Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΑΣΑΜΑΘ 19-20-02-2011

 Χάλασε ο καιρός και η διάθεση σε αντίθεση με το ενδιαφέρον που έχουν τα παιχνίδια. Ξεκινούν οι τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Εφήβων και Παίδων που ελπίζω να είναι αντάξια της προηγούμενης χρονιάς.



Α΄ ΑΝΔΡΩΝ.
Το πλήρες πρόγραμμα με τα σκορ του πρώτου γύρου.

Β΄ΓΥΡΟΣ       2η Αγωνιστική                                                                                                                                      
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                         Αποτέλεσμα    πρώτου γύρου        
19-02-201119:00ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚ ΑΡΙΩΝ  -ΑΕΚ 63-60
20-02-201117:00ΝΕΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡ ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ50-91
19-02-201119:00ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ/ΛΥΚΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ 66 - 64
19-02-201117:00ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ   -  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ                                         62-85
19-02-201117:00ΦΕΡΩΝ  ΡΟΥΠΕΛ - ΘΥΕΛΛΑ71-63


ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΕΚ.
Το πιο σημαντικό παιχνίδι που κρίνει ποιος θα παραμείνει στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα.
Στον πρώτο γύρο ο Αρίωνας κέρδισε την νίκη και τις εντυπώσεις δείχνοντας πως θα έχει μια πολύ καλή πορεία. Είχε δείξει τότε πως έχει καλό σύνολο σοβαρότητα και το πιο σημαντικό καλή διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων . Στην συνέχεια αυτή τη σοβαρότητα που είχε δείξει την άφησε στην άκρη και έκανε ότι είναι δυνατόν να χάσει δικά του παιχνίδια με αποτέλεσμα να είναι στο τέλος της βαθμολογίας. Απουσίες και σοβαρά λάθη που δεν τον επέτρεψαν να δείξει και να λειτουργήσει σαν ομάδα. Και έχει καλό σύνολο και αυτό όχι γιατί είναι η ομάδα της πόλης μου. Αρκεί αυτό το σύνολο να λειτουργήσει κάποια στιγμή. Ο προπονητής του Χ.Παπαδόπουλος είχε δηλώσει πως η ομάδα του λειτουργεί καλύτερα στον δεύτερο γύρο λειτουργεί καλύτερα κάτω από πίεση. Φτάνει να το δούμε στο γήπεδο. Την προηγούμενη αγωνιστική είχε ρεπό και κανένας δεν ξέρει πόσο θα επηρεάσει στην απόδοση.
Η ΑΕΚ τώρα που βρίσκεται στο τέλος της βαθμολογίας προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Κέρδισε τον Εθνικό και έχει σαφώς καλύτερη διάθεση να παλέψει το παιχνίδι. Σκοπός της η νίκη και μόνο αυτή. Αυτός που θα χάσει στην κυριολεξία χάνετε. Και τι κρίμα οι ομάδες που είναι σε κίνδυνο να είναι από την περιοχή μου.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ.
Το παιχνίδι άλλαξε ημέρα και θα γίνει την Κυριακή.
Νικητής στον πρώτο γύρο ο Ορφέας με διαφορά. Το ίδιο θα γίνει μάλλον και τώρα και κρατάω μια επιφύλαξη γιατί η ομάδα του Εθνικού είναι πολύ σκληρή στην έδρα της. Ξέρουν τις δυνατότητες τους αλλά δεν τα παρατάν ποτέ. Έχουν πραγματικά καυτή έδρα άσχετα αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς. Αλλά είναι μαχητές και δίκαια πήραν σημαντικές νίκες εντός. Το πρόβλημα που ακούγεται συχνά πυκνά είναι με τους διαιτητές.
Η δήλωση του Αγγελωνίτη τα λέει όλα
."Δεν γίνεται να παίζουμε εντός και να έχουμε κάποια εύνοια από την διαιτησία και στα εκτός έδρας να γίνεται σφαγή.Αυτό από μόνο του κόβει την διάθεση των παικτών. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά σε αυτό το ζήτημα για να υπάρχει και διάθεση αλλά και θέαμα στα παιχνίδια της κατηγορίας που είναι και το ζητούμενο και όχι να ασχολούμαστε με το τι έκαναν οι διαιτητές. Τα λάθη άλλων αθλημάτων πρέπει να τα αποφύγουμε."

Η ομάδα του ΟΡΦΕΑ δεν είναι και στα καλύτερά της. Έχει πολλές απουσίες πολύ λιγότερες όμως από τις άλλες ομάδες στα δικά τους εκτός έδρας παιχνίδια. Έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ένα καλό και πλήρες ρόστερ που λύνει τα χέρια του Π.Σπανού. Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή και δίκαια θα πάρει το εισιτήριο ανόδου.
Αυτό που πρέπει να σταθώ για μια ακόμη φορά είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας και δύο ομίλων.
Θα το γράψω πολλές φορές και σε αυτό συμφωνεί το σύνολο των προπονητών παραγόντων των ομάδων Α΄κ Β΄. Θα πρέπει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ να κοιτάξει από τώρα να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις .
Εξελίξεις σχετικά με την τιμωρία του Τσούλκα όσο και του ίδιου του Σπανού.
Η είδηση είναι από το http://serresbasket.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα η πλειοψηφία θεωρούσε την ΑΓ.Βαρβάρα ένα από τα δυνατά φαβορί.
Και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου θα έδινε τις εξετάσεις. Έχασε με 66-64 και δημιούργησε αίσθηση εκείνη η ήττα. Οι συνέπειες της ήταν να χάσει έδαφος και ψυχολογία . Από την άλλη μεριά η νίκη της Χρυσούπολης την έβαλε αυτόματα στους δυνατούς παίκτες της κατηγορίας. Έδειξε πως θα χάνει δύσκολα στην έδρα της. Στο μεγάλο παιχνίδι με τον ΟΡΦΕΑ έχασε στα σημεία έφτασε μέχρι τον τελικό και απόκτησαν κίνητρο οι παίκτες του Π.Παπαδόπουλου .Έχει πολύ καλές μονάδες μόνο που κάθε φορά παρουσιαζόταν με διαφορετικό πρόσωπο από τις πολλές απουσίες αλλά πάλευε και έτσι τα παιχνίδια και δεν είχε άλλη ήττα εντός.  Όλα αυτά μέχρι την βαριά εντός έδρα από τον Πανσερραϊκό.
Σκόρπισε σε 100 κομμάτια . Βαριά ήττα άσχετα με τις όποιες απουσίες της. Είναι όμως από τις ομάδες που όταν βρεθεί στην μέρα της θα σε διαλύσει. Δεν παίζει συχνά άμυνα αλλά όταν έχουν διάθεση και απαρτία κάνει παπάδες. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που έχει σε κάθε παιχνίδι ο προπονητής της. Ανοιχτό παιχνίδι σε όλα τα αποτελέσματα. Ευχή μου να δώσουν καλό θέαμα οι δύο ομάδες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Να ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι.Αρκεί η δεύτερη να παρουσιασθεί με όλους τους παίκτες της.
Η ομάδα των Σερρών είναι νεανική  και λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Η τελευταία μεγάλη επιτυχία της που συνδυάσθηκε και από εξαίρετη αγωνιστική παρουσία της δίνει φτερά. Μειονέκτημα η απειρία σε αντίθεση με την εμπειρία των Σεϊνη -Πομακάκη -Τελούδη και σία.
Και η Ολυμπιάδα έρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Ρούπελ και αν μη τι άλλο αυτή η νίκη από μόνη της την καθιερώνει στις δύο τρεις πολύ καλές ομάδες της κατηγορίας.

ΡΟΥΠΕΛ-ΘΥΕΛΛΑ

Μπορεί η Θύελλα να έχασε στο πρώτο παιχνίδι και μάλιστα εντός αλλά η νίκη της εντός την προηγούμενη αγωνιστική με την Ηράκλεια είναι κάτι.
Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα του Ρούπελ που δεν χάνει εντός. Αν μπορούσε να κάνει το ίδιο και στα εκτός έδρας παιχνίδια θα είχε διαφορετική εικόνα το πρωτάθλημα.

Β΄ΑΝΔΡΩΝ
2η Αγωνιστική  Β΄ΓΥΡΟΣ                                                                                                                                                  
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας                                                                Σκορ πρώτου γύρο


ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙ - ΔΟΞΑΤΟ20-0
20/02/201119:00ΔΙΔΥΜ/ΧΟΥ ΓΚΑΤΣΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  - ΦΙΛΙΑ 42-48
19/02/201114:30ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ 56-45


Δύο τοπικά παιχνίδια έχει η αγωνιστική . Μια κατηγορία που καρκινοβατεί.
Η Φιλία του Γ.Ουζουνίδη είναι μάλλον το φαβορί για την άνοδο με την ομάδα των Κρηνίδων.
Η Φιλία αντιμετωπίζει τον Σπάρτακο του Φ.Καρλιώτη .Στο πρώτο παιχνίδι νικήτρια η Φιλία με 48-42.
Στο άλλο τοπικό παιχνίδι οι Μακεδόνες που κέρδισαν και στον πρώτο γύρο υποδέχονται τον Αστέρα.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ
ΠΕΦΗΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Α' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική                                                                                                                                             
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
20/02/201117:00ΣΕΡΡΩΝ/ΔΑΚΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ -
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.


Ένα παιχνίδι μεταξύ Πανσερραϊκού και Ένωσης.



ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΗ 




Α' ΓΥΡΟΣ  1η Αγωνιστική                                                                                                                                       
                                                                                                                                       
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας
20/02/201114:00ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ 2001  - ΘΥΕΛΛΑ
19/02/201117:00ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ  - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
19/02/201114:00ΔΡΑΜΑΣ/ΔΓΑΤΙΤΑΝΕΣ  - ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ
.

20/02/201117:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΣΤΕΡΑΣ  - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Εδώ είναι τα καλά. Τελικά από τα λίγα πρωταθλήματα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.Το λογικό θα ήταν το εφηβικό να είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος και αυτό γιατί οι παίκτες πια έχουν αποκτήσει καλύτερη σωματική διάπλαση περισσότερη εμπειρία οπότε θα γίνονται και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια. Έλα όμως που σε αυτές τις ηλικίες και αυτό συμβαίνει συνήθως στην περιφέρεια δεν έχει το ενδιαφέρον που του αναλογεί. Η ηλικία και οι υποχρεώσεις που έχουν τα παιδιά από το ηλίθιο made in Hellas "Παιδευτικό σύστημα ανεκπαίδευσης" μόνο προβλήματα δημιουργεί. Παιδιά που έχουν όλα τα φόντα να παίξουν να μεγαλώσουν μπασκετικά και να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο λόγω υποχρεώσεων αναγκάζονται να σταματήσουν ή να μειώσουν τις ώρες προπόνησης κλπ.
Μένει όλο το βάρος στο παιδικό πρωτάθλημα που ευτυχώς είναι και καλό και ενδιαφέρον έχει τα τελευταία χρόνια. Σαν πρωτάθλημα δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά η πρωταθλήτρια περνάει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Τυχαίο ???Καθόλου ......

Η δουλειά που γίνεται φέρνει καρπούς μόνο που δεν έχει την ανάλογη συνέχεια με ευθύνη άλλων.
Για μια ακόμη χρονιά η Ασπίδα περνάει πρώτη στην επόμενη φάση. Για μια ακόμη χρονιά ο Αρίωνας μετά το συγκλονιστικό παιχνίδι με τον ΓΑΣ περνάει σαν δεύτερη ομάδα. Μεγάλη τιμή για το Ξανθιώτικο μπάσκετ που περνάει και θα περάσει πολλά μετά την αποχώρηση από την Α2. Είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους δεν έδωσαν βάρος και σημασία στις υποδομές. Από την άλλη είναι καλύτερα γιατί στα παιχνίδια του παιδικού πρωταθλήματος υπάρχει περισσότερος κόσμος από ότι στα παιχνίδια του Αρίωνα της ΑΕΚ στην Α΄Ανδρών.

Η   Ασπίδα υποδέχεται την Θύελλα και θα έλεγα ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται.
Παμαπίδες Ασπίδα2001   2009-2010
Παμπαίδες Θύελλα   2009-2010
Ο κορμός και των δύο είναι οι ομάδες των παμπαίδων που διεκδίκησαν το τρόπαιο την προηγούμενη χρονιά.
Κυριακή στις 2,00μμ το παιχνίδι.




Ο Αρίωνας έχει την πιο δύσκολα αποστολή. Αντίπαλος η ομάδα των Σερρών που φέτος δεν είναι οι Ίκαροι αλλά ο Πανσερραϊκός. Βλέπετε εκεί στας Σέρρας δουλεύουν με σύστημα και σε βάθος.
Αν καταφέρει να πάρει την νίκη ο Αρίωνας θα δει με άλλη οπτική γωνία την συνέχεια. Η ομάδα των Σερρών είναι από τα φαβορί για την συνέχεια.
Το Σάββατο στις 5,00μμ θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Στην Δράμα οι Τιτάνες αντιμετωπίζουν την Ένωση.
Μια Ένωση που δεν είναι το περσινό φόβητρο και δίκαια είχε φτάσει στους τελικούς. Αφήνει φέτος το δικαίωμα να διεκδικήσουν και άλλες ομάδες την πρώτη θέση.
Οι Τιτάνες είναι ερωτηματικό για μένα γιατί δεν γνωρίζω την δυναμικότητα που έχουν και το κατά πόσο έχουν αλλάξει από την προηγούμενη χρονιά.
Μια χρονιά που τερμάτισαν στην 4η θέση.

Ο Αστέρας παίζει στην έδρα του με αντίπαλο την Ολυμπιάδα.
Σύμφωνα με τον Μ.Ξανθίδη προπονητή της Ολυμπιάδας φέτος είναι σαφώς καλύτερη ομάδα. Οι προσθήκες από άλλη ακαδημία της έδωσαν το διακίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το μέγεθος θα φανεί στο γήπεδο.
Ο γηπεδούχος την χρονιά 200-2010 ήταν από τις πιο αδύναμες του ομίλου.

Καλή αρχή με ακόμη πιο δυνατά παιχνίδια. Ας κοιτάξουμε να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια όλων των παικτών. Αυτοί είναι το μέλλον σε όλα αυτοί ιδρώνουν είναι τα παιδιά μας και τους αξίζουν πολλά.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ


4η Αγωνιστική  Β΄ΓΥΡΟΣ                                                                                                                                         
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ πρώτου γύρου
20/02/201112:00ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ 2001  - ΓΑΣ 42-66
19/02/201116:00ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ/ΔΑΚΦΙΛΙΑ  - ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ 21-35
20/02/201115:00ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  - ΠΑΝΘΗΡΕΣ 35-71


Οι μικρές του Νεδήμ (της Φάκα-Ιωαννίδη) έχουν το μέλλον δικό τους.
Κατάφεραν να αποδείξουν πως καλά έκανε η Ασπίδα και έφτιαξε και δεύτερη ομάδα δίνοντας το δικαίωμα σε όλες τις παίκτριες να παίζουν. Αυτό είναι το ζητούμενο η συμμετοχή σε παιχνίδια και όχι οι διάφοροι κανονισμοί που βάζουν εμπόδια.
Οι μικρές υποδέχονται τις σαφώς καλύτερες παίκτριες του ΓΑΣ.
Στον πρώτο γύρο έχασαν με διαφορά αλλά μικρή σημασία έχει.
Κυριακή στις 12,00 το παιχνίδι.

Θα μπορέσουν τα κορίτσια του Ουζουνίδη να πάρουν την ρεβάνς??
Κομμάτι δύσκολα αν τα κορίτσια της Ασπίδας είναι σε καλή μέρα.
Σάββατο στις 4,00 το παιχνίδι.

Τέλος η Ολυμπιάδα η πιο αδύναμη ομάδα υποδέχεται του Πάνθηρες.
Μια ακόμη νίκη για τα κορίτσια του Καλφόπουλου??
Κυριακή στις 3,00μμ










2 σχόλια:

  1. Μήπως ξέρετε πόσοι πέφτουν από Α Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ και αντίστοιχα πόσοι ανεβαίνουν απο τη Β κατηγορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό εξαρτάτε από το πόσες ομάδες θα πέσουν από την Γ΄Εθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή