Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αγγελωνίτης Θεόδωρος . Δύο όμιλοι στην Α΄Ανδρών (συνέντευξη)

Λίγο πριν την έναρξη όλων των πρωταθλημάτων των προετοιμασιών θα ήθελα να μάθω ποια είναι η κατάσταση το κλίμα στις ομάδες ακαδημίες της περιοχή μας (εκασαμαθ) . Ακούγονται πολλά και είναι μια καλή ευκαιρία αυτά να γίνουν απόψεις να βγούνε στην φόρα τα προβλήματά από τους ανθρώπους του χώρου μέσω μικρών συνεντεύξεων. Την αρχή κάνει από την πόλη της ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ο υπεύθυνος όλων των τμημάτων της ακαδημίας του " Εθνικού"   Θεόδωρος Αγγελωνίτης.
Την σκυτάλη θα πάρουν όλοι όσοι δείξουν ενδιαφέρον και θέλουν να προβάλουν τα δικά τους προβλήματα. Μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα  η μοίρλα δεν φέρνει λύσεις.

Αυτά για πρόλογο και πάμε στις ερωτήσεις.


xanthibasket : Πως θα έκρινες αγωνιστικά την χρονιά που πέρασε τόσο για την ομάδα σου όσο και για την Ακαδημία.
 Αγγελωνίτης Θ . Χαίρομαι διότι μέσα σε όλο αυτό το χάος υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι κάθονται να ασχοληθούν με το μέλλον του μπάσκετ και ενδιαφέρεται να ακούσει τους προβληματισμούς μας!!!
Στην πρώτη ερώτηση θα έλεγα πως για μένα ήταν απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά διότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά και σίγουρα όταν κάθε χρόνο κάνεις ένα μικρό και σταθερό βήμα πιο πάνω και όχι απότομα βήματα τα οποία μπορεί να φέρουν απότομη πτώση νιώθεις καλύτερα και γεμίζεις αισιοδοξία για το μέλλον.


xanthibasket  Ποιοι είναι οι στόχοι και το πλάνο που κάνετε ως ακαδημία για την επόμενη χρονιά .
Α.Θ . Τους στόχους για την   επόμενη  τους ανέφερα . Είναι ένα παραπάνω βήμα για το ολοκαίνουργιο παιδικό τμήμα που χτίζω και το οποίο θα διεκδικήσει με τον καιρό όλο και περισσότερα . Για το ανδρική ομάδα να παραμείνει στην Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ  κατηγορία που ανέβηκε την προηγούμενη χρονιά.



xanthibasket Η ερώτηση που ακολουθεί έχει δύο σκέλη .
Α ) Ανάφερε τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντήσατε την προηγούμενη χρονιά.

Β) Η οικονομική κρίση πόσο έχει επηρεάσει τον όποιο προγραμματισμός σας .Υπάρχουν εμπόδια που δεν φαίνεται να υπάρχει λύση.
 Α.Θ. Τα μεγαλύτερα προβλήματά που συναντήσαμε θα προτιμούσα να τα κουβεντιάσουμε από κοντά όταν βρεθούμε κάποια στιγμή γιατί κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα
 Σίγουρα η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει  αλλά ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία  να καταλάβουμε ποιοι τελικά αγαπούν στην πράξη το μπάσκετ ουσιαστικά και ποιοι όχι.
Θα πρέπει όμως να υπάρξει στήριξη σε αυτούς που αγαπούν και δίνουν πολλά στο άθλημα.




xanthibasket Ποιά είναι η θέση που έχουν οι διάφοροι φορείς της περιοχής (Δήμοι κλπ) . Στέκονται δίπλα σας.
 Α.Θ. Όσο για τους φορείς πιστεύω πως έγινε μια προσπάθεια  την προηγούμενη χρονιά με  καλά νομίζω αποτελέσματα . Για την νέα χρονιά θα δείξει......



xanthibasket  Για να υπάρξει και η σχετική ηθική υλική ικανοποίηση πρέπει να υπάρχουν και κάποια αποτελέσματα στις προσπάθειες όπως κάποια επιτυχία πχ άνοδος ή  η ανάδειξη κάποιου παίκτη. Υπάρχει κάτι τέτοιο?
 Α.Θ. Για να υπάρξει και η σχετική ηθική και υλική ικανοποίηση σίγουρα θα πρέπει να γίνουν λίγο ή πολύ  και κάποια επιτυχία και ότι άλλο αναφέρεις στην ερώτηση. Αυτό θα ήταν και η μεγαλύτερη ανταμοιβή νομίζω..




xanthibasket  Σκοπός της ομάδας και της ακαδημίας είναι να μάθουν τα παιδιά απλά μπάσκετ και να περνούν την ώρα τους ευχάριστα και να γλυτώνουν οι γονείς κάποιες ώρες ή είναι η ανάδειξη του μπάσκετ με κάθε τρόπο και μέσο για την προσωπική προβολή των παραγόντων και προπονητών.
 Α.Θ .Σκοπός μου σαν προπονητής αλλά μιας και είμαι υπεύθυνος  όλων των τμημάτων είναι να μάθουν τα παιδιά πως ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αν τον υιοθετήσουν θα τους βοηθήσει στον δρόμο που θα πάρουν έστω και αν αυτός είναι του επαγγελματία αθλητή.


xanthibasket σε συνέχεια της παραπάνω ερώτησης η δουλεία που γίνεται στις ομάδες ακαδημίες είναι η καλύτερη που μπορεί να γίνει με τα μέσα που έχετε ή θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερα .Υπάρχει όρεξη από τους ανθρώπους της ομάδας τους από τα παιδιά γονείς?
 Α.Θ. Νομίζω πως αναλογικά με τα μέσα που έχουμε (υλικά και άλλα) το τελικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε.





xanthibasket  Αν ανατρέξεις στο παρελθόν και γίνει ένας απολογισμός ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα

 Α.Θ. Ο μεγάλος Ν.Γκάλης είχε πει "Μέχρι το επόμενο παιχνίδι"




 xanthibasket Ποιο είναι το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη σου.
  Α) Αν είναι καλό τι χρειάζεται για να ανέβει?
  Β) Αν είναι δυσοίωνο  έχετε σκεφτεί λύσεις που θα βοηθήσουν?
  Γ) Αν πνέει τα λοίσθια  υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη και διάθεση για να το πάνε εκεί που πρέπει. Που νομίζεις ότι πρέπει να είναι η θέση του μπάσκετ τόσο στην πόλη σου  αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα?

 Α.Θ. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μέλλον άνοδο κλπ στην ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε τουλάχιστον ένα κλειστό γήπεδο ακόμη και μετά να καθήσουμε να δούμε τα επόμενα. Από την στιγμή που έχουμε πρόβλημα στην βασική υποδομή τα άλλα επονται.



  xanthibasket Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ομάδων στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ?
 Α.Θ. Εύχομαι να αγκαλιάσει κάποια στιγμή όλη την επαρχία και τις ομάδες της γιατί μέσω αυτών υπάρχει . Θα πρέπει να έχει στόχο να μείνουν σε καλή  οικονομική κατάσταση οι σύλλογοι γιατί σε αντίθεση περίπτωση θα βρεθεί προ εκπλήξεων




  xanthibasket Πες δυο απλές λύσεις προτάσεις που θα βοηθήσουν?
 Α.Θ. Το μόνο που θα προτείνω την στιγμή αυτή είναι να γίνουν δύο οι όμιλοι στην Α΄Ανδρών  προκειμένου να καταφέρουν οι ομάδες να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν βλέπω να βγάζουν οι πιο πολλές την χρονιά.


  xanthibasket Σκεφτήκατε ποτέ σαν ομάδα ακαδημία να μαζέυτείτε όλες οι ομάδες της EΚΑΣΑΜΑΘ και από κοινού να βάλετε κάτω τα προβλήματα.
   Ποια είναι τα παράπονα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
 Οι φήμες κάνουν λόγο για περικοπές των οδοιπορικών . Αν γίνει αυτό θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ομάδες

 Α.Θ. Εάν κοπούν τα οδοιπορικά τελείως τότε θα πρέπει σιγά σιγά να το διαλύσουμε και να πάμε στα σπίτια μας. Αντίθετα προτείνω όχι να μην κοπούν αλλά να κανονίσουν να τα δίνουν στο τέλος κάθε πρωταθλήματος και όχι μετά από ένα χρόνο.


 xanthibasket Ποια η είναι η άποψη σου για την πώληση της ΞΑΝΘΗΣ -ΜΑΚΡΟ στον Κοροιβο Αμαλιάδας. Ποιες συνέπειες θα έχει στην μπασκετική κοινωνία της ΞΑΝΘΗΣ?
 Α.Θ Νομίζω ότι εσείς τα ξέρετε καλύτερα και δεν θα ήθελα να πω πολλά γιατί δεν είμαι ενημερωμένος. Έχω την άποψη πως θα έχει πολλά αρνητικά αλλά και κάποια θετικά θα υπάρξουν







 xanthibasket Κλείνοντας (αν και η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν πρώτη) κάνε μια μικρή περιγραφή του προφίλ σου .
 Α.Θ. Είμαι ένας φωνακλάς ρομαντικός εραστής του μπάσκετ .


Σχόλιο xanthibasket
Μια ακόμη προσπάθεια για να μάθουμε την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ  ξεκίνησε  .Είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος  από τις   προηγούμενες αλλά ελπίζω με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων του μπάσκετ να τα πάμε καλά.
Προς όλους τους φίλους προπονητές όλων των ομάδων και όλων των κατηγοριών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που δεν έχω τηλέφωνα και e mail σας.
Μπορείτε αν θέλετε να απαντήσετε και εσείς στις  ερωτήσεις και νομίζω ότι έτσι θα βοηθήσετε στην πράξη για μια καλύτερη παρουσίαση των προβλημάτων. Απότερος στόχος κάτι σαν συνέδριο των ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για μια κουβέντα ουσιαστική.


5 σχόλια:

  1. Λίγο λάιτ τα παρουσιάζει ο coach ενώ τα προβλήματα είναι πολλά.
    Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άθλος δε θα κατέβει φέτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί κάποιος επίσημα από τον ΑΘΛΟ να πει δύο κουβέντες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. distixos fetos den tha katevasoume omada...kai me lipei auto...anonimos pextis tou athlou xanthis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από λίγη ώρα είχα μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας τον κο Ιγνατιάδη .
    Τα πολλά προβλήματα σε καμιά περίπτωση δεν αφήνουν να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Η μη ύπαρξη νέων σε ηλικία παικτών είναι ένα ακόμη εμπόδιο . Το συμπέρασμα ήταν πως θα μείνουν με την παιδική ομάδα σαν αγωνιστικό τμήμα και με τα άλλα τμήματα της ακαδημίας.
    Το να κατέβει η ομάδα μόνο για την συμμετοχή είναι πολύ μεγάλο φορτίο τώρα που μάλλον θα κοπούν και τα οδοιπορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή