Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Καμπάνα ή καμπανάκι ????????

Δεν πληρώνω δεν πληρώνω ....Ντάριο Φο.

Αρνήθηκαν οι άνθρωποι της Θύελλας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (διαιτητές) με αποτέλεσμα να μην γίνει αγώνα παν κορασίδων.
Άρχισαν να στέλνονται τα μπιλιετάκια και μαζί αρχίζουν τα όργανα...Λεφτά δεν υπάρχουν και όλα πηγαίνουν με τον αυτόματο πιλότο προς τον γκρεμό...

Σχόλιο:Tην ανακοίνωση του Συνδέσμου όπως και κάθε ανακοίνωση δεν την πειράζω. Μένει αυτούσια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Ο καλός φίλος Αλέκος θεώρησε πως τα παραπάνω σχόλια μου είναι καρφί προς την Θύελλα.
Αντίθετα θα έλεγα κάτι που φαίνεται και από τον τίτλο πως είναι καμπανάκι που σε λίγο θα χτυπήσει στο σύνολο των ομάδων .....Λεφτά δεν υπάρχουν  μετακινήσεις διαιτητών δεν πρέπει να γίνονται και δεν ξέρω γιατί ενώ οι αποζημιώσεις είναι 8 ευρώ καταλήγουν  οι ομάδες να πληρώνουν καμιά 50ευρώ για χιλιομετρικές αποζημιώσεις......
Ομάδες παραιτούνται χορηγοί δεν υπάρχουν συνδρομές όλο και πιο δύσκολα πόσο μάλλον σε μια μικρή πόλη όπως οι Φέρρες.
Τα προβλήματα είναι μπροστά μας πρέπει να λυθούν...Υπάρχει όρεξη υποδομή μεράκι αλλά θέλει και κάποιο επίπεδο συνεννόησης  για να δοθούν λύσεις..Πρέπει να γίνει πιστεύω ένα μάζεμα πριν να είναι αργά.....Ευκαιρία είναι στα πλαίσια του all-star   ....Είδομεν....
Αγαπητέ Αλέκο ελπίζω να έγινα σαφής...

Διαβάστε την ανακοίνωση του συνδέσμου Διαιτητών Θράκης.

Ομάδα αρνήθηκε να πληρώσει...
Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης
Ομάδα αρνήθηκε να πληρώσει διαιτητές........!!!!

Η ομάδα του Γ.Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΡΩΝ αρνήθηκε να πληρώσει την αποζημίωση διαιτησίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο αγώνας του εν λόγω σωματείου με το Γ.Σ. ΦΙΛΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, για το τουρνουά πανκορασίδων.


Είναι το δεύτερο κρούσμα ...σπασμωδικών κινήσεων που παρουσιάζει το Σωματείο. Είχαν προηγηθεί οι άστοχες δηλώσεις κατά διαιτητή του ¨κατά τύχη¨προπονητή του ανδρικού τμήματος.


Το σίγουρο είναι πως ότι και αν συμβαίνει στο Σωματείο, όσο και αν σπαράσσονται από τα συντροφικά μαχαιρώματα θα πρέπει γρήγορα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή όποιος δεν μπορεί να παραιτηθεί γιατί δεν φταίνε σε τίποτα ούτε τα μικρά παιδιά που στερούνται τη χαρά ενός αγώνα ούτε όλοι οι γονείς τους που μέσα σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για την χώρα πληρώνουν τη συνδρομή τους στις ακαδημίες των σωματείων, να έχουν στην πλάτη τους και την ανικανότητα κάποιων σε τοπικό επίπεδο.


Κρίμα και άδικο η αδιαφορία ορισμένων ¨Σκρουτζ¨ να κολλήσει τη ρετσινιά του ¨γύφτου¨στο Σωματείο. Θα μας αναζητούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο....αλλά η πόρτα θα είναι κλειστή. Και τότε θα πληρώνουν τα δεκαπλάσια για να βρουν διαιτητές από μακρυά.........!!!!!

5 σχόλια:

  1. Να ξεκαθαρίσω πρώτα απ' όλα οτι η παραπάνω δημοσίευση δεν αποτελέι επίσημη ανακόινωση του Σ.Δ.Κ.ΘΡΑΚΗΣ, αλλά μία ανάρτηση φίλου στο facebook στο προφίλ του Συνδέσμου....
    Το να αρνείται μία ομάδα να κατεβαίνει σε αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, ίσως είναι δικαίωμά της....Δε δικαιολογείται όμως καμία ομάδα να αρνείται στα μικρά παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε αγώνα, πολύ δε περισσότερο όταν οι γονείς τους είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Σωματείου.Γιατί με την κίνηση αυτή παύει η λαχτάρα για παιχνίδι, με την προπόνηση να καταντάει ρουτίνα και η δίψα για άθληση θα σβήσει αφού δεν θα υπάεχει κίνητρο.
    Η λύση για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι απλή....Ας μου απαντήσει υπεύθυνα το Σωματείο των Φερών πόσους υποψήφιους διαιτητές έστειλε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των Σχολών Διαιτητσίας που οργάνωσε ο Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ τα τελευταία 10 χρόνια, όταν σε κάθε Σχολή λαμβάνει επίσημη προκήρυξη και προσωπική προφορική πρόσκληση από εμένα;;;.........Εύκολη απάντηση.....ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!
    Γιατί λοιπόν δεν αναβάλουν αγώνες τα Σωματεία σε Ξάνθη, κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και των λοιπων πόλεων του Ν. Έβρου (πλην Σουφλίου)για τα έξοδα διαιτησίας; Γιατί απλά κάθε χρόνο αποστέλλουν δικά τους παιδιά στη Σχολή να γίνουν Διαιτητές...
    Η λύση είναι συνεπώς εύκολή.....Θέληση και ικανή διοίκηση χρειάζεται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ.ΘΕΜΙΣΤ.ΜΙΧΕΛΗ ΕΚΑΝΕΣ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ...ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΙΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ...ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Α1,Α2.ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ,ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΑΡΙΣΤΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΣ ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ...ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΤΕ...ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ.ΑΥΤΑ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ.ΘΕΜΙΣΤ.ΜΙΧΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα σωματεία αρχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν θα πρέπει όλοι όσοι είμαστε κοντά στο άθλημα να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα αλλά να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας γιατί χωρίς σωματεία δεν θα υπάρχουν ούτε πρωταθλήματα ούτε και διαιτητές.

    Απο πότε Σύνδεσμος Διαιτητών κρίνει ενέργειες σω ματείων?
    Ο κανονισμός αναφέρει οτι.Ο αγώνας γίνετε μετά από έγκριση της Ενωσης και αν δεν πληρωθούν οι Διαιτητές να ενημερώνουν την Ενωση που τους όρισε να εισπράξουν την αμοιβή τους.
    Απο πότε Σύνδεσμος απέκτησε το δικαίωμα εκφράσεων όπως ρετσινιά και γύφτου ή το δικαίωμα εκβιασμών προς τα σωματεία.
    Από πότε ο σύνδεσμος έχει δικαίωμα να κρίνει αποφάσεις σωματείων για τις ενέργειες με προπονητή του .
    Η πρώτη θέση στην ανακοίνωση είναι του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΕΛΗ .
    Υπάρχει πρόβλημα να αναφέρει ότι είναι ο πρόεδρος και η ανακοίνωση έχει την υπογραφή του? Δεν είναι κάποιου φίλου σε σχόλια , αλλά ανακοίνωση 'οπως αναφέρεται .
    Πώς πρόεδρος γνωρίζει τα οικονομικά προβλήμστα συλλόγων και αν μπορεί να κάνει κρίσεις. Δικαίωμα του συνδέσμου να ζητά τις αποζημιώσεις για τα μέλη του.
    Πως ο πρόεδρος συνδέσμου επίσημα να ζητά υποψηφίους από τα σωματεία. Δηλαδη οσα σωματεία ανταποκριθούν θα έχουν σωματειακούς Διαιτητές σε σχέση με άλλα σωματεία. Μπορεί ο σύνδεσμος να κάνει σεμινάρια για γνώση των κανονισμών.

    ένας φίλος του μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν θεωρώ την ανακοίνωση ατυχέστατη και άδικη. Αλίμονο μας να εκφράζονται έτσι οι διαιτητές και με ανακοινώσεις τέτοιου τύπου. Από την άλλη νομίζω ότι ο Σ.Δ.Θ. έχει χάσει τον ρόλο του εδώ και πολύ καιρό. Έχει σπαταλήσει πολύ χρόνο και κόπο στη διαμάχη του με την Ένωση και παραμελεί συστηματικά την βελτιώση των μελών του. Υπάρχουν θεσμικά όργανα να κρίνουν τις ομάδες και τις πράξεις τους και μάλιστα νεοεκλεγμένα, παρόλο που κάποιοι που δεν τους βολέυει η κατάσταση αυτή προσπαθούν συστηματικά να υποδαυλίσουν το έργο τους. Καλύτερα θα ήταν να σκεφτόμαστε όλοι 10 φορές πριν αποφασίσουμε να πάρουμε την πένα και να γράψουμε.Αλήθεια, για κριτική των διαιτητών δεν άκουσα καμία απολογία του Σ.Δ.Θ. εκτός και αν όλα κύλησαν ομαλά και αρμονικά στα φετινά πρωταθλήματα. Αλλά, φυσικά λάθη κάνουν όλοι. Αλίμονο μας λοιπόν να βγάζουμε ανακοινώσεις όλοι όταν θεωρούμε ότι αδικούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ8 Απριλίου 2012 στις 12:50 μ.μ.

    Συμφωνώ και διαφωνώ σε πολλά, καταρχήν η πρώτη μου διαφωνία είναι στην ανωνυμία των παραπάνω αναγνωστών, πάντα σε όλες μου τις κινήσεις ή ενέργειες μου ήμουν υπεύθυνος και αξιοπρεπής ανεξάρτητα με οποιονδήποτε διαφωνία μου, άλλη βαρύτητα έχει ο υπεύθυνος σε γραπτό λόγο νομίζω, ανεξάρτητα το ποιος τα γράφει.
    Διαφωνώ στην ανακοίνωση του συνδέσμου σίγουρα ως προς το ύφος του κειμένου αν και πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί με νέα ανακοίνωση.Συμφωνώ με την περίοδο χάριτος ως προς την καινούργια διοίκηση της ένωσης και των δυσκολιών που ήρθαν με την οικονομική κρίση αν και πιστεύω ότι άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός και τα έβαλε αλλιώς προς την τακτική που θα ακολουθήσει στα μελλοντικά γεγονότα και ενέργειες της όσων αφορά την παλιά διοίκηση...
    Θέλω να πιστεύω ότι τα προβλήματα που θα έρθουν σίγουρα θα ενώσουν όλους μας όσους υπηρετούμε το μπάσκετ από οποιονδήποτε θεση,και καλό θα είναι να αφήσουμε όλοι μας τους εγωισμούς και το παρελθόν και να αφήσουμε το μπάσκετ να βρει τον δρόμο του σε όλα τα επίπεδα συλλόγων διαιτητών και άλλων φορέων.
    Καλώ για μια ακόμη φορά όλους να βοηθήσουμε τον συν.ΘΡΑΚΗΣ να βρει τον καλό δρόμο και τις επιτυχίες που είχε παλιά και την αναγνωριστικοτητα που είχε και το κύρος στις αποφάσεις της ομοσπονδίας και στην κατάρτιση και προώθηση των μελών του.
    Νομίζω ότι τακτικές πολέμου φέρνουν την καταστροφή σε πολλά υγιή μέτωπα και δίνουν τροφή σε άλλους έξω από τον χώρο μας να χλευάζουν και να απαξιώνουν το έργο του διαιτητή.
    Αυτά και εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή