Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πιστοποιητικά ???????????

Συνεχίζει το σήριαλ των συμμετοχών στην Α1 . Έξι ομάδες δεν έχουν πάρει το απαραίτητο ΟΚ από την επιτροπή για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα ενώ σε λίγες μέρες ξεκινάει και επίσημα.


Αν ισχύσει η απαγόρευση και δεν πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές σε όλα τα πρωταθλήματα που ακολουθούν.
Την σειρά τους θα πρέπει να πάρουν ομάδες της Α2 και τις δικές τους με την σειρά άλλες από την Β΄&Γ΄Εθνική.
Δεν ξέρω αν μας τιμά σαν χώρα που λίγο πριν την έναρξη και ενώ ήδη έχει γίνει η κλήρωση της Α2 δεν έχει γίνει ξεκαθάρισμα . Σαν πρώτη ανάγνωση δείχνει πως πάει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στον χώρο με τρόπο που να μην έχει πολιτικό κόστος στους υπεύθυνους τόσο της πολιτείας όσο και της ομοσπονδίας.
Είναι αναγκαίο να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στον χώρο και να υπάρξει μια σωστή λειτουργία αλλά μάλλον απίθανο θεωρώ να γίνει κάτι τέτοιο .
Φυσικά και θα έπρεπε εδώ και καιρό να καθ ήσουν όλοι σε ένα τραπέζι πολιτεία παίκτες ομάδες όλων των κατηγοριών να βάλουν ένα κοινό κανόνα .
Ζούμε στην χώρα του άστα να πάνε ήρθε και το παγκόσμιο κύπελλο που πολλοί περίμεναν κάποια διάκριση προκειμένου να κρύψουν κάτω από το χαλί για μια ακόμη φορά τα προβλήμητα.
Τίποτα δεν έγινε όπως τα σκέφτηκαν και για μια ακόμη φορά τα προβλήματα είναι μπροστά τους με μια διαφορά . Οι ελιγμοί που μπορούν να κάνουν είναι από ελάχιστοι έως καθόλου.
Σε κουβέντα μεταξύ και αστείου με προπονητές των ακαδημιών της πόλης το συμπέρασμα ήταν πως ΄΄ετσι όπως πάει με τις παραιτήσεις και τα άλλα προβλήματα βλέπουμε όλοι στην Α2 να παίζουν οι ανδρικές ομάδες των ακαδημιών.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει η πολιτεία να κάνει πίσω και να παρεκκλίνει από το γράμμα του νόμου όσο οδυνηρή και να είναι μια τέτοια απόφαση . Αν το κάνει θα δώσει μια παράταση ζωής σε κάποιες ομάδες αλλά θα βρει το πρόβλημα μεγαλύτερο μπροστά της όχι λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ας θυμηθούμε τι έγινε την προηγούμενη χρονιά με Λάρισα Τρίκαλα. Αν θέλουν να συνεχίσουν έτσι θα καταδικάσουν το μπάσκετ και θα αφήσουν μια μοναδική ευκαιρία που τους δόθηκε χωρίς να χρεωθούν και τίποτα να καθαρίσουν τον χώρο και να βάλουν κανόνες .
Δικός τους το πεπόνι δικό τους και το μαχαίρι.

Το άρθρο της Καθημερινής είναι αποκαλυπτικό για το συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Α1.



Με το... αριστερό ξεκινάει η Α1 μπάσκετ
Τέσσερις μέρες πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος, έξι ομάδες δεν πήραν το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ
Toυ Γιωργου Bαλαβανη
Από το... πρόωρο «φθινόπωρο» της Εθνικής ομάδας και την απότομη «προσγείωσή» της στην ενδέκατη θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ελληνικό μπάσκετ οδεύει προς τον... «βαρύ χειμώνα» του επαγγελματικού πρωταθλήματος που αδυνατεί να συγκροτηθεί από τις 14 ομάδες που υπολογίζονται να συμμετάσχουν στην προσεχή κλήρωση, τη Δευτέρα.
Όπως είχε γράψει η «Κ» πριν από 15 ημέρες, οι δυσοίωνες προβλέψεις για τις ομάδες που είτε θα δυσκολευτούν μέχρι και την ύστατη στιγμή της προθεσμίας είτε ίσως και να μην καταφέρουν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, επαληθεύτηκαν χθες και αυξήθηκαν κατακόρυφα!
Οι έξι από τις 14 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, δεν έλαβαν το απαραίτητο πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και μπορεί ορισμένες εξ αυτών να έχουν μικρές και τυπικές ελλείψεις στους φακέλους τους, αλλά για κάποιες άλλες, υπάρχει απόλυτο «σκοτάδι». Η ΕΕΑ συνεδρίασε και χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής σε 8 ομάδες της Α1 που είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο Κολοσσός, ο Αρης, ο Πανιώνιος, η Καβάλα, ο Ικαρος Καλλιθέας και ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ηθική δικαίωση, επειδή ο φάκελός του ήταν εντέλει πλήρης, δεδομένου ότι, επήλθε συμφωνία με τον ατζέντη που είχε στα χέρια του τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πελατών του για διακανονισμό των οφειλομένων κι έτσι δεν τέθηκε θέμα καταγγελίας που θα μπορούσε να μπλοκάρει την έκδοση του πιστοποιητικού.
«Εκτός» πρωταθλήματος, έστω και τυπικά ακόμα, είναι έξι ομάδες και ενώ οι προβλέψεις του ΕΣΑΚΕ, προ 20ημέρου, έφταναν μόνο για 3 ομάδες. Στην ΑΕΚ που συγκέντρωνε μακράν τις μεγαλύτερες υποψίες, τον Ηρακλή που συστάθηκε σε ΚΑΕ, μόλις πριν από 10 ημέρες και στον Πανελλήνιο που δήλωσε συμμετοχή στην Α1 και έδρα στη Λάρισα, αλλά πλην του άδειου ρόστερ, από χθες δεν έχει και προπονητή (αποχώρησε ο Ζούρος). Ερώτημα, όμως, μπήκε δίπλα στα ονόματα των ΚΑΕ Αμαρουσίου, Περιστερίου και Ηλυσιακού. Στην περίπτωση του Αμαρουσίου που είναι και η τρίτη ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα, η διοικητική αστάθεια είναι πασιφανής, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του τεχνικού, Γιώργου Μπαρτζώκα, την προσφυγή του Γιώργου Διαμαντόπουλου στη FIBA και την αναβολή της συνάντησης που είχαν προγραμματίσει ο Δήμος Αμαρουσίου με τους νέους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Γκάμαρης και Μαρής.
Οι εκπρόσωποι του Περιστερίου και του Ηλυσιακού απόρησαν με την απόφαση της Επιτροπής να επανεξετάσει τον φάκελό τους και να μην τους χορηγήσει πιστοποιητικό, δεδομένου ότι, όπως ισχυρίζονται, δεν υπήρχαν ελλείψεις. Η ΕΕΑ θα συνεδριάσει στις 16 του μηνός προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για την έκδοση ή μη πιστοποιητικών στις ομάδες που δεν πήραν.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΥΓ. Να ζήσουμε να την θυμόμαστε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου