Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

CLOPYRIGHT

Μπορεί το δίκτυο να είναι Ζούγκλα  αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει τα τηρούμε και κάποιους κανόνες.

Είναι πολύ άδικο και κουτοπόνηρο να προσπαθείς να κλέψεις την δουλειά κάποιου με "μάγκια " και να την παρουσιάζεις σαν να είναι δική σου.
Το copy-paste  χωρίς αναφορά σε πηγές είναι το λιγότερο ανέντιμο.Και ακόμη περισσότερο όταν γίνεται από τα επαγγελματικά σάιτ.
Θα προσέξατε πως τελευταία σε όλες τις φωτογραφίες μπαίνει το λογότυπο του σαιτ.
Και αυτό έχει παράπλευρες απώλειες γιατί οι αναγνώστες οι παίκτες τα σωματεία  που θέλουν να πάρουν τις φωτογραφίες παίρνουν αναγκαστικά και το λογότυπο.Δεν έγινε όμως γιαυτούς η όλη αυτή ιστορία .
Αντίθετα οι πολλές φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι για να μπορούν να τις παίρνουν όλοι οι παραπάνω .Αλλά το κακό είχε παραγίνει και έβλεπα τις φωτό σε διάφορα επαγγελματικά ΄σαιτ χωρίς μια στοιχειώδη αναφορά  στην πηγή.
Το αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ των blooger υπάρχει άτυπος σεβασμός στην δουλειά του άλλου και πάντα γίνεται αναφορά στην πηγή. Εκείνοι που το παίζουν έξυπνοι είναι οι "μάγκες" που θέλουν από την άνετη καρέκλα τους να το παίξουν και ειδήμονες του μπάσκετ.
Θα πάρω την τάδε φωτογραφία θα διαβάσω πάνω κάτω τι λέει και δεν θα χρειαστεί να πάω στο γήπεδο .
Κάνω την δουλειά ωραία και καλά και προπάντων οικονομικά.
Την χρονιά που τρέχει μπορεί να μην έχει Α2 Ανδρών αλλά να ξέρετε έχει πιο πολύ τρέξιμο .
Είναι τόσο πολλά τα πρωταθλήματα και κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει μια πιο σωστή παρουσία τους και όχι μόνο αναφορές στο παιδικό γιατί έχω τους δικούς μου λόγους αλλά να γίνει παρουσίαση τακτική και του εφηβικού που φέτος είναι καλό αλλά και του Ανδρικού Α,Β κατηγορίας και των γυναικείων τμημάτων.
Φέτος είναι αλήθεια έχει πιο πολύ τρέξιμο αλλά έχω και πιο πολλές βοήθειες. Ενώ μέχρι τώρά ήταν ένας δύο τρεις το πολύ προπονητές που βοηθούσαν τώρα μπήκαν στην παρέα πολλοί και καλοί.
Από την Ορεστιάδα του καλού φίλου Γιώργου μέχρι τον Σκοπό και την Ηράκλεια Σερρών.
Και είναι αλήθεια πως γίνεται καλύτερη δουλειά και χαίρομαι πολλές φορές σαν γύφτικο σκεπάρι για το αποτέλεσμα.
Πολλές φορές καμάρωσα που έβγαλα πρώτος τα αποτελέσματα αλλά στην πράξη μικρή σημασία έχει τελικά μιας και αυτό που μετράει είναι η όλη οργάνωση που έχει δημιουργηθεί και είναι αυτή που βοηθάει στην έγκαιρη ανάρτηση.
Μπορεί να μην έχει Α2 Ανδρών αλλά είδα κάτι που δεν το περίμενα .Πίστευα πως με το τέλος της ΞΑΝΘΗΣ στην Α2 θα πέσει η απήχηση του σαιτ.
Με έκπληξη διαπίστωσα πως μόνο έτσι δεν είναι .Αντίθετα βγαίνουν πολλοί νέοι αναγνώστες από όλη σχεδόν την επικράτεια .Μπορεί το αντικείμενο να είναι τοπικό αλλά φαίνεται πως το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο.
Διαπιστωσα πως ο κόσμος διψάει αγαπάει το τοπικό  μπάσκετ πολύ μάλιστα.
Το συμπέρασμα είναι πως υπάρχει πολύ κόσμος και το ζήτημα είναι πως θα τον φέρουμε ξανά πίσω στο γήπεδο.
Την Κυριακή είχε ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπυ Ολυμπιακός-Παοκ. Την ίδια ώρα πάνω κάτω έπαιζαν οι ανδρικές ομάδες της Ασπίδας και της ΑΓ.Βαρβάρας.
Αντικειμενικά συγκρίνοντας τα δύο παιχνίδια οι αρκετοί φίλαθλοι που ήταν στο δεύτερο παιχνίδι ένιωσαν καλύτερα κέρδισαν περισσότερα απόλαυσαν καλό θέαμα από τους παίκτες των δύο ομάδων σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που μόνο ποδόσφαιρο δεν είδαν.
Στην σούμα κέριδσαμε εμείς που είμασταν στο γήπεδο.
Όλα αυτά  δίνουν δύναμη και κουράγιο γιατί ήταν το ΣαββατοΚύριακο μια δύσκολη  εμπειρία.Ξέχασα πόσους αγώνες είδα και πόσες ώρες πέρασα στον υπολογιστή.
Έτσι λοιπόν για μια ακόμη φορά θα ζητήσω να υπάρχει ο στοιχειώδης σεβασμός στην ερασιτεχνική δουλειά όλων των φίλων του μπάσκετ χωρίς πονηριές και κλέψιμο κάτω από το τραπέζι.
Τώρα όποιος παίκτης αναγνώστης φίλαθλος φίλος σωματείο θέλει φωτογραφίες  χωρίς το λογότυπο ας επικοινωνήσει μαζί μου.
Αυτά είχα να πω τα είπα και ησύχασα.

2 σχόλια: