Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΣΧΟΛΙΩΝ Α΄ ΑΝΔΡΩΝ 2016-2017

Oι γιορτες προσφέρονται για χαλάρωση ..... Παρόλα αυτά ένα σχόλιο σχετικά με την ανασκόπηση του πρωταθλήματος Ανδρών δίνει την ευκαιρία να απολογηθώ και να εξηγήσω .
Το μόνο κακό στο σχόλιο είναι πως πάλι είναι ανώνυμο και είναι κακό γιατί θα ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για γνωριμία πάντα στην λογική ότι αυτό το σχόλιο το έργραψα κάποιος υπεύθυνος από την ομάδα προπονητής π.χ ή παίκτης. Θα ήταν σπουδαία ευκαιρία ξαναλέω για γνωριμία με την νέα ομάδα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ γι αυτήν ο λόγος. Πάντως η ευκαιρία δεν χάθηκε θα χαρώ πολύ να υπάρξει αυτή η επαφή.
Πρώτα παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο .


Καλησπέρα σας,
πρώτα απ' όλα να ευχηθώ καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους! Είναι ευχάριστο για εμάς τους "καινούργιους" του πρωταθλήματος πως υπάρχουν άνθρωποι, site, blogs που ασχολούνται με το τοπικό μπάσκετ της περιοχής. Μέσα από εσάς προβάλλονται οι προσπάθειες όλων και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ευχαριστεί όλους. Παρόλα αυτά, μέσα από εποικοδομητική κριτική θεωρούμε πως όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι.
Αρκετό καιρό τώρα, δηλώνω πλέον μόνιμος αναγνώστης του blog σας , παρατηρώ τον τρόπο γραφής και τοποθέτησης σας απέναντι στις "πρώτες" ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στον 2ο όμιλο. Δε μπορώ να μην διαπιστώσω πως "σφάζετε" με το γάντι την νεοσύστατη ομάδα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ, ειδικότερα όταν αυτή αντιμετωπίζει Ξανθιώτικες ομάδες. Το παραπάνω άρθρο σας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά...Η ομάδα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ αποτελεί κάτι νέο, καθώς μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δεν υπήρχε ούτε στα χαρτιά, και άγνωστο για την Ελλάδα καθώς είναι μια καθαρά Πανεπιστημιακή, φοιτητική ομάδα. Προπονητής, τεχνικό τίμ, παίχτες όλοι προέρχονται από την ειδικότητα μπάσκετ του ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δ.Π.Θ.. Αδιαμφισβήτητα αυτή η ομάδα: θα είναι DURACEL, θα κάνει λάθη και θα χαρίζει παιχνίδια/νίκες/πόντους σε άλλες ομάδες γιατί είναι άπειρη, θα τρέχει γιατί μπορεί, θα παίζει μπάσκετ γιατί ξέρει και έχει ταλέντο, θέληση, πάθος, τρέλα. Παίχτες που μέχρι τον Αύγουστο είχαν να παίξουν μπάσκετ χρόνια ξαφνικά ενώνονται και κάνουν "παπάδες"… Το ρόστερ «δένει» σιγά-σιγά, η ομάδα βελτιώνεται και ο δεύτερος αναμένεται με μεγάλη αγωνία. Πού να μην υπήρχε και το -2…
Η ομάδα δε δυσκολεύεται καθόλου, αν δυσκολευόταν δεν θα κέρδιζε με +21 τον Λεύκιππο. Άλλο λάθη απειρίας (Φέρες) και άλλο δυσκολία(???). Από τα λάθη μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε ο ίδιος το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ κάποια στιγμή..Η ομάδα δεν έχει 4 παίχτες…4 παίχτες δεν παίζουν μπάσκετ, 5 παίχτες χρειάζονται...



xanthibasket
Να ευλογήσω τα γένια λέγοντας ότι το τοπικό πρωτάθλημα μπορώ να πω ότι το στήριξα όσο μπόρεσα μόνος σχεδόν τα προηγούμενα χρόνια. Από ΣΕΡΡΕΣ μέχρι  ΕΒΡΟ είχα συνεχή επαφή και προσπάθησα με συνεντεύξεις σχόλια κλπ να δώσω την καλύτερη δυνατή εικόνα των ομάδων και της γενικότερης προσπάθειας. Τα τελευταία χρόνια όμως βγήκαν και πολλά από μέτρια έως άριστα επαγγελματικά σαιτ που ασχολούνται με το τοπικό γίγνεσθαι (???????) αλλά υπάρχει για μένα ένα πρόβλημα. Έχουν λίγο πολύ τοπικιστική ματιά για δικούς τους λόγους και δεν μπορούν να γίνουν σαιτ όλων των ομάδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Η είσοδος δύο νέων ομάδων στην κατηγορία ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ σίγουρα μόνο ευχάριστη μπορεί να είναι με την οικονομική κρίση που βασανίσει όλους σε κάθε μας πτυχή της ζωής μας. Πόσο μάλλον στον χώρο του μπάσκετ που οι δυσκολίες είναι ακόμη περισσότερες.
Γράφει ο φίλος ότι έχω μια ιδιαίτερη οπτική ματιά απέναντι στο Δημοκρίτειο ειδικά όταν παίζει με ομάδες της ΞΑΝΘΗΣ.
Του απαντώ πως να γίνει αλλιώς όταν και μόνο η ανάγνωση του τίτλου του μπλοκ τα λέει όλα
ξανθημπασκετ λέγεται αν και όπως έγραψα η προσπάθειά μου ήταν να παρέχω πληροφόρηση από το σύνολο των ομάδων τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια.
Αγαπητέ μου με τις ομάδες της ΞΑΝΘΗΣ ΑΣΠΙΔΑ-ΑΡΙΩΝΑΣ και τώρα τελευταία ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ υπάρχει μαι καθημερινή συμβίωση . Τα βιώματά μου είναι και δικά τους γιατί μια δεκαετία και βάλε ήμουν δίπλα πίσω τους απέναντί τους κλπ. Τους ανθρώπους αυτούς τους ξέρω και με ξέρουν από κάθε άποψη. Ξέρω και ξέρουν ο καθένας τα στραβά του άλλου.Πως λοιπόν να μην δείξω ένα κλικ παραπάνω ενδιαφέρον. Αν όμως διαβάσεις καλύτερα και ειδικά πιο παλιά άρθρα και σχόλια μου θα δεις ότι τους τα έχω χώσει  όπως λέμε πολλές φορές και αυτό γιατί δεν επιδιώκω να φανώ ο καλός κριτής αλλά να υπενθυμίζω συνεχώς τι είναι σαν ακαδημίες σε ποια περιοχή ζούμε και τι στόχους έβαζαν και βάζουν. Δεν θα σταθώ γιατί θα μας πάρει όλο το κείμενο.
Πιο ειδικά όμως κάνω κριτική στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ που μπορεί να είναι ιδιαίτερη και όπως αναφέρεις σφάζω με το γάντι γιατί απλά από μια νέα ομάδα όπως εσείς περίμενα διαφορετική εικόνα.
Πρόσεξε όμως κρίνω σύμφωνα με την δική μου λογική με την εικόνα που έχω και πως ορίζω εγώ το καλό μπάσκετ.
Έχουμε μια νέα ομάδα λοιπόν με φοιτητές της Ακαδημίας που σημαίνει ότι είναι απιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ και ένα προπονητή που είναι ο πιο κατάλληλος.
Για μένα σημαίνει όρεξη τρέξιμο καλό μπάσκετ γιατί τι μπορείς να περιμένεις διαφορετικά και προπάντων όχι σώνει και καλά αποτελέσματα.
Η έκφραση DURACCEL μόνο υποτιμητική δεν είναι . Το διαπίστωσα στην πράξη αλλά υπάρχει ένα ζήτημα. Το μοντέλο παιχνιδιού είναι μονότονο. Υπάρχει τρέξιμο πολύ πίεση που δημιουργεί προβλήματα σε ομάδες με ΜΟ ηλικίας μεγάλο οπότε αυτό συνεπ΄΄αγεται λάθη επί λαθών και εύκολους πόντους . Έτσι δεν είναι στην πλειοψηφία τους τα παιχνίδια της ομάδας. Με αντιπάλους αργούς έχει πρόβλημα όπως με τον ΑΡΙΩΝΑ που το έχασε το παιχνίδι από δικά του λάθη. Και οι δύο είχατε το ίδιο μοντέλο παιχνιδιού και οι δύο ομάδες κάνατε λάθη επί λαθών και οι δύο παίζατε ζώνη και πίεση σε όλο το γήπεδο με αποτέλεσμα το σκορ στο ημίχρονο να είναι 20-20 ή κάτι τέτοιο σκορ που συναντάς σε παιδικά και παμπαίδων πρωταθλήματα. Άρα η πρώτη εικόνα δεν είναι καλή γιατί το συμπέρασμα είναι νίκη με κάθε τρόπο και εδώ ρωτώ τι θα αποδώσει στους παίκτες μια νίκη με αυτό το τρόπο πέρα από τους δύο βαθμούς . Και να σταθώ εδώ στο περί 4ων παικτών το οποίο δεν είναι υποτιμητικό για τους υπόλοιπους απλά γράφω ότι 4εις παίκτες ξεχωρίζουν έχουν την μερίδα του λέοντος σε συμμετοχή με τους υπόλοιπους να έχουν ρόλους συγκεκριμένους. Σε αυτούς τους υπόλοιπους τι θα προσφέρει η συνεχής άμυνα ζώνης το πρεςς  και η κατάληξη των προσπαθειών σε τρεις τέσσερις παίκτες. Τίποτα....θα συνεχίζουν να είναι ρολίστες μικρής εμβέλειας.
Έγραψα πως όταν θα αντιμετωπίσει ομάδα που μπορεί και διαχειρίζεται πιέσεις και είναι σχετικά καλογυμνασμένη θα έχει πρόβλημα το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ. Τέτοια ομάδα είναι η ΘΥΕΛΛΑ αλλά και ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ. Με την πρώτη χάσατε εντός και γράφεις πως έγιναν πολλά λάθη λόγω απειρίας. Δεκτό θα ξέρεις καλύτερα.
Με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ γράφεις  ότι απλά είσαι πολύ καλύτερος μόνο που ξεχνάς ότι και ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ίσως να έχει το δικαίωμα να κάνει λάθη πόσο μάλλον όταν λείπει ο καλύτερος παίκτης της κατηγορίας τουλάχιστον στον  2ο όμιλο.
Το μείον δύο είναι φυσικά λόγω  κανονισμών και τότε θα ήσουν μόνος μπροστά.
Φαίνεται όμως ότι στόχος είναι οι νίκες η πρώτη θέση κλπ.Δεν είναι πάντως σκοπός αυτό διακρίνω η καλή αγωνιστική παρουσία με καλό θέαμα. Πιστεύω ότι η ομάδα σου με το υλικό που έχει να προσφέρει και καλό θέαμα αν το θέλει και το επιτρέψουν Χ παράγοντες. Και τότε αυτό το μπλοκ θα είναι ο πρώτος συμπαραστάτης . Γιατί στις μικρές κατηγορίες το ζητούμενο είναι να  θέλεις να πας στο γήπεδο όχι για να κερδίσει η ομάδα σου αλλά κυρίως για το θέαμα. Το μπάσκετ ζει μέσα από το θέαμα....Οι Αμερικάνοι το ξέρουν καλά και το προωθούν όσο μπορούν. Και έχουν επιτυχία. Αν εμείς σε αυτές τις κατηγορίες δεν το έχουν ως σημαία και κοιτάμε μόνο της επιτυχία τότε υπάρχει ζήτημα.
Η αλήθεια θα φανεί στον δεύτερο γύρο και ο νικητής ίσως να μπορεί να αρθρώνει κυρίαρχο λόγο στην κατηγορία.
Τα τελευταία δύο χρόνια το τοπικό πρωτάθλημα είναι στα πάνω του. Αν και οι ομάδες προσπαθήσουν να δείξουν ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και να μην μπαίνουν στην λογική του αποτελέσματος παση θυσία και προσφέρουν καλό θέαμα το πρωτάθλημα θα πάρει ακόμη περισσότερο αίγλη. Εκεί είναι η ουσία και εκεί πρέπει να σταθούν όλοι ΕΚΑΣΑΜΑΘ ομάδες παίκτες και παράγοντες. Αν αφήσουν τους παίκτες λίγο ελεύθερους και τους θέσουν στόχους διαφορετικούς σε πληροφορώ πως τα γήπεδα θα έχουν ακόμη περισσότερο κόσμο. Και έχει ανάγκη ο κόσμος από καλό θέαμα για να ξεφεύγει.
Μέχρι εδώ πιστεύω ότι ξεκαθαρίζω την εικόνα και την άποψή μου.
Μέχρι εδώ φαίνεται γιατί γκρινιάζω και που στέκομαι θεωρώντας τα αρνητικά στοιχεία.
Με δεδομένο λοιπόν το ότι είμαι Ξανθιώτης και δεύτερο την γενική άποψη που έχω για το μπάσκετ αυτά θεωρώ σημαντικά θετικά ή αρνητικά.
Πάντως δεν υπάρχει κακεντρέχεια για καμιά ομάδα και κυρίως για τους παίκτες. Το παρελθόν μου είναι απόδειξη
Και όπως έλεγαν παλιά       
 "Ισχύς μου η αγάπη του λαού" 

Y.Γ. Εδώ είμαι και θα χαρώ μια γnωριμία από κοντά και πόσο μάλλοv αν υπάρξει  μια συνέντευξη πχ με προπονητή παράγοντες και παίκτες. Λεω τώρα μια ιδέα.

6938088285 το τηλέφωνο και dimcrop@rocketmail.com .