Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Ποιό ψύχραιμα τώρα ας γίνει μια κριτική για το παιχνίδι με το Ρέθυμνο.
Η αίσθηση που έχω από γνωστούς τρεχάμενους και μη είναι πως χάθηκε το παιχνίδι με κάποια άδικη απόφαση των διαιτητών .Μπορεί να είναι έτσι αλλά μπορεί και αλλιώς γιατί δεν θα κέρδιζε το παιχνίδι σε άλλη απόφαση απλά θα είχε μια ευκαιρία η ΞΑΝΘΗ ακόμη.
Εκείνο που πρέπει να δούμε μετά το σβήσιμο των προβολέων είναι ο τρόπος που έπαιξε.
Σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά τα πρώτα με Δάφνη και Αρκαδικό η ομάδα όχι μόνο πάλεψε μέχρι το τέλος και έχασε τα παιχνίδια στις λεπτομέριες. Στιγμές είχε και την πρωτοπορία για ημίχρονο και το σκορ ήταν μεγάλο. Έδειξε πολύ καλές επιθετικές αρετές κάτι που είχε και την προηγούμενη χρονιά . Αν δεν κάνω λάθος ήταν μέσα στις καλύτερες επιθέσεις αλλά ήταν τραγική η κατάσταση στην άμυνα.
Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό είναι πολύ αντικειμενικό.Πάντως το ξαναδηλώνω πως θέλω να βλέπω γρήγορο επιθετικό μπάσκετ και όχι μπάσκετ τύπου Μαλίκοβιτς (ΛΙΜΟΖ κλπ) με 40 πόντους στην επίθεση και 10 παθητικό στην άμυνα αλλά από μπάσκετ μηδέν.
Από καλάθια και πολλές φορές θέαμα δόξα τον πανάγαθο είχε να προσφέρει αλλά και φέτος μπορεί πολλά παραπάνω . Δεν θα αναφερθώ στην ποιότητα θα γίνω βαρετός.Έλειπε και συνεχίζει να λείπει η συνέχεια η διάρκεια στο παιχνίδι αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα του Σουλιώτη το ίδιο είναι και για τον Λεμονίδη.
Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο νέος προπονητής μετά το παιχνίδι που λίγο έλειψε να χαθεί με το ΑΙΓΑΛΕΩ στάθηκε στο πρόβλημα της άμυνας και δήλωσε πως θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις.
Πρώτη σκέψη πως με λίγη δουλειά παραπάνω μπορεί να μην έρθουν τα θεαματικά αποτελέσματα αλλά τουλάχιστον βρε φίλε να λυθούν τα παιδικά με το εύκολο πούλημα της μπάλας στην πρώτη πιεστική άμυνα που θα βρει μπροστά της η ομάδα αλλά η επίθεση θα συνεχίσει να έχει τον ρόλο που είχε , να είναι παραγωγική.
Μάλλον όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο .Μειώσαμε τα λάθη παίξαμε πιεστική άμυνα βελτιωθήκαμε πολύ αλλά επιθετικά τι έγινε ?
Αν δεν είχε αυτόν τον οίστρο ο Α.Παναγιωτόπουλος που για τους δικούς του λόγους σκύλιασε και ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού κάτι που το αναγνώρισαν και οι αντίπαλοι τι σκορ θα είχαμε ?
Γιατί αυτές οι μεγάλες μεταπτώσεις οι απότομες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού.
Το πρόβλημα δεν είναι η επίθεση η άμυνα είναι εκεί ρίχνουμε το βάρος χωρίς να καταστρέφουμε τα καλά στοιχεία .
Διακρίνω πανικό στην προσπάθεια να αποδέιξει πως έχει τις λύσεις τις γρήγορες και τις καλές γιατί βιάζεται να πετύχει αποτέλεσμα και μόνο αποτέλεσμα με οποιονδήποτε τρόπο με όποιο κόστος .
Καταλαβαίνω πως η πίεση που του ασκείται είναι μεγάλη και ίσως εκεί να εστιάζεται το πρόβλημα και να ακολουθεί αυτόν τον τρόπο.Πόσο μάλλον τώρα που έχει και στο κεφάλι του και τεχνικό manager ή όπως άλλιως τον λένε .
Συνήθως οι απανταχού διοικήσεις θέλουν να είναι πάντα καλυμένες και να βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους κριάρια και άλλα ζωντανά για τα δικά τους λάθη για να φαίνονται αγνοί σαν παρθένο μαλλί στα μάτια του κόσμου.
Η πλάκα είναι πως τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος πως δεν γίνεται να έρθει η Άνοιξη στην ομάδα όσο πιο πολύ λειτουργούν έτσι τόσο και θα απομακρύνουν τον κόσμο από το γήπεδο, κόσμο που θέλει να δώσει το παρόν και δεν είναι, θέμα καναπέ και φραπέ.
Υπάρχει κόσμος και κόσμος που του αρέσει το μπάσκετ, μην ξεχνάμε πως κάποτε είχε κοντά 1500 φίλους στο γήπεδο όπως και η ποδοσφαιρική ΞΑΝΘΗ είχε 8-8500 στο παλιό γήπεδο .
Τι έγινε και δεν έρχονται όλοι αυτοί στο γήπεδο?
Γεράσαν? Κουράστηκαν ?Τι έγινε λοιπόν?
Όλα μαζί και τίποτα και βαρέθηκαν οι παλιοί και κουράστηκαν ,αλλά που είναι οι νέοι, που θα αντικαταστήσουν αυτούς που φεύγουν? Μάλλον γέρασαν και αυτοί πριν την ώρα τους .
Είναι τραγικό τουλάχιστον φέτος με αυτό το υλικό που έχει η ομάδα να μην έχει 1000-1500 φίλους στο γήπεδο στα πιο σπουδαία παιχνίδια.
Τέτοιο υλικό γιατί δεν προβλήθηκε όπως έπρεπε για να υπάρχει και αποτέλεσμα?
Πάλι θα πουν πολλοί πως θέλω το κακό της ομάδας. Αν σκέφτονται έτσι και τους αρέσει αυτό που βλέπουν ναι έιμαι κακός δουλεύω υπόγεια και θέλω την ομάδα να σέρνεται γιατί οι αντίπαλοι μου τάξανε διαφημήσεις πολλές και έχει κονόμα το πράγμα.
Ξαναγυρίζω στο θέμα της αγωνιστικής παρουσίας και στην προσπάθεια που κάνει ο Λεμονίδης να βρει το γιατρικό. Δεν νομίζω πως θα προλάβει γιατί το πράγμα μιλάει από μόνο του ,στην επόμενη αποτυχία η παράσταση θα λάβει τέλος κάτι που δεν θέλω να πιστεύω όπως πίστευα λάθος και για τον προηγούμενο πως έχει την πίστωση χρόνου να τα καταφέρει.
Ας βγω ψεύτης.
xanthibasket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου