Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Α2 Γυναικών. ΑΣΠΙΔΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΑΡ 49-38 κ Αποτελέσματα

Νίκη για την Ασπίδα με διαφορά 11 πόντων απέναντι στην Ολυμπιάδα Λαρ.
Μια νίκη που μετράει διπλά μιας και με την αντίπαλο θα παλέψουν για την σωτηρία τους.
Το δεύτερο είναι πως θα ανέβει και το ηθικό των παικτριών.







Πρώτα τα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Ν.ΡΥΣΙΟ -ΣΥΚΙΕΣ                     59-51
ΛΑΣΣΑΝΗΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ              53-85
ΠΥΛΑΙΑ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ            53-69
ΑΣΠΙΔΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ             49-38
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡ-ΑΟΣΕΡΡΩΝ   49-56     http://serresbasket.blogspot.com/2011/01/2-8.html

Επίδειξη δύναμης από τους Τιτάνες που κέρδισαν τον Λασσάνη μέσα στην έδρα του. Αδύναμος ο αντίπαλος σύμφωνα με τον Γαϊτάνη των Τιτάνων που δεν λέει όχι σε μια επερχόμενη άνοδο.
Σίγουρα είναι η ευχάριστη έκπληξη που σπάει το κατεστημένο της Θεσ/νίκης  .Σ΄αυτό συμφωνεί και ο προπονητής της Καλαμαριάς Α.Γαρέφης που είχε δηλώσει μετά την δύσκολη νίκη μέσα στη Δράμα πως οι Τιτάνες έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν.
Η δική του ομάδα πέρασε σαν σίφουνα και από την Πυλαία κερδίζοντας άνετα με 53-69 σε ένα κατ τα άλλα επεισοδιακό παιχνίδι με αποβολή του προπονητή της Πυλαίας Πολυμένη.
Λόγω του τοπικού χαρακτήρα που είχε το παιχνίδι η ένταση ήταν λίγο παραπάνω από το κανονικό. Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά και αυτό που μετράει είναι μια ακόμη νίκη για την Καλαμαριά που το μόνο δύσκολο παιχνίδι για το τέλος του πρώτου γύρου είναι με το Ν,Ρύσιο.
Είναι το φαβορί όπως όλα δείχνουν.


Ταιριάζει καλύτερα το ΔΑΚ στην Ασπίδα που και θέρμανση έχει και πιο ζεστό μπορεί να γίνει με λίγο κόσμο .
ΑΣΠΙΔΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Αυτή τη φορά τα κορίτσια του Νεδήμ εκμεταλλεύθηκαν όλα τα ατού που έχουν . Και σήμερα είχαν και καλή απόδοση στην περιφέρεια .Καλά ποσοστά και ακόμη καλύτερες επιθετικές επιλογές.
Έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα μέσα στην ρακέτα με την Πιλέ ο Νεδήμ προσπάθησε και κατάφερε να περάσει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Δίχως επιλογές η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Λιάνα Γεωργοπούλου προσπαθούσε με παγίδες να αντιμετωπίσει την πολύ καλή Πιλέ.Επιθετικά η Ασπίδα είχε και το εύστοχο περιφερειακό σουτ. Από την μεριά της αυτό θα πρέπει να είναι και το όπλο της Ολυμπιάδος με τις Αγαγιώτη-Παπαθωμά και Γεωργοπούλου με σουτ από την περιφέρεια να ξεπεράσει την αδυναμία μέσα στη ρακέτα .
Ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο και μόνο προς το τέλος έκανε μια διαφορά 5 πόντων η Ασπίδα. Το μικρό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου δεν έδειχνε πως θα είχε μια καλύτερη συνέχεια .
Στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλάζει ο ρυθμός του παιχνιδιού με καλά ποσοστά ευστοχίας κυρίως από την Ασπίδα. Μα καλή λειτουργία στη περιφέρεια η μπάλα περνάει αρκετές φορές στην Πιλέ που στην αρχή ήταν νευρική και άστοχη αλλά στην διάρκεια του παιχνιδιού δείχνει πως μπορεί να εκμεταλλευθεί τα προσόντα της . Κυρίαρχη στα καλάθια δεν χάνει ρημπάουντ και ταλαιπωρεί τις αντιπάλους στην επίθεση που για να τη μαρκάρουν είτε κάνουν φάουλ είτε πέφτουν δύο πάνω της με αποτέλεσμα να μένει παίκτρια ελεύθερη για σουτ. Το εκμεταλλεύθηκε αυτό η Ασπίδα και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με 26-22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της η Ασπίδα και κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων  36-28.
Με την λήξη του δεκαλέπτου οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή την Πιλέ σε νεκρό χρόνο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο και η αμυντική λειτουργία της Ασπίδας ήταν ακόμη καλύτερη μιας και για ένα 5λεπτο η Ολυμπιάδα δεν είχε σημειώσει πόντο. Μόνο στο 05,00 έβαλε τον πρώτο πόντο από βολή .
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν φανερό πως δεν θα άφηναν την νίκη να χαθεί τα κορίτσια του Νεδήμ.
Πιο αποφασισμένες και κυρίως με λιγότερα λάθη από την Ολυμπιάδα που έδειχνε πως δεν είχε την δύναμη να επανακάμψει.
Στο 05,46 η Γεωργοπούλου πήρε τάιμ ενώ το σκορ ήταν 42-34.
Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και το παιχνίδι τελείωσε με 49-38.
Πέρα από τη νίκη μετράει και η καλή διαφορά των 11 πόντων.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
14-09, 12-13, 10-06, 13-10
Τελικό 49-38

Ασπίδα (Νεδήμ)Πλουμπη, Καραλίδου 3, Παπαευαγγέλου 16(2), Φάκα, Ποντίκα, Πιλέ (20),
Βράνια 2, Καραλίδου, Κυρμιζοπούλου,Λαζαρίδου, Κέλη-Κόττα, Γιαννακίδου.

Ολυμπιάδα (Γεωργοπούλου)Νταουτάκη 3, Καψοκόλη 2, Δημήρη,Αγαγιώτη 4, Σκαρλή4, Παπαθωμά12,Σολωμού,Νταουντάκη1,Νταναβάρα, Γεωργοπούλου 10(1)

Μικρή κουβέντα γνωριμίας με την προπονήτρια της Ολυμπιάδας την κα Λιάνα Γεωργοπούλου.

xanthibasket:Ποια είναι τα ιδιαίτερα στοιχεία της ομάδας?
Λ.Γ.Αυτή η ομάδα στηρίζεται κυρίως στα δικά της παιδιά . Σήμερα έχω στην ομάδα από κορίτσια 14 ετών . Το βάρος όλο πέφτει στο να δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες οι παίκτριες που βγαίνουν από την ομάδα και όχι να στηριζόμαστε σε συνονθύλευμα παικτριών από διάφορα μέρη. Αυτά τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν οδήγησαν το μπάσκετ της Λάρισας σε αυτή τη δύσκολη θέση.
Πρέπει να υπάρχει ορθολογισμός σε όλα και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο και τρεις ομάδες στην μεγάλη κατηγορία. Κάποτε θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και προσγειωμένοι.

xanthibasket: Ο στόχος για φέτος?
Λ.Γ, Πρώτα να σωθούμε έτσι ώστε οι σημερινές παίκτριες να αποκτήσουν εκείνες τις εμπειρίες για να μπορέσουμε στο μέλλον να σταθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην κατηγορία .
































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου