Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟ 4η Αγωνιστική 20-03-2011

Το πιο σημαντικό παιχνίδι που θα κρίνει τον πρώτο ή θα μπλέξει περισσότερο τα πράγματα έχει αυτή η αγωνιστική.
Ένωση-Πανσερραϊκός.

ΕΝΩΣΗ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Την Κυριακή ή θα ξεκαθαρίσουν όλα εάν κερδίσει ο Πανσερ/κός και κριθεί η πρωτιά  ή θα μπει στο παιχνίδι και η Ένωση αλλά θα δώσει και μαθηματικές ελπίδες στην Ασπίδα.
Ο Σ.Ποργιόπουλος  θεωρεί λόγω έδρας κυρίως φαβορί την Ένωση κρατώντας μικρό καλάθι.
Ήρθε και βιντεοσκόπησε τον αντίπαλο στο παιχνίδι με την Ασπίδα δείχνοντας πως παίρνει πολύ σοβαρά την δουλειά του και ποντάρει πολύ στις δυνατότητες τις ομάδας του.
Παίρνοντας θέση και κάνοντας μια αξιολόγηση των δύο αντιπάλων θα έλεγα πως η Ένωση έχει πρώτα την έδρα που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Έχει στις τάξεις της ένα μεγάλο παίκτη με πολύ μέλλον. Η προπόνηση με την ομάδα της Α1 είναι φανερό πως τον ανέβασε σε όλους τους τομείς.Μπορεί να οργανώσει να πα΄ρει προσπάθειες και πολλά άλλα. Υπάρχει ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την φιλοσοφία που πέρασε στο μπάσκετ.
Ο one man show είναι παρωχημένο είδος στο σημερινό μπάσκετ. Κακό αυτό για μένα γιατί έτσι μάλλον δεν θα βγαίνουν ίσως παίκτες προσωπικότητες.Το μπάσκετ που παίζεται σήμερα είναι πολύ συλλογική προσπάθεια. Ο κάθε παίκτης που θα πάρει χρόνο συμμετοχής θα πρέπει να τα δώσει όλα από το πρώτο δευτερόλεπτο και κυρίως να παίξει άμυνα άμυνα άμυνα άμυνα.....Και σε αυτό το κομμάτι η φιλοξενούμενη ομάδα παίρνει άριστα.
Παίζει σε όλο το γήπεδο για σαράντα λεπτά άμυνα .
Η Ένωση μπορεί να έχει τον Γκέλιο αλλά ένας κούκος δεν φτάνει. Στο παιχνίδι με τον Αρίωνα στην Καβάλα τα πήγαν καλά με τα τρίποντα. Μπλόκαραν στο επόμενο παιχνίδι. Ενώ σαν ομάδα είχαν καλή κυκλοφορία έβγαζαν πολλά ελεύθερα σουτ ήταν πολύ άστοχοι ακόμη και εύκολα lay-up.Αν είναι όμως στην μέρα τους αλλάζουν τα δεδομένα.Ο φιλοξενούμενος έχει έκτος από καλή αμυντικά λειτουργία και τρεις καλούς σουτέρ. Ψύχραιμους που μπορούν να πάρουν την μπάλα στα δύσκολα και να δώσουν λύσεις. Το αδύνατο σημείο τους είναι όσο και να φαίνεται περίεργο η άμυνα??????????????
Και αυτό γιατί εξαρτάται από το τι είδους διαιτησία θα συναντήσουν.
Ξεκαθαρίζω για να γίνω κατανοητός.
Η πιεστική άμυνα απαιτεί και πολλές επαφές .Ανάλογα με τους διαιτητές μπορεί να δοθούν πολλά φάουλ κάτι που το είδαμε στο παιχνίδι με τον Αρίωνα .Σε εκείνο το παιχνίδι κάθε επαφή ήταν φάουλ για τους διαιτητές. Υπερβολικά σφυρίγματα κρίνω. Το ανάποδο έγινε στο παιχνίδι με την Ασπίδα.
Και άντε τώρα ο κάθε παίκτης να παίξει όταν τη μια σφυρίζουν την πιο απλή επαφή και στην άλλη δεν τρέχει τίποτα.
Το μεγάλο ζόρι μετά και την ήττα από την Ασπίδα το έχει σίγουρα η Ένωση που σε περίπτωση ήττας αποχαιρετά την επόμενη φάση. Και σίγουρα δεν το θέλουν κάτι τέτοιο πόσο μάλλον όταν είχαν συνηθίσει σε συμμετοχές στους πανελλήνιους αγώνες.
Με νίκη για την ομάδα των Σερρών μάλλον όλα τελειώνουν και πηγαίνουν σίγουρα στην επόμενη φάση.
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν.
Το περίεργο είναι πως ακολουθεί ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι πάλι με τις δύο ομάδες στα πλαίσια του εφηβικού που θα κρίνει την πρωτιά.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ
Στο ίδιο γήπεδο στις 7,00μμ η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Αρίωνα.
Μεγάλη η διαφορά στην δυναμικότητα των δύο ομάδων.
Ένας Αρίωνας που είδε να χάνεται η μεγάλη ευκαιρία να μπει στο κόλπο από την ήττα εντός από τις Σέρρες.




ΤΙΤΑΝΕΣ-ΘΥΕΛΛΑ.
Ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα το παιχνίδι. Έχω την εντύπωση πως η ομάδα των Φερρών μπορεί να πάρει το δεύτερο διπλό της. Πολύ αδύναμος ο γηπεδούχος .

τελευταίο παιχνίδι




ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΣΠΙΔΑ
Ήττα για την Ολυμπιάδα από τον Αρίωνα μεγάλη νίκη ανάσα για την Ασπίδα με την Ένωση.
Με το μυαλό στραμμένο στο τι θα γίνει στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής θα κοιτάξουν να πάρουν την νίκη για να έχουν ελπίδες.Η Ολυμπιάδα έδειξε παρόλο που ήταν ελλιπής πως είναι πολύ αξιόμαχο σύνολο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου