Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παρουσιάσεων συνέχεια . Παιδική Εφηβική Α.Ε.Κομοτηνής.

Όταν υπάρχει ανταπόκριση η δουλειά γίνεται πιο εύκολα.

Να ευχαριστήσω τον Ν.Παπαδόπουλο προπονητή της Ανδρικής ομάδας της Α.Ε.Κομοτηνής για τις πολύτιμες βοήθειες.
Σήμερα μια μικρή παρουσίαση της παιδικής πρώτα ομάδας της Α.Ε.Κ και στην συνέχεια της εφηβικής.
Δυστυχώς φωτογραφίες και ρόστερ για την παιδική ομάδα μετά το πρώτο παιχνίδι .Για την εφηβική πολύ αργότερα.
Την χρονιά 09-10 η παιδική ομάδα της Α.Ε.Κομοτηνής τερμάτισε τρίτη στον όμιλο μετά την ήττα της από την ΑΣΠΊΔΑ στο ΔΑΚ σε ένα πολύ δραματικό και με έντονες συγκινήσεις παιχνίδι. Αυτόματα με την ήττα της την δεύτερη θέση είχε πάρει ο Αρίωνας .

Προπονητής και των δύο ομάδων ο κος Στέφανος Βουτσάς.
Στο σύνολό της η παιδική ομάδα της ΑΕ.Κ απαρτίζεται από δικά της παιδιά . Παιδιά γεννημένα τις χρονιές 95-96 χωρίς καμιά προσθήκη για απόκτηση εμπειριών από γεννημένους το 1997.
Σ.Β "Είναι η χρονιά τους και δεν θέλαμε να βάλουμε νεώτερες ηλικίες προκειμένου να μην στερήσουμε σε κανένα παιδί το δικαίωμα συμμετοχής." τόνισε ο Σ.Βουτσάς
Πλειοψηφία είναι οι γεννημένοι το 1996 ενώ έχουν γίνει 2-3 προσθήκες από άλλη ακαδημία.
Πιστεύει στην ομάδα του ο προπονητής της και θεωρεί πως και φέτος θα είναι μια εκ των τριών πρώτων ομάδων στον Γ΄όμιλο .
"Έχει γίνει μια καλή σχετικά προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ασπίδα ."

xanthibasket:Τι γίνεται με την εφηβική ομάδα ποια είναι η κατάσταση?

Σ.Β. Είναι μια καινούργια ομάδα .Το σύνολο της παιδικής ομάδας πέρασε στην εφηβική με πολύ ποιοτικά στοιχεία τόσο σε σωματότυπο μιας και έχουμε σε Μ.Ο ψηλή ομάδα με πέντε παίκτες 2μετρους όσο και σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης

Απαρτίζεται αποκλειστικά από παιδιά γεννημένα το 1994 και έχουμε δύο πολύ καλές προσθήκες από δύο φοιτητές. Δύο πολύ ψηλά παιδιά που γνωρίζουν καλά το μπάσκετ και θα δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στην ομάδα.
Έχουμε και πέντε παίκτες από την εφηβική ομάδα που παράλληλα προπονούνται και με την ανδρική και θα πάρουν πολλά παιχνίδια και εμπειρίες πιστεύω. Όλα αυτά τα στοιχεία με κάνουν πολύ αισιόδοξο για την πορεία και πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά αγωνιστικά.

xanthibasket:Οικονομικά πως είναι η κατάσταση.

Σ.Β. Σίγουρα δεν είναι καλή αλλά έχουμε κάνει καλή δουλειά στο κομμάτι αυτό και πιστεύω να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Εξασφαλίσαμε και τον χορηγό για την εφηβική κάτι που μας δίνει μια κάποια σιγουριά . Σίγουρα συνολικά η κατάσταση στον χώρο του μπάσκετ σε οποιοδήποτε επίπεδο δεν είναι και η καλύτερη αλλά  νομίζω με καλή οργάνωση και δουλειά θα βγει στο τέλος κάποιο καλό αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα. Όλα δείχνουν πως και για φέτος θα έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά παρόλα τα προβλήματα. Μακάρι ο ανταγωνισμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος που μόνο κέρδος θα φέρει και τίποτα άλλο. Την πρώτη αγωνιστική η ομάδα της Α.Ε.Κ δεν θα έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με μια δυνατή ομάδα έτσι ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ο προπονητής της γιατί αντίπαλος της είναι μεν  η ομάδα της   Ασπίδας αλλά όχι η Ασπίδα 2001 που είναι από τα φαβορί αλλά η δεύτερη ομάδα της η ομάδα της δεύτερης ευκαιρίας. Για μια ακόμη φορά να επαίνεσωτην τακτική της Ασπίδας να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές να γεύονται την χαρά της συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα.Για να μην είμαι άδικος το ίδιο έκανε και η άλλη ακαδημία της πόλης ο Αρίωνας την χρονιά 2009-2010.

Σχόλιο xanthibasket.Δυστυχώς όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο για τις παιδικές ομάδες η κατάσταση στην Κομοτηνή δεν είναι και η καλύτερη. Η κρίση που υπήρχε στην άλλη ακαδημία της πόλης τον ΓΑΣ από την προηγούμενη χρονιά και τα όσα έγιναν τότε και τώρα δεν βοηθάνε καθόλου. ΄Πιστεύω όσοι διαβάσατε για τα παιχνίδια της Ασπίδας  με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή την χρονιά 09-10 του παιδικού πρωταθλήματος και τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τους διάφορους "παράγοντες-χρηματοδότες" αλλά και όσα ακολούθησαν τότε και ,με την αποχώρηση
του κο Πίτατζη για χρόνια προπονητή της παιδικής ομάδας θα έχετε μια πλήρη εικόνα , για το ποια είναι η κατάσταση εκεί.
Έχω ασκήσει έντονη κριτική σε παλαιότερες αναρτήσεις για την κατάσταση και για το που πηγαίνει το πράγμα.Κύριοι οι ακαδημίες είναι για να δίνονται ευκαιρίες σε παιδιά να παίζουν το παιχνίδι που αγαπάνε και στερούνται γιαυτό ελεύθερο χρόνο που είναι τόσο πολύτιμος για αυτές τις ηλικίες. Είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και το έχουν σπουδάσει να δείξουν την δουλειά τους. Είναι για να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν το κάτι παραπάνω και μπορούν να προχωρήσουν.
Δεν είναι για δημόσιες σχέσεις και παραγοντισμό .Στην πράξη αποδείχθηκε πως έτσι μόνο συντρίμμια μαζεύουμε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου