Σάββατο 19 Μαΐου 2018

4/4 Τα λέει όλα.....

Το απόλυτο για τον όμιλο ολοκληρώθηκε με την σπουδαία νίκη πρόκριση του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ μέσα στην έδρα του ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΥ.
Νίκη στην έδρα του αντιπάλου πρώτος στον όμιλό του με 67-78.
Για το παιχνίδι θα υπάρξει πλούσιο ρεπορτάζ από τον καταλληλότερο .
Φάνηκε ξεκάθαρα η τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο ομίλων. Δεν είναι μόνο οι 4εις πρώτοι που θα βρεθούν με πρώτο πιάτο αύριο το παιχνίδι ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ αλλά στο σύνολό τους οι ομάδες του 2ου ομίλου πιάσανε σε απλά λόγια το νόημα και έχουν προχωρήσει σε καινοτόμες αλλαγές. Μετά από μεγάλη ομφαλοσκόπηση επιτέλους κατάλαβαν και εφάρμοσαν απλές λύσεις.
Την ίδια αντιμετώπιση και λογική όμως θα έπρεπε να έχει και η ΕΚΑΣΑΜΑΘ . Για άλλη μία χρονιά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της.Δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το σπουδαίο προϊόν που προσφέρουν οι ομάδες μας. Είναι κρίμα για το μπασκετικό κοινό να στερείται ένα Φ4.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι γιατί κάποια στιγμή θα βαρεθούν παράγοντες ομάδες και πάικτες και θα διαλύσουν όλα.

ΥΓ.Για κάποιους που επέμεναν ποιές ομάδες θα περάσουν στα τελικά απλά έχασαν και πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Δεύτερη χρονιά επαλήθευσης (η πρόκριση της ΘΥΕΛΛΑΣ η πρώτη) μου δίνει το δικαίωμα να τονίσω πως ξέρω καλύτερα την κατηγορία και ειδικά τον όμιλο ΓΑΤΑΚΙΑ....

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

3/4 Μέχρι τώρα για τον 2ο Όμιλο....ΑΣΤΕΡΑΣ και ΕΘΝΙΚΟΣ πέρασαν.

Είχα βάλει στοίχημα ότι καμιά ομάδα από τον δεύτερο όμιλο δεν θα περάσει.
Ακόμη και ο ΕΘΝΙΚΟΣ που τερμάτισε εδώ 4ος πίστευα ότι θα κάνει το μπαμ. Βλέπετε εδώ και καιρό στον δεύτερο όμιλο οι ομάδες έπιασαν το νόημα και προχώρησαν σε αλλαγές ριζικές. Νεανικά σχήματα καλή σχετικά οργάνωση στο σύνολο με κάποιες να έχουν ξεφύγει οργανωτικά με στοιχεία που θα ζήλευαν "μεγάλες " ομάδες.
Και εγένετο φως. ΑΣΤΕΡΑΣ και ΕΘΝΙΚΟΣ πέρασαν στην επόμενη φάση. Με την νίκη του ΕΘΝΙΚΟΥ να έχει ταράξει τα θολά νερά του δεύτερου ομίλου.

Διαβαστε.ΕΔΩ
Πηγή. https://sportsaddict.gr

Μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία συνέντευξη με τον προπονητή του ΕΘΝΙΚΟΥ Στέλλιο Τελούδη.
xanthibasket. Στέλλιο σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί κάνατε μια τεράστια υπέρβαση.
 Πολλοί πιστεύαμε ότι ο Εθνικός είχε την δυνατότητα να κάνει την έκπληξη.

Σ.Τελούδης. Μετά το δεύτερο παιχνίδι και την σπουδαία νίκη είδαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα . Και αυτό θα ήταν μια νίκη μέσα στην έδρα του αντιπάλου που σημαίνει και πρόκριση στην τετράδα. Διαβάσαμε πολύ καλά τον αντίπαλο και το πλάνο ήταν να πιέσουμε τον αντίπαλο μειώνοντας την δύναμή του εκεί που υπερτερεί. Μέσα στην ρακέτα. Με καλές κινήσεις το καταφέραμε και έμενε επιθετικά να βάλουμε τα σουτ. Φυσικά είχαμε δώσει μια υπόσχεση σαν ομάδα πως μπορούμε να αντέξουμε τρέξιμο και πίεση για σαράντα λεπτά. Εκεί είναι και το ουσιαστικό αυτό που καθόρισε την έκβαση του παιχνιδιού. Παίζαμε με ένα αντίπαλο που οι παίκτες έχουν τεράστια εμπειρία. Εμείς δεν την έχουμε αλλά έχουμε όρεξη αντοχές και πείσμα. Και τα καταφέραμε. Και για είμαι δίκαιος τα παιδιά τα κατάφεραν γιατί αυτά το πίστεψαν και έκαναν την υπέρβαση. Είναι απίθανο αυτό που κατάφεραν και πιστεύω ότι ακόμη δεν το έχουν καταλάβει. Ζούνε μεγάλες στιγμές και πιστεύω δίκαια.
xanthibasket.  Θα έλεγα ότι είναι μια δικαίωση των προσπαθειών και της αλλαγής στην όλη φιλοσοφία .Νέα παιδιά που έχουν διάθεση που παίρνουν ευκαιρίες .Και η δικαίωση είναι η καλύτερη απόδειξη.Στον όμιλό μας το σύνολο των ομάδων έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. Αντίθετα στον άλλο όμιλο αυτό είναι η εξαίρεση. Πιστεύει ότι συνέβαλε και αυτό ?

Σ.Τελούδης.  Έτσι είναι. Άλλαξε η φιλοσοφία που δεν απέδιδε καρπούς και στερούσε το δικαίωμα συμμετοχής από τα νέα παιδιά. Στην πράξη αυτή η αλλαγή ήταν μια απόφαση όλων στην ομάδα και τώρα έρχεται η δικαίωση. Πραγματικά στον όμιλό μας το σύνολο των ομάδων έχει επενδύσει στα νέα παιδιά και βλέπουμε και καλύτερο μπάσκετ και υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Αν περάσει και το Δημοκρίτειο θα είναι η απόλυτη επιβράβευση των προσπαθειών των ομάδων στον όμιλό μας.
Αυτό θα πρέπει να είναι και το βασικό σημείο στόχευσης όλων. Το μέλλον είναι τα παιδιά και μόνο έτσι θα υπάρχει εξέλιξη στο μπάσκετ.
   
xanthibasket.Επόμενος αντίπαλος ο ΑΣΤΕΡΑΣ.

Σ.Τελούδης. Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΣΤΕΡΑ που πιστεύω ότι πέρασε δίκαια τον ΑΟΣ και δίκαια τερμάτισε δεύτερος στον όμιλό μας. Εμείς θα παλέψουμε .'Ένα παιχνίδι είναι και όλα μπορεί να γίνουν.

Άλλη μια φορά κάκιστη σαλάτα .......

Το παρακάτω γράφτηκε μια μέρα πριν την σημερινή 3η μάχη των φιναλίστ.Απλά για άλλη μία χρονιά βλέπουμε το ίδιο κακό έργο με κάκιστη σκηνοθεσία.
Είναι πολύ κακό για το τοπικό μπάσκετ για την προσπάθεια ομάδων και παικτών για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για να υπάρχει το προϊόν τοπικό μπάσκετ. Είναι κρίμα και άδικο όλη αυτή η προσπάθεια να μην έχει ανταπόκριση. Το επίπεδο του τοπικού μπάσκετ έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια. Χθες η ΕΡΤ 3 είχε ένα παιχνίδι του τοπικού μάλλον το κύπελλο. Έπαιζαν Ιωνικός και Δέκα στην οποία παίζει ο δικός μας Κώστας Χρήστου.
Με εξαίρεση αυτόν και άλλους δύο το επίπεδο δεν ήταν ανάλογο της πόλης.
Εδώ έχει γίνει τέτοια προσπάθεια και τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στον δεύτερο όμιλο βλέπουμε καλό μπάσκετ.Θα έπρεπε λοιπόν η Ένωση σαν ανώτατη διοργανωτική αρχή να το πάει ακόμη πιο ψηλά ? Που είναι το Φ4 να γίνει μια μεγάλη γιορτή???

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018