Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινάει το παιδικό πρωτάθλημα .
Φέτος έχει μια ιδιομορφία. Αντί για δύο φάσεις υπάρχει και η προσθήκη μιας ακόμη .Έτσι οι δύο πρώτοι του 1ου & 2ου ομίλου θα συγκροτήσουν έναν όμιλο και αντίστοιχα οι δύο πρώτοι από τον 3ο &4ο όμιλο θα συγκροτήσουν έναν άλλο. Οι δύο πρώτοι από τους δύο ομίλους θα περάσουν στην τελική φάση με τα αποτελέσματα που έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Πείραμα είναι και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν είναι προς το καλύτερο. Έχει πάντως έντονη γεύση από το τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σαν τρόπος διεξαγωγής.


Τα τελευταία χρόνια τα παιδικά πρωταθλήματα σαν αγωνιστικό επίπεδο είναι φανερό ότι ήταν πολύ πάνω από την μετριότητα και σαν απόδειξη πως πάντα όποια ομάδα έβγαινε πρωταθλήτρια Εκασαμαθ περνούσε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.Θέλετε  οι πολλές ομάδες που συγκροτούν το πρωτάθλημα θέλετε η δουλειά των προπονητών το μεράκι και η διάθεση των παικτών όλα μαζί συντελούν .
Χορτομάρης(Πασερ/κος)-Καλφόπουλος(Τιτάνες)
Στα τελευταία δύο χρόνια που παρουσιάζεται το παιδικό από το xanthibasket  είναι μια μάχη μεταξύ της Ένωσης και των ομάδων από τον Ν.Σερρών. Και δίκαια θα έλεγα γιατί τα σύνολα που παρουσίασαν και ατομικά οι παίκτες ήταν από τους καλύτερους. Παίκτες σαν τον Πιεβάλιτσα τον Καραμπέκη τον Γκέλιο -Χορτομάρη είναι από αυτές τις ομάδες. Αυτά για το παρελθόν  τώρα τί γίνεται???
Αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση θα μας επιτρέψει να δούμε για μια ακόμη χρονιά ταλέντα να ξεδιπλώνουν την χάρη τους στο παρκέ προς δική μας τέρψη.
Περισσότερο κόσμο είχαν τα παιχνίδια του παιδικού πρωταθλήματος από τα παιχνίδια της Α΄ ανδρών και για Β΄ ούτε λόγος γιατί προσπαθούν αντί να την αναβαθμίσουν να την κάνουν ακόμη χειρότερη.
Εικόνα αγωνιστική ούτε από φιλικά παιχνίδια δεν έχω από τις ομάδες των Σερρών.O  ΚΑΟΔ  είναι στον πρώτο όμιλο από τον Ν.Δράμας .
Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως φέτος οι ομάδες των Σερρών ποια άραγε από τις δύο είναι πολύ ανταγωνιστική και πιθανόν να είναι το φαβορί και αυτό γιατί σύμφωνα πάλι με πληροφορίες η κυρίαρχη των τελευταίων τριών ετών Ένωση Καβ  δεν έχει διάδοχη κατάσταση των Γκέλιου Μπαναβάκη Κύρου Σαρόγλου-Μητρούλη. Αντίθετα η Ένωση με την προσθήκη των παραπάνω στην Εφηβική ομάδα γίνεται πα΄ρα πολύ δυνατή και πιθανόν οι βλέψεις να μην σταματούν σε συμμετοχή στην τελική φάση του Πανελληνίου  πρωταθλήματος. Ίδωμεν σε αυτό το κομμάτι.
Εικόνα από τις υπόλοιπες ομάδες λόγω τριβής αλλά και του τελευταίου τουρνουά μπορώ να πω ότι σχημάτισα. Έτσι λοιπόν από την πόλη της Καβάλας η ομάδα του Αστέρα είναι σε φάση σύνδεσης με καλά στοιχεία. Ίσως να μπορέσει να μπει σφήνα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Πάμε στην ομάδα των Πανθήρων . Είναι όπως είπανε και οι περισσότεροι που την είδαν η ομάδα που παίζει με πολύ δύναμη (όχι αντιαθλητικά). Παιδιά που τρέχουν κυνηγούν όλες τις φάσεις πιέζουν σε όλο το γήπεδο με μοναδικό ερωτηματικό εάν θα μπορέσουν να κρατήσουν αυτό το ρυθμό σε όλη την διάρκεια ενός παιχνιδιού. Σε ένα από τα φιλικά το πιο δυνατό από τα δύο είναι αλήθεια ότι κράτησαν σχεδόν μέχρι τα μισά του 4ου δεκαλέπτου.
Ένωση-Πανσερ/κος
Αν θέλω να δώσω μια δικαιολογία γιαυτό είναι πως προηγήθηκε παιχνίδι με άλλη ομάδα δίχως ξεκούραση.
Η ομάδα του Ν.Καλφόπουλου ίσως μπορέσει να σπάσει την μονοκρατορία της Ένωσης.
Οι Τιτάνες με προπονητή τον γνώριμο από την θητεία του στους παμπαίδες την χρονιά2009-2010 Στέφανο Θεοδοσιάδη  θα εκπροσωπήσει την Δράμα στον 2ο όμιλο.
Στον Ν.Καβάλας ανήκει τόσο ο Ηρακλής όσο και η Χρυσούπολη αλλά η κλήρωση τις έστειλε και τις δύο στον τρίτο όμιλο.
Για τον μεν πρώτο καμιά πληροφόρηση για την δυναμικότητα του.
Γνωρίζω ότι ο Ηρακλής είναι μία από τις ομάδες που λειτουργούν ως φυτώριο παικτών που κάποια στιγμή θα στελεχώσουν οι καλύτεροι από αυτούς την ομάδα της Ένωσης.
Η Χρυσούπολη είναι γνώριμη. Και μόνο που κρατάει παιδική ομάδα όσο και την ανδρική στην Α΄κατηγορία είναι μαγκιά. Προπονητής της παιδικής ο γνωστός Ν.Αμπελακιώτης  που εκτός από καλός παίκτης θέλει να αφήσει πίσω μια καλή υποδομή στην πόλη του. Αλλαγές στα διοικητικά με προσθήκη νέων ανθρώπων με όρεξη που δείχνει πως έχουν πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση ακαδημία. Και όχι μόνο στο μπάσκετ γιατί δημιούργησαν και τμήμα Βόλευ.
Για την παιδική ομάδα της Χρυσούπολης μετράει πρώτα απ όλα η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα που μόνο εμπειρίες καλές μπορεί να δώσει στους παίκτες.
Κάποιος καλός φίλος προπονητής σε φιλική κουβέντα μου καταλόγισε πως έχρισα την ομάδα της Ασπίδας 2001 ως φαβορί για πρόκριση στην Β΄ φάση. Για να μην του χαλάσω το χατήρι του λέω πως όχι μόνο φαβορί είναι αλλά θα πάει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πάρει ότι υπάρχει γιατί το είδα στο όνειρο μου και μου τόπε μια τσιγγάνα στα χαρτιά.Και το κακό είναι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι γονείς των παιδιών είναι σε δύσκολη οικονομική θέση και δεν θα μπορέσουν να δούνε τα παιχνίδια στους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος και που κουβέντα για εξωτερικό.
Ως ειδικός στο να βρίσκω χορηγούς όλοι οι φίλοι χορηγοί εάν δεν θέλουν να τους μαλώσω θα πρέπει να τσοντάρουν για να πάει ο Μπάμπης -Τάκης -Μάκης -Λάκης και λοιποί γονείς στα εξωτερικά.
Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί και είδαμε την πραγματικότητα.

Η Ασπίδα και φέτος κατέβασε δύο ομάδες και μπράβο της γιατί δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά της να πάρουν μέρος σε πρωταθλήματα. Μόνο κέρδος είχαν τα παιδιά της Ασπίδας 2001 δύο χρόνια σαν παμπαίδες.Την ίδια ευκαιρία έχουν φέτος και οι παίκτες που γεννήθηκαν το 1998-97.
Αυτές είναι προσπάθειες που πρέπει να τυχαίνουν στήριξης πιστεύω..........Λέω και γω.........
Η Ασπίδα 2001 που είναι η πρώτη ομάδα στηρίζεται σε 6-7 παιδιά γεννημένα το 1996 και με 6-7 προσθήκες από την χρονιά του 97 προσπαθεί να δημιουργήσει και να παρουσιάσει ένα καλό ανταγωνιστικό σύνολο . Μέχρι που μπορούν να φτάσουν το ξέρουν μόνο αυτοί και ο προπονητής τους Κ.Ιωαννίδης. Η Ασπίδα ΑΠΣ όπως προανέφερα είναι η ομάδα της υποδομής αλλά και της ευκαιρίας να προσφέρει την εμπειρία ενός πρωταθλήματος. Προπονητής της ο Παναγιώτης Πεχλιβανίδης που αφού ταλαιπωρήθηκε καναδυό χρόνια με το πείραμα Άθλος πήγε σε οργανωμένη ακαδημία και βγάζει όλη την αγάπη και ενέργειά του. Να του ευχηθώ καλή χρονιά.
Αρίωνας. Χρονιά προετοιμασίας σύμφωνα με τον Χ.Παπαδόπουλο αντί του Γ.Θερμού που πήρε φύλλο πορείας και βρίσκεται στον Πειραιά.
Πολύ λίγα παιδιά γεννημένα το 1996 και το σύνολο από την χρονιά του 1997.
Δικαιολογημένα ο Χ.Π την χαρακτηρίζει την χρονιά ως προετοιμασίας .Ταλέντο αρκετό υπάρχει στην ομάδα . Πολλά ψηλά κορμιά και ακόμη καλύτερους χειριστές . Αν όλα πάνε καλά και το παρακάτω είναι δική μου ευχή την επόμενη χρονιά οι ομάδες της πόλης θα είναι πολύ ανταγωνιστικές.
Στην χρονιά των 97αρηδων η Ξάνθη τα πάει καλά όπως καλά τα πάει και η ομάδα των Ικάρων Σερρών.
Πάμε Κομοτηνή με μια μεγάλη απουσία που έδινε άλλο χρώμα στις αναμετρήσεις των δύο πόλεων.
Η κλήρωση δεν ήταν καλή με τον ΓΑΣ και τον έστειλε στον όμιλο του Έβρου τον 4ο.Πάνε περίπατο οι κόντρες των δύο πόλεων.....Μένει η ΑΕΚ που στηρίζεται κυρίως στον Β.Τσιρώζη που πήρε και το βάπτισμα του πυρός στην ανδρική ομάδα και τα πήγε πολύ περίφημα. Είναι μεγάλο ταλέντο ο Βασίλης και μαζί με την βοήθεια του έτερου guard  Νικού είναι το Α-Ω της ΑΕΚ.
Μένει ο ΑΙΑΣ που δεν περιμένει τίποτα μιας και σαν νέα ακαδημία δεν έχει παίκτες γεννημένους το 1996 παρά μόνο λίγους 97αρηδες και στηρίζεται στους 98αρηδες που είναι καλοί.
Οι φουρνιές που ακολουθούν έχουν να δώσουν πολλά..
Με την προσθήκη του ΓΑΣ στον 4ο όμιλο αλλάζουν όλα . Ποιά ομάδα θα είναι φέτος η καλύτερη.Μέχρι τώρα πρώτη τερμάτιζε η Θύελλα αλλά η φυγή του Καραμπεάζη την αποδυναμώνει.
Η Ολυμπιάδα δεν είναι ανταγωνιστική όπως την προηγούμενη χρονιά . Ερωτηματικό ο Εθνικός .
Με αυτά και με αλλά μένει η ευχή μακάρι τα παιδιά να χαρούν το πρωτάθλημα γιατί όταν το χαίρονται μόνο καλό θέαμα προσφέρουν. Φυσικά στο τέλος του πρωταθλήματος θα ξέρουμε και ποιοι παίκτες από ποιες ομάδες θα είναι οι καλύτεροι για να πάρουν μέρος στο 2ο ALL-STAR ..........
Και φέτος το πρόγραμμα θα είναι καλύτερο θα γίνει σε δυο ημέρες τόσο με παιδικές ομάδες αλλά και την συμμετοχή και κοριτσιών . Την δεύτερη μέρα θα γίνει με παιχνίδια Εφηβικών και ανδρικών ομάδων Ανατολής Δύσης. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να κλείσει η χρονιά χωρίς προβλήματα.

Α' ΓΥΡΟΣ     ΠΑΙΔΙΚΟ 2011-2012  2ος΄Όμιλος
1η      Αγωνιστική                                                                                                                                    
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
08/10/201116:00ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ  - ΑΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
08/10/201118:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΗΡΑΚΛΗΣ  - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ 
09/10/201115:00ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ/ΛΥΚΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ -  ΑΕK

Α' ΓΥΡΟΣ       1ος Ομιλος                                                                                           
1η Αγωνιστική                                                                                                                                    
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
09/10/201117:00ΣΙΔΗΡ/ΣΤΡΟΥΡΟΥΠΕΛ - ΚΑΟΔ


ΣΕΡΡΩΝ/ΟΜΟΝΟΙΑΣΙΚΑΡΟΙ  - ΒΙΣΑΛΤΗΣ
08/10/201116:00ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΟΡΦΕΑΣ  - ΣΕΡΡΕΣ ΑΕ

Α' ΓΥΡΟΣ      2ος Ομιλος
1η Αγωνιστική                                                                                                                                     
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
08/10/201120:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ. - ΑΣΤΕΡΑΣ
08/10/201116:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
09/10/201116:00ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΠΑΝΘΗΡΕΣ

Α' ΓΥΡΟΣ   4ος  Ομιλος
1η Αγωνιστική                                                                                                                                     
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
09/10/201116:00ΦΕΡΩΝΘΥΕΛΛΑ - ΦΙΛΙΑ
08/10/201116:00ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΕΘΝΙΚΟΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
09/10/201115:00ΔΙΔΥΜ/ΧΟΥ ΓΚΑΤΣΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  - ΓΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου