Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική και μπάσκετ Δημοτικές εκλογές.

Εκλογές πλησιάζουν και σαν μπασκετικό σάιτ θα πρέπει να ενημερώσουμε και να μάθουμε  το παρόν αλλά και το μέλλον που ετοιμάζουν οι δημοτικοί άρχοντες μας για μας .
Είπαμε πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες σε όλα και η δυνατότητα που έχει το σαιτ να συνομιλεί με την εκάστοτε εξουσία και να την κρίνει αυτό δείχνει.
Καλή ανάγνωση.


Ξεκίνημα με καλεσμένο τον Αντιδήμαρχο για μια κουβέντα καθαρά μπασκετική .
Σειρά θα πάρουν και οι άλλες παρατάξεις αλλά όπως επιβάλει το πρωτόκολλο προτεραιότητα έχει η νυν Δημοτική αρχή για να κάνει έναν απολογισμό πεπραγμένων.


Συνέντευξη.

xanthibasket:Θα ήθελα να καταθέσετε  την άποψη σας για τα πεπραγμένα  της Δημοτικής αρχής τα χρόνια που ήσασταν εξουσία και είχατε τις τύχες του αθλητισμού γενικότερα στην πόλη μας.

. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να δείξω στον   Λαό το μεγάλο έργο που κάναμε στον κομμάτι του αθλητισμού.
Πρώτα πρώτα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που τόσα χρόνια δείχνει στο πρόσωπο μου αλλά και στον αγαπητό Δήμαρχό μας τον Δήμαρχο όλης της πόλης  που εμπιστεύθηκε το δύσκολο έργο της αθλητικής ανάπτυξης και προβολής του αθλητισμού της πόλης αλλά και του νομού γενικότερα. Μην ξεχνάτε πως  σε συντριπτικό αριθμό τα περισσότερα δρώμενα λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας και τις τέλειες εγκαταστάσεις του.

xanthibasket:. Μια παρεμβολή θα ήθελα για να πάρω περισσότερες εξηγήσεις . Μιλάτε για συντριπτικό αριθμό εκδηλώσεων όταν όλοι ξέρουμε πως η περιφέρεια του νομού δεν έχει τα στοιχειώδη.
             . Και μόνο από αυτό φαίνεται η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα του έργου μας.
xanthibasket . Ποια είναι η υποδομή που διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος και σε ποια κατάσταση είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις?
               Η καλύτερη δυνατή  αγαπητέ.
Έχουμε τρία μικρά κλειστά  και ένα πραγματικό στολίδι το καμάρι της πόλης μας.

xanthibasket;. Όταν λέτε τρία μικρά εννοείτε πως όλα είναι σε λειτουργία έχουν δοθεί στον κόσμο και της ομάδες ?
             . Βεβαίως όλα τα γήπεδα είναι στην διάθεση του κόσμου.

xanthibasket . Νομίζω πως υπάρχει μια παρεξήγηση γιατί το γήπεδο στο Κακόμοιρο δεν έχει δοθεί ή κάνω λάθος. Υπάρχει ένα μεγάλο παρασκήνιο γύρω από το συγκεκριμένο γήπεδο για εργολάβου  που  δεν το παραδίδει?
                . Όχι όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα  . Αντίθετα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και έχουμε βρει την φόρμουλα προκειμένου το γήπεδο να δοθεί εντελώς στο κοινό.
Ξέρετε είναι  ένα καταπληκτικό υπερσύγχρονο γήπεδο με πολλά επίπεδα και δυνατότητες που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
xanthibasket:. Τι εννοείται εντελώς? Δεν έχει δοθεί στο κοινό τελικά?
  . Θα έλεγα πως χρειάζεται να κατανοήσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν που όμως δεν θα σταθούν εμπόδιο για την πραγματοποίησή του . Πετύχαμε σε λίγο χρόνο πάρα πολλά .

xanthibasket:. Μα η ιστορία με το παραπάνω γήπεδο κρατάει από την εποχή των Ολυμπιακών αγώνων.
               . Δεν είμαι Ολυμπιακός Παναθηναϊκός είμαι κύριε όπως και οι περισσότεροι στο Δημοτικό συμβούλιο τι είναι αυτά που λέτε κύριε.

xanthibasket: Ποιος μίλησε για ομάδες  αναφέρομαι για τον χρόνο που είναι σε εκκρεμότητα και για την μη παράδοσή του.
                   Κάνετε λάθος το γήπεδο έχει παραδοθεί  πιθανόν δεν το γνωρίζεται τυπικά μένουν κάποια γραφειοκρατικά  και ξέρετε πως είναι στην Χώρα μας οι διαδικασίες.

xanthibasket: Δηλαδή έχει πληρωθεί ο εργολάβος και μπορεί το κοινό οι ομάδες και να προπονηθούν αυτό μας λέτε.
              . Τυπικά ναι ουσιαστικά όχι  και αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα φαντάζομαι. 
Εξάλλου τι είναι λίγη υπομονή ακόμη μπροστά  στο αποτέλεσμα. 
Μόνο από τους χώρους ενδιαιτήσεως  που έχει που θα τους έλεγα πολυχώρους με διαδραστικές  δυνατότητες  κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα αξίζει τον κόπο η όποια υπομονή.
Έχει μια αύρα από το αρχαίο παρελθόν το τόσο ένδοξο και σύμφωνα με αυτό οι οδηγίες και το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Το κολοσσιαίο μπροστά του ωχριά.

xanthibasket:. Τέλος πάντων ας το αφήσουμε γιατί δεν βγάζω κανένα νόημα. Ποια είναι η κατάσταση στα υπόλοιπα γήπεδα.
                . Πιστεύω ότι τα πολλά χρήματα που δαπανά ο Δήμος μας  και είναι πολλά πιστέψτε με πιάνουν τόπο. Όλα είναι συντηρημένα βαμμένα  με  προσοχή . Η πολιτική που έχουμε είναι πλήρως εναρμονισμένη στο πνεύμα της εποχής. Όλα τα γήπεδα έχουν αυτονομία στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουμε εγκαταστήσει .
Μαζί με την όλη πολιτικής εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από τις πολύ καλές μονώσεις και στεγανοποιήσεις που έχουμε κάνει μειώσαμε το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο . Αφήστε που μόνο από το μεγάλο κλειστό έχουμε και έσοδα από την πώληση ενέργειας παρόλο που το γήπεδο ξοδεύει μεγάλες ποσότητες ενέργειας  για να παραμείνει δροσερό το καλοκαίρι και  ζεστό τον χειμώνα. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι θεατές.

xanthibasket: Καλά έχω την εντύπωση πως πηγαίνω σε άλλα γήπεδα .Μιλάμε για τα γήπεδα της πόλης μας  μήπως κάποιας άλλης ή για σχέδια μελλοντικά?
Που είναι τα ηλιακά πάνελ?
                            . Μάλλον δεν τα βλέπετε αγαπητέ μου γιατί δεν είναι συνηθισμένα πάνελ. Είναι υψηλής τεχνολογίας σχεδόν αόρατα και αυτό γιατί είναι προϊόν  νανοτεχνολογίας .
Σας είπα είμαστε πρωτοπόροι στον χώρο.

xanthibasket:. Αυτό με την ζέστη και τι κρύο μάλλον ανάποδα το είπατε. Γιατί το καλοκαίρι έχουμε θερμοκρασίες  κολάσεως και τον χειμώνα το Κ.Νευροκόπι ζηλεύει.
                       . Διακρίνω μια εμπάθεια για το έργο του ΔΉΜΟΥ μας στο κομμάτι του αθλητισμού .
Για μια ακόμη μια φορά σας τονίζω πως έχουμε δώσει πολλά και συνεχίζουμε να δίνουμε πολλά χρήματα για την σωστή και αποτελεσματική συντήρηση των γηπέδων. Και μόνο από το σύνολό των χρημάτων φαίνεται πως παράγεται έργο.

xanthibasket:. Μπορεί το συνολικό ύψος να είναι μεγάλο αλλά αποτέλεσμα δεν έχει . Που πάνε τα χρήματα?
                              . Κοιτάξτε η δική μας δουλειά είναι να βγάζουμε τα διάφορα κονδύλια . Την μετέπειτα διαδρομή δεν την γνωρίζουμε . Σας είπα υπάρχει δαιδαλώδης  γραφειοκρατία και φαντάζομαι πολλές  λακκούβες  που μπορεί να πέσουν τα κονδύλια μέσα .
Θα αναφέρω μόνο το ποσό που εγκρίναμε  για την στεγανοποίηση  του κλειστού στο ποτάμι. 100.000 ευρώ αγαπητέ μου για την στεγανοποίηση του. Πολλά λεφτά και μόνο εμείς μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό γιατί αγαπάμε τα παιδιά τον αθλητισμό και επενδύουμε στο μέλλον τους. 

xanthibasket:. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά αλλά ξέρετε το γήπεδο τώρα όχι μόνο στάζει αλλά έγινε ακόμη χειρότερη η κατάσταση . Τρέχουν νερά από παντού.
. Αποκλείεται κύριε  τα χρήματα ήταν όχι απλώς πολλά αλλά θα έπρεπε να φτάσουν και για την συντήρηση των εξωτερικών χώρων.

xanthibasket:. Έτσι είναι όπως τα λέτε πολλά λεφτά αλλά έργο μηδέν . Δεν έχετε σαν Δήμος υπεύθυνους παραλαβής και εποπτείας?
Δεν μπορεί να κάνουν την δουλειά τα συνεργεία του Δήμου ?
                      Τα συνεργεία του Δήμου έχουν άλλες δουλειές να κάνουν και αναγκαστικά θα πρέπει να πάρει την δουλειά εργολάβος. Επιτροπή ασφαλώς και έχουμε αλλά πολλές φορές  δεν προλαβαίνουν από τα πολλά ανοιχτά έργα που έχουμε. 

xanthibasket:. Τότε γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι ανάλογο των χρημάτων. Με ποια διαδικασία παίρνει την δουλειά ο εκάστοτε εργολάβος ?
 Για το συγκεκριμένο έργο έγινε μια ευρεία σύσκεψη  που κράτησε πολλές ημέρες.

xanthibasket:. Έγινε διαγωνισμός?
. Τι διαγωνισμός  όταν σαν Δήμος  έχουμε την δυνατότητα να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τις άριστες σχέσεις που έχουμε με την κουνιάδα του μπατζανάκη του ξαδέρφου του υπαλλήλου στο γραφείο προμηθειών. Ξέρετε τι κόπο και έξοδα γλιτώνουμε σαν Δήμος  οι πολίτες εντέλει  γιατί εκεί είναι πάντα το μυαλό μας. Να πιάνουν τόπο τα λεφτά των πολιτών.

xanthibasket:. Κάνατε απευθείας ανάθεση δηλαδή?
.               Όχι όχι δεν καταλάβατε μάλλον κάναμε διαγωνισμό με συγκεκριμένους όρους και έτυχε αυτούς τους όρους να μπορεί να τους τηρεί η παραπάνω εταιρία με την επωνυμία «Αρπαχτή  δόμηση» . Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε κύριε τον ουσιαστικό τρόπο σκέψης μας. Το όσο το δυνατόν  χαμηλό κόστος χωρίς  να κάνουμε πίσω σπιθαμή στην ποιότητα και το αποτέλεσμα.

xanthibasket:. Πριν μιλήσουμε για αποτέλεσμα μπορείτε να μας πείτε πα΄νω κάτω ποιες ήταν οι προδιαγραφές του έργου .
              Κοιτάξτε θα προσπαθήσω να σας αναφέρω τα πιο βασικά προσόντα που έπρεπε να είχε ο εργολάβος.
Απαριθμώ .
1     1 Να ξέρει το γενεαλογικό δέντρο του Δημάρχου.
2        2  Να ξέρει τι καφέ και πως τον πίνει....

xanthibasket:. Συγνώμη για την διακοπή αλλά τα θεωρείται αυτά προσόντα ?
              -. Μα είστε σοβαρός  κύριε εάν δεν ξέρει τι καφέ πίνει ο Δήμαρχος πως θα καθίσουν σε ένα τραπέζι για να μιλήσουν για το έργο. Δεν είμαστε σοβαροί και με κόψατε από την απαρίθμηση . Συνεχίζω και θα ήθελα να μην διακόψετε αγαπητέ γιατί δεν μπορείτε να στερήσετε  τον κόσμο από την ενημέρωση του. Επιτέλους.
           3 Ο εργολάβος θα πρέπει να έχει ξαναπάρει έργο του Δήμου και σας προλαβαίνω γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται ότι ξέρει από δουλειές του Δήμου.
4       4  Θα πρέπει αν πρόκειται για γήπεδο μπάσκετ  να σουτάρει 5 βολές και αν βάλει τις δύο είναι έτοιμος .
5     
5   Θα πρέπει  ένα ποσοστό από τα κέρδη του έργου να τα διαθέσει στο Ίδρυμα  «έντιμοι δημοτικοί σύμβουλοι» έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που βοηθάει οικονομικά φτωχούς δημοτικούς συμβούλους.



xanthibasket:. Αυτό δεν είναι δωροδοκία ?
.               - Μα τι λέτε αντίθετα είναι μια προσπάθεια με βαθιά δημοκρατική υπόσταση  που σκοπό έχει να απαλλαγούν από σκοτεινό χρηματισμό οι σύμβουλοι. Εξάλλου είναι στο πνεύμα της εποχής . Χορηγίες κύριε Χορηγίες και τίποτα άλλο.





xanthibasket: Και ποιο είναι τελικά το όραμά σας για το μέλλον του τοπικού αθλητισμού?
.        -Ευχαριστώ που καταλάβατε επιτέλους τον πραγματικό σκοπό για τον οποίο ήμασταν  στον Δήμο  και για ποιο λόγο ζητάμε την ψήφο του . Είναι τόσο απλή η απάντηση μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε το μεγάλο έργο που ήδη ξεκινήσαμε πέρα από εκείνο που περατώσαμε και το κρατάμε σε αξιοθαύμαστο επίπεδο .
Μέσα λοιπόν στον προγραμματισμός μας έχουμε την στεγανοποίηση του κλειστού στο ποτάμι με ένα κονδύλιο της τάξεως των 500.000 την εγκατάσταση  φωτοβολταϊκων συστημάτων  σε όλες τις ταράτσες των γηπέδων . Να ξανακάνουμε από την αρχή το κλειστό στο Κακόμοιρο κάνοντας το ακόμη καλύτερο.

xanthibasket:ιακόπτω και πάλι αλλά αυτά που λέτε υποτίθεται τα έχετε αποπερατώσει ή κάνω λάθος?
  -Κακές  συνήθειες έχετε αγαπητέ. Όλο διακοπές είσαστε με αποτέλεσμα να χάνω τον ειρμό των σκέψεών μου .

xanthibasket:.Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση κύριε Αντιδήμαρχε .
.- Εγώ σας ευχαριστώ και κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας πως η ψήφος του σε μας δεν πάει χαμένη. Είναι μια αμοιβαία σχέση . Αυτοί δίνουν την εντολή  με την ψήφο  τους και εμείς με την χριστή και ορθότατη διαχείριση  κάνουμε πράξη  τα όνειρα του.

 Υ.ΓM.....ς  δεν είμαι   οπότε καμιά σχέση με πρόσωπα ή γεγονότα .Είναι μια φανταστική συνέντευξη ή μια προσπάθεια σάτιρας της πραγματικότητας όχι πως απέχει και πολύ αλλά της φυλακής τα σίδερα μακρυά από μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου