Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΕΚ-ΑΣΠΙΔΑ 60-66

Τέλος και τυπικά για τη πρώτη φάση του εφηβικού στο τρίτο όμιλο.
Στην Κομοτηνή ΑΕΚ και ΑΣΠΙΔΑ προσπάθησαν κύρίως για λόγους γοήτρου να κερδίσουν.
Χαμογέλασε η ΑΣΠΙΔΑ .
Νικήτρια με 60-66 .
Νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες με το πρώτο καλάθι να σημειώνεται από την φιλοξενούμενη στο 08,00.   Από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ ανέβασε απόδοση και έκανε γρήγορα το 0-10. Τάιμ από τον πάγκο της ΑΕΚ και αλλαγή σκηνικού.
Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι προσπάθησε να μειώσει και έφτασε τη διαφορά μέχρι το καλάθι αλλά για λίγο. Η διαφορά σε όλη τη διάρκεια ήταν από 6-10 η μέγιστη.
Λίγο πριν το τέλος είχε φτάσει στους 13.
 Μια τελευταία προσπάθεια από την ΑΕΚ  εκμεταλευόμενη τα πολλά λάθη του αντιπάλου και προς στιγμή φάνηκε να επιστρέφει ο εφιάλτης των παρατάσεων για την ΑΣΠΙΔΑ.
 Συνήλθαν οι φιλοξενούμενοι και διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας των έξι πόντων μέχρι το τέλος.
Η γηπεδούχος είχε σαν αιχμή ή καλύτερα τα κάνω όλα και πέρνω το σύνολο των προσπαθειών τον
Μανάκα. .
 Οργανωτικά προσπάθησε πολύ και έτρεξε ακόμη περισσότερο ο Ντασίδης αλλά πλην του Μανάκα ή της δικής του ατομικής προσπάθειας δεν είχε άλλη επιλογή.
Από την άλλη πολλές ελείψεις από την ΑΣΠΙΔΑ κάποιο μούδιασμα μιας και δεν υπήρχαν συνεχόμενα παιχνίδια και ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουν βάπτισμα πυρός δύο μικροί του παιδικού (είχε ρεπό) οι Γκίκας και Σαρίκος που τα πήγαν πολύ καλά.
Καλά στο χρόνο συμμετοχής   τα πήγε ο Νίκος Γρούδος που έσπασε το tendex   me 3/4 σουτ.
Τρία ρημπάουντ δύο ασίστ.
Καλοί στην πργάνωση οι Τσίλογλου -Σαπουνάς.
Τέλος καλά ποσοστά ευστοχίας για τον Τσιφλίκογλου που δείχνει να επανακάμπτει πόσο μάλλον στην επόμενη φάση.
Σαν απολογισμό θα έλεγα ότι έγιναν καλά και δυνατά παιχνίδια είχαμε νίκες του Εθνικού εκτός έδρας στην Κομοτηνή με ΓΑΣ και ΑΕΚ  και δική του νίκη  με ΑΣΠΙΔΑ  στην έδρα του αλλά και ήττα στην έδρα του από τον ΓΑΣ  κάτι που δείχνει μια ισορροπία τρόμου. Στα παιχνίδια ΑΣΠΙΔΑΣ και ΓΑΣ  οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δούνε δύο συναρπαστικά παιχνίδια και τα δύο με παρατάσεις. Ειδικά το δεύτερο στην σειρά παιχνίδι ίσως να ήταν από τα καλύτερα σε ένταση παιχνίδια που είδα εδώκαι καιρό.και ίσως να ήταν διαφορετικές οι εξελίξεις εάν ο Εθνικός κατέβε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΣΠΙΔΑ.

Δεκάλεπτα : 7-14, 20-25, 32-43, 60-66

Αλλά όλα τελείωσαν και μένει μόνο να κάνουμε υποθέσεις .
Για μια ακόμη χρονιά νιώθω δικαιωμένος που πιστεύω πως το παιδικό και το εφηβικό πρωτάθλημα προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Ειδικά το δεύτερο που ενώ ηλικιακά είναι το πρωτάθλημα όπου τα παιδιά γίνονται μικροί  ΄ανδρες . Θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα  και συμπαράσταση που να βοηθάει τα παιδιά .
 Γίνεται το αντίθετο  και αυτό κάποια στιγμή θα φανεί στην πορεία. Είναι κρίμα γιατί χάνονται πολλά ταλέντα με την όλη καλή κατάσταση.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά όλων των ομάδων που έπαιξαν έτρεξαν προσπάθησαν γιαυτό που αγαπόύνε περισσότερο.
Μακάρι κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε τι χρειάζονται αυτά τα παιδιά που στερούνται τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου