Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

31/1/15 ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ -ΤΙΤΑΝΕΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Στις 5,00μμ  το δεύτερο παιχνίδι της τελικής φάσης.
Ο Πανσρ/κός υποδέχεται τους ΤΙΤΑΝΕΣ  που για μια ακομη χρονιά είναι το μεγάλο φαβορί μαζί με τον ΑΡΙΩΝΑ.
Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα των ΣΕΡΡΩΝ έχασε εκτός έδρας με μεγάλη διαφορά από τον ΑΡΙΩΝΑ με 100-69. Τόσο η ήττα και περισσότερο η μεγάλη διαφορά έβγαλαν ουσιαστικά εκτός από νωρίς τον Πανσε/κο  εκτός από κάθε διεκδίκηση.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κάμψη στις αγωνιστικές παρουσίες των ομάδων του νομού ΣΕΡΡΩΝ. Αναλαμπή φαίνεται ότι ήταν η πρωτιά πριν από τρία χρόνια των ΙΚΑΡΩΝ γιατί συνέχεια δεν είχαμε.
Ένας νομός με πλήθος ομάδων και πάρα πολλά παιδιά. Δεν γνωρίζω πολλά για το τι γίνεται τα τελευταία χρόνια εκεί και έτσι θα μιλήσω για τις δύο άλλες ομάδες τις οποίες ξέρω και παρακολούθησα καιρό.
Οι ΤΙΤΑΝΕΣ θέλοντας να αποδείξουν ότι είναι η δύναμη στο χώρο θέλουν τη νίκη για να περιμένουν τον ΑΡΙΩΝΑ στο μεγάλο παιχνίδι του πρώτου γύρου στις 07/02/2015.
Και οι δύο ομάδες στηρίζονται στην περιφέρειά τους. Ταχύτητα σουτ πίεση είναι το στυλ και των δύο με τους ΤΙΤΑΝΕΣ να είναι ένα κλικ πιο καλοί σε ποσοστά ευστοχίας. Αμυντικά λόγω πληθώρας γκαρντ ο ΑΡΙΩΝΑΣ έχει περισσότερες επιλογές και θα αντέξει στη φθορά των φάουλ . Στη ρακέτα οι ΤΙΤΑΝΕΣ έχουν πλεονέκτημα αλλά ο αντίστοιχος ψηλός του ΑΡΙΩΝΑ μπορεί να είναι πιο ντελικάτος αλλά μπορεί να παίξει με τη μπάλα έχει σουτ απ έξω. Εδώ είναι καθαρά θέμα διαχείρισης παικτών.
Και μένει το κομμάτι της ψυχολογίας.
Τόσο ο ΑΡΙΩΝΑΣ όσο και οι ΤΙΤΑΝΕΣ  έχουν από μία νίκη τη προηγούμενη χρονιά .
Για να πάω πιο παλιά οι νίκες σαν παιδικό είναι μοιρασμένες αλλά τη πρόκριση την πήρανε οι ΤΙΤΑΝΕΣ. Σαν εφηβικό έχουν ισορροπία σε νίκες αλλά δεν κατάφεραν τίποτα και οι δύο γιατί τη πρόκριση θρίλερ την πήρε η ΑΣΠΙΔΑ. Φέτος δεν υπάρχει ΑΣΠΙΔΑ και ένας εκ των δύο θα περάσει στα προκριματικά.
Γενικά θα έλεγα ότι αυτή η φουρνιά οι γεννημένοι το 96-97-98  αποδεικνύουν τα όσα πίστευα και έγραφα κατά καιρούς ότι είναι από τις καλύτερες φουρνιές όχι σε επίπεδο μίας ακαδημίας μιας πόλης.
Γενικά σε επίπεδο ΕΚΑΣΑΜΑΘ αυτές οι φουρνιές πρόσφεραν έπαιξαν καλό μπάσκετ και είτε η μία ακαδημία -πόλη είτε κάποια άλλη είχαν διακρίσεις.Στην πλειοψηφία τους τα παιδιά αυτά λίγο πολύ παίζουν σε μεγαλύτερες ομάδες και σίγουρα όταν με το καλό τελειώσουν και τις σχολικές υποχρεώσεις θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου