τη πίεση των αντίπαλων με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας  και σχεδόν χωρίς κανένα λάθος κάτι το οποίο δημιούργησε πολλά κενά στην αντίπαλη άμυνα και το μόνο που κάναμε ήτανε να τα εκμεταλλευτούμε και αυτό κάναμε.
Αυτό που έδωσε τη σημαντική νίκη στην ομάδα μας ήταν σίγουρα η πολύ δυνατή άμυνα την οποία την χαρακτήριζε η ομαδικότητα και η απόλυτη συγκέντρωση κάτι για το οποίο θέλω προσωπικά να συγχαρώ τους παίκτες μου. Στα επιθετικά μας καθήκοντα δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε και να καθαρίσουμε πιο γρήγορα το παιχνίδι κάτι που δεν έγινα, αλλά πιστεύω αυτό είχε να κάνει και με τη σπουδαιότητα του αγώνα που μας προκάλεσε άγχος αλλά και πρέπει να αλλάξει στην συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μία φορά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και γέμισε κυριολεκτικά τις κερκίδες(περίπου 200-250 άτομα)του γηπέδου και μας έδωσε σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων μας."

Διαιτητές : Παπαγερίδης – Ντούρας
Δεκάλεπτα : 16-09, 16-12, 09-08, 16-03

Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης):, Καρακασίδης 3, Ευαγγέλου 12(2), Κατσιαβριάς 4, Χριστοδουλής , Χερκελετζής, Κιρκιντζιώτης 17, Παπαδόπουλος 7,Θεοδωρίδης , Γιαννακουδάκης, Καραμάνης , Αμαραντίδης 2, Μπερτσιμας 12(1).
Αρίων Ξάνθης   (Αρβανιτιδης ): Νυμφόπουλος 2, Μιχαηλίδης 4, Νταβουλςτζόπουλος 10, Λεπίδας 5, Δενδρινός 2, Φώτης 2, Αραλάγιος 3, Βλάχος 2, Τσίτσος , Πλατανίτης 2.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου