Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Α΄Ανδρών ΑΡΙΩΝΑΣ-ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ 52-62 Αποτελέσματα αγωνιστικής

Νικητής στα σημεία ο ΌΡΦΕΑΣ.


Είναι αλήθεια πως περίμενα ένα δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο που έχει πολύ καλό ρόστερ με αντίπαλο τον Αρίωνα που και αυτός φέτος δείχνει μια πολύ καλή ποιότητα ειδικά μάλιστα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική.
Και οι δύο ομάδες είχαν ελείψεις που στον Αρίωνα στοίχισαν περισσότερο.
Απών ο καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού με την ΑΕΚ Κονδυλίδης .
Από τον ΟΡΦΕΑ τρεις οι βασικές απουσίες του . Μάλιστα σε κουβέντα που είχα με τον Π.Σπανό στην διάρκεια των φιλικών των ακαδημιών Ασπίδα -Ίκαροι δήλωσε πως φοβάται το παιχνίδι λόγω των πολύ σημαντικών απουσιών .
Με αυτά και με άλλα φαινόταν ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι εάν ο Αρίωνας ήταν πλήρης .
Αντίθετα μάλιστα όχι μόνο δεν είχε τον Κονδυλίδη αλλά στην διάρκεια του παιχνιδιού έχασε τους Μπακιρτζή και Καραογλανιάν.
Παρόλα αυτά προσπάθησε πολύ πα΄λεψε το παιχνίδι δυσκόλεψε αφάνταστα τον Ορφέα σε σημείο ο προπονητής του να είναι πολλές φορές έξαλλος με την απόδοση των παικτών του.
Φαίνεται πως μπήκαν μέσα με τον αέρα του καλύτερου αλλά τα βρήκαν σκούρα  6-0 το σκορ στο 5 λεπτό του 1ου δεκαλέπτου. Ταιμ άουτ για τον Σκοπό αλλά και πάλι οι παίκτες του δεν μπορούν να βρούνε ρυθμό. Ο παίκτης με το Νο 7 Σουλόύγκας έχει κάνει στο 5ο λεπτό 3 φάουλ . Χωρίς συνοχή μόνο με ατομικές προσπάθειες προσπαθεί ο Ορφέας σε αντίθεση με τον Αρίωνα που ναι μεν δεν είναι ότι καλύτερο αλλά πορόλη την απειρία των παικτών του πατάει καλύτερα είναι πιο εύστοχος.Για ένα ακόμη παιχνίδι και όσο ήταν μέσα γιατί ο τραυματισμός του με την ΑΕΚ τον πρόδωσε ο Μπακιρτζής του Αρίωνα ήταν κυρίαρχος στα καλάθια αλλά και ουσιαστικός στο σκοράρισμα .
Με ένα δίποντο στην λήξη του ο Κεμανετζής κάνει το 17-13 για τον Αρίωνα.
Μια από τα ίδια για το δεύτερο δεκάλεπτο στην αρχή του.
Ανεβάζει κάπως την απόδοση του ο Ορφέας και στο 6,00 ισοφαρίζει σε 21-21.
Στιγμιαία ήταν η άνοδος του γιατί οι παίκτες του Αρίωνα διορθώνουν τα λάθη τους και κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο το ημίχρονο με 35-27.
Το δεκάλεπτο που έκρινε τον αγώνα ήταν το 4ο και αυτό όχι γιατί έκανε το καλό παιχνίδι ο ΟΡΦΕΑΣ που στην ουσία τον κράτησε ο παίκτης Νο 13 Καδής αλλά γιατί οι επιλογές του Χ.Παπαδόπουλου του Αρίωνα περιορίσθηκαν με την αναγκαστική έξοδο των Καραογλανιάν και Μπακριτζή και με την κούραση του Ταχτσίδη.Πολλά λάθη αστοχία και μόνο 7 πόντοι στο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τον Ορφέα που σημείωσε 18 πόντους.
42-45 μπροστά με την λήξη του δεκαλέπτου ο Ορφέας.
Και στο τελευταίο δεκάλεπτο από το 5ο λεπτό και μετά οι παίκτες του Ορφέα έδειξαν την ποιότητά τους. Ήταν κάποιες επιθέσεις και ο τρόπος ανάπτυξης και εκτέλεσης που έδειξαν πως έχουν μπασκετική ποιότητα μόνο που δεν την είχαν δείξει σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι.
Στυλοβάτες της ανόδου ο Νο 4 Τσουάκας Νο 14 Γουτζόπουλος και Νο 13 Καδής.
Από τον Αρίωνα ο Καραλανίδης έμεινε απελπιστικά μόνος του να προσπαθεί με ατομικές ενέργειες να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του. Αλλά η κούραση και η πίεση που άσκησαν πάνω του οι αντίπαλοι τον οδήγησαν σε αρκετά λάθη.
Θα κρίνω ως δίκαιο το αποτέλεσμα αν και περίμενα να δω ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι .
Ήταν ένα κακό παιχνίδι κάτι που το παραδέχθηκε και ο προπονητής των νικητών.
Π.ΣΠΑΝΌΣ.   "Δεν νομίζω ότι παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας .Παρ όλες τις απουσίες δεν δικαιολογείται αυτή η εμφάνιση μας στα πρώτα δεκάλεπτα. Μόνο στο τέλος του 4ου δεκαλέπτου δείξαμε στοιχεία μιας ομάδας που μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και να παίρνει τα αποτέλεσμα.Τα ίδια κάναμε και στο παιχνίδι με την ΑΓ,Βαρβάρα .Ίσως εάν ήταν πλήρης ο αντίπαλος να δυσκολευόμασταν ακόμη περισσότερο"
Ευχαριστημένος από την απόδοση δήλωσε ο Χ.Παπαδόπουλος του Αρίωνα που στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του αλλά και τις ελλείψεις που ίσως έκριναν το παιχνίδι.
Χ.Παπαδ'οπουλος  "Πιστεύω ότι παίξαμε καλά όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις μας . Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι . Πιστεύω πως εάν ήμασταν πλήρης και δεν είχαμε τις  απώλειες μέσα στην δια΄ρκεια του παιχνιδιού η εξέλιξη του να ήταν διαφορετική"


Στην συνέχεια υπάρχει ένα αγωνιστικό κενό .Ο Αρίωνας παίζει με την δυνατή Χρυσούπολη  εκτός ενώ ο Ορφέας παίζει εντός με την Α.Ε.Κομοτηνής.
Παρών στο γήπεδο ο προπονητής της ΑΕΚ Ν.Παπαδόπουλος ..προκειμένου να δει το επόμενο αντίπαλο της ομάδας του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ- ΣΚΟΡΕΡ
Αρίωνας. Χ.Παπαδόπουλος
Χαραλαμπίδης ,Μιχαηλίδης 8(1),
Καραλανίδης 14(2),Ταχτσίδης 7(1),Ζάρρας, Ντραγκαν12
Καραογλανιάν 2,Θεοδωρίδης ,Αρβανιτίδης2,Κεμανετζής2 , Μπακιρτζής 5(1)
Ορφέας Π.Σπανός
Τσουάκας 10(2).Καρακώστας ,Παπαδόπουλος Σουλούγκας 5.Καραμιντσος,Λαδιας,Ματζιούνης 10(1) Τσινόπουλος 3,Παπαδόπουλος 2,
Καδής 17(3),Γουτζόπουλος 15 ,Καραμπατζακίδης.





Ο παίκτης του ΟΡΦΕΑ ΤΣΟΥΑΚΑΣ.

















Πολλές εκπλήξεις είχαμε στην αγωνιστική
Χρυσούπολη του Ν.Αμπελακιώτη κέρδισε μέσα στην Αλεξ/πόλη 53-46 τον Εθνικό
Την μεγαλύτερη την έκανε η Θύελλα που κέρδισεεκτός  προγνωστικά και τον Πανσερραϊκό με  59-65.
Δεν μπόρεσε να κάνει το διπλό η Ολυμπιάδα που με πάρα πολλές ελείψεις  Πομακάκης -Σείνης -Τελούδης-Μπούκουρας έχασε με 53-46 από την Αγ,Βαρβάρα.
Κ'ερδισε το Ρούπελ την Ηράκλεια και σύμφωνα με τον Σ.Ιωαννίδη της Ηράκλειας η ήττα ήταν αποτέλεσμα του τραγικού πρώτου ημιχρόνου της ομάδας του.
Παρόλη την ανάκαμψη στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να μαζέψει την διαφορά και μοιραία η ήττα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ.
3η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
30/10/20105:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ -ΟΡΦΕΑΣ 52-62
30/10/20107:00:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΕΘΝΙΚΟΣ  -
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
54-62
30/10/20107:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ -
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
53-46
30/10/20105:00:ΣΕΡΡΩΝ/ΔΑΚΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ  -
ΘΥΕΛΛΑ  ΦΕΡΩΝ
59-65
30/10/20107:00:ΣΙΔΗΡ/ΣΤΡΟΥΡΟΥΠΕΛ  ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ -
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο.
74-58



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου