Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Απότελέσματα Α΄ Ανδρών.10-12-11

1ος Όμιλος
ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ   47-46
ΡΟΥΠΕΛ-ΠΑΝΣΡ/ΚΟΣ                 58-55

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι κέρδισε ο πιο τυχερός.
Νίκη για την Χρυσούπολη με ένα πόντο διαφορά .

2ος Όμιλος

ΦΙΛΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ                  58-56
ΑΡΙΩΝ-ΑΕΚ                                 48-49 (10-07,18-20,35-34, 48-49)
ΕΘΝΙΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ                   79-56 (20-15,20-9,17-16,22-16)

Έχουμε και μεγάλες εκπλήξεις που ομορφαίνουν λίγο το κακό θέαμα που βλέπουμε.
Μεγάλη νίκη της Φιλίας απέναντι σε μια κουτσή Ολυμπιάδα που συνεχίζει να έχει τα περσινά προβλήματα απουσιών στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Όταν λείπουν οι Πομακάκης Σεϊνης Δίγκας,Παπαλαμπίδης οι πιθανότητες να κερδίσει είναι από ελάχιστες έως καθόλου.
Βρήκε την ευκαιρία η Φιλία και όχι μόνο κέρδισε ένα μεγάλο αντίπαλο αλλά ανακάτεψε πολύ την τράπουλα αφήνοντας μόνο ουσιαστικά τον Εθνικό στην πρώτη θέση .

Γ.Ουζουνίδης (Φιλία):

"ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΖΩΝΗ ΕΠΙ 40’ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ.
ΣΤΟ 2Ο ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΑΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 7 ΠΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ.
ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟΥ  ΕΝΩ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΕΠΙ 5’ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΖ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ.
ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ."

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21,18-09,11-20,10-06.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗΣ

ΦΙΛΙΑ(ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ): ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ 10,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ 2, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 12 (2), ΜΠΕΡΤΣΙΜΑΣ 6, ΧΕΡΚΕΛΕΤΖΗΣ 1, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΑΛΛΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 3, ΚΑΜΠΑΚΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ 18 (2), ΓΟΥΝΑΡΗΣ 2, ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ(ΞΑΝΘΙΔΗΣ): ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗΣ 22 (2), ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 9 (1), ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ , ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ 7(1), ΜΠΕΣΛΕΜΕΣ 11, ΓΚΙΤΖΙΝΑΚΗΣ 

Φωτιά οι επόμενες δύο θέσεις με την ΑΕΚ να βλέπει καλύτερα μετά την νίκη της εκτός.
Την ίδια στιγμή ο Εθνικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει την Θύελλα και να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Η άποψη του Εθνικού:

"Ο Εθνικός δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα τον έλεγχο του παιχνιδιού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Θύελλας. Εξαιρετική εμφάνιση από τους τρεις «πιτσιρικάδες» τον Πασσιά Αντώνιο, Θυμιανίδη Παναγιώτη και Χονδρόπουλο Σταύρο που έπαιζαν σα να ήταν έμπειροι άντρες.
Από τη Θύελλα ξεχώρισαν οι Σονωβίδης και Καπετανίδης." 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ: Νικολαίδης Ν., Θυμιανίδης Π.(8π), Αραμιάν Χ.(10π), Χονδρόπουλος Σ.(17π), Δουρδούλης Γ. (3π), Πασσιάς Α.(2π), Αγγελωνίτης Θ.(2π), Ξένος Ε.(19π), Τελούδης Στ.(4π), Δελχανίδης Σπ.(11π), Καραπαναγιώτης Γ.(3π)
Προπονητής: Κανδύλης Γιώργος
 
ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ: Δαπουδάνης Γ.(3π), Παπάζογλου Φ.(3π), Καραμάτσκος Π.(6π), Μουρτσινούδης Μ.(7π), Μιριντζής Α., Κατσάνης Η., Μαυρογιάννης Α. (2π), Παπαδόπουλος Σ., Καραμπεάζης Δ.(8π), Σονωβίδης Ο. (12π), Καπετανίδης Θ.(15π)
Προπονητής: Χατζηιωάννου Στ.
 
Τυφλοί εναντίον κουλών και σκορ παιδικού πρωταθλήματος. 18-20 το ημίχρονο στο παιχνίδι Αρίωνας ΑΕΚ.Δύο στις Δύο νίκες για την ΑΕΚ σε ένα σημαντικό από πλευρά βαθμολογικού ενδιαφέροντος παιχνίδι και τίποτα άλλο.
Ένας Αρίωνας που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την τραγική αστοχία της ΑΕΚ και κυρίως την έλλειψη ψηλών. Από την άλλη μεριά οι παίκτες της ΑΕΚ επανέλαβαν τον περσινό σενάριο και έσπασαν κυριολεκτικά τα καλάθια. Εάν ήταν λίγο εύστοχοι σε σουτ 2-3 πόντων στις ατομικές ενέργειες κλπ η διαφορά θα ήταν στους +10. Κακό παιχνίδι από την αρχή και μόνο στα τελευταία δύο λεπτα είχε ενδιαφέρον όχι λόγω ποιότητας  πάντως.
Σε αυτά τα λεπτά είχε ένταση ανατροπές και η νίκη φλέρταρε πότε στην μια πότε στην άλλη ομάδα.
Πιο ψύχραιμη η ΑΕΚ  σε αντίθεση με την μέχρι τότε εικόνα της και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη.
Καθοριστική η απουσία σε αυτό το παιχνίδι η  του Μαρουλάκη.
.Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Μπακιρτζής  πάλεψε αλλά δεν είχε τις ανάλογες βοήθειες.
Ο γεροΝτράγκαν όσο άντεξε βοήθησε .
Πολύ καλός λόγω εκνευρισμού στα κρίσιμα σημεία ο Θ.Μιχαηλίδης.
Πάλεψε μόνος του ο Καψάλης αλλά αρκετές φορές έπαιζε για τον εαυτό του.
Από την ΑΕΚ ξεχώρισε για τα αμυντικά του καθήκοντα ο έφηβος Γεωργαντάς.
Για τους υπόλοιπους της ΑΕΚ η μεγάλη αστοχία έκρινε και την αποδοσή τους....

Σ,Βουτσάς(ΑΕΚ): Σε ένα κακό παιχνίδι που είχε τεράστια βαθμολογική σημασία η πίεση ήταν εμφανής στους παίκτες και των δύο ομάδων. Κερδίσαμε κυριολεκτικά στο νήμα γιατί ίσως να σταθήκαμε πιο τυχεροί στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Κρατάμε μόνο την νίκη και όχι την εμφάνιση.


Λίγος κόσμος και θα γίνεται ακόμη λιγότερος όσο δεν βελτιώνεται η αγωνιστική εικόνα ..
Από ζέστη πάντως ήταν υπέροχα...........
Άριστη διαιτησία .



Απόσπασμα από το παιχνίδι:
http://youtu.be/MJuZL1Jkioc


9 σχόλια:

  1. Η μπάλα δε νεκρώνει και το καλάθι μετράει, αν μπει, όταν ένας παίκτης διαπράττει σφάλμα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου, ενώ η μπάλα είναι ακόμα στον έλεγχο παίκτη, ο οποίος κάνει προσπάθεια για επίτευξη καλαθιού και οποίος ολοκληρώνει την προσπάθεια του αυτή, με μία συνεχή κίνηση, η οποία άρχισε πριν γίνει το σφάλμα.(εσφαλμένα λοιπόν ο Α΄ Διατητής δεν μέτρησε το καλάθι της Α.Ε.Κ......κι ας προσπαθεί με την κίνησή του να πείσει και τον...εαυτό του!!!).

    Ένας παίκτης δε θα παραμένει στον περιοριστικό χώρο των αντιπάλων για περισσότερο από τρία (3) συνεχή δευτερόλεπτα, ενόσω η ομάδα του έχει τον έλεγχο ζωντανής μπάλας στο εμπρός γήπεδο και το χρονόμετρο του
    αγώνα λειτουργεί. Δύο φορές οι παίκτες του Αρίωνα ξεπέρασαν εμφανώς τις ανοχές πρέπει να υπάρχουν για ένα παίκτη μέσα στον περιοριστικό χώρο.

    Τεχνικό σφάλμα σε παίκτη που πέφτει κάτω, προσποιούμενος ότι του έγινε σφάλμα.Σωστή απόφαση του Β΄ Διαιτητή (με την προθπόθεση ότι έχει προηγηθεί προειδοποίηση).που 2,2΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα εφαρμόζει επακριβώς τον κανονισμό για δύο ομάδες που είναι κοντά στο σκορ προς το τέλος του αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί κανείς να ανεβάσεις τους πόντους από το ματς του Αρίωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδια για σιγα ο προεδροσ δυνδεσμου κραζει τους διαιτητεσ του............κραζει τουσ καλυτερουσ που υπαρχουν και στο συγκεκριμενο παιχνιδι πηραν αριστα απο προπονητεσ κοσμο κτλ....εγω σαν παραγοντασ ομαδασ και παλιοσ προπονητησ οταν βλεπω σαλικιδη-ρουκα και κανα δυο αλλουσ πιστευω οτι το παιχνιδι θα τελειωσει σιγουρα ,δεν θα γινουν τα εκτροπα τησ ξανθησ-- αποχωρησεισ ,της αλεξανδρουπολησ με πανιτσουδη-βουτσα ,σου αρεσει να βλεπεισ μπασκετ .απο την αλλη κραζει τους διαιτητεσ ΤΟΥ και στο facebook ......μηπωσ πρεπει να τουσ μαζεψει και να τουσ πει πωσ πρεπει να σφυρανε....πωσ πρεπει να κρατανε τον ελενχο του παιχνιδιου.............μηπωσ σταματησε να ασχολειται......μονο να φωτογραφιζεται ξερει μεσω τον κανονισμων αλλα και με τισ νεαρεσ καλονεσ διαιτητεσ που εχει............αυτεσ αληθεια παιζουν και σε πιο πρωταθλημα?ρε παιδια τι γινεται εκει πανω....καλα λενε για τοπικουσ διαιτητεσ .....xanthi basket αναρωτηθηκεσ τι γινεται εκει πανω?βεβαια τωρα κανει και δημοσιογραφια......μηπωσ σου στελνει αρθρα.....δεν βλεπω να εχει διαιτητεσ...πασ εκει πασ εδω ολοιμιλανε για διαιτητεσ.....και θελουν κιολασ να τουσ πληρωνουμε εμεισ οι παραγοντεσ.....καληνυχτα και να με συνχωρατε για τον τροπο γραφησ μου απλα γραφω ξαπλωμενοσ............................καληνυχτα μπασκετακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο ζόρικο να βγάλω συμπέρασμα ...αν θέλεις να το ξαναστείλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά κατάλαβες...αλλά το παίζεις κινέζος γιατί έτσι σε βολέυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δεν κάνεις την ερώτηση εκεί που πρέπει???
    Δεν το παίζω Κινέζος .Αν το έπαιζα θα το ήξερες γιατί θα είχα μεγάλη εξουσία και επιροή.
    Παράγοντας ποιάς ομάδας είσαι γιατί θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις και ανώνυμα παέι στον βρόντο.Αν φταίει ο Μιχέλης και ο κάθε Μιχέλης πρότεινε λύσεις .
    Καληνύχτα παραγοντούλι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποιοι κατα την γνωμη σας φταινε για το πως παιζουν οι διαιτητεσ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yπάρχουν καλοί και κακοί διαιτητές . Διαιτητές που δεν μασάνε και αυτοί που σκύβουν για να κάνουν θελήματα και να πάρουν ένα κομματάκι όνειρου (άνοδος σε κατηγορία).
    Όπως είναι η κοινωνία μας χωρίς αξιοκρατία αρχές κλπ έτσι είναι και οι υπόλοιπες μικρές κοινωνίες. Το φαινόμενο συναντάται παντού και όχι μόνο στους διαιτητές.
    Από την άλλη σιγά τα χρήματα που παίρνουν στις μικρές κατηγορίες και έχουμε απαιτήσεις.
    Όμως με ένα δύο μήνες σχολείο τι να μάθουν και τι να προσφέρουν. Μήπως θα έπρεπε να δώσουν λίγη παραπάνω βαρύτητα στις σχολές διαιτησίας να παίζει ένας νέος με ένα παλιό μέχρι να μάθει και επιτέλους να απαγκριστρωθεί η κάθε διαιτησία από τις Ενώσεις να γίνει ανεξάρτητη και να ορίζει τα του οίκου της. Τότε θα μπορούμε να ζητάμε τιμωρίες αποβολές κλπ.
    Θέλει όρεξη ανοιχτά μυαλά και νέο αίμα.
    Κάποτε θα πρέπει να συζητάνε στο ίδιο τραπέζι όλοι μαζί. Μέχρι τότε καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή