Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΞΑΝΘΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ 79-78 Με την ψυχή στο στόμα.

Η πιο σπουδαία φάση μακράν του παιχνιδιού η καταπληκτική ασιστ του ΧΡΗΣΤΟΥ στον Παναγιωτόπουλο στο 1΄΄ πριν την λήξη και διαμόρφωσε το τελικό 79-78.
Κακό παιχνίδι για την ΞΑΝΘΗ το χειρότερο ίσως στα τελευταία παιχνίδια όχι σαν απόδοση από τους παίκτεςαλλά στο κομμάτι της ευστοχίας που τόσο από την περιφέρεια όσο και στην ρακέτα έπρεπε να παλέψουν πολύ οι παίκτες για να πετύχουν καλάθι. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στο Ρέθυμνο να πιστέψει και το προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι.



ΑΣΠΙΔΑ 2/2 Για τις ομάδες του ΝΕΔΗΜ

Δύο στα δύο για τις ομάδες κορασίδων και πανκορασίδων της ΑΣΠΙΔΑΣ.

ΠΑΙΔΙΚΟ Η ΕΝΩΣΗ το ντέρμπυ - Νίκες για ΑΣΠΙΔΑ και ΑΡΙΩΝΑ



ΑΣΠΙΔΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 75-50

Α2 ΞΑΝΘΗ-ΡΕΘΥΜΝΟ live

1o Δεκάλεπτο 28-14
Θεαματικό και όμορφο μπάσκετ από την ΞΑΝΘΗ το Ρέθυμνο δείχνει να μην έχει δυνάμεις στο 1ο δεκάλεπτο.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

3η και 4η Αγωνιστική Παμπαίδων

3η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας
27/3/20105:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΜΠΑΛΤΑΤΖΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ -
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.



ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ -
ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

27/3/20103:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ

4η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας
30/3/20105:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ



ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ -
ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ

29/3/20105:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ. -
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

..........................................................???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσω για την ώρα κρυφό .
Θα κρατήσω τον λόγο μου αλλά σαν συμπέρασμα θα πω πως από την ιστορία αυτή βγαίνει κερδισμένο το μπάσκετ και μόνο το μπάσκετ.
Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Νιώθω πολυ χαρούμενος. Υπομονή  .......................

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Παιδικό Β΄Γύρος 3η Αγωνιστική.

Με ένα παιχνίδι φωτιά όχι τόσο για την πρώτη θέση αλλά πιο πολύ για το γόητρο (η νίκη δεν φτάνει για ισοβαθμίσουν ΙΚΑΡΟΙ-ΕΝΩΣΗ) αρχίζει η αγωνιστική

Α2 Επόμενη αγωνιστική

ΚΑΟΔ -ΕΣΠΕΡΟΣ  .
Από τα καλά παιχνίδια της αγωνιστικής το παραπάνω μιας και ο ΚΑΟΔ είναι στα πάνω του και δύσκολα χάνει στην έδρα του αλλά και ο ΕΣΠΕΡΟΣ είναι η ομάδα που προηγείται στον πίνακα κλπ κλπ.
Ανοιχτό παιχνίδι σε κάθε αποτέλεσμα και θα κριθεί στο κατά πόσο έχουν διάθεση να χτυπήσουν το παιχνίδι οι Δραμινοί μιας και από την άλλη μεριά κάτι τέτοιο είναι δεδομένο.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ  .
Πολύ σημαντικό παιχνίδι με μεγάλη σημασία για τον ΕΡΜΗ που πρέπι να κερδίσει όλα τα παιχνίδια.
Αν είδατε το απόσπασμα από το βίντεοΕΡΜΗΣ -ΟΦΗ με τις δηλώσεις των ανθρώπων του ΕΡΜΗ θα καταλάβετε το κλίμα και την διάθεση τους.Ο Αρκαδικός θα κοιτάξει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει για μια ακόμη νίκη εντός .
ΟΦΗ - ΝΗΑΡ ΗΣΤ  .
Η νίκη με την ΔΑΦΝΗ έδωσε ανάσες στην ΝΗΑΡ αντίθετα ό ΟΦΗ είναι σε όλα στα χειροτερά του.Έλπίζει και καλά κάνει και ποντάρει στην νίκη στο παιχνίδι.
ΔΑΦΝΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ  .
Δεν με πείθει η ΔΑΦΝΗ πως μπορεί έστω και να χτυπήσει το παιχνίδι με τον ΗΡΑΚΛΗ .
Πολλά τα μείον σε σχέση με τα συν για την ΔΑΦΝΗ και πάλι καλά που πήρε κάποιους βαθμούς πιο μπροστά και δεν έχει προβλήματα επιβίωσης τώρα γιατί με την κακή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται όλα θα ήταν ανοιχτά και για την παραμονή της. Δείχνει να ξεπερνά τα προβλήματα ο ΗΡΑΚΛΗΣ .
ΑΜΥΝΤΑΣ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  .
Ο Σορώτος το δήλωσε παρόλο το πλεονέκτημα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι αν δεν θέλει να μπλέξει σε μπελάδες ο ΑΜΥΝΤΑΣ. Η κοιλιά των τελευταίων αγωνιστικών προβληματίζει σε αντίθεση με τον αντίπαλο που βρήκε τον καλό του εαυτό και έχει σερί επιτυχιών και προπαντώς καλών εμφανίσεων . Η τελευταία ήττα στο τσακ από τον ΗΡΑΚΛΗ δείχνει την αλλαγή στην ομάδα. Παιχνίδι φωτιά και όποιος το  κερδίσει μάλλον νιώθει άνετος και ο αντίπαλος θα καθήσει στα αγκάθια.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΕΡΑΜΑ  .
Αν δεν είχε την ήττα από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ όλοι θα ξέραμε τον νικητή αλλά η ήττα άλλαξε τα πλάνα ,χάθηκε αν όχι οριστικά το τρένο . Και η μαγκιά μετά από μια τέτοια ήττα είναι η διαχειρησή της εκεί δείχνει μια ομάδα αν είναι μεγάλη και μόνο οι δύο της κορυφής με πρώτο τον ΕΣΠΕΡΟ έδειξαν αυτόν τον ηγετικό χαρακτήρα. Αν δεν έχει τέτοια προβλήματα το ΠΑΓΚΡΑΤΙ εύκολα η δύσκολα απέναντι στο ΠΕΡΑΜΑ του Λιακόπουλου αυτού του κοσμήματος της Α2 θα κερδίσει. Εκτός αν ο Λιακόπουλος κάνει παπάδες και έδειξε ότι μπορεί.
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  .
Πιστεύω νικητής θα βγει το ΑΙΓΑΛΕΩ όχι από κακεντρέχια για την Ολυμπιάδα που θεωρώ πολύ καλή ομάδα αλλά γιατί είναι απρόβλεπτη  απείθαρχη χωρίς αρχή και τέλος .Παρόλο που κέρδισε το Παγκράτι είναι ικανή να τινάξει την καρδάρα με το γάλα έτσι για πλάκα γιατί κα΄τι δεν πήγε καλά και άλλα παλαβά. Πόσες ευκαιρίες πέταξε άλλωστε στο καλάθι , είναι ικανή για όλα.Για το ΑΙΓΑΛΕΩ τα γνωστά και τίποτα παραπάνω .
ΞΑΝΘΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ  .
Στην πρώτη χρονιά μετά τον άδικο υποβιβασμό η εδώ παρουσία της ομάδας και οι κουβέντες με τους ανθρώπους της έδειξαν πως δεν βιάζονται για την άνοδο θέλανε αυτό να γίνει μέσα από προγραμματισμό και σοβαρή δουλειά. Κάτι τέτοιο προσπαθούσε και ο Τακιανός. Οι ελπίδες δεν βγήκαν αληθινές ο Τακιανός έφυγε σαν υπαίτιος πήγε στην Δράμα αλλά προκοπή ο ΑΓΟΡ δεν είδε . Περνάν τ αχρόνια και η ομάδα δεν βρίσκει ούτε ρυθμό  και προπαντώς δείχνει να μην πιστεύει στην άνοδο. Χαμένες χρονιές και δεν ξέρω πόση υπομονή πρέπει να κάνουν όλοι όσοι είναι γύρω από την ομάδα του ΑΓΟΡ. Αδιάφορος για όλα δεν έχει ελπίδες απέναντι στην ΞΑΝΘΗ μέσα στο "Φ.Α" .
Αν καταφέρει να επιβάλει τον ρυθμό της η ΞΑΝΘΗ και μπορέσει να τον ψιλοκρατήσει στα σημεία κάμψης  όχι θα νικήσει μόνο αλλά θα κάνει και διαφορά στο τελικό σκορ.Η τελευταία νίκη έδειξε καλά και κακά σημεία  έδειξε που μπορεί να βελτιωθεί για να έχει επιτέλους σε δύο συνεχείς παιχνίδια σταθερή απόδοση. Ο καιρός έγινε καλός τι άλλο χρειάζεται για να πάτε στο παιχνίδι κύριοι άντε από τον καναπέ και μετά κάντε κριτική και να έχετε και απαιτήσεις .

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 1-2η Αγωνιστική

Π πσσσσ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β ΟΜΙΛΟΣ
Α' ΓΥΡΟΣ
1η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
14/3/20105:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΔΑΚΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ -
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ
68-59
13/3/20101:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ -
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
53 - 25
13/3/20107:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.
26 - 45
2η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
20/3/20103:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ -
ΑΡΙΩΝ ΓΑΣ ΞΑΝΘΗ
59 - 51
19/3/201012:00ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ. -
ΑΣΠΙΣ 2001 ΑΠΣ ΞΑΝΘΗ
0 - 0
20/3/20107:00:ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ
?

Συνέχεια ................στο σηριαλ

Λοιπόν η κατάσταση έχει ξεφύγει και ότι και να προφασιστούν από και πέρα τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Με την ηλίθια διάταξη δεν έχει πρόβλημα μόνο το τμήμα παμπαίδων της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά σχεδόν σε κάθε πόλη της περιφέρειας και μια ομάδα είναι εκτός πρωταθλήματος .Από τις ΣΕΡΡΕΣ μέχρι τιςμικρές και μεγάλες πόλεις του ΕΒΡΟΥ . Το συμπέρασμα είναι ίδιο όλοι είναι έξαλλοι με την απόφαση και για τον λόγο αυτό δεν κατέβασαν τις ομάδες. Κάποιοι πιο θαραλέοι κατέβασαν μεν γνωρίζοντας πως μπορεί να τους πετάξουν έξω. Στο μυαλό τους υπάρχει η σκέψη να δώσουν αγωνιστικές ευκαιρίες στα παιδιά των ομάδων τους . Υγιής σκέψη αλλά που θα βρούνε το δίκιο τους.
Μιλώντας με προπονητή μιας ομάδας που μετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα αυτόματα συμφωνήσαμε για το χαμηλό ανταγωνιστικό επίπεδο της όποιας διοργάνωσης. Ξέρουμε όλοι που οδηγεί αυτό και κατά πόσο έχει θετικά αποτελέσματα.
Σαν κοινή σκέψη ήρθε να αλλάξει ο τρόπος διξαγωγής του πρωταθλήματος και αντί για ομίλους και δύο φάσεις να υπάρχει ένας όμιλος πιο πολλά παιχνίδια και με μεγαλύτερη ταυχόχρονα διάρκεια .
Στην πορεία της κουβέντας ήρθε και η προσγείωση στην πραγματικότητα όταν έθεσα το φλέγον ζήτημα του πρωταθλήματος παμπαίδων. Τι κουβέντα και τι προτάσεις να κάνεις όταν οι ΤΑΓΟΙ δεν έχουν επαφή και καθημερινή ζύμωση με τα του χώρου.
Πως να πας μπροστά όταν τραβάνε χειρόφρενο άλλοι . Τι κουράγιο για να συνεχίσεις .
Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το παραπάνω είχα την ευκαιρία για κουβέντα με πολλούς προπονητές παράγοντες ακαδημιών.Εκείνο που με προβλημάτισε είναι ο διάχυτος φόβος για τις συνέπειες που τυχόν θα έχουν εάν αντιδράσουν σε οτιδήποτε.
Μα παλικάρια μόνοι δεν γίνεται τίποτα μια συλλογική αντίδραση θα ταρακουνήσει καρέκλες και τότε μπορεί να αλλάξουν πολλά. Μια γενικευμένη αντίδραση δεν θα περάσει έτσι. Για να μαζευόμαστε σιγά σιγά.
Σαν γονείς τελειώνουμε με την συλλογή υπογραφών και βλέπουμε για παραπέρα.
Την αγωνιστική μου αγάπη σε όλους.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΥΠΕΛΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Μεγαλώσαμε και άνοιξαν οι ορίζοντες. Τώρα πια θα έχουμε τακτική ενημέρωση από την γειτονική Κομοτηνή για την ΑΕΚ αργότερα βλέπουμε για πιο πολλά.Αρχή με το κύπελο Εκασαμαθ στο οποίο έφτασε η Α.Ε.Κομοτηνής μέχρι την πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.Οι ΤΙΤΑΝΕΣ κέρδισαν με διαφορά και είναι στον τελικό όπως και η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ που κέρδισε  τις ΦΕΡΡΕΣ.

ΤΙΤΑΝΕΣ-ΑΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 92-62

Μόνο το 1ο 7λεπτο αντέξε μέσα στο παιχνίδι η ΑΕΚ και όταν οι Τιτάνες πήραν διαφορά 6-8 πόντων δεν μπορέσε να αντιδράσει ψύχραιμα και με υπομονή.
Επιδοθήκε σε σωρία αμυντικών και επιθετικών λαθών και επιλογών.
Παρ' όλα αυτά, η ΑΕΚ προσπάθησε πάρα πολύ και στο υπόλοιπο παιχνίδι, όμως οι ατομικές και ομαδικές αδυναμίες ήταν εμφανής, απέναντι σε μία πολύ πιό έμπειρη και δυνατή ομάδα.
Οι Τιτάνες βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε φοβερή μέρα, άρπαξαν κάθε ευκαιρία για σκορ, με απίστευτη ευστοχία απ'τα 6.25 (14 τρίποντα), με υψηλότατα ποσοστά, έλεγχανε τα ρημπάουντ, περιόρισαν τα ατού της ΑΕΚ και είχαν συνεχώς το πάνω χέρι. 
Απ' τα θετικά για την ΑΕΚ είναι οτι εφτάσε ως εδώ, είδε τις αδυναμίες και τα προβλήματα της, κερδίσε σε εμπειρία (αν αναλογιστούμε το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας της) και εδώσε  αρκετό χρόνο συμμετοχής στους μικρούς αθλητές της (Γεωργαντάς '94, Πελτέκης '95) με αισιόδοξα μηνύματα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΝΕΔΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΑΔΗΣ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-19,56-34,72-46

ΤΙΤΑΝΕΣ : ΜΟΥΣΙΚΑΣ 18(4), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 16(2), ΦΑΣΟΥΛΑΣ 2, ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ 8, ΤΑΣΟΥΔΗΣ 8(2), ΜΕΛΙΣΑΡΙΔΗΣ 16(4), ΓΟΥΔΟΥΣΗΣ 8, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ 5(1), ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 9(1), ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 2.

ΑΕΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ν.) : ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ 13(3), ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ 8, ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ 4, ΚΑΣΣΑΣ 7, ΤΣΕΡΝΙΣΩΦ, ΜΗΤΣΕΛΟΣ 10(1), ΠΕΛΤΕΚΗΣ 5 , ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ 7, ΤΣΙΑΒΕΣ 2, ΒΑΡΔΑΞΗΣ, ΔΡΟΣΟΣ 5(1), ΤΕΡΖΙΔΗΣ 2

ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
 
ΗΡΑΚΛΕΙΑ-ΦΕΡΡΕΣ 74-50
 

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ηττα στο φιναλε για ΑΘΛΟ

Τελείωσε το πρωτάθλημα στην Β΄ΑΝΔΡΩΝ 
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΑΣ ΔΙΔ/ΧΟ - ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ -- 65 - 61 (Ο ΑΘΛΟΣ Δεν ήταν πλήρης )





ΕΒΡΟΣ ΑΣΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛ -- 62-68 (το σουφλί έπαιξε με 5 χωρίς αλλαγή)
ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΕ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ -- 59 - 56 (ακόμη 1 καλό ματς εκ του αποτελέσματος)
Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 2009-2010
ΟμάδαΒαθμΑγωνΝικΗττΜηδΕπιθΑμυνΔιαφΒαθ2Διαφ2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ2312111085569216301
ΑΘΛΟΣ ΑΣ ΞΑΝΘΗΣ2212102075965010901
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΑΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ1812660706709-331,136
ΔΟΞΑΤΟΥ ΑΕ ΔΡΑΜΑΣ18126607787631530,880
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 1712570733753-2001
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΑΚ ΚΑΒΑΛΑΣ1512390669718-4901
ΕΒΡΟΣ ΑΣΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ13121110589804-21501




Α2 Ανασκόπηση και σχολιασμός της αγωνιστικής


Καταπληκτική αγωνιστική από πολλές απόψεις η τελευταία.
Είχε αίμα δάκρυα και ιδρώτας σκέτη Ελληνική ταινίας εποχής Φίνου.
Τουλάχιστον σε 4 παιχνίδια με κορυφαία όλων  εκείνα στο Πέραμα  και στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ που η νίκη άλλαξε χέρια στα τελευταία δεύτερα.
Ας πάμε ένα ένα τα παιχνίδια.
ΕΣΠΕΡΟΣ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ.
Το αποδεικνύει  σε κάθε παιχνίδι ο ΕΣΠΕΡΟΣ πως θέλει την άνοδο δεν επηρεάζεται από κακές ημέρες  από αντιπάλους. Δείχνει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα μια ομάδα που ξέρει τις δυνατότητες της και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη . Δίκαι είναι στην κορυφή. Η καλή έκπληξη του πρωταθλήματος προσπαθεί να μαζέψει εμπειρίες και να στήσει την ομάδα των επόμενων ημερών . Αυτή είναι η άποψη του προπονητή της ομάδας .Τουλάχιστον αυτά είπε μετά το παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ . Προσπαθεί ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ να χτυπήσει κάθε παιχνίδι και να βρει αγωνιστικό σταθερό ρυθμό και να μην έχει τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα σε κάθε παιχνίδι σε κάθε ημίχρονο. Ο αντίπαλος αυτή τη φορά είχε τα πάντα υπέρ του και δίκαια κέρδισε .
ΠΕΡΑΜΑ – ΚΑΟΔ  .
 Το ΠΕΡΑΜΑ ήθελε να τελειώσει γρήγορα με την παραμονή του. Εκεί που βολόδερνε στον πάτο του πίνακα με μια πολύ καλή αντεπίθεση και με ένα μεγάλο παίκτη ηγέτη στις τάξεις του  έφερε τα πάνω κάτω και ξέφυγε από την δύσκολη θέση που ήταν. Ο αντίπαλος του ήθελε να κλείσει την χρονιά με μια καλή πορεία και το έδειξε μέσα στο παιχνίδι .Δεύτερα πριν την λήξη και ενώ ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι έδειξε κάποιες αδυναμίες που παίκτες σαν το Λιακόπουλο δεν τις αφήνουν να πάνε χαμένες. Μέσα σε κλάσματα άλλαξε η τύχη του ΚΑΟΔ και χαμογέλασε στο ΠΕΡΑΜΑ.  Γιαυτό είναι καταπληκτικό άθλημα το μπάσκετ γιατί μέχρι την λήξη του  ή μάλλον και σε νεκρό χρόνο  όλα  μπορούν να αλλάξουν.
Είναι αλήθεια πως το χρωστούσε η τύχη αυτό στο ΠΕΡΑΜΑ μιας και δύο ή τρία  παιχνίδια δεν είμαι σίγουρος τα έχασε στην παράταση . Η γειτονική ομάδα του ΚΑΟΔ  δείχνει να ξεπερνάει τα παιδικά προβλήματα και  να έχει την διάθεση και να παίζει καλό μπάσκετ αλλά και να προσπαθεί σε όλα τα παιχνίδια για την νίκη.
Στο παραπάνω παιχνίδι είχαμε και άτυπη σύγκρουση γιγάντων μεταξύ ΚΑΡΤΕΛΟ και ΑΜΑΤΟ που συνολικά πήραν 26 ρημπάουντ  και με τον πρώτο να έχει και 27 πόντους. Θα πρέπει να ήταν από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της αγωνιστικής αν σκεφτούμε και τους 37 πόντους του Λιακόπουλουυ.
Προσπάθησα να πάρω μια συνέντευξη δήλωση του Λιακόπουλου  αλλά τίποτα οπότε όποιος μπορεί να βοηθήσει εδώ είμαστε.
ΝΗΑΡ – ΗΣΤ- ΔΑΦΝΗ .
Αν δεν κέρδισε και αυτό το παιχνίδι η ΝΗΑΡ με βάση τα άλλα αποτελέσματα σίγουρα θα κέρδιζε μια θέση για υποβιβασμό. Ευτυχώς γιαυτήν ο αντίπαλος και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και πήρε τους πολύτιμους δύο βαθμούς.
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ .
Πήραν φόρα  οι ΙΚΑΡΟΙ  και πάνε από νίκη σε νίκη. Απέδειξαν πρώτα στον εαυτό τους σαν παίκτες και μετά σε όλους τους άλλους πως δεν αξίζουν να παλεύουν για την σωτηρία τους . Έπαιζαν εκτός με μία από τις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δεν φοβήθηκαν τίποτα . Έχοντας πάρει τον αέρα  των πρωτοπόρων μετά την νίκη επί του ΕΣΠΕΡΟΥ βάλθηκαν να αλώσουν και την έδρα του ΗΡΑΚΛΗ.
Στο παρακάτι δεν το κατάφεραν. Ο γηραιός πρέπει να σοβαρευτεί γρήγορα και να  πάρει την θέση που του  ανήκει στην Α1  .Ομάδα με την δική του ιστορία δεν πρέπει να βολοδέρνει στην Α2 . Στο παιχνίδι με τους ΙΚΑΡΟΥΣ ξεπέρασε πολλά για να φτάσει στην νίκη και να μη χάσει το πλεονέκτημα που είχε. Η ήττα του Παγκρατίου του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρει ανάσες και μην είναι με την ψυχή στο στόμα για ενδεχόμενη ήττα. Στο επόμενο παιχνίδι με το Παγκράτι εκτός θα πάει με άλλο αέρα μιας και ο αντίπαλος έμεινε πίσω δύο βαθμούς .
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤI .
Πόσες ευκαιρίες πέταξε κυριολεκτικά η Ολυμπιάδα στην προσπάθεια για άνοδο?
Αλλά είχε άστρο μέχρι την ήττα από τον ΚΑΟΔ που εκεί ήταν πιστεύω και η τελευταία αν και δεν παίρνω όρκο με τα όσα μπορεί να κάνει στην συνέχεια.
Έπρεπε να κερδίσει και κέρδισε γιατί ενδεχόμενη ήττα δρομολογούσε πολλά πολλά προβλήματα που είναι κρυμμένα κάτω από το χαλί.
Χωρίς να θέλω να βγάλω κακίες λόγω της ήττας από το Παγκράτι στο προηγούμενο παιχνίδι δεν με έπεισε σαν ομάδα που μπορεί να πάρει ρόλο ηγέτη.
Εκείνο που πιστεύω πως η ομάδα που βλέπουμε στο γήπεδο δεν είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μπασκετικής εμπειρίας και ποιότητας του ρόστερ που διαθέτει αλλά καθαρά δουλειά του προπονητή της που έδειξε πως κατέχει καλά το σκάκι και το σπορ των γρήγορων αντιδράσεων και ελιγμών. Πολύ σπουδαίος προπονητής και προπάντων καλός στην διαχείριση του υλικού του. Στο παιχνίδι φάνηκε πως είχε μεγαλύτερη διάθεση για νίκη η Ολυμπιάδα  και τα κατάφερε στο τέλος.
ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΙΓΑΛΕΩ .
Το τελευταίο συναρπαστικό παιχνίδι της αγωνιστικής με δραματική εξέλιξη. Ένα ΑΙΓΑΛΕΩ που προσπαθεί με νύχια και δόντια να αποδείξει πως μπορεί να καταφέρει το θαύμα. Ένα θαύμα που λίγο το άγγιξε και έφυγε προς το τέλος μέσα από τα χέρια του. Είναι άξιοι θαυμασμού για ψυχικά αποθέματα  οι παίκτες του ΑΙΓΑΛΕΩ που παλεύουν για την  υστεροφημία τους. Ίσως αν κατάφερναν και έπαιρναν το διπλό να κοίταζαν αλλιώς την συνέχεια.Τώρα οι 4 βαθμοί διαφορά από τον ΑΜΥΝΤΑ δεν αφήνουν περιθώρια. Ο γηπεδούχος έκανε απλά την δουλειά του και πήρε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα  πολύ κακή η εικόνα που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι σε μια προσπάθεια  ανασυγκρότησης. 
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ-ΟΦΗ .
Παιχνίδι επιβίωσης που έδειξε πως η ομάδα της Κρήτης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παλέψει πόσο μάλλον να χτυπήσει και να πάρει ένα τόσο σοβαρό παιχνίδι.Ο ΕΡΜΗΣ  διατηρεί μαθηματικές ελπίδες με μια διαφορά δύο βαθμών από τους παραπάνω και δείχνει τουλάχιστον πως δεν αφήνει στον θεό τις ελπίδες του για παραμονή. Όπως και πέρσυ έτσι και φέτος θα παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

ΞΑΝΘΗ – ΑΜΥΝΤΑΣ .
Η ΞΑΝΘΗ παίζει πολύ μέσα στην ρακέτα έχει την ευτυχία να έχει στο ρόστερ 3 πολύ καλούς ψηλούς οι δύο είναι και από τους κορυφαίους όχι τόσο για την δύναμη αλλά για τις καταπληκτικές κινήσεις και την ικανότητα που έχουν να παίζουν τον αντίπαλο μέσα και έξω από την ρακέτα με πολύ μπασκετικό μυαλό οι Αναγνωστόπουλος και ο Χρήστου. Για τον πρώτο τα είπαμε πολλές φορές είναι απλά πολύτιμος ,για τον δεύτερο πως λίγοι παίκτες έχουν τέτοιες ικανότητες  και αν ήταν λίγο πιο αθλητικός σε προσόντα δεν θα είχε θέση στην Α2 παρά μόνο στην Α1. Συμπαραστάτης ό ολοένα και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι Σ.Νησιώτης. Μπορεί και κοντράρει παίκτες πιο δυνατούς και ψηλούς στην ρακέτα κάτι που δεν το έχουν οι άλλοι δύο ντελικάτοι ψηλοί της ομάδας. Αυτά είναι τα κύρια ατού της ΞΑΝΘΗΣ.
Ο Αμύντας είναι ομάδα της περιφέρειας σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο και θέση μπορεί να έχει ελεύθερο σουτ. Τρέχει πολύ στην αντεπίθεση είναι γρήγορος αλλά δεν μπορεί να παίξει δυνατά μια ομάδα που σκοράρει πολλούς πόντους όπως η ΞΑΝΘΗ.
Αν κλείσεις το εύκολο σουτ περιορίσεις την γρήγορη ανάπτυξη και αντεπίθεση προκαλείς ασφυξία στον Αμύντα. Αν περάσεις την μπάλα στην ρακέτα του δυσκολεύεις την ζωή. Και τα δύο είναι δύσκολο να γίνουν και να είσαι γρήγορος και πολύ δυνατός στην ρακέτα  αν και η ΞΑΝΘΗ  ψιλοέχει την πολυτέλεια γιατί οι δύο πρώτοι ψηλοί  είναι γρήγοροι για 4-5 αν και στην ουσία και οι δύο είναι πιο πολλοί 4άρια. Στο παιχνίδι ευτύχησε να έχει και με την μορφή του εκτελεστή πέρα από τα οργανωτικά τον Β.Κουκουράβα. Πόσο καιρό είχαμε να τον δούμε να παίρνει πρωτοβουλίες και όχι πρωτοβουλία για σουτ 2 ή 3 πόντων?
Στο παιχνίδι το έκανε και πολύ καλά. Επίσης η απουσία πολύ σημαντικά πάνω που ανέβαζε ταχύτητες του Δ.Μασλαρινού  πέρασε σε δεύτερη μοίρα από την καλή παρουσία του Καραγεωργίου που αποτελεί ένα ερωτηματικό με την ασταθή απόδοσή του σε αντίθεση με τον πολύ καλό και σταθερό Γέλενιτς . Ο ΙΒΑΝ ξαναβρήκε τον εαυτό του και το δολοφονικό ένστικτο.
Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε το παιχνίδι με κάπως μουδιασμένη την ΞΑΝΘΗ αλλά από την στιγμή που εκμεταλλεύτηκε τα ατού της πήρε το κεφάλι στο σκορ.
Θα συμφωνήσω με τον Ν.Λεμονίδη πως δεν γίνεται να έχουν συνεχώς καλή απόδοση για 40 λεπτά οι παίκτες αλλά δεν γίνεται να έχουν και τέτοια σκαμπανεβάσματα .Στο 3ο δεκάλεπτο  3 συνεχόμενα λάθη και η όποια διαφορά και προσπάθεια πήγε περίπατο . Και μετά γκρίνια νεύρα και πάλι λάθη επί λαθών που λίγο έλλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα κάτι σαν replay του παιχνιδιού με το ΠΑΓΚΡΑΤΙ.
Η κίνηση να βάλει μέσα τον Ιωακειμίδη  ήταν σωτήρια γιατί ο μικρός προσπαθεί να πάρει την κάθε ευκαιρία και παίζει σαν σκύλος. Είναι δυνατός και πολύ θρασύς δεν φοβάται να μπει στη φωτιά . Δεν έχει τον ντελικάτο δισταγμό εμπειρότερων και παλαιότερων παικτών μπροστά σε ενδεχόμενη αποτυχία. Την προηγούμενη  ρονιά χρονιά ο Γέλενιτς είχε και αυτό το ρόλο. Τρύπωνε με πολύ ωραίες ενέργειες στην αντίπαλη άμυνα έλλειψη  και άλλης επιθετικής επιλογής. Την χρονιά που διανύουμε κάτι τέτοιο είναι σπάνιο και μόνο ο Ιωακειμίδης  το κάνει από τους παίκτες της περιφέρειας. Στο σημείο αυτό που έκανε κοιλιά η ομάδα βοήθησε πολύ ο μικρός μαζί με τον Ξανθιώτη Στεφανίδη έδωσαν καλές στιγμές.
Δεν πήγε καλά στο παιχνίδι αυτό ο άλλος μεγάλος παίκτης που έχει φέτος η ομάδα. Δεν ήταν η μέρα του είχε και κακά ποσοστά ευστοχίας και δεν μπόρεσε κατ ουσία να βοηθήσει . Ο Α.Παναγιωτόπουλος  δεν τράβηξε και είναι φυσικό να έχει και αυτός κακή μέρα .Με αυτά και με  άλλα ο ΑΜΥΝΤΑΣ πήρε την ευκαιρία και ξαναμπήκε  στο παιχνίδι. Σε ένα πολύ κρίσιμο γιαυτόν παιχνίδι . Ήθελε να τελειώσει με την παραμονή του και να μην χάσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει σε ένα πρωτάθλημα που έχει συνεχώς ανατροπές σε κορυφή και πάτο.Πάλεψε φιλότιμα αλλά όταν το σκορ έφυγε έδειξε πως δεν μπορεί να ακολουθήσει. Βεβιασμένες ενέργειες  βιαστικά και επιπόλαια σουτ που έκαναν τον ΣΟΡΩΤΟ να φωνάζει για παιδικά και χαζά λάθη. Επιβλητική η παρουσία του κο Σορώτου τόσο σε όγκο όσο και σε τρόπο αντιμετώπισης των παικτών του. Λόγω της ενασχόλησης μου με τις Ακαδημίες είχα την εντύπωση πως είναι ο πατέρας και οι παίκτες τα παιδιά που τα μαλώνει  όχι πάντως άγρια για τα λάθη που έκαναν.
Ήταν ένα παιχνίδι που θα το κέρδιζε όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη όποιος ήταν πιο ψύχραιμος και στο παιχνίδι φάνηκε τουλάχιστον στο τέλος πως πιο ψυχραιμη ομάδα ήταν η ΞΑΝΘΗ.
Όχι πως απέφυγε τα λάθη αντίθετα έκανε πολλά και αν είχε αντίπαλο ομάδα τύπου Παγκρατίου δεν θα μάθαινε από τα λάθη της και θα έχανε ένα ακόμη παιχνίδι μέσα από τα χέρια της.
Από πλευράς θεάματος ήταν ένα καλό παιχνίδι που αξίζε να είχε περισσότερο κόσμο.
Κάποια μικροεπεισόδια πήγαν να χαλάσουν την εικόνα αλλά ήταν ασήμαντα όπως αποδείχθηκε.
Από την πλευράμου ως xanthibasket υπήρξαν σημαντικές αλλαγές μιας και υπήρχε ζωντανή μετάδοση αποτελέσματος σε συνεργασία με το site a2basket. Πολύ καλή η ανταπόκριση του κοινού και νομίζω ότι αξίζει να πάω μερικά βήματα παραπάνω για να υπάρχει πιο γρήγορη πιο ποιοτική μετάδοση . Επειδή αυτά απαιτούν κυρίως χρήμα και δεν υπάρχει σάλιο και φως στον ορίζοντα λίγο υπομονή και θα τρίβουμε ματάκια 

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Παιδικό ΕΚΑΣΑΜΑΘ Αποτελεσματα.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΙΚΑΡΟΙ 41-102
Επίδειξη δύναμης από την ομάδα του Φ.Κοκολιού απέναντι στην πιο αδύναμη του ομίλου τον ΑΣΤΕΡΑ Καβάλας. Η διαφορά των 61 πόντων τα λέει όλα.
Φ.Κοκολιός: Εύκολο παιχνίδι χωρίς  αντίσταση από τον αντίπαλο με συνέπεια να αφήσω στον πάγκο την πρώτη πεντάδα και να δώσω χρόνο συμμετοχής  σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ακόμη και τότε δεν είχε ενδιαφέρον το παιχνίδι.
xanthibasket:Το επόμενο παιχνίδι είναι όλη η χρονια για την ομάδα σου δεδομένο ότι στο πρώτο χάσατε με 7 πόντους πάτε για το συν 8  ?
Φ.Κοκολιός. Είναι το πιο σπουδαίο παιχνίδι αλλά ακόμη και να κερδίσουμε με την διαφορά των 8 πόντων λόγο της βαθμολογίας που ξεκίνησε η τελική φάση θα είμαστε πάλι πίσω ένα βαθμό. Θα περιμένουμε ένα στραβοπάτημα της Ένωσης στα επόμενά της παιχνίδια αφου φυσικά κερδίσουμε πρώτα το παιχνίδι.
xanthibasket:Σε πιο παιχνίδι περιμένεις το στραβοπάτημα της Ένωσης ποιά ομάδα μπορεί να την κοντράρει μετά και την ήττα της ΑΣΠΙΔΑΣ και την δύσκολη νίκη των Τιτάνων που είναι και το μεθεπόμενο παιχνίδι για την  Ένωση.
Φ.Κοκολιός:Ελπίζω οι Τιτάνες να πιάσουν πολύ μεγάλη απόδοση και να κερδίσουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΩΣΗ- ΑΣΠΙΔΑ   84-50


Δεν κατάφερε να κοντράρει την Ένωση η ΑΣΠΙΔΑ μέσα στην Καβάλα και δίκαιη χαρακτηρίζεται η ήττα . Μπορεί να στεναχωρώ τον Κ.Ιωαννίδη αλλά η διαφορά είναι αν όχι μεγάλη αλλά τέτοια που δίνει τις νίκες και πρωτιά στην βαθμολογία  στην Ένωση.

Δήλωση Δ.Αϊβαζίδη (Ένωση) για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τους  ΙΚΑΡΟΥΣ
Με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι θα παρουσιαστούμε και στο επόμενο παιχνίδι , αυτό με τους Ίκαρους Σερρών. Είναι μια αξιόλογη ομάδα και ο αγώνας μαζί της αποτελεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό  και ποιοτικό παιχνίδι!
 ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ 20-8, 23-19, 21-12, 20-11.

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ 84
ΣΙΩΡΑΣ Α. 1, Χ"ΑΝΔΡΕΟΥ Δ. 19, ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.6(2) , ΜΗΤΡΟΥΛΗΣ Ν. ,
ΣΑΡΟΓΛΟΥ Π. , ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ.8 , ΓΚΕΛΙΟΣ Σ.11(1) , ΜΠΑΝΑΒΑΚΗΣ Κ.8 ,
ΠΙΕΒΑΛΙΤΣΑ Ν.13,ΚΟΥΚΟΥΤΙΝΗΣ Μ. 2, ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗΣ Κ.11 , ΤΣΙΜΗΚΑΣ Κ. 5,
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘΗΣ 50
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ 5(1), ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ 8 , ΓΡΟΥΔΟΣ 5 , ΚΤΕΝΑΣ, ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗΣ 3, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΚΡΟΥΠΡΑΣ 4, ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ 13, ΓΡΗΓΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ4, ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ 8.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΤΙΤΑΝΕΣ  51-59

ΑΡΙΩΝΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ   88-48

ΝΙΚΗ σε Γυναίκες και Κορασίδες

Νίκη εκτός έδρας στο Σιδηρόκαστρο  για την ομάδα γυναικών της ΑΣΠΙΔΑΣ .Τυπική διαδικασία το παιχνίδι μιας και η ΑΣΠΙΔΑ περιμένει τα μπαράζ ανόδου  παρόλα αυτά έκανε το καθήκον της και κέρδισε με 35-42.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 06-09, 23-19, 26-33, 35-42.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Καρά Αχμέτ Νεδήμ ) Πλουμπή 6, Καραλίδου Στ. 14(1), Φάκα,  Κυρμιζοπούλου 8, Τσακιράκη 4, Καραλίδου Β. 2, Σπυριδοπούλου 2, Γιαννακίδου 6, Ψωμαδοπούλου, Χασιώτη, Γκίκα.
ΡΟΥΠΕΛ:  (Κυριακού) Αποστόλου, Αλαμάνη Φ., Αϊδινίδου 7, Τσαβλίδου, Αλαμάνη Χ . 13(1), Γρεασίδου 13(1), Κυριακού 2, Μούλα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στα πλαίσια της τελικής φάσης νίκη και για τις κορασίδες με την ομάδα του Ρούπελ Σδηροκάστρου με 31-48

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 02-13, 12-26, 22-39, 31-48.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: (Καρά Αχμέτ)  Γιαννακίδου 5, Βασιλειάδου 25(3),   Κελλη – Κότα 4,  Χασιώτη,  Βράνια 8, Γκίκα 4, Αλεξανδρίδου Α. 2, Παπαίωάννου.
ΡΟΥΠΕΛ:  (Κυριάκου) Αποστόλου 2, Αλαμάνη 2, Κάραλη 2, Λεβέντη 6, Κυριάκου 15, Μούλα 4, Παρίση, Χριστοφορίδου, Τσαβλίδου.

ΦΙΛΙΚΑ και ταξίδια μαζί ΑΣΠΙΔΑ Ν.ΣΚΟΠΟΣ -ΑΣΠΙΔΑ ΙΚΑΡΟΙ

Ευκαίρια για έξοδο από την πόλη έδωσε το παιχνίδι των γυναικών της ΑΣΠΙΔΑΣ στο Σιδηρόκαστρο με το ΡΟΥΠΕΛ. Μαζί με την γυναικεία ομάδα άλλα δύο τμήματα της ακαδημίας έπαιξαν φιλικά τόσο στον Ν. Σκοπό αλλά και στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Τα τμήματα 97άρηδες και 98άρηδες.Στα πρώτα παιχνίδια στον Ν.Σκοπό κέρδισαν και τα δύο τμήματα οι 97 με 27-85 και οι 98 με 27-54.Την δεύτερη μέρα την Κυριακή τα δύο τμήματα έπαιξαν με αντίστοιχα τμήματα των ΙΚΑΡΩΝ . Και στα δύο παιχνίδια κέρδισαν οι της ΑΣΠΙΔΑΣ οι 97 με 36-51 και οι 98 26-46. Το τμήμα των 97αρηδων των ΙΚΑΡΩΝ σύμφωνα με τους ανθρώπους της ακαδημιας είναι ένα από τα καλύτερα και είχε περίπου 4 χρόνια να γνωρίσει την ήττα. Και επειδή όλες οι παραδόσεις σπάνε κάποτε ήταν η στιγμή της Ασπίδας να την σπάσει.