Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Α2 Γυναικών. -ΑΣΠΙΔΑ - ΑΡΙΩΝΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ 53-51 1η Νίκη.

Το είπαν το πίστεψαν τα κατάφεραν τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ .
Πέτυχαν την πρώτη νίκη τους και βλέπουν διαφορετικά το μέλλον.








Αυτό που κατάφεραν τα κορίτσια της Ασπίδας είναι πως πρώτα νίκησαν τον κακό τους εαυτό έβγαλαν στο παιχνίδι τα καλά αγωνιστικά τους στοιχεία και απόδειξαν πως έχουν τον τσαμπουκά να πετύχουν περισσότερα στο μέλλον.
Δεν έγιναν ξαφνικά τέλειες αλλά η βελτίωση τους είναι πολύ μεγάλη Τα λάθη από 26-25 κλπ έγιναν 15 . Οι βολές στο σημερινό παιχνίδι αγγίζουν πολύ μεγάλα ποσοστά ευστοχίας.
Αν μέσα σε όλα αυτά είχαν και καλά ποσοστά ευστοχίας κάτω από το καλάθι θα ήταν νικήτριες και πα΄λι αλλά με διαφορά.
Απε΄ναντι είχαν μια ομάδα από μια πόλη που έχει ομάδα στην Α1 Γυναικών και η δεύτερη ομάδα ο Αρίωνας είναι η υποδομή και το μέλλον του Γυναικείου μπάσκετ στην πόλη. Στο ρόστερ υπήρχαν και δύο καταπληκτικές παίκτριες που έκαναν όλο το παιχνίδι του.
Ήταν το Α και το Ω μόνο που το υπόλοιπο σύνολο απαρτιζόταν από παίκτριες μικρής ηλικίας με μικρή συνεισφορά.Αλλά και έτσι οι δύο παίκτριες με παραστάσεις από Εθνική και Ευρώπη είναι ικανές να κερδίσουν μόνες τους κάθε αντίπαλο.
Προσπάθησαν τα κορίτσια της Ασπίδας να περιορίσουν την δύναμη του αντιπάλου περνώντας την μπάλα στο καλάθι και αυτή τη φορά οι ψηλές έκαναν πολύ καλή δουλειά.Δεν μπόρεσαν οι παίκτριες του Αρίωνα να σταματήσουν τις ψηλές της Ασπίδας και φορτώθηκαν με πολλά φάουλ.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε . Με πολύ πίεση άγχος και χαμηλό σκορ .
Καμιά ομάδα μέχρι και το τρίτο δεκα΄λεπτο δεν μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά στο σκορ.
09-09 Το πρώτο δεκάλεπτο πολύ κακό σε όλα του.
23-24 το δεύτερο κάπως καλύτερη η εικόνα του.
40-35 το τρίτο  με την εικόνα του παιχνιδιού να αλλάζει προς το καλύτερο.
Στο 4ο η Ασπίδα μπήκε δυνατά πήρε το πάνω χέρι από την αρχή του και στο 05,15 έφτασε την διαφορά στους 10 πόντους. 47-37.
Υπήρξαν στιγμές που η μπάλα στην επίθεση γύριζε τόσο καταπληκτικά που έδειχναν πως εάν είχαν τον μισό από αυτό το ρυθμό σε όλο το παιχνίδι δύσκολα θα μπορεί να τις αντισταθεί αντίπαλος στα μέτρα της εντός και εκτός.
Οι ψηλές της έκαναν μεγάλο παιχνίδι έκοψαν πολλά σουτ πήραν τα επιθετικά και αμυντικά ριμπάουντ και δυσκόλευαν την ζωή του αντιπάλου.
Μόνο που δεν είχε μιλήσει η εμπειρία των παικτριών του Αρίωνα. Με αιχμή την Κυρκοπούλου πίεσε ο Αρίωνας σε όλο το γήπεδο .
04,18 2/2 βολές 47-39
04,03 Πιλέ 49-31

49-42 από την Παγκαλίδου.
49-44 Τζιάτα.
51-44 Καραλίδου
02,51 51-46 Κυρκοπούλου
02,28 2/2 βολές η ίδια 51-48
μέχρι και το 00,21 ΄΄ ένας ρεσιτάλ από άστοχα σουτ lay up πάσες και .ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.
00,21 51-50 Η γνωστή δράστρια Κυρκοπούλου.
00,09 2/2 βολές η Καραλίδου 53-50 τάιμ άουτ Αρίωνας.
Λάθος επαναφορά η μπάλα στην Ασπίδα και λήξη.
Τα δύο βιντεάκια είναι από τα τελευταία δεύτερα πριν το τάιμ και μετά.



ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ασπίδα (Νεδήμ) Πλουμπη Καραλίδου 12,Παπαευαγγέλου 3, Φάκα 2, Λαζαρίδου 9(3),Κελλη, Γιαννακίδου, Πιλέ 17, Βράνια4 , Ποντίκα 6, Καραλίδου Β, Κυρμιζόγλου.

Αρίωνας.(Ασλανίδης),Θεοχάρη 4, Κυρκοπούλου 12, Κρανιωτάκη Τζιάτα 13. Παγκαλίδου 7(1)
Τζήμου 5, Χ"Μαγιοπούλου 5(1), Ντάλα, Δημαρχοπούλου Σαριζάνη,


 Δηλώσεις Προπονητών.
Νεδήμ. 
Πρώτη νίκη με μεγάλη σημασία για την ψυχολογία που είναι απαραίτητη στα επόμενα παιχνίδια.Όλη την εβδομάδα δουλεύαμε τρόπους αντιμετώπισης των ατού του Αρίωνα δύο παίκτριες που μπορούν να κάνουν τα πάντα.Είχαμε την τύχη να έχουμε σε καλή ημέρα τις ψηλές το δικό μας πλεονέκτημα κάτι που έκρινε το παιχνίδι.Αν μπορέσουμε να περιορίσουμε τα λάθη που σήμερα ήταν ακόμη λιγότερα από τα προηγούμενα παιχνίδια κάτω από τον αριθμό 15 και φτάσουμε το σκορ πάνω από 50 βαθμούς τότε θα πάρουμε πολλές νίκες.Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια όπως και στον Αρίωνα που του εύχομαι καλή συνέχεια.

Αρίωνας  Γιωργος Ασλανίδης.
xanthibasket: Δυσάρεστο το συναίσθημα της ήττας?
Γ.Α Έτσι είναι και γίνεται πιο έντονο όταν χάνεις από μια ομάδα που μαζί της θα παλέψεις  για την σωτηρία .Το καλό είναι πως μπορεί να χάσαμε αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή.
xanthibasket.Ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας ?
Σε γενικές γραμμές ναι . Αν το χάσαμε το παιχνίδι οφείλεται στην απειρία των παικτριών μας .Κάναμε πάνω από 20 λάθη αλλά είναι μικρά κορίτσια και είναι δικαιολογημένα. Έχουν τρομερό ταλέντο και θα φανεί στην διάρκεια του χρόνου.
xanthibasket: Έχεις όμως και δύο πολύ μεγάλες παίκτριες?
Είναι ευτυχία που έχουμε αυτές τις παίκτριες που κάνουν όλο το παιχνίδι μας.Για την ώρα δεν έχουμε τις βοήθειες από ε΄ξω που θα δώσουν τις ανάσες σε αυτές. Αυτό όπως είπα θα γίνει σε βάθος χρόνου.
xanthibasketΤα προβλήματα πολλά ποια είναι η λύση ?
Να ρίξουν το βάρος τους πραγματικά και όχι στα λόγια στις υποδομές μόνο εκεί υπάρχει λύση στο πρόβλημα.



 Στα άλλα παιχνίδια η Καλαμαριά πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στην Λάρισα με την Ολύμπια που την κέρδισε με 27-75 δίνοντας το δικαίωμα στο Α,Γαρέφη να δώσει πολύ χρόνο σέ όλο το ρόστερ και να ξεκουράσει τον βασικό κορμό της ομάδας του
ΤΙΤΑΝΕΣ - ΣΕΡΡΕΣ                62-46
ΣΥΚΙΕΣ-ΜΕΝΤ                        70-67
ΛΑΣΣΑΝΗΣ -ΠΥΛΑΙΑ              67-71
ΑΣΠΙΔΑ -ΑΡΙΩΝΑΣ                  53-50
ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 27-75




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου