Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Αγώνας ήταν και πάει και κέρδισε ο καλύτερος. Για το παιχνίδι κυπέλλου ο λόγος που ενώ ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από τα λίγα που μπορει να προσφέρει η Α΄Ανδρών (στην Α΄παίζουν και οι δύο) δεν είχε τον ανάλογο κόσμο.
Είναι κρίμα να μιλάμε για μπάσκετ τα προβλήματά του και όταν υπάρχει μια ευκαιρία για καλό παιχνίδι να πηγαίνει στράφι.
Κέρδισαν οι καλύτεροι Χρυσούπολη και Ορφέας. Αυτό πίστευα και δίκαια βρίσκονται στο τελικό οι δύο ομάδες.




Για να είμαι ευγενής ξεκινώ πρώτα από τους ηττημένους.
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ. Στην κουβέντα που είχα με τον προπονητή της το συμπέρασμα ήταν πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του και τους παίκτες της να παλέψουν το παιχνίδι να παρουσιασθούν όλοι που ήταν και το ζητούμενο στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι είναι με τις δικές του ιδιαιτερότητες και θα το πάλευαν.
Αυτή τη καλή ατμόσφαιρα και διάθεση πέρασε σε μένα ο Λεωνίδας Μαγιάννης . Αν ήταν πλήρης  δήλωναν θα το πάλευαν το παιχνίδι.
Το πάλεψαν όσο μπόρεσαν όσοι πήγαν στο παιχνίδι. Προβλήματα σε αρκετούς παίκτες δεν τους επέτρεψαν να δώσουν το παρών.
Μισή ομάδα πήγε στο παιχνίδι τελικά.
Στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε μια ομάδα . Ένας καταιγιστικός Ορφέας που ήθελε την πρόκριση στον τελικό με κάθε τρόπο από την έναρξη του παιχνιδιού επέβαλε τον ρυθμό του.
Απών η ΑΓ,Βαρβάρα στο πρώτο .
Στο δεύτερο ξύπνησε και προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά.'Όμως οι επιλογές του Λ.Μαγιάννη ήταν ελάχιστες. Δεν είχε τη πολυτέλεια να δώσει ανάσες στους παίκτες του και μοιραία η κούραση τελείωσε γρήγορα την προσπάθειά τους.
Διαδικαστικό το τελευταίο δεκάλεπτο.
Ικανοποιημένος τόσο από την πρόκριση στον τελικό όσο και από την απόδοση της ομάδας του ο Π.Σπανός.Περίμενε μεγαλύτερη αντίσταση από την αντίπαλο την οποία υποδέχεται στην πρώτη αγωνιστική του 2ου Γύρου το επόμενο Σάββατο.Δεν συνάντησε αντίσταση και το παιχνίδι χαλάρωσε και έγινε ανιαρό.
Η ουσία είναι πως χάθηκε μια ευκαιρία να δούνε οι φίλαθλοι ένα δυνατό παιχνίδι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο  άλλο παιχνίδι τώρα μεταξύ ΑΕΚ και Χρυσούπολης.
Σε ένα παιχνίδι που είναι χωρίς αύριο και έχεις την ευκαιρία  να πας στο τελικό αλλά και να αποδείξεις ότι κάτι άλλαξε θα πρέπει να τα δώσεις όλα.
Περίμενα από την ΑΕΚ να παλέψει μέχρι το τέλος.Κράτησε καλά μέχρι το ημίχρονο .Μετά έβλεπε την Χρυσούπολη να τρέχει να αμύνεται και να δημιουργεί μια μεγάλη διαφορά.Μετά από αυτό το δεκάλεπτο όλα είχαν τελειώσει. Δεν είχαν την δύναμη οι παίκτες της ΑΕΚ να ανατρέψουν το σκορ.
Και πως να γίνει αυτό όταν έσπασαν τα καλάθια........
Σαν τακτική η Χρυσούπολη έχω την άποψη πως πήγε εκεί που ήθελε το παιχνίδι και αυτό έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο.
Είχε τον Τερζόγλου αλλά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα δεν βοήθησε πολύ. Από το ημίχρονο και μετά αλλάζει η τακτική της Χρυσούπολης. Προσπαθεί πρώτα παίζοντας καλή άμυνα να κόψει τις διεισδύσεις και να αφήσει ελεύθερα τα μακρινά σουτ σε συγκεκριμένους παίκτες της ΑΕΚ.
Και αυτοί δικαίωσαν με την αστοχία τους τον προπονητή της Χρυσούπολης.
Κλείνοντας τους διαδρόμους και κερδίζοντας το σύνολο των ριμπάουντ είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Στιγμές είχα την εντύπωση πως η Χρυσούπολη είναι πολύ δεμένο σύνολο με πολλούς αυτοματισμούς. Άλλαζε το πλα΄νο της επίθεσης πολύ γρήγορα και με μια περιφέρεια ποίημα εκτελούσε από κάθε σημείο. Η ΑΕΚ ήταν απλώς παρατηρητής. Ήταν φανερό πως η ζυγαριά στην ψυχολογία ήταν μονόπατα στην Χρυσούπολη. Κακές επιλογές επιθετικά άμυνα που έχανε τον αντίπαλο και κυρίως συνέπεια όλων αυτών ο μεγάλος εκνευρισμός.
Ενώ έχει καλές μονάδες δεν έχει σύνολο. Και οι λόγοι πολλοί. Νέα στο σύνολό της σαν ομάδα σε αντίθεση με την Χρυσούπολη που έχει ίδιο τον βασικό πυρήνα της.
Από την άλλη δεν το πίστευαν το παιχνίδι αντίθετα με την αντίπαλο που ήθελε να αποδείξει πως έχασε άδικα στο πρωτάθλημα αλλά και δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να χάσει την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα τελικό.


Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΚίνητρο για τους παίκτες μου ήταν το παιχνίδι  σε μια χρονιά που είχαμε πολλά προβλήματα.
Δεν έχουμε πρόβλημα με την παραμονή μας ούτε και στόχους ανόδου. Η ευκαιρία να πάμε στον τελικό ήταν μεγάλη και οι παίκτες μου στο ημίχρονο το πίστεψαν και βγήκαν με όρεξη να κερδίσουν το παιχνίδι. όλη τη προηγούμενη εβδομάδα δουλέψαμε πολύ το κίνητρο που λέγαμε πάνω στο παιχνίδι του αντιπάλου. Σκοπός μας ήταν να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι να εκμεταλλευθούμε την καλή περιφέρειά μας που όταν είναι στις μέρες της είναι κορυφή. Αμυντικά πήγαμε πολύ καλά ήμασταν μέσα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού πάνω σε αυτά που δουλέψαμε τις προηγούμενές ημέρες.
Όλο αυτό βγήκε μέσα στο παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια.


xanthibasket:Τώρα ο Τελικός ?


Π.Π. Μεγάλη ευκαιρία  η συμμετοχή μας με ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία του είναι το φαβορί. Αλλά είναι τελικός πιστεύω στην ομάδα μου και θα τα δώσουμε όλα.


xanthibasket:Θεωρείς πως ένα γρήγορο παιχνίδι ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα σου και ίσως να έχει πλεονέκτημα?


Π.Π . Έχω την εντύπωση πως θα είναι γρήγορο ο ρυθμός του παιχνιδιού έτσι κι αλλιώς. Το αν θα έχουμε το πλεονέκτημα θα φανεί .Σημαντικό στοιχείο θεωρώ πως είναι και ο τόπος διεξαγωγής του.


Χαρές και πανηγύρια μετά την λήξη του παιχνιδιού για τους παίκτες της Χρυσούπολης.Το χάρηκαν δεόντως.


Στην άλλη πλευρά του φεγγαριού που κοντεύει να γίνει σπαζοκεφαλιά το πότε θα δέσει σαν σύνολο η ΑΕΚ.
Έχασε δίκαια μια μεγάλη ευκαιρία όχι να πάει στον τελικό αλλά να παλέψει ένα παιχνίδι με δυνατό αντίπαλο και ακόμη και μια ήττα με μικρή διαφορά θα της έδινε την χαμένη καλή ψυχολογία.
Πάλεψε και έμεινε στο παιχνίδι δύο δεκάλεπτα και μετά το χάος.
Εμφανής ο εκνευρισμός σε κάθε προσπάθεια.Κάτι που δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ την συνέχεια στο πρωτάθλημα .Υποδέχεται τον Εθνικό και θα πρέπει με κάθε τρόπο να κερδίσει εάν θέλει να παραμείνει ζωντανή. Πολύ δύσκολο το έργο του Ν.Παπαδόπουλου που σχολίασε με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι.
Νίκος Παπαδόπουλος
Ήττα για την ομάδα από την καλύτερη Χρυσούπολη.
Για ένα ακόμη παιχνίδι είχαμε τα ίδια προβλήματα.Οι ελλείψεις της τελευταίας στιγμής κοντεύουν να γίνουν θεσμός.Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλή άμυνα είχαμε σχετική ευστοχία στο πρώτο δεκάλεπτο που βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο 13-19 και 30-30.
Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου 4.30 λεπτά αστοχίας ήταν αρκετά για να ξεφύγει ο αντίπαλος. Το επιμέρους σκορ τα λέει 'όλα 06-25.Καταστροφικό δεκάλεπτο για την ομάδα μου.19 πόντους διαφορά με την λήξη του δεκαλέπτου και εκεί κρίθηκαν όλα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 
13-19, 30-30, 36-55 , 48-56
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ (Παπαδόπουλος Ν.-Μαζαράκης Δ.) : 
 Κάσσας 6π., Παπουτσίδης 10π.(2)Παπαευαγγέλου, Προβόπουλος, Βερροιόπουλος, Ξανθούλης 7π.(1), Φωτιάδης 3π., Μαραυγάκης 7π., Δρόσος 4π., Γεωργαντάς 4π., Τερζίδης 7π. 

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ (Παπαδόπουλος Π)

Αμπελακιώτης 23π.(2), Σταυριανός 3π., Αποστόλου 5π.(1), Μαυροσκολίδης 17π.(3), Τερζόγλου 6π., Πιπιλιάγκας 8π.(1), Καλεάδης, Μιχαηλίδης, Καρυοφύλλης, Πεξάρας.

 

2 σχόλια: