Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Επιχορηγήσεις και άλλα

 Από το basketblog το παρακάτω.


" Όπως είναι γνωστό, ο ΠΣΑΚ είχε συμφωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, για ένα μνημόνιο, το οποίο προβλέπει την αύξηση της επιχορήγησης των σωματείων από 100 σε 125 χιλιάδες Ευρώ. Μαζί όμως με την αύξηση της επιχορήγησης, το μνημόνιο περιλαμβάνει και συμφωνία για τις εργασιακές σχέσεις ανάμεσα στους αθλητές και τα σωματεία, γεγονός που αποτέλεσε και αποτελεί σημείο τριβής… Οι ομάδες θέλουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών, οι αθλητές κανονική ασφάλιση με ένσημα και είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο νέας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως είχε γίνει και το χειμώνα."

Πολλές φορές έχω εκφράσει την άποψη μου για τα περί χορήγησης ομάδων κλπ.
Όπως και για τις απαιτήσεις και διεκδικήσεις των παικτών της Α2.
Από την αρχή και με τη σειρά.
Ζητάνε οι ομάδες αύξηση της επιχορήγησης από 100 σε 125 χιλιάδες ευρώ.
Αν πρόκειται για ερασιτεχνικά σωματεία που προωθούν τον αθλητισμό καμιά αντίρρηση αν και η οικονομική κρίση έχει αγκαλιάσει  όλα τα κοινωνικά στρώματα και μοιάζει με πρόκληση κάθε κίνηση χρηματοδότησης.
Μόνο που δεν είναι ερασιτεχνικά σωματεία και αναφέρονται ως Α.Σ  .
Την άποψή μου μπορείτε να την διαβάσετε σε παλαιότερες αναρτήσεις απλά είμαι κάθετα αντίθετος με την λογική που επικρατεί να χρηματοδοτούνται ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.
Άντε και πήραν τα λεφτά και θα το παίξουν για μια ακόμη φορά μάγκες χωρίς να δίνουν κανένα λογαριασμό σε κανέναν υποχρεώσεις δεν έχουν ?
Γιατί να μη θέλουν να δώσουν τα απαραίτητα σε κάθε εργαζόμενο. Πως ζητάνε χωρίς να δίνουν τα στοιχειώδη . Πως αντιμετωπίζουν έτσι τους παίκτες που στο κάτω κάτω αυτοί είναι και το άθλημα και όχι αυτοί. Χωρίς παράγοντες πάλι θα βρεθεί τρόπος να παιχθεί μπάσκετ . Στην γειτονιά θα είναι ερασιτεχνικά αλλά πάλι θα παιχθεί. Χωρίς παίκτες θα βάλουν τις στολές οι παράγοντες?
Πότε θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι από παράγοντες προπονητές φιλάθλους αλλά και όλους τους παρατρεχάμενους που το παίζουν ντε και καλά ενημέρωση και δίνουν υποτίθεται χρόνο στο άθλημα για την  προβολή του και από πίσω έχουν δεύτερη μπίζνα (μανατζεριλίκι κλπ) .
Και αν δεν πάρει η ομάδα παίκτη από το δικό μας μαγαζί δεν έχει προβολή . Αυτή είναι η λογική που επικρατεί στον χώρο της ενημέρωσης για να μη ρίχνουμε το ανάθεμα πάντα στους παράγοντες .
Σε μια κατάσταση που μυρίζει σαπίλα δεν φταίει ένας είναι πολλά τα σκουλήκια που γέννησαν οι μύγες και τρώνε από το πτώμα.
Το ξαναλέω το μπάσκετ δεν είναι ξεκομένο από την υπόλοιπη κοινωνία που ζούμε.

ΥΓ. Δεν ξέρω κατά πόσο οι θέσεις που έχει η διοίκηση του νεοφώτιστου  Λαυρίου έχουν σκοπό να αλλάξουν κάποια στραβά ή αν είναι μέσο προβολής .Μακάρι το πρώτο

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου