Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΔΩΝ.

Την Βέροια περιμέναμε Ένωση Καβάλας μας προέκυψε.
Αλλαγή στο πρόγραμμα μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν στην παιδική ομάδα της Βέροιας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα φιλικά που είχε προγραμματίσει τόσο με την Ασπίδα στο ΔΑΚ όσο και με την Ένωση στα Ποταμούδια.
Πολύ γρήγορα οι δύο προπονητές της Ασπίδας Κ.Ιωαννίδης και ο Δ.Αϊβαζίδης μετά τις εξελίξεις έκλεισαν ένα φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων.
Το να παίζεις αντίπαλος με την πρωταθλήτρια Εκασαμαθ από μόνο του είναι σημαντικό πόσο μάλλον που η ομάδα του παιδικού της Ασπίδας είναι στην ουσία μια νέα ομάδα ή καλύτερα η ωρίμανση της ομάδας των παμπαίδων. Δύο μόνο παίκτες έμειναν από την ομάδα του παιδικού της και όλοι οι υπόλοιποι είναι η ομάδα των παμπαίδων που ναι μεν έχει την δική της ομοιογένεια αλλά το να αλλάζεις κατηγορία έχει  το δικό του βαθμό δυσκολίας.
Εντελώς διαφορετική και η ομάδα της Ένωσης. Εντελώς νέο ρόστερ και η δουλειά να αρχίζει από το μηδέν.
Σε αντίθεση με την ομοιογένεια της Ασπίδας η ομάδα της Ένωσης έδειξε τα σαφή σημάδια έλλειψης συνοχής συνεργασίας και αυτοματισμού που μόνο μια ομάδα που παίζει καιρό μαζί μπορεί να έχει.
Ενώ η προηγούμενη ομάδα κατά κάποιον τρόπο τρόμαξε με την δύναμη και την ποιότητά της η νέα ομάδα της Ένωσης δεν έδειξε τα ίδια σημάδια.
Σαν παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό με δυνατές φάσεις πολλές μονομαχίες και πολύ δυνατές άμυνες.
Η συνοχή που έχει η Ασπίδα αλλά και η πιεστική άμυνα που έπαιζε συνεχώς σε όλο το γήπεδο ήταν το κλειδί για την επικράτησή της.
Η αντίσταση της ένωσης ήταν μέχρι και το ημίχρονο και με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου βγήκε η κούραση στους παίκτες της από το συνεχές πρες των παικτών της Ασπίδας. Φυσικά τα φιλικά δεν είναι επίσημα παιχνίδια και τα αποτελέσματα τους δεν είναι και τόσο ουσιαστικά μιας και σε αυτά γίνονται δοκιμές . Αλλά από την άλλη είναι και δείκτης ετοιμότητας μιας ομάδας .Και στην περίπτωση της ΑΣΠΊΔΑΣ έχουμε να κάνουμε με μια έτοιμη ομάδα πολύ δουλεμένη και μέσα στο καλοκαίρι  αλλά που έχει και έναν μεγάλο αριθμό παιχνιδιών από την προηγούμενη χρονιά.
Μέσα σε όλα υ παρουσία των καταπληκτικών Παπαδάκη και Σκούπρα δίνει τρομερή δύναμη σε άμυνα και επίθεση . Ο πρώτος δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί πολύ λόγω τραυματισμού στο παιδικό 2009-2010 αλλά ο Σκούπρας ήταν πολύ καλός και φέτος δείχνει ακόμη μεγαλύτερα σημάδια βελτίωσης τόσο στο σκοράρισμα με σουτ που δεν ήταν και το καλύτερό του αλλά και με την γνωστή δύναμη και πάθος που έχει μέσα στην ρακέτα. Όσο ύψος του λείπει για να είναι ένα καλό 4-5 το αναπληρώνει με την τρομερή δύναμη και διάθεση του.

Βάση των συσχετισμών  και οι δύο αυτές ομάδες θα είναι από τους πρωταγωνιστές για την πρωτιά . Απομένει να δούμε και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες των Ικάρων -Τιτάνων ίσως και του Αρίωνα.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου