Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Σκόρπιες κουβέντες...........

Είναι θέμα για τον μπασκετικό κόσμο της πόλης η απόφαση της διοίκησης του προέδρου της να πουληθεί η ομάδα. Και είναι φυσικό να ακούγονται διάφορα .


. Πρώτα θα πρέπει να δούμε κάποια δεδομένα.
Μάλλον ένα και είναι η συγκρότηση του νέου διοικητικού  με τα ίδια άτομα που έγινε μερικές εβδομάδες πριν χωρίς καμιά ανακοίνωση  προς ένδειξη ενδιαφέροντος από τρίτους.
Εδώ και αρκετά χρόνια και ένα από αυτά ήταν την εποχή του Δρόσου που θύμησε το καλό
site α2 basket.
η διοίκηση που είναι πάνω κάτω τα ίδια πρόσωπα. Μιλάμε για την εποχή που έχει φύγει πια η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και την έκαναν πολλοί που το έπαιζαν με ξένα κόλλυβα μεγαλοπαράγοντες.
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν κάθε καλοκαίρι η διοίκηση  δήλωνε μόνη απογοητευμένη από τον κόσμο .
Μπορεί να είχε δίκιο μπορεί όχι.
Κάποια στιγμή μπήκε στην ζωή μας με πλάγιο τρόπο και η αλυσίδα MAKRO  ως Μέγας χορηγός και σωτήρας.
Τίποτα από τα δύο δεν έγινε με ελάχιστα χρήματα οι φήμες μιλάνε για 30.000  ευρώ πουλήθηκε το όνομα ενώ από την κίνηση αυτή απομακρύνθηκαν επαγγελματίες της πόλης που τσόνταραν . Περίπου αν βγει το ποσό που χάθηκε από αυτούς αυτό που έμεινε στην αγορά ήταν 15000 .Δηλαδή με αυτά τα χρήματα πήρε το όνομα μπήκε στην αγορά της πόλης τζάμπα.
Εντάξει δεν περιμένω από έναν δημόσιο υπάλληλο να καταλάβει την ζημιά που έγινε για την αγορά της πόλης  κοίταξαν απλά να καλύψουν τα όποια ανοίγματα και να βρούνε χρηματοδότες .
Το αποτέλεσμα  σαν οικονομικό όφελος πολύ μικρό τελικά.
Μέχρι πριν την κρίση ή καλύτερα από τον Ιανουάριο του 2009 που έπεσε μεγάλη κρίση στην οικοδομική δραστηριότητα η ομάδα μέσω διάφορων καναλιών και ανάλογων πιέσεων είχε χρηματοδότηση μικρή σε χρηματικό μέγεθος αλλά μεγάλη σε αριθμό ατόμων  από εργολάβους οικοδομών.
Τελείωσε και αυτό το πάρτυ λεφτά δεν έδιναν πια και αυτοί.
Ενώ λοιπόν κάθε καλοκαίρι έψαχναν να βρούν λεφτά   παράλληλα έκαναν και βολιδοσκοπήσεις για πώληση .
Δεν ήθελαν και πολύ καταβάθος να την πουλήσουν μετρούσαν δυνάμεις και αντιδράσεις . Λίγο ο εγωισμός λίγο το παραγοντηλίκι λίγο αυτό λίγο το άλλο τελευταία στιγμή μάζευαν παίκτες και έκαναν ομάδα.
Καθόλου προγραμματισμός και οργάνωση. Μια περίεργη κατάσταση θέλω και δεν θέλω που καταδίκασε το τοπικό μπάσκετ και τώρα μαζεύουν τους καρπούς από αυτά που έσπειραν τόσα χρόνια.
Δεν μπορεί να μιλάνε τώρα για αδιαφορία και απαξίωση της ομάδας από τους ανθρώπους της
πόλης !!!
Την χρονιά 2008-2009 έμεινε και ένα οικονομικό άνοιγμα μικρό μεν αλλά για το μέγεθος και τον αγώνα που γίνεται να μαζευτεί το μπάτζετ ήταν αρκετό.
Και ερχόμαστε την χρονιά που πέρασε 2009-2010.
Ξαφνικά υπάρχει οργάνωση προετοιμασία και μια διάθεση να πάνε όλα προς το καλύτερο.
Άσχετα αν όλη αυτή η προσπάθεια δεν πέρασε σαν "προϊόν " προς τα έξω έγινε μια καλή δουλειά πρωτοφανής για τα δεδομένα της ομάδας.
Βρέθηκαν τόσοι χορηγοί και έγιναν όλα αυτά?
Μήπως επικράτησε η λογική κάνουμε δυνατή ομάδα χτυπάμε ψηλά και από εκεί και πέρα κάνουμε παιχνίδι ?
Και αν δεν βγει που δεν βγήκε τελικά αυτή η προσπάθεια και έχουμε ένα ακόμη άνοιγμα οικονομικό 4-5μισθοί στους παίκτες τι κάνουμε τώρα?

Μα το ξέρουμε το παραμύθι λέει κάποιος φίλος .  
-Κοίταξε την ανακοίνωση  γιατί μιλάει, πέρα από την αδιαφορία του φίλαθλου κοινού. Την αδιαφορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Ξάνθης ντε!!!!!!!
Και επειδή ο Δήμος σφυρίζει κλέφτικα αλλά είναι η καλύτερη περίοδος  για πίεση (εκλογές) πατάνε εκεί και φωνάζουνε.
  - Όχι λέει κάποιος άλλος το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη συμμετοχή εκ νέου του πολυκαταστήματος ως χορηγού. 
-Σιγά τα λεφτά  που έβαζαν .Κόψανε την βοήθεια κάποιοι που είναι και παράγοντες και μιλάμε για απώλεια 25-35000 ευρώ!
-Δηλαδή όσο και το συνολικό άνοιγμα?
-Γιαυτό σου λέω είναι παιχνίδι .Και να ξέρεις στο τέλος δεν θα πουληθεί η ομάδα .
-Και πως θα καλύψει το άνοιγμα? 
-Θα τα βρούνε θα πιέσουν πολύ θα πούνε πως έχουν αποσυρθεί κάποιοι χρηματοδότες αυτοί που σου είπα που στην ουσία δεν αποσύρθηκαν αλλά περιμένουν να δούνε την κατάληξη και αν δεν καταφέρουν να τουμπάρουν τον Δήμαρχο θα αναγκαστούν να τα βάλουν τα χρήματα.Θα περιμένουν μέχρι τα μέσα του Αυγούστου και μετά θα μαζέψουν 9-10 παίκτες που φέτος θα είναι και πιο εύκολο γιατί δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά και θα κατέβουν .
-Καλά γίνονται αυτά ?
-Γιατί γίνεται και τίποτα άλλο όλα αυτά τα χρόνια?
-Μα χωρίς κανόνες οργάνωση υποδομή τι στήριξη περιμένουν?
-Πότε περίμεναν στήριξη από τον κόσμο και συμμετοχή ? Αν αυτό ήθελα θα έκαναν δημόσια ανακοίνωση για τις εκλογές που έκαναν νύχτα.Ομάδες έτσι δεν γίνονται.Καλύτερα να την δώσουν να φύγουν από την μέση να πάψουν να το παίζουν μπασκετικοί παράγοντες μπας και μπει μια τάξη και γίνει μια νέα αρχή .
-Και πως γίνεται αυτό?
-Διάθεση  και συνεργασία θέλει.

Την γνώμη ότι τελικά δεν θα δοθεί η ομάδα και πως όλα αυτά είναι παιχνίδι την έχουν πολλοί φίλοι.
Έχουν μάθει τόσα χρόνια φαίνεται τις τακτικές που επικρατούν στην ομάδα.
Θέλουν να μείνε η ομάδα γιατί μόνο καλό μπορεί να είναι μια ομάδα στην Α2 κατηγορία αλλά θέλουν και μια αλλαγή στα πρόσωπα. Επιτέλους αφού έχει τόσα ζόρια ο πρόεδρος γιατί δεν συγκαλεί μια ανοιχτή συζήτηση να βάλει κάτω τα προβλήματα να προτείνει και να ακούσει προτάσεις από φορείς και φιλάθλους. Τόσο δύσκολο του είναι?
Μήπως έτσι δικαιώνει όλους όσους τον κατηγορούν τόσο καιρό ότι με τον τρόπο του έδιωξε τον κόσμο από την ομάδα? Αν βαρέθηκαν και θέλουν να φύγουν να προσέξουν να μην πάρουν την ρετσινιά του νεκροθάφτη του τοπικού μπάσκετ .Όσο καλές προθέσεις και να είχαν οποιαδήποτε κίνησή τους θα έχει συνέπειες . Αν είναι βαρύ το φορτίο ας το μοιραστούν .
Και είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν την στραβή στην γωνία για να ανοίξουν το στόμα τους.Και αν είναι καλό ή κακό μόνο ο καιρός θα το δείξει.
Η γνώμη μου είναι πάμε ολοταχώς για τίτλους τέλους.
  

2 σχόλια: