Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτο σχόλιο για τις "επώνυμες ακαδημίες".

Πάντα κύριος ο καλός φίλος Κώστας Μαυροζούμης της Α.Ε.Κοζάνης απάντησε στην πρόκληση πρόσκληση για τα νέα ήθη που μπαίνουν στην πόλη της Κοζάνης με την ανακοίνωση της δημιουργίας ακαδημίας μπάσκετ από τον "Παναθηναϊκό" .



   Κ.Μαυροζούμης:Δημήτρη, ζήτησες το σχόλιο μου για την εξάπλωση των ακαδημιών, με την χρήση του ονόματος μεγάλων ομάδων.
   Σίγουρα όλοι έχουν κάποτε ξεκινήσει από το μηδέν, δημιουργώντας ακαδημία ή ομάδα και δεν πρέπει να προδικάζουμε τίποτα. Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία ή αποτυχία είναι η διάρκεια και οι επιτυχίες σε βάθος χρόνου.    
   Ειδικότερα για τις ακαδημίες τα πράματα είναι ποιο δύσκολα, επειδή δεν κρίνονται μόνο    από το αποτέλεσμα – σκορ μέσα στο τερέν. Υπάρχουν πολλοί γονείς - παιδιά που επιλέγουν την ομάδα που θα πάνε, ( εκτός από τις παρέες, ώρες προπόνησης ….) από τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα. Ειδικά στις μικρές πόλεις  που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, οι επιλογές σε πρώτη φάση γίνονται για το ΄΄πρόσωπο΄΄ που έχει η ομάδα – διοίκηση – προπονητές στην κοινωνία.
Σε δεύτερη φάση αυτό που κρατά τα παιδιά στην ακαδημία είναι η ικανοποίηση που νοιώθουν από τον τρόπο συμπεριφοράς την χαρά του παιχνιδιού που τα προσφέρεις στην προπόνηση. Πολλοί γονείς είναι ικανοποιημένοι να κρατάς το παιδί στο γήπεδο, άσχετα αν θα παίξει κάποτε μπάσκετ.
Φυσικά για ένα μεγάλο αριθμό παιδιών – γονέων μετράνε οι επιτυχίες της σημερινής ομάδας και το όνειρο να παίξουν σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των γονέων που πιστεύουν ότι παίζοντας στην ακαδημία της μεγάλης ομάδας, το παιδί τους θα βρεθεί ΕΚΕΙ. Την προπόνηση δεν θα την κάνει ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ούτε ο ΙΤΟΥΔΗΣ. ούτε καν ο προπονητής της ακαδημίας της ομάδας του κέντρου. θα την κάνει ο προπονητής που μέχρι χθες ήταν στην ακαδημία της Χ ομάδας έχει δώσει εξετάσεις εκεί, τον γνωρίζουν και έχει μέχρι ένα βαθμό κριθεί, όπως κρινόμαστε όλοι μας.
Υπομονή  λοιπόν για να μάθουμε το αποτέλεσμα της νέας μόδας.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς και τα παιδιά της ακαδημίας μας, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που έχουν στην ομάδα μας. Φέτος έφυγε ένας μεγάλος αριθμός παιδιών - περίπου 60 - λόγω ηλικίας ( πήγανε στο εφηβικό ή σταματήσανε λόγω φόρτου διαβάσματος στο Λύκειο ). Πριν ακόμη ξεκινήσει η σεζόν, το κενό που δημιουργήθηκε έχει σχεδόν καλυφτεί από καινούργια μικρά παιδιά.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ.  


 xanthibasket:Καλή αρχή για την νέα χρονιά εύχομαι στους ανθρώπους του μπάσκετ στην Κοζάνη. Ευχαριστώ τον Κ,Μ για το σχόλιο του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου