Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ ΕΦΗΒΙΚΟ

Δεν  είχε την αίγλη άλλων αναμετρήσεων .
Ήταν μια εύκολη νίκη της Ασπίδας που μένει μόνη πρώτη.
Στα αξιοσημείωτα η απουσία κόσμου (βλέπε ποδόσφαιρο) και η πλειοψηφία αυτών από την φιλοξενούμενη ομάδα.

Ήταν μια ακόμη ευκαιρία να πάρουν χρόνο οι πιο μικροί της Ασπίδας και τα πήγαν άριστα.
Οι Μπουραζάνης -Πιστόλας-Πετκίδης -Βαλλασίδης  δεν αφήνουν να πάει χαμένη καμιά ευκαιρία .
Αντίθετα δεν αγωνίσθηκε ο Παπαδάκης.
Μετά από καιρό ξαναμπήκε στο παρκέ και ο Δημήτρης Καραμπέκης .
Τώρα από τον Αρίωνα που η εφηβική του ομάδα  στηρίζεται κυρίως στην αγάπη και την όρεξη που έχουν οι παίκτες του Παιτάρης χ2 Ψαλτόπουλος Κούτρας όπως και του Β.Αρβανιτίδη σκοπό έχει να δίνει την ευκαιρία να παίζουν τα παιδιά.
     Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου μια ερώτηση.
Αντί να  υπάρχει εφηβικό δεν θα ήταν καλύτερα αυτά τα παιδιά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα??? Τα περί ανταγωνιστικότητας και πρωταθλητισμού δεν στέκουν γιατί απλά τα παιδιά της ακαδημίας όπως ο Σαββουλίδης ή ο Αμέτ τα πάνε πολύ καλύτερα από άλλους μεγαλύτερους .
Πάντως όσοι έδωσαν το παρόν το ευχαριστήθηκαν χειροκρότησαν τις προσπάθειες και των δύο ομάδων την ίδια στιγμή που έξω είχαν ανοίξει οι ουρανοί...
Για την ιστορία τελικο σκορ 42-81.



Προσοχή κυκλοφορεί "Ασπρομάλλης ανήθικος"
αναμεσά μας.......

6 σχόλια:

  1. "...τα πάνε πολύ καλύτερα από άλλους μεγαλύτερους..."

    Υποθέτω πως έχετε παρακολουθήσει αρκετές προπονήσεις και αγώνες και καταλήξατε σε αυτό το συμπέρασμα; Ποιοι παίχτες του ανδρικού; Σε τι υστερούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο από την διαφορά ηλικίας και με την διάθεση που δείχνουν οι μικροί δείχνει
      πολλά.
      Αν τα βάζεις στη ζυγαριά χωρίς να δεις τις διαφορές ασφαλώς και κερδίζουν οι μεγάλοι . Αν όμως συγκρίνεις του μεγάλους με άλλους παίκτες ίδιας ηλικίας από άλλες ομάδες τότε τί αποτελέσματα έχουμε ???
      Αυτό είναι το δικό μου μέτρο σύγκρισης

      Διαγραφή
    2. Αποτελέσματα που δε μπορείτε να καταλήξετε. Σε λεπτά συμμετοχής, πόντους, ασίστ, ριμπάουντ, άμυνα, λάθη, ηθικό; Συγγνώμη αλλά αυτά τα βρίσκω αερολογίες και τρόπους να κεντρίσετε το ενδιαφέρον. Δε διαβάζω κάποια σύγκριση είτε αυτή αφορά σε στατιστική, είτε σε προσωπική εμπειρία (βάσει παρακολούθησης των παιχτών).
      Και για να μη παρερμηνευθεί το σκεπτικό μου δεν είμαι ενάντια στη προώθηση παικτών από το παιδικό (άλλωστε τα παιδιά έχουν αρκετά καλή βάση και ταλέντο), αλλά στη στόχευση παιχτών από το αντρικό, χωρίς κάποιο ουσιαστικό κριτήριο.

      Διαγραφή
    3. Στόχευση του ανδρικού???
      Αυτό πάλι πως προέκυψε ?
      Έχω την εντύπωση πως δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω και για ποιά ομάδα .
      Φέτος ο Αρίωνας ξεκίνησε με φιλοδοξίες . Μέχρι για άνοδο η κουβέντα. Στην πορεία δεν ξέρω τι είδα μια αντίστροφη μέτρηση.
      Είναι δυνατόν να γίνεται σύγκριση με πόντους γενικά στατιστική ένος παίκτη του παιδικού 15-16 ετών με ένα μεγαλύτερο ??
      Ή ο μικρός θα είναι αστέρας ή ο μεγάλος θα έχει μόνο συμετοχή.
      Το ανδρικό το παρακολουθώ σε αυτή τη βάση τρία χρόνια.
      Γνωρίζω ποιοί είναι καλοί τι μπορούν να κάνουν .Αυτά τα τρία χρόνια δεν είδα πλην ελαχίστων παιχνιδιών καλό μπάσκετ. Σε αυτές τις κατηγορίες όταν δεν υπάρχει γνώση ταλέντο (και αν υπήρχε θα έπαιζαν σε μεγαλύτερο επίπεδο) κυριαρχεί η δύναμη και εν πολλοίς το ξύλο.
      Φέτος η κρίση ανάγκασε πολλούς καλούς να κατάβουν επίπεδο αλλά και πάλι δεν φτάνει. Κάποτε σκαλώνουν και κάποιοι καλοί φοιτητές αλλά και αυτοί με εξαιρέσεις δεν κρατάνε πολύ. Είναι αναγκαίο κακό η ύπαρξη της κατηγορίας (τοπικό) αλλά θέλει δουλειά .

      Διαγραφή