Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

06/01/2010 16:30 Κ.Α.Ο.Δ.-Πέραμα.






Ποδαρικό για τη νέα χρονιά την Τετάρτη (Θεοφάνεια ) στην Δράμα με αντίπαλους που παλεύουν για την παραμονή τους.
Από 14 βαθμούς έχουν και οι δύο με τον ΚΑΟΔ να έχει καλύτερο συντελεστή .
Σε περίπτωση νίκης του ο ΚΑΟΔ πηγαίνει στους 16 βαθμούς 1 παραπάνω από την Ξάνθη ενω ο ηττημένος πάει στους 15 μαζί με την Ξάνθη.
Από μόνο του δείχνει πόσο έχουν στενέψει τα περιθώρια για την Ξάνθη μετά και την 2η εντός έδρας ήττα.
Η αγωνιστική αυτή των υποχρεώσεων κλείνει με ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή και Δάφνης .Φαβορί ο Ηρακλής και μια ήττα της Δάφνης είναι στα συν για την ΞΑΝΘΗ.
xanthibasket

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Α2





ΑΓΟΡ
Στο νοσοκομείο ο προπονητής της ομάδας Ν. Καραγιάννης με τους παίκτες να κάνουν προπόνηση εν όψη του παιχνιδιού με τον Ικαρο -Έσπερο με τον βοηθό προπονητή Σ.Μυκονιάτη.

ΑΜΥΝΤΑΣ.

Επιστροφή στα παλιά λημέρια για τον Κ.Σορώτο (9 χρόνια παρουσίας στον πάγκο του) σε αντικατάσταση του Β.Βλάχου.
Παίκτης του Αμύντα ο Η. Μουτράν .

ΟΦΗ.
Νέος προπονητής της ομάδας ο Β.Βλάχος. Μετά την απόλυση του Γ. Βόβορου.

Σ.ΚΑΡΥΔΑΣ (ΑΠΙΘΑΝΟΣ)


Πάντα αξίζει μια αναφορά σε ένα μεγάλο παίκτη .
Για τον Καρύδα ο λόγος που έδειξε την μεγάλη του αξία μετά το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε και τα απίθανα καλάθια που πέτυχε στο καταπληκτικό παιχνίδι της Καβάλας με αντίπαλο τον Ηλυσιακό.
Όσοι είδα το παιχνίδι καταλαβαίνουν αυτή τη μικρή αναφορά.
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με πολύ σπουδαίες φάσεις που κρίθηκε από την μεγάλη ψυχραιμία του Καρύδα. Αυτή η αναφορά έχει να κάνει και με την εδώ αγωνιστική παρουσία στην ομάδα της πόλης μας . Πιστεύω πως όλοι όσοι τον ξέρουν θα νιώθουν περήφανοι γιαυτό.
Στα λίγα για το παιχνίδι που με την εξελιξή του δυστυχώς έβαλε σε μπελάδες την γειτονική ομάδα αλλά από την άλλη μεριά είναι από τα παιχνίδια που αξίζει να παρακολουθείς μιας και ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, αλλά και η εξελιξή του τέτοια, που κυριολεκτικά καθήλωσε όλους όσους το παρακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Όλα τα λεφτά ήταν το απίθανο τρίποντο 0.02 πριν την λήξη του δεκαλέπτου σχεδόν από την μια ρακέτα στην άλλη. Πιστεύω θα είναι από τα βίντεο που θα παίξουν για πολύ καιρό στο you tube.
xanthibasket

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ



Μια ανάλυση με τα ποσοστά πόντων και λοιπά μπορεί να δείξει και την αγωνιστική φιλοσοφία μιας ομάδας.
Και για να γίνω σαφής ιδού τα στατιστικά για την Ξάνθη.
Στους σκόρερ πρώτος για την ομάδα είναι ο Γ. Παναγιωτόπουλος και 7ος για όλο το πρωτάθλημα με 171 πόντους.
Δεύτερος για την Ξάνθη και 10ος στην λίστα ο Κ. Χρήστου
Τρίτος στην ομάδα και 11ος συνολικά ο Α. Παναγιωτόπουλος.
Στα Rebounds 4ος συνολικά και πρώτος για την Ξάνθη ο Γ. Αναγνωστόπουλος.
Στις assist 9ος στο σύνολο και πρώτος για την Ξάνθη ο Δ.Μασλαρινός με 38 .Δεύτερος για την ομάδα και 18 στην συνολική κατάταξη με 18 ο Χρήστου , στην λίστα επίσης είναι και ο Παναγιωτόπουλος 22ος με 27.
Κλεψίματα 7ος ο Β. Κουκουράβας με 7 και στα κερδισμένα φάουλ 6ος και πρώτος στην ομάδα με 58 ο Χρήστου και ακολουθεί ο Αναγνωστόπουλος με 43 στην 17η θέση.
Στους σκόρερ είναι φανερό πως το μεγαλύτερο σύνολο το πετυχαίνει η τριάδα που παίζει στις θέσεις 3.4.5 με πρώτο τον Αναγνωστόπουλο.
Καλός σουτέρ και προπάντων σταθερός στην διάρκεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε και την προηγούμενη χρονιά ήταν στους πρώτους δύο σκόρερ μαζί με τον JELENIC ο οποίος φέτος απουσιάζει από τις πρώτες θέσεις.
Οι άλλοι δύο είναι γνωστοί από τις προηγούμενες ομάδες τους . Ο Παναγιωτόπουλος ήταν και την προηγούμενη χρονιά από τους πρώτους σκόρερ και αυτός που μας «καθάρισε» εντός με το Ρέθυμνο. Γνωστή και σταθερή αξία και ο τελευταίος και όλα αυτά δείχνουν πως η παραμονή και φέτος του Αναγνωστόπουλου αλλά και οι άλλες δύο επιλογές αποδείχθηκαν « λίρα εκατό».
Το παράδοξο είναι όμως η απουσία των θέσεων 1-2 από τους σκόρερ για την ομάδα.
Εκτός από την αφλογιστία του JELENIC κανένας μα κανένας δεν έχει σημειώσει και τους ανάλογους πόντους . Με λίγα λόγια η λειτουργία τους είναι διεκπαιρέωση αν στέκει ο όρος δηλαδή οργανώνουν και πασάρουν δίχως να παίρνουν πρωτοβουλίες για σκοράρισμα είτε με σουτ είτε με διεισδύσεις .Αυτόματα φαίνεται και το πρόβλημα που έχει η ομάδα . Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά εκτός του Αναγνωστόπουλου το βάρος στο σκοράρισμα έπεσε στην περιφέρεια και από εκεί ήταν το σύνολο των πόντων. Για φέτος δόθηκε βάρος μέσω των μεταγραφών μέσα στην ρακέτα χωρίς την σκέψη όμως να πέσει το σκοράρισμα από την περιφέρεια . Έπρεπε να βρεθεί η μαγική φόρμουλα να μοιράζεται το σκοράρισμα σε όλες τις θέσεις κάτι που έδινε περισσότερες λύσεις και επιθετικά αλλά και αμυντικά .Θα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί μια ομάδα με πλουραλισμό στο σκοράρισμα.
Μοιραία ο τρόπος ανάπτυξης έγινε προβλέψιμος για τους αντιπάλους αλλά και η ευθύνη έπεσε πολύ βαριά στις πλάτες των πρώτων σκόρερ . Αποτέλεσμα και κάτι πολύ λογικό να μην μπορούν πάντα να είναι στο 80-100% των δυνατοτήτων τους .
Και εκεί που χρειάζεται η εναλλακτική λύση απλά δεν υπάρχει.
Θα μου πείτε πως έχουμε και παίκτης που είναι μέσα στους εννέα πρώτους στις assist με 38 μάλιστα.
Είναι μόνο ένας και δίχως άλλη συμμετοχή (σκοράρισμα) και δεν νοείται περιφέρεια με τέτοια στατιστική.
Η τρομερή πτώση του Δ. Μασλαρινού( περί αυτού ο λόγος ) που δεν έχει καμιά σχέση με την προηγούμενη χρονιά στον ΚΑΟΔ δεν βοηθά την ομάδα .
Ο άλλος οργανωτής της ομάδας Β. Κουκουράβας ενώ έχει όλα τα προσόντα να είναι ο φυσικός ηγέτης και να πάρει πρωτοβουλίες την στιγμή που η ομάδα δεν έχει λύσεις δυστυχώς είτε γιατί δεν το πιστεύει είτε γιατί φοβάται ενδεχόμενη αποτυχία παραμένει σε ένα άχαρο ρόλο δίχως αποτελέσματα. Είναι κρίμα που δεν έχουνε βρει το κουμπί του για να βγάλει στο γήπεδο αυτά που ξέρει και μπορεί.
Η όλη κατάσταση οδήγησε και μοιραία αυτό σε μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού πολύ προβλέψιμο χωρίς να δίνει την ευκαιρία στους υπόλοιπους να προσφέρουν και αυτοί. Περιορίζεται η συμμετοχή τους τόσο σε χρόνο όσο και σε ανάπτυξη πρωτοβουλιών.
Ο Νησιώτης θα μπει μόνο και μόνο για να πάρει ανάσες το δίδυμο των ψηλών ενώ είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει ως 5αρι καθαρό να παίξει ξύλο με τους αντιπάλους να ανοίξει χώρο υποτίθεται, στους guard για ελεύθερο σουτ . Αυτό δεν το είδαμε στα παιχνίδια μέχρι τώρα και αντίθετα δεν μπόρεσε και ο Νησιώτης να παίξει ανάλογα με αυτό που ξέρει να δίνει στο γήπεδο λόγω έλλειψης στηριγμάτων. Δεν είναι ο δεινός σκόρερ αλλά μπορεί να ανοίξει διαδρόμους να κρατήσει παίκτες μέσα στην ρακέτα με την λογική ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για σκοράρισμα η περιφέρεια.
Με την λογική ανάπτυξης δεν έχουν πάρει ευκαιρίες και οι υπόλοιποι παίκτες και όσο δυσκολεύουν και στενεύουν τώρα πια τα περιθώρια χλωμό το βλέπω να πάρουν μεγάλη συμμετοχή . Μιλώ για τον Ιωακειμίδη ένα πολύ καλό παίκτη που θέλει την δική του πίστωση χρόνου μικρή πιστεύω για να προσφέρει στην ομάδα.
Ενώ με τις μεταγραφές έδειχνε πως η ομάδα έπαιρνε δύναμη μεγάλη στην ρακέτα και με την ταυτόχρονη ενίσχυση στην περιφέρεια θα είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις τουλάχιστον επιθετικά γιατί αμυντικά έπασχε και φέτος είναι τραγική βλέπουμε την πλήρη αποδυνάμωση της (απόρροια του τόπου ανάπτυξης) χάνοντας το πλεονέκτημα της γρήγορης ανάπτυξης.
Όποτε η ομάδα έτρεξε είχε εμφανή αποτελέσματα και έδειξε πως της ταιριάζει το γρήγορο μπάσκετ .
Και η μαγκιά ήταν και είναι να μπορέσει ο εκάστοτε τεχνικός να δει αυτά τα πλεονεκτήματα των παικτών και να τα μετουσιώσει σε πράξη .
Αμυντικά δεν είναι καλή σαν σύνολό αλλά τουλάχιστον ας εκμεταλλευτεί τα ατού της . Είναι από τις πρώτες ομάδες σε σκοράρισμα μπορεί να μειώσει το μειονέκτημα της το αμυντικό , να το υπερκαλύψει και να προσφέρει και καλό θέαμα στους φίλαθλους.
Είναι κάτι που το έκανε τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια και ειδικά στο πρώτο εκτός με την Δάφνη κέρδισε και τις εντυπώσεις από τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας σε ένα παιχνίδι που χάθηκε στις λεπτομέρειες.
Αυτή την εικόνα και την αγωνιστική προσπάθεια δεν τη βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια μιας και η όλη λογική που έχει μπει είναι βελτίωση στην άμυνα πάση θυσία .
Αποτέλεσμα και να συνεχίζει να παίζει χάλια αμυντικά αλλά και να έχει πέσει παραγωγικά επιθετικά. Δεν γίνεται επιθετικογενείς παίκτες να προσπαθείς να τους κάνεις με το ζόρι σκύλους αμυντικά. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματά τους αυτά πρέπει να βγάλουν στο παρκέ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
Xanthibasket.