Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ.

Η αντίληψη που επικρατούσε πριν το παιχνίδι έκανε λόγο για ντέρμπι δύο ομάδων που μπορούν να


κοιτάξουν στα ίσια τους μεγάλους της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
Πρώτα ο ΓΑΣ  που είχε στόχους και δίκαια μετά και την απόκτηση του Δ, Μασλαρινού  αλλά και της άριστης πορείας της ΑΣΠΙΔΑΣ .
Είχε και άρωμα τοπικού ντέρμπι κολόνια που κρατάει χρόνια ....
Ο άγνωστος Χ  ήταν πόσο επηρεασμένες βα έβγαιναν οι ομάδες από την ανάπαυλα των γιορτών φοιτητές γαρ αρκετοί.
Όταν είσαι προπονητής και γνωρίζεις τον αντίπαλο ξεκινάς ( η λογική είναι πρώτα άμυνα) με το πως θα σταματήσεις τα ατού του αντιπάλου.
Έχουμε και λέμε Μασλαρινός  και Βελή. Μεγάλοι παίκτες και οι δύο. Μειονέκτημά τους ίσως η απουσία πολλών προπονήσεων κλπ.Συμπλήρωμα ο Λεχούδης και οι υπόλοιποι.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι Κουτσογιάννης -Στεφανίδης (Χρόνια πολλά  Γιάννη) -Δενδρινός Τατάρης -Καραμπέκης σαν πρώτα ονόματα και μετά οι υπόλοιποι που έδειξαν πως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι . Από την μια μεριά μια καλή πεντάδα  χωρίς πολλές επιλογές στον πάγκο και η ΄αλλη  με πολλές επιλογές.
Και επειδή το μπάσκετ είναι άθλημα λογικής θέλησης το τελικό αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με τα όσα προλόγισα.
Αν βάλω μέσα και το πάθος για νίκη και την απόλυτη δικαίωση του (Κουτσογιάννης)  λογικό η νίκη να γέρνει προς την μεριά της γηπεδούχου ομάδας.
Μπορεί ο ΓΑΣ να ήταν μέσα στο παιχνίδι τουλάχιστον τρία δεκάλεπτα  και να κάνω μια αναφορά στον άσχημο τραυματισμό του ΜΑΚΡΗ  ( ΓΑΣ) με την ευχή για γρήγορη ανάρωση που φάνηκε ότι επηρέασε την απόδοση της ομάδας του αλλά δεν ήταν η κύρια αιτία για την ήττα.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν ο βασικός κορμός του ΓΑΣ κουράστηκε η ΑΣΠΙΔΑ με τις πολλές επιλογές  ( Σεληνιασμένος  ΔΟΥΚΑΣ) δεν τους  άφησε να πάρουν ανάσα .
Δίπλα μου είχα  ένα καλό φίλο (προπονητής) από ΑΘΗΝΑ που αξιολόγησε την εικόνα του παιχνιδιού. Διέκρινε από την αρχή πως η ΑΣΠΙΔΑ πέρα από το αρχικό στήσιμο που έλεγε η μπάλα στην ρακέτα σε Κουτσογιάννη και Σταμπουλή  (σετ παιχνίδι όπως το λένε) μπορεί να τρέξει και να κουράσει τον αντίπαλο.
Όταν έγινε αυτό στο τέταρτο δεκάλεπτο ένιωσε δικαιωμένος και ικανοποιημένος από την απόδοση του δικού μας ΔΟΥΚΑ.
        Ήταν φανερό πως οι φοιτητές (πρώην εφηβικό) ήταν σαφέστατα επηρεασμένη από την διακοπή του πρωταθλήματος.
Καλή οργάνωση και απόδοση από τον Δενδρινό.
Η εικόνα που έδειξε ο ΓΑΣ ήταν μιας ομάδας που περιμένει πολλά από την περιφέρειά του.
Ο ψηλός της ομάδας είχε πάντοτε δύο παίκτες να τον σταματούν.
Όλη η δουλειά έμεινε στις πλάτες των Μασλαρινού και Βελή.
Ο Δ.Μ έδειξε ότι και χωρίς προετοιμασία ξέρει και μπορεί να κάνει πολλά και ειδικά στην κατηγορία  να μοιάζει με αστέρι. Αλλά η κούραση είναι ο παράγοντας που δεν ξεπερνιέται εύκολα αν δεν υπάρχουν ανάσες από τον πάγκο.
Αυτή η ήττα δεν θα πρέπει να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα γιατί υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη.
Η νικήτρια είδε το σερί των νικών να αυξάνεται. Ο φόβος για το τι θα γίνει σε αυτό το παιχνίδι φαντάζει τώρα αστείος αυτόματα ανοίγει περισσότερο η όρεξη και αν καταφέρει κάτι καλό στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (ΖΕΦΥΡΟΣ) θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η όρεξη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου