Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τελικές αποφάσεις διεξαγωγής αγώνων.

Επίσημη ανακοίνωση ακόμη δεν βγήκε αλλά αποφάσεις έχουν παρθεί.
Τρεις είναι οι σημαντικές αποφάσεις .
Σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει ένας κριτής (γραμματεία) ,καταργείται  ο κομισάριος.
Το ερώτημα στην πράξη είναι πως θα μπορέσει να βγει αποτέλεσμα με ένα-μία στην γραμματεία.
Στο πίσω μέρος του μυαλού τους προφανώς θα έχουν σκεφτεί πως οι ομάδες θα συμπληρώνουν το κενό γιατί πρακτικά με ένα άτομο παιχνίδι δεν βγαίνει. Με λίγα λόγια άλλη μια ευθύνη δική τους την πέταξαν στις ομάδες.
Υπάρχει μια πρόταση και πρέπει να έγινε εδώ και πολύ καιρό περίπου τρία χρόνια
( από το χρονοντούλαπο κυριολεκτικά της ιστορίας)από την ΟΔΚΕ ή τον σύνδεσμο Θράκης θα σας γελάσω. Υπάρχει στα αρχεία του εν λόγου συνδέσμου και έγινε χρονικά (κοίτα σύμπτωση γιατί και οι δύο είχαν την ίδια κατάληξη -απαξίωση) με την οικονομοτεχνική μελέτη ναι καλά διαβάσατε που έκανε η ομάδα της Φιλίας για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων και την αντιμετώπιση των όποιων οικονομικών προβλημάτων.
Εκείνη η μελέτη πετάχτηκε στον κάδο ( παρόλο που ήταν πολύ σοβαρή )    από τους ειδήμονες .
Η πρόταση των διαιτητών ήταν λοιπόν οι διαιτητές που δεν έχουν αγώνα την ημέρα που διεξάγεται παιχνίδι στην πόλη τους να μπορούν να κάνουν χρέη γραμματείας με την μισή αμοιβή.
Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι.
Και οι δύο μεριές θα έχουν κέρδη. Και μια μικρή αποζημίωση θα απολαμβάνουν οι διαιτητές αλλά και σωστή γραμματεία θα υπάρχει.

Αλήθεια τόσες σχολές κριτών που πήγαν όλοι αυτοί ?????





απόφαση. Να υπάρχουν δύο διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια και μόνο στις κατηγορίες μίνι παμπαίδων-πανκορασίδων η αμοιβή των διαιτητών θα είναι η μισή.
Καλά κάτσε να γίνουν αυτά τα τουρνουά και μετά συζητάμε για αμοιβές γιατί εάν γίνουν όπως την προηγούμενη χρονιά καλύτερα να μην γίνουν και να στραφούν σε εσωτερικά τουρνουά οι ακαδημίες.

και τελευταία η μη μετακίνηση των διαιτητών.
Όπως είχα γράψει λίγες μέρες πριν αυτό αυτόματα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα αντί να λύσει.
Θα δημιουργηθούν σχολές ??????και θα υπάρξουν συμφωνίες καλής "γειτονίας" μεταξύ ομάδων και διαιτητών της ίδιας πόλης. Σκεφτείτε το πιο απλό.
Αν κινδυνεύσει με υποβιβασμό κάποια ομάδα που ίσως σημαίνει λιγότερα παιχνίδια για τον διαιτητή της ίδιας πόλης Μαλάκας είναι να την κάψει και να μην έχει παιχνίδια την νέα χρονιά???
Θα κοιτάξει με πλάγιο τρόπο να σφυρίξει έτσι που να μην χάσει η "ομάδα του" .
Αυτόματα θα δημιουργηθούν κόντρες μεταξύ διαιτητών και αν τώρα υπάρχουν αρκετές τότε θα γίνει γενικός 'κανόνας".
Ωραία η κριτική αλλά λύση????
Νομίζω πως υπάρχουν λύσεις  και μια από αυτές που ίσως να είναι εφικτή να επιτρέπεται η μετακίνηση δύο τριών τεσσάρων διαιτητών με ένα όχημα και την αποζημίωση να την παίρνει μόνο ο οδηγός. Δύσκολο αλλά με λίγη καλή θέληση μπορεί να γίνει. Και αν φαντάζει ακόμη πιο δύσκολο αν σκεφτούν οι διαιτητές τι προβλήματα (όπως το παραπάνω) μπορεί να λυθούν ίσως συμφωνήσουν.
Περίπου την ίδια πρόταση είχαν  κάνει αρκετά πριν και οι διαιτητές . Το θυμάμαι γιατί είχα μια συζήτηση περίπου ένα χρόνο πριν με διαιτητές στο τραπέζι μετά το all-star..Τότε δεν θέλανε την πρόταση αλλά τώρα έτσι όπως είναι η κατάσταση μήπως είναι μια λύση καλή?????
Αυτά λένε τα τελευταία νέα μένει η επιβεβαίωση με επίσημη ανακοίνωση.

Τώρα που είπα για all-star   θέλω να ενημερώσω ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το 2ο all-star .


Παιδες
Για λόγους τεχνικούς κλπ για μια ακόμη χρονιά θα γίνει στην Ξάνθη και μετά θα αλλάζει πόλη.
Ήδη είναι στην συζήτηση με μεγάλο χορηγό που θα καλύψει τα περισσότερα και δεν θα υπάρξουν τα παιδικά λάθη της πρώτης χρονιάς. Θα υπάρξει μεγάλη προβολή σε σχολεία κλπ για να μαζέψει κόσμο.
Ανδρες.
Το πιο σημαντικό είναι πως θα είναι δύο ημέρες και θα έχει παιδικό-γυναικείο την πρώτη μέρα και την επόμενη Εφηβικό και Ανδρικό.
Την επιλογή σε πρώτη φάση θα την κάνουν και πάλι οι ανάλογοι προπονητές και ίσως να μπει σε διαδικασία εάν είναι εφικτό ψηφοφορίας.
Θα ήθελα πολύ να αναλάβει την διοργάνωση η επίσημη αρχή ΕκασαΜαΘ κάτι που θα το προτείνω αλλά τότε θα πρέπει αυτοί να τρέξουν για χορηγούς και διοργάνωση .
Τεχνική βοήθεια θα έχουν αλλά μέχρι εκεί.Αν θέλουν να είναι ως επίσημοι φιλοξενούμενοι δεκτοί. Αν δεν θέλουν τουλάχιστον να μην βάλουν εμπόδια.
Το μόνο σίγουρο είναι πως με όσους παίκτες Άνδρες-νυν Έφηβους έχω μιλήσει θέλουν πολύ να ξαναγίνει.
Χατίρια σε παιδιά μικρά και μεγάλα δεν χαλάμε.


8 σχόλια:

  1. μήπως το κόστος της γραμματείας ή των διαιτητών(για το καλό του αθλήματος)για να γίνονται σωστά και με όλα τα κριτήρια οι αγώνες, θα ήταν σωστό να το αναλάβουν οι ομάδες? Δεν πιστεύω να μην έχουν έσοδα από τις ακαδημίες και δεν βλέπω να έχουν και ιδιαίτερα έξοδα γι αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης των Ενώσεων??
    Εξάλου οι Ενώσεις είναι για να διαχειρίζονται τα χρήματα των επιχορηγήσεων που δίνει η πολιτεία για την ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού-ερασιτεχνικού.
    Στην περίπτωση που οι ομάδες αναλάβουν και αυτό το κομμάτι και ίσως κάποιες να μην έχουν πρόβλημα τότε αυτόματα θα πρέπει να είναι αυτές η κυρίαρχη αρχή . Τι θα μείνει για διαχείρηση στις Ενώσεις .Τα ταξιδάκια???
    Φυσικά και έχουν έσοδα οι ακαδημίες και φυσικά κάποιες είναι μεγάλη μπίζνα όπως κάθε τι άλλο.
    Σίγουρα όμως έχουν και πολλά έξοδα. Η συντήρηση ενός αγωνιστικού τμήματος στοιχίζει πολλά.
    Καλύτερα θα ήταν ομως την απάντηση να την δώσουν οι ακαδημίες.
    Ακόμη καλύτερα όλα αυτά να είχαν συζητηθεί εδώ και καιρό. Τώρα μόνο κινήσης πανικού θα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Οι ενώσεις δεν στηρίζονται από τις ομάδες?
    2) Θα ήθελα αν γίνεται να μου πεις κάποια από τα έξοδα των ακαδημιών
    3) Και γιατί να μην είναι οι ομάδες η κυρίαρχη αρχή (μέσα από τις ενώσεις και τους εκπροσώπους τους βέβαια)
    4) Στα υπόλοιπα αθλήματα τι γίνεται?
    5) συμφωνώ ότι κάποιες ακαδημίες είναι πολύ μεγάλη μπίζνα (βέβαια σε αυτό συντελούν και οι γονείς των παιδιών) και κυρίως των πόλεων που έχουν πολλά παιδιά όπως επίσης συμφωνώ πως ίσως γίνουν κινήσεις πανικού γιατί άργησαν να γίνουν, αλλά έστω και αργά καλό είναι να γίνουν κάποια πριν έρθουν χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Οι Ενώσεις είναι οι ομάδες άσχετα εάν έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους οι μεν και οι δε.Χωρίς ομάδες δεν υπάρχουν αλλά εδώ στην χώρα μας οι θεσμοί δεν είναι για να εξυπηρετούν αυτοσκοπός η ύπαρξης του και τίποτα άλλο.Μαγαζάκι μερικών .
    2) Παράδειγμα. Κάθε μετακίνηση αγωνιστικού τμήματος από Ορεστιάδα σε Ξάνθη-Καβάλα στοιχίζει από 500-700ευρώ. Ενδεικτικό παράδειγμα. Προπονητές μπάλες κλπ. Υπάρχουν έξοδα .Άλλο παρέδειγμα .
    Αν έχεις ομάδα σε μεγάλη κατηγορία πχ Α2 γυναικών κάθε μετακίνηση εκτός που χρειάζεται διανυκτέρευση στοιχίζει ο κούκος αηδονι.
    Το κακό είναι πως οι ομάδες στηρίχθηκαν στις επιχορηγήσεις και προγραμμάτισαν πα΄νω σε αυτές.
    Λεφτά δεν πήραν και στο συνολό τους είναι ανοιχτές.
    Φυσικά οι μεγάλες ακαδημίες έχουν και έσοδα αλλά τώρα με την κρίση υπάρχει και εκεί πιστολιά.
    3) Αυτό στην πράξη προυποθέτει οι ομάδες και οι εκπροσωποί τους να έχουν έντονο στην πράξη τον θεσμό του "Πολίτη" συμμετέχω ενεργά. Το τίγινεται δες το μόνος σου.
    5) Συμφωνώ πως είναι καιρός για λογικές και σοβαρές κινήσεις έστω και την τελευταία στιγμή.
    Μπάσκετ είναι πρώτα τα παιδιά μετά οι ακαδημίες Οι υπόλοιποι ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο πως στηρίχθηκαν στις επιχορηγήσεις που ήταν και αρκετά μεγάλες γι αυτό φυσικά δεν προσπαθούσαν να βρουν και άλλους πόρους ώστε να κάνουν και κάτι περισσότερο σαν ομάδες και τώρα το πληρώνουν αυτό και να δούμε και τα χειρότερα που έρχονται. Τώρα για τις μετακινήσεις θα συμφωνούσα μαζί σου αν γινόταν οργανωμένα ( με λεωφορεία ) αλλά τώρα που γίνονται με ΙΧ δεν ξεπερνούν συνολικά τα 1000 - 1500 ευρω. Τα τμήματα των ακαδημιών δε το συζητάμε αυτές γίνονται δωρεάν από τους γονείς . Μπάλες? μην τρελαθούμε πόσες αγοράζονται καθε χρόνο 4 - 5 ? πολύ λίγα έξοδα όταν μια ακαδημία με 100 - 150 παιδιά έχει έσοδα το μήνα 3000 με 4000 ευρω αν είναι περισσότερα τα παιδιά τοτε μιλάμε και για άλλα ποσά. Μόνο για ομάδες χωρίς ακαδημίες ή με πολύ λίγα παιδιά έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν ακαδημίες που ξέχασαν τις επιχορηγήσεις και έκαναν τα πλάνα τους σε αλλη βάση και έχουν αποτέλεσμα. Εκείνες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν θα έχουν μεγάλο πρόβλημα.
    Το θέμα των ημερών με τις τελευταίες αποφάσεις που περιμένουν δημοσίευση είναι ο περιορισμός των κριτών (ένας) σε κάθε παιχνίδι. Και μιλάμε για αστείες αμοιβές 8-10 ευρώ. Αυτά βρήκαν να κόψουν οι υπεύθυνοι θεωρόντας ότι θα δώσουν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα.
    Είναι και πονηρή κίνηση γιατί σου λέει θα αναγκαστούν οι ομάδες να βάλουν και έναν δικό τους για να γίνει το παιχνίδι. Πάλι το μπαλάκι στην κερκίδα....Ψάχνουν για χορηγό αλλά ποιό είναι το background η καλή έξοθεν μαρτυρία τους για να βρουν χορηγούς???
    Λιγάκι δύσκολο να βρούνε. Τόσο καιρό κλεισμένη στον δικό τους κόσμο έκακαν διαχείρηση πολλών χρημάτων περίπου 100,000 ευρώ και έμειναν ανοιχτοί. Τώρα ψάχνουν εναγωνίως να βρούνε λύσεις τελευταίας στιγμής. Ας πρόσεχαν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πάντα οι εθελοντές τις κερκίδας. Ένα άλλο που θα ήθελα τη γνώμη σου αφορά τη μεγάλη γεωγραφική έκταση της ένωσης και γιατί να υπάρχει ο νομός Σερρών στην ένωση, όταν και σαν νομός ανήκει σε άλλη περιφέρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό και κακό μαζί ανάλογα με την εποχή και την οπτική γωνία.
    Πρώτα υπάρχει ανταγωνισμός περισσότερος.Και αυτό είναι στα συν. Δεν οι παιδικές -εφηβικές ομάδες πηγαίνουν πάντα στους τελικούς.
    Πιο πολλά παιχνίδια ξεφεύγουν από τα στενά τοπικά πλαίσια.
    Τώρα όμως οι μεγάλες αποστάσεις είναι δίκοπο μαχαίρι. Παράδειγμα στο γυναικείο μπάσκετ που βρίσκεται στα κάτω του θα πρέπει να πηγαίνουν από Ορεστιάδα έως Σέρρες.
    Στα Ανδρικά η πρόταση ήταν μια κατηγορία δύο ομιλοι .Και για να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά και περικοπή δαπανών. Από πείσμα έγινε μισή δουλειά και ο πρώτος όμιλος έχει μόνο 5 ομάδες ενώ μπορούσε να έχει 7 και ο δεύτερος 6 και θα είχε 9 .
    Πιστεύω ότι εστω και με το ζόρι δεν πρέπει να φύγει ο Ν.Σερρών. Στην διάρκεια του χρόνου μόνο κακό θα βγει. Τώρα είναι που χρειάζονται άνθρωποι με φαντασία και όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή