Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τελικός Κυπέλλου. 28-05-2011 Ελευθερούπολη.

ΟΡΦΕΑΣ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ 64-75.

Αμπελακιώτης show!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν θέλεις κάτι πολύ όλος ο κόσμος συνωμοτεί για να το πετύχεις.
Τελευταίο επίσημο παιχνίδι κανένας τίτλος τελευταία ευκαιρία για να κλείσει μια καριέρα ....δεν είναι λίγο για να βάλεις 36 (2) πόντους και να γίνεις κυπελλούχος με αντίπαλο την πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Ανδρών!!!!!!!!



Για το παιχνίδι είχα γράψει ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κάθε ομάδας.
Πολύ καλό περιφερειακό σουτ για την Χρυσούπολη καλύτερο σύνολο και ρόστερ για τον Ορφέα. Είχα πει πως η προσπάθεια του Π.Σπανού θα είναι να περιορίσει αυτό το σουτ και να πάει το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ορφέα να έχει σε μεγάλη μέρα τον Χ"Πέτρου τον μοναδικό ίσως που ίδρωσε από τον Ορφέα και έδειξε την μεγάλη μπασκετική του κλάση.Όμως η επιλογή του Σπανού να αφήσει ελεύθερο σουτ πλην Αμπελακιώτη με εξέπληξε.Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα έβγαινε σωστός στην τακτική που ακολούθησε.
Μεγάλη αστοχία από τους παίκτες της Χρυσούπολης πλην Ν,Αμπελακιώτη το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα με τον Χ"Πέτρου να έχει πάρει τον αέρα του Τερζόγλου.Πιο δυνατός ο Τερζόγλου αλλά και πιο βαρύς σε αντίθεση με τον πρώτο που με την ευελιξία του πετύχαινε πόντους και κατάφερε να φορτώσει με φάουλ νωρίς νωρίς τον αντίπαλό του.
22-14 το πρώτο δεκάλεπτο με την Χρυσούπολη να προσπαθεί να σταθεί στο γήπεδο.
Να σημειώσω ότι μέχρι και το 5ο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν πολύ χαμηλό και μόνο προς το τέλος σημειώθηκαν τα περισσότερα καλάθια.
Στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου η ίδια εικόνα μέχρι και το 05,25 όπου με ένα ντεμαράζ η Χρυσούπολη καταφέρνει να μειώσει στους 9. Από εκείνο το σημείο και μετά η διαφορά έπεφτε αργά και σταθερά και στο 03,08 έγινε 30-27 αναγκάζοντας τον Σπανό να πάρει τάιμ άουτ.
Κάπου εδώ άρχισαν και τα πολλά νεύρα μιας και κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.
Χάλασε το παιχνίδι αλλά ευτυχώς οι διαιτητές κατάφεραν και το συμάζεψαν.
Μέχρι και την λήξη του 2ου δεκαλέπτου η διαφορά πάντα υπέρ του Ορφέα είναι στο 1-2 καλάθια.
Ημίχρονο 34-32 .
Η αλλαγή ήταν πια ορατή. Η Χρυσούπολη έβρισκε λύσεις .Άρχισαν να έχουν ευστοχία και οι υπόλοιποι παίκτες προβληματίζοντας τον Σπανό. Αντίθετα ο Ορφέας έδειχνε να μην μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να καθαρίσει το παιχνίδι.
Τρίτο δεκάλεπτο και η Χρυσούπολη ισοφαρίζει.
Από την άλλη μεριά αντί να οργανωθούν και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αφήσουν την αντίπαλο ομάδα να πάρει κεφάλι στο σκορ.Οι Καδής Παπαδόπουλος είναι από μέτριοι έως κακοί.Ο Τσούλκας δεν μπορεί να δώσει λύσεις και ανάσες στον Χ"Πέτρου και αναγκάζεται να κάνει και χρέη άσου?????.
Με αυτά και με τα άλλα στο 07,51 με 3ποντο του Αμπελακιώτη περνάει μπροστά η Χρυσούπολη με  34-38.
Από το σημείο εκείνο δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι την λήξη του.
Και πάλι νεύρα και αυτή τη φορά γιατί ξέχασα να το αναφέρω στο γήπεδο είναι και ο Μεγάλος της ΕΟΚ κος Βασιλακόπουλος και οι παίκτες των δύο ομάδων κάνουν ότι είναι δυνατόν να χαλάσουν την εικόνα του παιχνιδιού και την δική τους.
Για μια ακόμη φορά οι δύο διαιτητές κατάφεραν να κρατήσουν το παιχνίδι στο επίπεδο που του αρμόζει
.Κάναν λάθη αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο καθοριστικά.
4ο δεκάλεπτο και είναι φανερό ότι δεν μπορεί να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού.
Η Χρυσούπολη σκοράρει από κάθε σημείο παρόλο που για τον Ορφέα πέρα από τον Χ"Πέτρου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ο Σουτζόπουλος. Προσπαθούν και οι δύο αλλά όταν οι υπόλοιποι είναι εκτός παιχνιδιού και τραγικά άστοχοι ανατροπή στο σκορ δεν γίνεται.
Βγαίνει με 5ο φάουλ και ο Παπαδόπουλος και τα προβλήματά τα αμυντικά για τον Ορφέα γίνονται μεγαλύτερα.
Μόνο κάποια στιγμή πλησίασε λίγο ο Ορφέας με μια τελευταία προσπάθεια και καλάθια του Καδή μόνο που ό χρόνος δεν έφτανε για την ανατροπή αλλά και πάλι οι παίκτες της Χρυσούπολης δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία κράτησαν το σκορ στην αντεπίθεση που δέχτηκαν και αμέσως μετά επανήλθαν δριμύτεροι.
Κάπως έτσι κλείνει το παιχνίδι μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών της Χρυσούπολης.

Στο θέμα της οργάνωσης χειρότερα δεν θα μπορούσαν να πάνε. Δύο μήνες ετοιμασίες για το παιχνίδι και κατάφεραν ένα τόσο καλό παιχνίδι να περάσει απαρατήρητο.
Καμιά προβολή του καμιά οργάνωση παρά μόνο η πρόσκληση στον Βασιλακόπουλο.
Αν δεν ήταν και οι φίλαθλοι του Ορφέα ζήτημα να υπήρχαν 150 άτομα.
Κανένα τηλεοπτικό συνεργείο κανένας φωτογράφος τίποτα. Με 150-200 ευρώ θα μπορούσαν να βρούνε και φωτογ΄ραφο και συνεργείο τηλεοπτικό .
Ένα κύπελλο αξίας 40 ευρώ και αυτό ήταν.
Και μετά απορούν γιατί δεν έχει κοινό το μπάσκετ.
Πολύ καλά το έθεσε κάποιος φίλαθλος.
Χαλάς την πιάτσα με τις γιορτές???
Τι τα κάνεις όλα αυτά και βάζεις σε μπελάδες χαλάς την νιρβάνα τους!!!!
Αύριο θα έχουν συγκέντρωση στην Κομοτηνή όπου θα μιλήσουν για τα προβλήματα του μπάσκετ θα κάνουν μερικές τριμερείς των δύο ατόμων που έλεγε
ο Ν.Βαμαβακούλας "you Faoul". Kαι μετά ήρθε η Άνοιξη.
Ακόμη να έρθει η απάντηση για την παρουσία τους η μη στην γιορτή.

Και όμως ήταν πολύ καλό παιχνίδι ένα ρεσιτάλ του Ν.Αμπελακιώτη που  δυστυχώς σταματάει το μπάσκετ και τελευταίο του παιχνίδι θα είναι στο 1ο ALL-STAR και φυσικά ήδη προγραμματίσθηκε ειδική βράβευση για τον καλύτερο παίκτης για μένα στην Α' Ανδρών.
Σήμερα ήταν ο παίκτης ο προπονητής ο εκτελεστής τα πάντα.Αληθινό διαμάντι και κρίμα που άκουσε τόσα από τους αντιπάλους θεατές.Θα πρέπει κάποτε να μάθουμε να επιβραβεύουμε τον καλύτερο τον νικητή ............
Φυσικά δεν ήταν μόνος του .όλη η ομάδα προσπάθησε πολύ και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Δεν μπαίνω στην λογική να πω αυτός διακρίθηκε γιατί θα ήταν άδικο όλοι ήταν άριστοι απλά ο Ν.Α ήταν από άλλο πλανήτη.
Σε δηλώσεις που έκαναν οι παίκτες της Χρυσούπολης τόνισαν πως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει και στον πρώην προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Παπαδόπουλο που παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες.
Ακολουθούν δηλώσεις των Ν.Αμπελακιώτη που ουσιαστικά θα πρέπει να κάνετε τον μάγο για να ακούσετε αυτά που λέει γιατί οι συμπαίκτες του χαλάνε τον κόσμο .
Δείτε και θα καταλάβετε.
Δηλώσεις και του Π.Σπανού για μια ακόμη φορά έδειξε γιατί είναι κορυφαίος στο είδος του όχι μόνο προπονητικά αλλά και οργανωτικά . Δηλώσεις με ουσία αλλά και χιούμορ.
Δείτε τις δηλώσεις του και θα καταλάβετε

Ν.Αμπελακιώτης


Σπανός Π.



Μόλις γίνει το μοντάρισμα θα αναρτηθούν αποσπάσμα από πρώτο 2ο και τρίτο δεκάλεπτο 
και όλο το 4ο

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-14.12-18, 12-19, 18-24

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ορφέας(Σπανός)Τσούλκας Παπαδόπουλος Χ,Παπαδόπουλος Ι 8(1), Σολούγκας 7(1)
Καρπουχτσής, Λαδιάς,Κλαλιώτης,Καρακώστας,Χ"Πέτρου10(1),Καδής 11 (2).Σουτζόπουλος 11,Καραμπατζιάκης 6(2)

Χρυσούπολη(!!!!!!!!!)Μαυροσκολίδης 5(1),Αποστόλου8, Αλεξούδης,Σταυριανός5(1),Πιπιλι'αγκας14(3), Αμπελακιώτης 36Πεξαράς,Καλε'αδης1,Σταυράκης,Καρυοφύλλης,Ιωσηφίδης,Τερζόγλου3
























Τελείωσε και το κύπελλο και μένει η γιορτή στην οποία πρέπει να δώσετε όλοι το παρόν.
Ξεχασα γιατί ρωτούν πολλοί η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ..........
Η όλη οργάνωση και προσπάθεια έφεραν κάποιους καλούς καρπούς.



1 σχόλιο:

  1. πολυ παικταρα αυτος ο Αμπελακιωτης .. αληθεια γιατι σταματησε ? Ειχε τεραστιο ταλεντο θα μπορουσε να παει παραπερα ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή