Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

5η Αγωνιστική Α΄Ανδρών. Απόψεις και σχόλια


 Φτάσαμε και στην 5η Αγωνιστική χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.



Με μια ματιά τα προγνωστικά βγαίνουν περίπου αληθινά.

Ο Ορφέας ήταν και είναι το φαβορί και ειδικά με την τελευταία ενίσχυση δείχνει ακόμη πιο έτοιμος .Δεν νομίζω ότι τώρα υπάρχει περίπτωση να χάσει έστω και ένα παιχνίδι.
Η δουλεία του Π.Σπανού γίνεται ακόμη πιο εύκολη.
Έχει ρεπό την 5η αγωνιστική

Το  Ρούπελ  είναι μέσα στους στόχους του παίρνει τις νίκες και το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό μπορεί να προσθέσει ακόμη μία. Πόσο μάλλον που είναι γηπεδούχος Το μεγάλο ερώτημα από τον νομό είναι ο Πανσερραϊκός..
Νεανική ομάδα ενθουσιασμός πολύς αλλά το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. Πολλές μεταπτώσεις και χαμένα παιχνίδια κυρίως από απειρίας των τελευταίων κρίσιμων λεπτών.
Λείπει μια καλή διαχείριση στην διάρκεια του παιχνιδιού. Κάνοντας μια αναδρομή βλέπω ότι έχει πολλά στοιχεία με την ομάδα της πάλε ποτέ ΞΑΝΘΗΣ -ΜΑΚΡΟ .

Από τις υπόλοιπες ομάδες των Σερρών η Ηράκλεια δείχνει χαρακτήρα και παλεύει όλα τα παιχνίδια και μάλλον ο στόχος της παραμονής σύμφωνα με τους ανθρώπους της είναι πιο εύκολος τελικά.
Η καλή έκπληξη που ίσως δώσει άλλο νόημα στον μονοπώλιο των Σερραϊκών ομάδων είναι η Ολυμπιάδα του Μ . Ξανθίδη .
Το Σάββατο παίζει εκτός έδρας στην Ξάνθη με τον Αρίωνα του Χ.Παπαδόπουλου.
Ο Αρίωνας έχασε την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Χρυσούπολη σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.
Χαμηλό σκορ πολλά τα λάθη και μια ακόμη πιο κακή διαιτησία.
Δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο παιχνίδι ο Αρίωνας παρά μόνο μια φορά πλησίασε αλλά και πάλι η κακή συνολική εικόνα όλων των παικτών του δεν του επέτρεψε να βγει νικητής.
Μετράει σε 3 αγωνιστικές μία νίκη εκτός με την ΑΕΚ μια ήττα εντός με τον Ορφέα και μια ήττα εκτός με Χρυσούπολη.
Φυσικά δεν υπάρχει καμιά σκέψη για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης αν θέλει να ελπίζει πως την χρονιά αυτή δεν θα έχει τα προηγούμενα παρατράγουδα. Δύσκολος ο αντίπαλος ξέρει να παλεύει όλα τα παιχνίδια.
Φαβορί για την νίκη θεωρεί την Ολυμπιάδα εάν κατέβει πλήρης ο Χ.Παπαδόπουλος.

Χ.Παπαδόπουλος. Πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο εάν στο παιχνίδι λόγω μικρής απόστασης κατέβει πλήρης ο αντίπαλος. Ξέρω πως στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν κατεβαίνει πλήρης με αποτέλεσμα να χάνει και να παρουσιάζει μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Εμείς θα παλέψουμε το παιχνίδι για να μην βρεθούμε σε περιπέτειες γιατί δεν θα πρέπει να έχουμε ήττες στην έδρα μας . Από την άλλη είμαι ρεαλιστής και όπως προανέφερα υπάρχει και η ήττα .Φυσικά στο παρκέ γίνονται τα παιχνίδια εκεί βγαίνουν νικητές και ηττημένοι.

xanthibasket:Δυο λόγια για την προηγούμενη αγωνιστική?
Κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και ακόμη χειρότερη διαιτησία .Μικρό σκορ από δύο ομάδες που μπορούν να παρουσιάσουν θέαμα και μεγάλα σκορ. Δεν μπήκαμε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο επιθετικά .Αμυντικά καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου αλλά η επιθετικά αστοχία μας μας κράτησε σε χαμηλό σκορ.
Μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξαν οι παίκτεςμου όπως ξέρουν .Πλησιάσαμε στο σκορ και πιστέψαμε στην ανατροπή του αλλά και πάλι γρήγορα γυρίσαμε στην κακή αγωνιστική εικόνα.
Μια κακή αγωνιστική παρένθεση ένα παιχνίδι από το οποίο δεν μπορώ να κρατήσω κανένα θετικό στοιχείο .


Το πιο μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τον προπονητή της Ολυμπιάδας το συναντά στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Ποιό είναι αυτό διαβάστε τις δηλώσεις του.
Μ.Ξανθίδης.
Δυνατό παιχνίδι και μάλλον θα κριθεί πιστεύω στο τελευταίο πεντάλεπτο.

xanthibasket;Tόσο ακριβής πρόβλεψη?


Μ.Ξ Αν επαναληφθεί το σενάριο όπως στο παιχνίδι με την ΑΓ.Βαρβάρα που δεν είχα 4 βασικούς παίκτες τότε μόνο να το παλέψουμε μέχρι το τέλος μπορούμε ενώ  διαφορετικά πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή και συγκεντρωμένη ομάδα που ξέρει και να κερδίζει και να παίζει καλό μπάσκετ.
Και ο λόγος είναι πως στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε πρόβλημα με τις συνεχείς απουσίες. 
Αν είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας που πιστεύω ότι είναι ζήτημα να κάνουμε μια ήττα στα εκτός έδρας είμαστε εύκολος αντίπαλος και αυτό για τον παραπάνω λόγο.
Από την μια επαγγελματικές υποχρεώσεις των παικτών  τα μαθήματα των μικρότερων αποτέλεσμα να γινόμαστε εύκολος αντίπαλος  εκτός έδρας.

xanthibasket: Έχω μια πρόταση για να κατέβουν όλοι. Πες τους πως θα υπάρχει κάλυψη του  παιχνιδιού πλήρης σχολιασμός και προπάντων πολλές φωτογραφίες??????

Μ.Ξ. Καλό επιχείρημα θα το μεταφέρω.


Πολύ δυνατή εμφανίζεται και η Χρυσούπολη  που έχει ποιοτικό ρόστερ και το πιο σημαντικό έχει στόχους για πολύ καλή πορεία.
Η προσθήκη του Θ.Τερζόπουλου  μαζί με την γνωστή ποιότητα του Νίκου Αμπελακιώτη δείχνει πως είναι σε καλό δρόμο.
Στα δύο εντός έδρας παιχνίδια μετράει δυο νίκες και θέλει να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.
Αντίπαλος της Χρυσούπολης η ΑΕΚ που δεν έχει περιθώρια για μια ακόμη ήττα.
Ο απολογισμός είναι μόνο ήττες και το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να διαχειρισθεί ο Ν.Παπαδόπουλος είναι μια ενδεχόμενη ηττοπάθεια στην ομάδα.
Έχει καλό υλικό η ΑΕΚ λείπει η διάρκεια και η προσήλωση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι να έχασε με διαφορά από τον ΟΡΦΕΑ αλλά άφησε καλές εντυπώσεις παίζοντας καλό μπάσκετ σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.
Το δέσιμο της ομάδας είναι το ζητούμενο.

Πήρα κάποιες δηλώσεις για το παιχνίδι από τον Ν.Παπαδόπουλο.
Ν.Π. Για μας είναι από μόνο του ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι. Δεν έχουμε περιθώρια για κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην την νίκης. Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο βλέπουμε μόνο την νίκη εάν θέλουμε να μην μπλέξουμε σε ηττοπάθειες .Κάναμε μια καλή προσπάθεια στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στον ΟΡΦΕΑ αλλά δεν  μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την συνολική εικόνα. Μπορεί κατά περιόδους να παίξαμε καλό μπάσκετ που το αναγνώρισε και ο αντίπαλος αλλά δεν είχαμε διάρκεια .
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας μια σταθερότητα στην απόδοση σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Χάσαμε αρκετά παιχνίδια από αυτό το λόγο και μας έφεραν στην άσχημη βαθμολογική θέση. Αυτή τη παράμετρο όμως θα κοιτάξουμε να την βελτιώσουμε μετά το κρίσιμο παιχνίδι με την Χρυσούπολη που το τονίζω είναι παιχνίδι καθοριστικό για μας.

xanthibasket   Πέρα από το παιχνίδι αυτό ποια πιστεύεις είναι η συνέχεια για την ΑΕΚ
 
Ν.Π To αγωνιστικό πλάνο λέει πως πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια Χρυσούπολη εντός Ολυμπιάδα εκτός και Θύελλα εντός εάν θέλουμε να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας.

xanthibasket: Mε την Ολυμπιάδα παίζεται εκτός και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή ομάδα?


Ν.Π  Γνωρίζω  τον βαθμό δυσκολίας και σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ πως θα νικήσουμε έτσι απλά αλλά πρέπει τουλάχιστον να παλέψουμε να ματώσουμε και σε αυτό το παιχνίδι .Φέτος δεν έχουμε την πολύ δυνατή ομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε πολύ καλό υλικό αλλά μας λείπει η συνοχή. Αν κάποια στιγμή καταφέρουμε και βρεθούμε όλοι μαζί σαν ομάδα σε όλες τις προπονήσεις και δεν υπάρχουν προβλήματα από επαγγελματικές απουσίες θα φανεί και η δυναμική μας στο γήπεδο. Χρειάζεται χρόνο για να γίνει αυτό αλλά δυστυχώς στο επόμενο παιχνίδι δεν έχουμε άλλη πολυτέλεια για ένα ακόμη χαμένο παιχνίδι.

Η άλλη πλευρά εκπροσωπείται από τον παίκτη της Χρυσούπολης Ν.Αμπελακιώτη.

xanthibasket:Νίκο λίγα λόγια για το επόμενο παιχνίδι? 

Ν.Α.Στην πράξη με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο αντίπαλος.
4/4 ήττες κάτι που την αδικεί πιστεύω γιατί σαν ομάδα είναι καλή αλλά για λόγους που δεν γνωρίζω δεν κατάφερε να δείξει την πραγματική αγωνιστική εικόνα της.
Ο αντίπαλος θα παλε΄ψει το παιχνίδι γιατί δεν έχει άλλα περιθώρια αλλά το πάνω χέρι για το παιχνίδι το έχει η δική μου ομάδα εάν δείξουμε σοβαρότητα και το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπό μας.Διαθέτουμε καλή ομάδα έχουμε αρκετά καλή συνοχή και όταν είμαστε σοβαροί στο παιχνίδι έχουμε θετικό πρόσημο.
Σίγουρα θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και εύχομαι να γίνει και ένα καλό μπασκετικά παιχνίδι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Από τον νομό Καβάλας η ΑΓ.Βαρβάρα μπορεί θεωρητικά να την είχαν βαπτίσει φαβορί αλλά τα πρώτα σημάδια μάλλον το αντίθετο έδειξαν.
Έχασε ρυθμό με την  ήττα από τη Χρυσούπολη παρόλο που έχει πολύ καλό υλικό .
Έδειξε όμως την τελευταία αγωνιστική πως θα πρέπει να την υπολογίζουν σαν μια ομάδα που τουλάχιστον στην έδρα της δεν θα χάνει.
Αντίπαλος η Ηράκλεια που όπως προανέφερα δεν έχει μεγάλους στόχους αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει καλή ομάδα .
Χτυπάει όλα τα παιχνίδια και θέλει να παίζει καλό μπάσκετ.
Αν νικήσει η γηπεδούχος ΑΓ.Βαρβάρα σίγουρα θα βλέπει με άλλο μάτι τη συνέχεια .
Μια ήττα θα προβληματίσει πολύ για τους στόχους και κατά πόσο είναι εφικτοί.

Σπύρος Ιωαννίδης προπονητής Ηράκλειας.
Σ.Π. Δεν είναι από τα παιχνίδια που σώνει και καλά πρέπει να τα κερδίσουμε. Μαζί με το παιχνίδι του Ορφέα και κάποια άλλα με τα λεγόμενα φαβορί δεν περιμένουμε την νίκη. Θα πάμε όσοι πάμε γιατί για μια ακόμη φορά το ρόστερ θα έχει πολλές ελλείψεις για τους γνωστούς σε όλες τις ομάδες λόγους, υποχρεώσεις των παικτών κλπ και θα παίξουμε .Προσπάθεια για μια καλή παρουσία πρώτα απ όλα και ότι προκύψει. Θεωρώ φαβορί για την νίκη τον αντίπαλο πόσο μάλλον που αγωνίζεται στην έδρα του και είναι από τις θεωρητικά καλές ομάδες της κατηγορίας οπότε το έργο  μας είναι πιο εύκολο λόγω απουσίας άγχους.

Τις απόψεις της γηπεδούχου μέσω του προπονητή της Λεωνίδα Μαγιάννη .


xanthibasket: Η ΑΓ.Βαρβάρα είναι το φαβορί για την νίκη απέναντι στην Ηράκλεια?


Λ.Μ. Σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ φαβορί την ομάδα μου. Είμαστε μια νέα σχετικά ομάδα που ναι μεν προσπαθεί και να πάρει αποτελέσματα και να παίξει καλό μπάσκετ αλλά όταν έχεις αντίπαλο μια κλασική δύναμη της κατηγορίας όπως η Ηράκλεια που την παρακολουθώ χρόνια τίποτα δεν είναι σίγουρο.

xanthibasket:Στα εκτός έδρας παιχνίδια η Ηράκλεια όπως όλες σχεδόν οι ομάδες έχει ελλείψεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό δεν κάνει πιο εύκολη την δουλειά σου?

Λ.Μ . Τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο και όσες ελλείψεις και να έχει ο αντίπαλος παραμένει δυνατός.
Εμείς κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα.Κάθε παιχνίδι είναι μια προπόνηση στην προσπάθεια μας να βελτιωνόμαστε και γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί.
---------------------------------------------------------------------------
Η Θύελλα του καλού φίλου Αλέκου Συργιαννίδη  πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη εκτός επί του Πανσερραϊκού πήρε τα πάνω της αλλά στο επόμενο παιχνίδι έχυσε το γάλα από την καρδάρα. ότι πέτυχε με την μεγάλη εκτός έδρας νίκη που είναι ότι πιο πολύτιμο στην προσπάθεια για παραμονή το κατέστρεψε  με την εντός έδρας ήττα.
Αντίπαλος ο Εθνικός ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι της ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ .
Θεωρητικά το πλεονέκτημα το έχει ο γηπεδούχος Εθνικός  μια ομάδα που είναι ξεκάθαρο πως θα παλέψει για την σωτηρία της με κάθε τρόπο.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

 xanthibasket:    Πάντα προσπαθώ να πάρω γνώμες και απόψεις από όσο το δυνατόν περισσότερους προπονητές κλπ των ομάδων. Φυσικά αυτό πάντα δεν έχει και την ανάλογη ανταπόκριση και επιτυχία. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται ιδιαίτερη μεταχείριση κάποιων.Ελπίζω να έγινε καλή δουλειά και να βγάλετε πολλά και καλά συμπεράσματα. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου
















2 σχόλια:

  1. Ωραία δουλειά και μπράβο σου Δημήτρη. Δίνεις ενδιαφέρον και αξία στις ομάδες και το πρωτάθλημα της Α' ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι να έρθει ο λογαριασμός τηλεφώνου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή