Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

BAΧΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΠΙΔΑ (ΠΑΙΔΙΚΟ)



Κουβέντα με τον προπονητή της παιδικής ομάδας της ΑΣΠΙΔΑΣ

Δεύτερη φορά προπονητής σε παιδική ομάδα (ΑΣΠΙΔΑ) .Τη πρώτη φορά δεν είχες τον απαραίτητο χρόνο να στήσεις την ομάδα όπως ήθελες. Φέτος ποιά είναι η διαφορά?

Χ.Βαχαρίδης. H χρονιά ξεκίνησε αμέσως μετά την  επιλογή παικτών που έγινε στα μέσα Απριλίου και μπήκε σε φουλ πρόγραμμα μετά τις σχολικές εξετάσεις του Ιουνίου. Δούλεψε όλο το καλοκαίρι πλην μιας εβδομάδας όταν είχε πολύ ζέστη . Κυριολεκτικά ιδρώσανε πολύ τα παιδιά δουλέψανε για να περιορίσουν τα όποια αδύνατα σημεία τους .
Η δική μας ομάδα, αποτελείται από παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων  με λίγες έως μηδαμινές αγωνιστικές εμπειρίες. Αυτό προσπάθησαμε να το καλύψουμε με τη δουλειά που προανέφερα.

Πολύ δουλειά πολύ προσπάθεια με στόχο τι????
 
      Χ.Β     Ο στόχος, ένα βήμα παραπάνω από την περασμένη χρονιά, δηλαδή να περάσει η ομάδα στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. 

Στόχος αρκετά δύσκολος από την στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου (ΑΕΚ, Αρίων, Αστέρας Καβάλας) ήταν  ενισχυμένες    και με παρόμοιους στόχους . Ίσως από τους πιο δύσκολους ομίλους και φάνηκε τελικά από τον τρόπο και τη στιγμή που κρίθηκαν  τελικά οι δυο πρώτες θέσεις. 

Το ξεκίνημα ήταν ανάλογο των προσδοκιών . Λειτούργησε  η ομάδα όπως περίμένες ?
 
   Χ.Β         Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης, η ομάδα βρέθηκε σε αρκετά παιχνίδια να παίζει με την πλάτη στον τοίχο .

 Παρόλα αυτά, δείχνει να έχει φτιάξει αποκτήσει μια φιλοσοφία σε άμυνα και επίθεση. Κατάφερε να αντεπεξέλθει και να πάρει τις νίκες που χρειάζοταν  για να περάσει στην δεύτερη φάση.
 Προφανώς, η χρονιά κρίνεται ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ από την έως  τώρα πορεία της. 

Ασφαλώς μια πρόκριση είναι σημαντική αλλά όπως θα ξέρεις οι ομάδες της πολής μας  έχουν καλομάθει τα τελευταία χρόνια σε καλές εμφανίσεις .Στην δεύτερη φάση τι έγινε μέχρι τώρα και μέχρι που θα πάει η βαλίτσα
 

Χ.Β  Η δεύτερη φάση, ξεκίνησε  με ένα ακόμα παιχνίδι όπου τα παιδιά έπαιζαν  με την πλάτη στον τοίχο αφού η αντίπαλη ομάδα (Αλέξανδρος Αλεξ/πολης) έχει έναν βαθμό παραπάνω.
 Έρχεται μια δίκαιη νίκη που ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη παιχτών και προπονητών. Στη συνέχεια, άλλη μια νίκη με αντίπαλο την ομάδα του Αίαντα Κομοτηνής που δυσκόλεψε τον Αστέρα Καβάλας στην πρεμιέρα. Με τις νίκες άνοιξε η όρεξη και επόμενος στόχος, να γίνουν οι υπόλοιπες νίκες έτσι ώστε να έλθει η πρόκριση στην τελική τετράδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
 Εφόσον επιτευχθεί, θα αποτελεί μια ΥΠΕΡΒΑΣΗ για όλους που δουλεύουν καθημερινώς και μια απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά μπορεί να υπερκεράσει αρκετά προβλήματα.

Η πρόκριση ήρθε με την επεισοδιακή νίκη επί του ΑΣΤΕΡΑ. Την ώρα των βολών όταν κρίνονταν όλα τι σκεφτόσουν ??? Τα πόδια ήταν στη θέση τους ?
 
Χ.Β  Όσο περίεργο και να φανεί εκείνη τη στιγμή ένιωθα σίγουρος ότι δεν θα μπουν οι βολές και είχα στο μυαλό πως έπρεπε να πάρουμε το ριμπάουντ .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου