Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Α΄ΑΝΔΡΩΝ Σχολιασμός της Αγωνιστικής Δηλώσεις.

Μόνο ένα διπλό στις αναμετρήσεις .Του Ορφέα επί της Χρυσούπολης σε ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση .Πολλές φορές υπήρξαν στιγμές έντασης μεταξύ των παικτών και ευτυχώς επικρατούσε πάντα η σύνεση και δεν υπήρξε συνέχεια.



Δεν πρόλαβα να βάλω τις δηλώσεις των προπονητών από το παιχνίδι όπως και τις απόψεις στα άλλα παιχνίδια.
Να ξεκινήσω με το παιχνίδι της Ολυμπιάδας με την ΑΕΚ.
Την άποψη του Ν.Παπαδόπουλου μπορείτε να την διαβάσετε στο blog του.http://coachnick86.blogspot.com.


Μένει η γνώμη του προπονητή της Ολυμπιάδας Μάριου Ξανθίδη.
Δικαιωμένος θα πρέπει να νιώθει ο Μ.Ξ αν και παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του για εύκολη επικράτηση. Μάλλον δεν κατάλαβαν καλά όταν λέει εδώ και πολύ καιρό πως η Ολυμπιάδα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα μέσα στην έρδα της που κατεβαίνει πλήρης. Και αν θα μπορούσε να έχει στα εκτός έδρας παιχνίδια πλήρες ρόστερ σίγουρα από την μέχρι στιγμής εικόνα η βαθμολογική της θέση θα ήταν μεταξύ 2-3θέση.
Δικαιώθηκε λοιπόν παρόλο που για ένα ακόμη παιχνίδι οι παίκτες του ήταν νωθροί στα πρώτα δεκάλεπτα κάτι που έκαναν και με τον Αρίωνα στην Ξάνθη .
Έδειξαν όμως την ποιότητά τους και για ποιο λόγο είναι μέσα στις καλές ομάδες της κατηγορίας μιας και η διαχείριση ενός παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο είναι συνήθως αυτή που δίνει την  νίκη.Βρήκε σε καλή μέρα  τους Πομακάκη Τελούδη Σεϊνη και πήρε μια εύκολη νίκη .
Αυτή η μεταμόρφωση της ομάδας στα τελευταία λεπτά ικανοποίησε τον Μ.Ξανθίδη αλλά το ζητούμενο είναι να μπορέσει να κρατήσει κάποιον ικανοποιητικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να αναγκάζεται να φορτσάρει στο τέλος.
αντίπαλος σύμφωνα με τον Μ.Ξ πάλεψε στο παιχνίδι κάτι που το γνώριζαν πως θα συμβεί μιας και η κακή βαθμολογική θέση της ΑΕΚ την πιέζει . Είναι μια καλή ομάδα που αδικείται από τα αποτελέσματα και πιστεύει ως θα έρθει η αγωνιστική μεταμόρφωση και θα δείξουν τις αρετές τους οι παίκτες της.
Για το επόμενο παιχνίδι με το Ορφέα ο Μάριος Ξανθίδης πιστεύει πως είναι το δυσκολότερο παιχνίδι μετά και την εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή και με έμφαση στο σκοράρισμα ομάδα όπως η Χρυσούπολη. Σίγουρα έχουν το πάνω χέρι αλλά εάν καταφέρει να πείσει τους παίκτες να καταλάβουν την σημασία να αγωνίζεσαι απέναντι στον καλύτερο και παρουσιασθούν πλήρεις ίσως να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και τώρα οι απόψεις μετά την λήξη των προπονητών της Χρυσούπολης Π.Παπαδόπουλου και του Ορφέα Π.Σπανού.
Πρώτα ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος που σε σε κουβέντες που είχαμε πριν το παιχνίδι πίστευε πολύ στις δυνατότητες της ομάδας του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ακόμη περισσότερο πως εάν όλα είναι εντάξει θα έπαιρνε το παιχνίδι η Χρυσούπολη αναγκάζοντας τον Ορφέα στην πρώτη του ήττα.
Δεν έπεσε πολύ έξω μιας και το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέριες πιστεύω εγώ αλλά και στις απουσίες που είχε σύμφωνα με τον ίδιο.

xanthibasket: Παναγιώτη σήμερα είδαμε δύο όψεις αγωνιστικές της Χρυσούπολης.
Στο πρώτο μέρος κάνετε το πολύ καλό παιχνίδι σας. Ο Ν.Αμπελακιώτης είναι από άλλη κατηγορία .Ο Τερζόγλου είναι το αφεντικό στις ρακέτες και μας ανάγκασε να λέμε που είναι ο Χ"Πέτρου ?
Αποστόλου από δίπλα και η ομάδα είναι κυρίαρχη στο παρκέ.
Αλλάζουν όλα στα τελευταία πέντε λεπτά. Τι έγινε σε εκείνο το σημείο?
 Χάσατε αδικαιολόγητα την ψυχραιμία σας.

Π.Παπαδόπουλος . Δεν νομίζω ότι χάσαμε την ψυχραιμία μας . Η ομάδα μου στηρίζεται πάρα πολύ στο σουτ . Σε εκείνο το σημείο χάσαμε πολλά σουτ και επειδή σήμερα είχαμε μόνο επτά παλικάρια τα οποία έβγαλαν όλο το παιχνίδι και είναι λογικό να κουρασθούμε. Η κούραση φάνηκε γιατί οι επιστροφές μας ήταν αργές φάγαμε δύο εύκολα καλάθια . 

xanthibasket : Σαν παιχνίδι είσαι ικανοποιημένος ? Τι έλειψε σήμερα για να μπορέσετε να πάρετε την νίκη?

 Π.Π .Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι που πρεσβεύει την ποιότητα της κατηγορίας με πολύ καλό ρυθμό παρ όλη την ένταση που είχε πολλές φορές κάτι όμως φυσιολογικό σε τέτοιο παιχνίδι με μια καλή διαιτησία παρόλο που κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις έφεραν εκνευρισμό και στις δύο ομάδες αλλά όπως εξήγησα ήταν κάτι αναμενόμενο σε τέτοιο παιχνίδι.
Παίχθηκε καλό και επιθετικό μπάσκετ κάτι που είναι στην φιλοσοφία της ομάδας μου και όταν συμβαίνει αυτό σε ένα παιχνίδι όπως αυτό που μόλις τελείωσε μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων ο νικητής κρίνεται σε πολύ μικρές λεπτομέρειες.Στο τι έλειψε για να πάρουμε την νίκη?
Αν είχαμε λίγη τύχη σε μερικά σουτ που η μπάλα μας έπαιξε άσχημα παιχνίδια και αν είχαμε περισσότερες επιλογές στον πάγκο. Κούραση και τύχη καθόρισαν πιστεύω το παιχνίδι.

xanthibasket: Η συνέχεια ποια είναι?

 Π.Π Αφήνουμε τα όποια παράπονα και πικρίες έχουμε από το παιχνίδι κοιτάμε μπροστά και επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει πως θα ματώνουμε σε κάθε παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ στην συνέχεια και ότι βγει .
 Συγχαρητήρια στον Ορφέα για την νίκη του . 

Περνάω στον νικητή Παναγιώτη Σπανό. 


xanthibasket: Παναγιώτη είδαμε ένα παιχνίδι που είχε πολύ καλό ρυθμό ακόμη καλύτερο θέαμα .Είχε και λογικό είναι πολλά νεύρα από τους παίκτες.Είσαι ικανοποιημένος?

Π.Σπανός. Σίγουρα είμαι γιατί συνοδεύτηκε και με μια μεγάλη και δύσκολη εκτός έδρας νίκη στην πιο δύσκολη ίσως έδρα. Αμυντικά όμως δεν είμαι με τίποτα.
Φάγαμε πολλούς πόντους στο πρώτο μέρος κάτι που κοιτάξαμε να διορθώσουμε στο δεύτερο και είναι ο λόγος που πήραμε την νίκη στο τέλος. Είχαμε σημαντικές ελλείψεις τρεις ψηλοί δεν ήταν στο ρόστερ κάτι που φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού . Εάν ήμασταν πλήρεις μέσα στην ρακέτα θα ήταν διαφορετική η τροπή του παιχνιδιού.
Δείξαμε στο τέλος πως έχουμε μια πολύ έμπειρη ομάδα που δεν τα παρατάει στα δύσκολα και παλεύει μέχρι το τέλος και αυτό οφείλεται από την εμπειρία που είχε η ομάδα από την Γ Έθνική κατηγορία.

xanthibasket: Μέχρι το  35 απλά προσπαθούσατε να είστε στο παιχνίδι. Λάθη πολλά και πολλές φορές αδικαιολόγητα για το επίπεδο των παικτών σου .Από εκείνο το σημείο αλλάζουν όλα.
Το αστέρι της ομάδας σου ο Χ"Πέτρου παίρνει μπροστά και μοιράζει παιχνίδι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι τότε και τον βλέπουμε να παλεύει μέσα στην ρακέτα .

Π.Σ. Από την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε να τον πείσουμε πως η κατηγορία δεν έχει καμιά σχέση 
με την Α1 Α2 όπου εκεί η ποιότητα των παικτών είναι μεγάλη και το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά. Εδώ κυριαρχεί η δύναμη το ξύλο  μέσα στην ρακέτα κάτι που δεν είναι στο στυλ παιχνιδιού του.

Είναι πολυτέλεια για την ομάδα μου και για όλη τη κατηγορία πιστεύω ο παίκτης αυτός . Σιγά σιγά θα μπει στο πνεύμα και θα δείξει αυτά που ξέρει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επόμενο παιχνίδι ΡΟΥΠΕΛ - ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ.
Μπορεί το φαβορί να ήταν το Ρούπελ αλλά σε καμιά περίπτωση οι παίκτες του Λεωνίδα Μαγιάννη δεν θα πήγαιναν για διακοπές .Άλλωστε το είχε πει σε προηγούμενη δήλωσή του πως θα χτυπήσουν το παιχνίδι κάτι που το έκαναν αφήνοντας μια μικρή πίκρα μόνο στο τέλος.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν καλύτερη και το έκλεισε με 6 πόντους διαφορά 
13-19
Στο δεύτερο το Ρούπελ ξύπνησε και με ένα επιμέρους σκορ 20-10 έκλεισε το πρώτο μέρος του παιχνιδιού με 33-29.
Διαφορετική η εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες ήταν ίσες και το επιμέρους σκορ ήταν 13-15 και το σκορ 46-44 . Δύσκολος αντίπαλος η ΑΓ.Βαρβάρα και όλα έδειχναν πως οι λεπτομέριες θα κάνουν την διαφορά.
Όπως εξηγεί ο προπονητής της κάποιες λάθος επιλογές έκριναν το παιχνίδι που τελείωσε με 70-68


Δηλώσεις από τον Λεωνίδα Μαγιαννη.

xanthibasket: Λεωνίδα πως ήρθε η ήττα ?

Λ.Μ . Από λεπτομέρειες και λάθη των παικτών μου.
Χάσαμε πάνω από τέσσερις αιφνιδιασμούς από λάθος πάσες όταν το παιχνίδι ήταν πόντο πόντο και το μεγαλύτερο κακό ήταν οι λάθος πάσες έγιναν καλάθια από τον αντίπαλο και έτσι κατάφερε να πάρει το παιχνίδι.

xanthibasket: Έμεινες παρόλα αυτά από τους παίκτες σου και την προσπάθειά τους?

Λ.Μ . Ασφαλώς και έμεινα γιατί έπαιξαν σύμφωνα με αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Εφαρμόσαμε πάρα πολύ καλά τις επιθετικές μας αρετές παίξαμε καλή άμυνα αλλά τα λάθη που οφείλονται κυρίως στην απειρία είναι αυτά που καθόρισαν την έκβαση του παιχνιδιού. Έμεινα ικανοποιημένος παρ όλη την ήττα και αυτό δείχνει την βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο Σ.Ιωαννίδης από την απόδοση και το τελικό αποτέλεσμα .
Κέρδισε εύκολα τον Εθνικό με 75-49.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελευταίο παιχνίδι Θύελλα Αρίωνας.
Η πρώτη επιστρέφει στις νίκες μετά από ένα κακό σερί ενώ για ένα ακόμη παιχνίδι ο Αρίωνας δεν καταφέρνει να πάρει νίκη. Μία νίκη σε 4 παιχνίδια και η εξέλιξη δείχνει να είναι ακόμη πιο δύσκολη.
Είναι φανερό πως εάν δεν γίνει κάτι να αλλάξουν νοοτροπία οι παίκτες και να σκεφτούν το κακό που κάνουν πέρα από την ακόμη χειρότερη θέση που θα έχουν και την πίεση που θα αντιμετωπίσουν αδικούν πάρα πολύ τον εαυτό τους. Ενώ μπορούν να πετύχουν περισσότερα κάνουν ότι είναι δυνατόν σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζουν πιο πολλά προβλήματα στην ομάδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου